Slavia po Dnipru vymění trávník, ligový zápas s Baníkem odkládat nebude

08.08.2023, 16:13, aktualizováno 08.08.2023, 17:43
Aktuality

Slavia po čtvrtečním úvodním domácím utkání 3. předkola Evropské ligy s ukrajinským Dniprem nechá vyměnit problematický trávník na stadionu v Edenu. Rekonstrukce hrací plochy přitom nebude vyžadovat odklad nejbližšího domácího ligového utkání, kterým bude duel s Baníkem Ostrava 20. srpna. Na twitteru to uvedl předseda představenstva vršovického klubu Jaroslav Tvrdík s odkazem na článek na webu Sport.cz.

Tvrdík už v pondělí informoval, že Slavia znovu vymění trávník, který ani po šesti týdnech od položení nezakořenil a je ve velmi špatném stavu. Od začátku ligového ročníku se trhá, na což si postěžoval i trenér Jindřich Trpišovský po nedělním vítězství 2:1 nad Zlínem.

Slávisté doma odehrají zápas s Dniprem, den poté začne rekonstrukce hrací plochy, která v Edenu nebyla ideální ani v minulé sezoně. "Během pátku, soboty a neděle dojde k sundání trávníku a rekultivaci podloží. V pondělí, v úterý a ve středu dojde k položení nového. Objednán je speciální trávník z Německa. Dle dodavatele by se na něm čtvrtý den od pokládky mělo v klidu hrát," řekl ředitel strategické komunikace Slavie Jakub Splavec serveru Sport.cz.

"Červenobílí" plánují sehrát domácí utkání pátého ligového kola s Ostravou v původním termínu 20. srpna. O přeložení duelu nebudou usilovat, přestože Ligová fotbalová asociace, která v Česku řídí profesionální soutěže, i Baník chtěly Slavii případně vyjít vstříc. "Za to jim nesmírně děkujeme, ale zápas odkládat nebudeme. Dokázali jsme najít rychlé řešení," uvedl Splavec.

Za měsíc 7. září odehraje v Edenu svůj zápas evropské kvalifikace proti Albánii česká reprezentace. Předseda Fotbalové asociace ČR Petr Fousek věří, že stav trávníku se do té doby zlepší a nebude třeba řešit případnou variantu přesunu utkání na jiný stadion.

"Pevně doufám, že to jen jen hypotetická otázka. Byla by to otázka nějakého krizového managementu s UEFA. My si to nechceme představovat, to znamená, že pokračujeme v původním plánu odehrát utkání v Edenu," řekl na tiskové konferenci po výkonném výboru Fousek.

"Osobně jsem byl na úvodním utkání s Hradcem Králové, kolegové byli o víkendu na zápase se Zlínem. Jsme informováni od Slavie, že bude měnit trávník. My to vítáme. Myslím, že dnes jsou technologie na takové úrovni, že ten čas by měl být dostačující k tomu, aby trávník byl připraven nejen na ligu, ale i utkání s Albánií," dodal Fousek.

Autor: ČTK

Komentáře (102)

Přidat komentář
wyqinac

tak jsem na to zvedavej, snad to vyjde podle predstav

Reagovat
Salfovic

Ale vždyť ty trávníkové koberce musí nejdřív taky zakořenit. Takhle to budou měnit pořád.

Reagovat
Mass

No je to trochu divný, když tenhle se nechytl za týdnu, tak jak se má chytnout nový za čtyři dny. Ale třeba tenhle německý bude výkonnější

Reagovat
Mass

6 týdnů

Reagovat
dontcallmeandre

Teď bude trochu lepší počasí, tak by to mělo být lepší.

Reagovat
Lemond Laws

Za rychlou snahu

Reagovat
Losinho

Super

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně náhrada za seriál o hradeckém stadionu

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Ahoso Widaho

Reagovat
10adam

Reagovat
ratusek

Reagovat
Neon

Reagovat
ACSPARTAPRAHA

Reagovat
Selänne

Reagovat
kilobyte

Reagovat
ZB 07

Reagovat
OTASi

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
bourbon

Reagovat
Petr325

Reagovat
db18

Reagovat
Cotton

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
Pablos

Reagovat
bobis21

Ten zápas by byl přesně 4. den od položení. Za mě vzhledem k předchozím problémům zbytečně riskují a radši to měli odložit. Myslím že by jim to Baník umožnil, vzhledem k tomu že Brabec už víckrát mluvil o dobrých vztazích se nimi.

Reagovat
doshcz

prej liga i Banik by s odkladem souhlasili no

Reagovat
Greny

píše se to, což je docela prdel. Zde by se na to přistoupilo, ale u Hradce s tím byl strašný problém, kdyby se to jedno kolo přeložilo

Reagovat
mistr129

přitom na to měli jen 15 let

Reagovat
Remt

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
mistr129

Jinak tady je zájem prakticky všech klubů, aby se ten trávník vyměnil a nikdo se jim tam nezrakvil. U Hradce by naopak v zájmu klubů bylo, aby museli hrát někde v Plzni celý podzim

Reagovat
Axelrose

Tak je asi trošku rozdíl, mezi výměnou trávníku a nedostavěným stadiónem, že jó.

I když je dle mého kravina kdyby kvůli jednomu kolu museli hrát zbytek podzimu v Plzni. Ale u nás je možné všechno.

Reagovat
Kepy_FCB

Však je jedno jestli si tam dojedem pro výprask v srpnu nebo září...

Reagovat
ratusek

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Reagovat
Vinci

Mne už s tímhle přijdou fakt úplně vypatlany hodně bych se divil kdyby se jim to zase netrhalo

Reagovat
Salfovic

Třeba pod to fláknou lepidlo.

Reagovat
mistr129

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Coutinho10

mně napadlo, kdyby to byl problém, tak místo odkladu se jednoduše mohlo otočit pořadí a hrát u vás teď a pak na jaře doma, ale to už není potřeba řešit

Reagovat
Greny

Můj názor je že nechcete dohravat dva zápasy ligy na podzim v tom případně nabitým programu se skupinou z evropy

Reagovat
Coutinho10

to samozřejmě taky, pokud budou skupiny + mol cup, tak těch volných termínů je málo, ale zase pokud by to bylo riziko pro ten trávník, tak si myslim, že bysme po druhý neriskovali, že se to zase podělá

Reagovat
Greny

Tak já to beru tak že si odlozite Jablonec venku

Reagovat
Coutinho10

j s tím jedním zápasem mezi 4. předkolem taky očekávám, že tu možnost odkladu využijeme stejně tak jako Sparta a Plzeň, pokud postoupí

Reagovat
Greny

Reagovat
Cotton

Reagovat
Greny

Jsem zvědav to budou mít dost na hrane

Reagovat
ratusek

To by mě zajímalo to rychlé řešení

Jsme to chtěli odložit, fačr s tím byl taky v pohodě, tak proč tolik riskovat

Reagovat
Greny

Zase nehraj dva týdny ligu a jen poháry

Reagovat
KingMaster13

Ty vole Tak to jsem zvědavý ale doufám že ví co dělají, protože tohle mi přijde teda jako extrémně krátká doba. Je pravda že asi lepší to zkusit než tam mít ten hnus ale aby to do pár týdnů nevypadalo podobně

Reagovat
Coutinho10

tak super, že není nic potřeba odkládat

Reagovat
kilobyte

Zatím bych moc nejásal. Poslední 2 pokládky se vám nepovedli a teď stihnete za 8 dní vyměnit trávník a nechat ho zakořenit?

Přijde mi to jako vabank, kdy se to buď povede a budete za borce a nebo se to nepovede a řeknete, že jste se aspoň snažili.

Pokud postoupíte, tak budete navíc začínat doma. Takže tam budete hrát dvakrát během jednoho týdne.

Reagovat
ratusek

Jojo, asi jako 4fázové řešení problémů

Prvně řekneme, že se nic neděje. Pak tvrdíme, že se něco stát může, ale my s tím nesmíme nic dělat. Potom připustíme, že něco by se s tím možná dělat mělo, ale my s tím nic dělat nemůžeme. No a potom přiznáme, že něco jsme dělat mohli., ale už je pozdě.

Nebo

1. předprojektové nadšení

2. projektové vystřízlivění

3. hledání viníků

4. potrestání nevinných

5. odměnění nezúčastněných

A ještě lepší

1) Popřeme problém.

2) Budeme tvrdit že problém řešíme.

3) Necháme lidi ať si to vyřeší sami.

4) Přivlastníme si zásluhy za vyřešení problému!

Reagovat
Mass

Reagovat
Mass

To poslední mi připomíná "boj" české vlády s inflací.

Reagovat
bobis21

Tak ono chtít po vládě boj s inflací (v nějakém krátkém časovém období) je samo o sobě úplný nesmysl.

Reagovat
Mass

Teď my ty připomínáš to první řešení problémů.

Všechno jde, např. regulací cen v energetice. Vládě trvalo rok, než to udělala (něchtěli si píchat do svého zlatého prasete), ale pak už byla spirála nárůstu cen roztočená a teď už se zastaví jen sama, ale bude to trvat dlouho.

Reagovat
bobis21

Ta "regulace cen v energetice" není nic jiného, než že stát zbytek té ceny doplatí. To je naopak reálně proinflační krok. To že část ceny schováš ve státním dluhu na tom nic nemění (protože ano, stát si na tuhle srandu půjčuje, protože přebytek jak sis jistě všiml nemá).

Tohle nazývat krokem proti inflaci je jako přijít do obchodu, koupit si to samé co sis koupil před rokem za 1000 kč, teď to stojí 1100 a ty zaplatíš 1000 ze svého a dalších 100 si půjčíš v bance. Pak bys tvrdil, že se to nezdražilo, protože jsi ze "svého" zaplatil pořád stejných 1000. Tohle je podle tebe "boj s inflací". Fakt ne.

Reagovat
Mass

Brečíš na špatnym hrobě. Nikde sem nepsal, že to provedli dobře. Udělali to pozdě a ještě k tomu špatně.

Reagovat
bobis21

A jak si teda představuješ "regulaci cen" udělanou dobře? Prosím, ztrapni se.

Prostě po vládě chceš ekonomický nesmysl.

Reagovat
Mass

Zavedením státního obchodníka s energiemi, který by nenakupoval na burze, ale měl by předjednané ceny přímo u výrobců. V současnosti je na tom stát jako jiný malospotřebitel, který je závislý na nuancích dealerů a spekulantů s cenami jako RWE, který si u nás kompenzuje ztráty ze Západní Evropy.

Taky bych zvýšil státní podíl v ČEZu i za cenu zadlužení, zavádět nějaké windfall taxy, když už byla škoda natropená, je pozdě, alespoň teda do budoucna to snad omezí chuť výrobců si nastavovat nekřesťanské marže. Není možné, aby když reálný příjem národa se snížil, tak oni si vypláceli rekordní dividendy. Pokud tedy má nějaká společnost víceméně monopol, tak jí musí stát ovládat. Zní to socialisticky, ale jinak se s megakorporací nehne, oni nemají žádný morál, na stakeholders serou a na nějakou společenskou odpovědnost si jenom hrají a vydávají příručky.

Pokud by tohle bylo zavedeno už v roce 2021, kdy krachla Bohemia Energy a došlo k prvnímu výraznýmu zvýšení cen energií na burze, tak by ta inflace byla pod nějakých přijatelných 8% jako v Německu.

Reagovat
bobis21

ČEZ stát dávno ovládá, tak nevím co se tady snažíš říct. Vždyť tam vlastní skoro 70%.

Ten obchodník by navíc stejně musel nakupovat na burze, protože spotřeba energie není v čase rozložená tak, aby to bez toho šlo pokrýt. Přes den jsou časy, kdy vyrábíme více než je spotřeba a naopak časy, kdy vyrábíme méně. Jelikož nemáme kapacitu na uchování energie mezi těmito časy, nemáme jiný způsob jak to vyrovnat než prodávat přebytek a nakupovat nedostatek.

A vyšší než v Německu by určitě byla, protože u nás navíc působilo proinflačně to nesmyslné rozhazování, které má na svědomí hlavně Babišova vláda. Nezapoměň že inflace byla u 10% už když současná vláda přišla, a to i před ruskou invazí (tou v 2022).

Reagovat
bobis21

Tak se podívej na měsíční údaje, ne na roční. Hlasování o důveře vládě bylo v 13. 1. 2022. Inflace v lednu 2022 byla 9.9%. Letět nahoru začala už v roce 2021, ale v průměrné roční míře chvíli trvá než se to projeví.

Reagovat
Mass

Taky to skokový zdražování energií na burze začlo už v prosinci 2021.

"Rok 2021 byl pro vývoj cen elektřiny velice turbulentní. V březnu 2021 stála 1 Mwh 68,8 dolaru, což vychází na zhruba 1 513 Kč. V důsledku energetické krize se v prosinci 2021 vyšplhala cena za 1 MWh až na 370 dolarů."

Reagovat
bobis21

Ale to není jen o prosinci. Celý rok 2021 už byl takový.

Když si měsíční údaje přepočítáš na roční, růst cen v červenci 2021 odpovídal roční inflaci 13%, v srpnu pak 9%. To je několik měsíců před problémy Bohemia energy. To že se babišovci snaží své selhání schovávat pod ceny energií neznamená, že to je pravda.

Reagovat
Mass

V roce 2021 byla podle ČSÚ inflace 3,8%. To že se ostatní ceny zvýšily potom, co nejdřív zdražily energie, je naprosto evidentní. Prostě došlo k takovým cenovýmu letadlu, na kterym vydělali jen spekulanti s cenami. Ano a už ANO s tím nic nedělali, asi si řikali, že to mají za pár.

Reagovat
bobis21

Moje čísla byly z ČSÚ ty experte

To číslo které píšeš ty je průměrná roční míra inflace. Což je průměr meziročních růstů za předchozích 12 měsíců. Je to tedy tlačeno dolu třeba nízkým rozdílem leden 2021 vs leden 2020, únor 2021 vs únor 2020 apod. To neznamená, že ten růst v dalších měsících už nebyl vyšší.

Ceny letěly nahoru dávno před růstem cen energií, to je realita. Jak jsem napsal nahoře, dělo se to už v létě. Pokud jsi líný se vůbec podívat na nějaký měsíční detail toho vývoje CPI, radši se k tématu ani nevyjadřuj.

Reagovat
Mass

Celoroční údaj mi přijde mnohem objektivnější než ten měsíční, který skáče sem a tam, jsou na něj různé vlivy, sezoní výkyvy cen a pod. Vyjadřovat se můžu k čemu chci, co ty si vůbec dovoluješ mi něco takovýho dovolovat, dál s tebou se bavit nebudu, lžeš a otáčíš si čísla jak se ti hodí a hraješ si na chytrýho. Samozřejmě když ten graf natáhneš a použíješ měsíce místo roků, tak ten skok nebude vypadat tak hrozivě. Já koukám na skutečné ceny v obchodech nyní a před dvěma roky a nehraju si s čísly. Můžeš si tu mlít dál co chceš. Tvoje klasická dezinformační práce, nejseš náhodou z ministerstva?

Reagovat
bobis21

Ale vždyť obojí jsou celoroční údaje ty vole

Žádné číslo jsem nikde neotočil. Řekni mi které, nebo přiznej že lžeš. To že ty o statistice nic nevíš není můj problém.

"Samozřejmě když ten graf natáhneš a použíješ měsíce místo roků, tak ten skok nebude vypadat tak hrozivě" - co je tohle sakra za nesmysl? Ten skok vypadá úplně stejně ve všech těch časových řadách. Jen když chceš zjistit větší detail, jako kdy to nastalo nebo co konkrétně kdy zdražilo, musíš se podívat na větší detail. Jestli si myslíš že veškeré informace vyčteš z jednoho čísla, které je právě designováno tak, aby tam výkyvy vyrovnávalo, tak jsi opravdu úplně mimo.

A tím že já nevím co ty ukazatele říkají jsi mě pobavil nejvíc. To si opravdu myslíš, že o tom víš víc, než člověk se vzděláním ve statistice, který ji pak celý život používá a aplikuje ve financích a ekonomii. A právě na tyto ukazatele mimochodem psal bakalářskou práci? Jsi opravdu tak namyšlený, aby sis tohle myslel?

Reagovat
bobis21

Tak ještě trochu jinak, teď se dívám že v lednu byla dokonce nejvyšší z celého roku 2021. A energie v tom měsíci dokonce pokles. Ale stejně budeš tvrdit, že to je jen kvůli energiím

Roční průměr tlačí dolů nízké hodnoty za únor, březen, květen, září, listopad a prosinec. Vysoké naopak byly v lednu, červenci, srpnu a říjnu. Z toho pak je ten průměr 3,8. Pokud netušíš co statistické ukazatele které používáš znamenají, je to čistě tvoje chyba.

Reagovat
Mass

Twl ještě mě baví, jak si myslíš, že seš chytrej. Vždyť ty ceny nereagují okamžitě jedna na druhou. Možná že umíš počítat, ale nevíš co ty čísla znamenají.

Reagovat
bobis21

Od února letošního roku je inflace někde na úrovni 3%. Ale prostě nám ten průměrný roční ukazatel budou až do února příštího roku budou zvyšovat ty staré vysoké hodnoty. Už teď ti můžu říct, že mezi lednem a únorem 2024 bude velký pokles té míry inflace někam na 3-4% (za únor-červenec to je 3.36%). V březnu pak nejspíš klesne pod 3%. Tohle jsou věci, které ti lidé se statistickým vzděláním jsou schopní říct už teď, tak z toho nemusíš být příští rok v šoku.

Reagovat
dantetomas

takze zase timova prace, Sire Humphrey?

Reagovat
Mass

Reagovat
mistr129

nevím že to neudělají třeba až po derby

Reagovat
kilobyte

A kdyby ještě zapršelo, tak by bylo derby jak za starých časů.

Reagovat
mistr129

ještě obléct do dresu Latku, horší než Ousou by stejně nebyl.

Reagovat
Greny

To udělají znovu

Reagovat
Salfovic

Týmy hrající v Edenu si tam nejdřív musí položit trávník.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Hodnotná analýza.

Reagovat
kilobyte

Sice to není analýza, ale dík.

Reagovat
Coutinho10

podle mě to horší bejt nemůže, takže to za to stojí

nejsem trávníkář, ale prostě se tomu dal čas a nechytlo se to, teď to chápu tak, že jdeme do dražší varianty, která čas tolik nepotřebuje, když není potřeba Baník odkládat, takže bych se toho tolik nebál

Reagovat
jsemdement

To jsou klauni, tak voni chtěj vodkládat zápasy za kdejaký hovínko a pak takle kvůli trávniku ne. Ale dobře pro #ACSTitul, #SKSVolalNezmarAPakBílek dělají jednu botu za druhou.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Witcher

Cirkus eden

Reagovat
hromdopolice

Doufám, že to naúčtujou tomu teploušovi Ztracenýmu, když si tam dělal mejdan 3 dny v kuse

Reagovat
Moshe Dajan

Marek Ztracený je Markus Revolta českého popu

Reagovat
Rothbard

Jakože má čísla?

Reagovat
Lemond Laws

Jako, že má 6 firem?

Reagovat
bobis21

Jakože objíždí scientologické sračky a sype prachy těm vůdcům sekty

Reagovat
Lemond Laws

Jachta v Dubaji, Vila v Miami

Reagovat
bobis21

A vše za prachy dezolátů, kteří sypou prachy těmto hovnům a pak brečí "fyjalo octup" protože žijí v bídě

Reagovat
kilobyte

Vždyť mu normálně naúčtovali pronájem. Proč by měl ještě platit za jejich blbost/neschopnost?

Reagovat
smazaný uživatel

Ztracený tam dělal mejdan jen kvůli tomu, že si cirkus neumí vydělat na provoz stadionu bez koncertů.

Reagovat
mrtvej ofsajd

Tak nám ty ztráty nepokryje Křéta během 10 kliku myši.

Reagovat
bobis21

Ne, vám je pokryje čínský stát. Ty vole zrovna od vás něco takového vypustit, to je fakt síla

Reagovat
Mass

Ale nic takového čínský stát nedělá, Slavia +- na nule. Zatímco Sparta je dotovaná cca 300M Kč ročně.

Reagovat
bobis21

Takže třeba CITIC, kterého uvádíte jako svého generálního partnera a jednoho z největších sponzorů, vám posílá 0 Kč? To není moc dobrý sponzor teda

Reagovat
db18

Trávník se pokládal až po jeho koncertech.

Reagovat
Lemond Laws

Myslím, že by ho to ani v peněžence nebolelo po těch koncertech

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele