Slavia na soustředění opět vyhrála, tentokrát si poradila s AIK Solna

19.01., 19:52, aktualizováno 19.01., 20:48
Aktuality
Oslavy hráčů Slavie (© AFP)

Slávisté porazili na soustředění v Portugalsku AIK Stockholm 2:0 a zvítězili i v druhém zápase zimní přípravy. Český vicemistr rozhodl v Algarve dvěma brankami v druhém poločase, kdy se trefili Oscar Dorley a Petr Ševčík. Po zranění se na závěr duelu vrátil do hry záložník Matěj Jurásek.

Slávistický trenér Jindřich Trpišovský nasadil do každého poločasů rozdílnou sestavu a aktivnější byla druhá jedenáctka. Skóre v 67. minutě otevřel po povedené kombinační akci přesnou střelou k zadní tyči Oscar a za další čtvrthodinu přidal pojistku ranou z hranice vápna pod břevno Ševčík.

Slávisté i v druhém utkání v Portugalsku udrželi čisté konto, na úvod porazili dánský celek Sönderjyske 4:0. V součtu se závěrem podzimní části Pražané zvítězili už podesáté za sebou. Další přípravný duel odehrají červenobílí příští sobotu proti čínskému celku Peking Guoan.

Trpišovský si dnešní utkání pochvaloval. "Skvělý přípravný zápas, skvělá tráva. Soupeř byl velmi dobrý technicky, kluci si sáhli na dno. Hráli jsme ten první zápas, pak jsme měli tréninky, včera navíc jeden hodně těžký. Soupeř byl hlavně v první půli odpočatější," citoval klubový web Trpišovského.

"Druhou půli jsme je ale dostali pod tlak a vytvořili si nějaké šance. Gól pak utkání otevřel. Obě naše party tahaly nohy, kluci museli řešit situace s absencí nějaké větší dynamiky a rychlosti. O to cennější jsou některé akce i oba góly," dodal.

Do utkání zatím nezasáhla největší zimní posila Slavie, reprezentační brankář Jindřich Staněk. Drobné šrámy podle Trpišovského trápí jednoho z kapitánů Tomáše Holeše a univerzála Ivana Schranze.

"Bohužel mám lehčí zdravotní problémy, které mě úplně nepustí do zápasové zátěže. Mám trochu upravený tréninkový program, ale měl bych být nachystaný na poslední zápas," řekl klubové televizi Staněk.

Přípravné utkání v Algarve (Portugalsko):

Slavia Praha - AIK Stockholm 2:0 (0:0)

Branky: 67. Oscar, 82. Ševčík.

Sestava Slavie:

I. poločas: Mandous - Vlček, Sinyan, Diouf - Douděra, Zafeiris, Wallem, Zmrzlý - Provod - Chytil, Jurečka.

II. poločas: Sirotník - Tomič, Ogbu, Bořil - Tecl (87. Lacko), Ševčík, Oscar, Dumitrescu (69. Jurásek) - Ogungbayi - Van Buren, Tijani. Trenér: Trpišovský.

Autor: ČTK

Komentáře (15)

Přidat komentář
Coutinho10

jen tak dál

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně utahaný to dneska bylo, kilometry asi začínaj působit, první půlka byla hrozná. Dobře se tam jevil snad jen Sinyan, Diouf byl bráněním hodně v lese, šlo přes něj docela dost šancí. Nevim proč Trpiš nedal Zmrzlýho na střed, když se tam s ním počítá, a Wallema na LWB, v tom středu byl úplně neviditelnej. Zmrzlý na LWB zklamal, ale chápu, že si zvyká.

Docela mě štvalo i to rozestavení, 4-2-3-1 prostě je o úplně něčem jiným, 3-4-3 hrajem hrozně na nákopy. Chytil, Jurečka, Zafeiris vypadali totálně zataveně, takže nebyla snad jediná šance v první půli.

V druhý půlce se aspoň daly góly a celkově se udrželo další čistý konto. Dobrej byl dneska Dumitrescu, gólová akce byla jeho, Bolu se mi taky líbil. Tecla na wingbeku asi nemá cenu komentovat, ten bude jednou v bráně, až nebude moct běhat. Návraty Ogbua a Juráska taky pozitivní, ještě by to chtělo zpátky Schranze a Masopusta, Staněk by měl být zpět na match s Činou, tak snad je za týden smetem zase s čistým kontem .

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Modi6

Nemůžu si pomoct ale čistý konto mě vzrušuje až v poslední řadě. Na hlášku "hlavně nulu vzadu" jsem až alergickej. Podstatné je vstřelit víc branek než soupeř. Hrát tak, aby byl soupeř co nejvíc přestřílen, a ne často, nějaká ta upocená "nula vzadu."

Pokud ty Číňany (proč nehrajou s někým zajímavějším?) přejedou: 5 :2, budu spokojenější než když to bude 1, nebo 2 : 0.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, je to tak, a to dneska ještě překvapivě dobře zachytal Sirotník, v první půli zase AIK spálili tutovku.

Ale co tam taky dneska zase nedal Mick no. Mohlo to být 3:0 i 2:2, snad nás dokonce i přestříleli z těch brejků. Zakončení tam chybělo, ale to je taky tím rozestavením no.

Reagovat
Elliasson

Osobně tipuji, že je to proto, že Peking Guoan měl stejné vlastníky jako Slavia do prosince a asi to bylo domluvené předem.

Reagovat
Losinho

Solna

Reagovat
Selänne

Paradox je, že tam nemá být ani jedno. Ten klub navíc ani není ze Stockholmu.

Reagovat
sankakofi

A akože odkiaľ je ten klub? Naposledy keď som bol v Štokholme tak som bol na ich štadióne

Reagovat
sankakofi

Mesto Solna je súčasť aglomerácie Štokholmu a domáci ho berú ako jeho súčasť...

Reagovat
Pablos

Solnohrad

Reagovat
Mr.Mike

Co to hral Tecl za post? Jindra mu hleda misto v zakladu

Reagovat
kilobyte

Nemáš fleka, hraješ beka.

Reagovat
oli9

Já už myslel, že Standa bude definitivně v B jako mentor tohle má za odměnu nebo pořád umí nové vtipy které říká v kabině?

Reagovat
Mönchengladbach

Jaro s Teclitutou v základu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele