Skotská Premier League souhrn - 3. kolo

23.08.2008, 15:29, aktualizováno 23.08.2008, 18:16
Komentáře a souhrny
Remízy Rangers využily Celtic a Kilmarnock, které se bodově dotáhly. Obhájce titulu doma nedal šanci Falkirku, Kilmarnock porazil dosud stoprocentního nováčka Hamilton. Hearts porazili St. Mirren, zbylé dva zápasy skončily nerozhodným výsledkem 1:1.

Aberdeen FC - Rangers FC 1:1

23.08.2008 13:30

Góly: 45. Derek Young - 24. David Weir

Rangers ve třetím ligovém kole poprvé přišli o body, s Aberdeenem jen remizovali 1:1. Do vedení šli hosté ve 24. minutě, gólem Davida Weira, ovšem ještě do přestávky stačil vyrovnat Derek Young. Do konce zápasu se výsledek už nezměnil.

První větší šanci zápasu měli hosté. Nacho Novo obešel v pokutovém území Aberdeenu Considineho, střela však byla nepřesná a letěla mimo bránu. Rangers měli dále převahu, ovšem v gól se jim šance prozatím proměnit nepodařilo. Ve 24. minutě už ale Aberdeen inkasoval. Volný kop zahrával Kevin Thomson, v pokutovém území Aberdeenu se k hlavičce dostal David Weir a míč zapadl do brány.

Španěl Novo byl po půlhodině hry znovu v šanci, ale jeho střela mířila mimo tyče. Bezzubé útoky Aberdeenu dokázal lehce kontrolovat gólman Rangers Allan McGregor, jeho tým měl míč převážně na svých kopačkách. Ovšem ve 45. minutě Aberdeen nečekaně udeřil, k míči se dostal Derek Young a překonal gólmana hostů.

V 52. minutě byla k vidění další branková příležitost, Novo však ani tentokrát bránu netrefil. Gólman Langfield se málem zapříčinil o další gól ve své síti, driblováním chtěl pobavit diváky a Boyd byl blízko gólu. V nastaveném čase přišla po nezáživné druhé půli další velká šance. Mendes našel Beasleyho, který prostřelil gólmana Langfielda. Ovšem rozhodčí odpískal ofsajd a chvíli poté byl zápas ukončen. Rangers remizovali s Aberdeenem 1:1.

Více informací k zápasu

Celtic FC - Falkirk FC 3:0

23.08.2008 16:00

Góly: 32. Stephen McManus, 44. Georgios Samaras, 68. Georgios Samaras

Celtic v domácím zápase proti nepříjemnému soupeři z Falkirku podal skvělý bojovný výkon a odčinili ztrátu bodů z minulého ligového kola.

Hostující Falkirk podal na půdě Celticu sympatický výkon, ale na bezchybně hrající domácí obranu nedokázal gólově vyzrát. Falkirk zkoušel domácí obranu překvapit dlouhými pasy za obranu, které nebyly úspěšné. Ve vzdušných soubojích jasně kralovali domácí zadáci. Kombinační hrou se Falkirk nedokázal dostat do vyložené šance a z toho pramenily pouze střely ze střední vzdálenosti, které skvěle chytající gólman Boruc po celý zápas s přehledem chytal. Celtic těžil především z křídelní hry a posílal spousty nebezpečných centrů do šestnáctky. Celtic začal aktivněji a už po pár vteřinách hry se do zakončení cpal Hesselink. Ani hosté do Celtic Parku nepřijeli pouze bráni a několika nebezpečnýma střelama prověřili pozornost Boruce.

Ve 28. minutě na čele domácího trenéra přibyla nejedna vráska, protože zatím výborně hrajícího útočníka Heselinka museli odnést po tvrdém zákroku hostující obránce ze hřiště na nosítkách. Na hrací plochu se proto dostala staronová posila Maloney. První gól přišel v 34. minutě po precizně zahrané standardní situaci Nakamury a přesném zásahu domácího kapitána McManuse. Další tvrdou ránu domácí Falkirku uštědřili v 44. minutě po krásné individuální akce Maloneyho, který milimetrově našel mezi bezmocnými beky Falkirku forvarda Samarase, který ve stylu velkých hráčů obešel i gólmana hostí Olejnika a míč uklidil do prázdné branky.

Celtic druhý poločas začal uvolněněji a hosté se snažili gólově prosadit a ještě vykřesat jiskru bodové naděje, ale nepodařílo se jim dostat na dostřel domácí branky. Hra se v druhém poločase odehrávala především ve středu hřiště a lehce rezignující hostující hráči přenechali tempo hry domácím hráčům. Další gólový průlom obstaral domácí dlouhovlasý útočník Samaras, který si nádherně vyměnil na jeden dotek balón s Maloneym a po drobné chybě gólmana Olejnika rozvlnil síť po třetí. Závěr zápasu byl jasně v roli favorita, který ovládl hru na hřišti. Poslední velkou šanci v 86. minutě spálil velmi aktivní Maloney, který pro branku soupeře představoval stálou hrozbu.

Více informací k zápasu

Inverness CT - Hibernian FC 1:1

23.08.2008 16:00

Góly: 21. Don Cowie - 46. Colin Nish

Ze zápasu mezi Invernessem a Hibernianem ani jeden z týmů vítězně nevyšel. Do vedení šli ve 21. minutě domácí gólem Cowieho, ale minutu po začátku druhé půle srovnal na konečných 1:1 Colin John Nish.

První příležitost v utkání měli domácí, ale Barrowman ani Rooney se do brány netrefili. Obrovskou šanci měl o pár minut později Tokely, jeho hlavičku ale fantasticky vyrazil McNeil. Na druhé straně přihrál Fletcher do velké šance Rankinovi, ale záložník hostí mířil mimo. Ve 21. minutě se domácí ujali vedení. Ian Black přihrál volnému Cowiemu a 25letý záložník domácích dostal přesnou střelou Inverness do vedení 1:0. První půle již žádné další šance nepřinesla a především Hibs nemohli být s výsledkem spokojeni. Hosté ještě nikdy na stadionu Invernessu nevstřelili gól a ani v tomto zápase nebyli ve své kůži.

Ovšem do druhé půle vyběhli hosté velmi aktivně a hned ve 46. minutě byla neprůstřelnost domácího týmu ze zápasů s Hibernianem pokořena. Výstřel Deana Shielse dostal na nohu Nish a vysoký útočník Hibernianu vyrovnal na 1:1. Nebezpečnou šanci mohl mít o chvíli později McGuire, ale McNeil míč lapil. Oba týmy ke konci zápasu šetřily čas a za výsledek 1:1 byly očividně rádi.

Více informací k zápasu

Heart of Midlothian - St. Mirren FC 2:1

23.08.2008 16:00

Góly: 45. Jamie Mole, 75. Michael Stewart (pen.) - 70. Billy Mehmet

Hearts získali v zápase proti St. Mirrenu tři body díky vítězství 2:1. Hosté si ale zkomplikovali cestu k bodům už ve 26. minutě, kvůli vyloučení Toneta, zbytek zápasu hráli v deseti lidech.

Hearts byli od startu utkání lepším týmem, Wallace proběhl podél postraní čáry až na dostřel branky hostí, jeho střelu ale chytil Howard. Nebezpečnou ránu vyslal také Kingston, ale Howard míč vyrazil nad břevno. Už ve 25. minutě přišli hosté o jednoho hráče. Tonet měl již žlutou kartu za faul na Thomsona, o dvě minuty později ale poslal k zemi Stewarta a obdržel červenou kartu. Hearts se od této chvíle tlačili ještě do více příležitostí a v nastavení první půle se z dálky přesně trefil Mole, 1:0.

Pět minut po začátku druhé poloviny zápasu střílel z ostrého úhlu Kingston a jeho ránu zastavila až tyč. V 70. minutě ale St. Mirren nečekaně vyrovnal na 1:1. Miranda zahrál rohový kop, od několika hráčů se míč dostal až k Mehmetovi, který prostřelil Kella a vyrovnal. Hearts ovšem nechtěli remízu připustit a o pět minut později byli znovu ve vedení. Driver se dostal do pokutového území St. Mirrenu a Miranda hráče fauloval. K pokutovému kopu se postavil Stewart a nemýlil se. Hearts zvítězili nad St. Mirrenem 2:1.

Více informací k zápasu

Motherwell FC - Dundee United 1:1

23.08.2008 16:00

Góly: 34. John Sutton - 40. Lee Wilkie

Hostující brankař z týmu Dundee United Lukazs Zaluska zachránil svému týmu jednobodový zisk ze hřiště zatím tápajícího celku Motherwellu chycenou penaltou ve druhém poločase.

Týmy ze spodní části tabulky začaly zápas aktivně, protože ani jednomu se nepovedl letošní start do sezóny a oba chtěly po třech kolech bodovat naplno. Manažeři obou týmů udělali ve svých sestavách změny oproti minulému ligovému kolu. V týmu domácích od první minuty v základní sestavě nastoupil John Sutton, nová posila domácího celku. Mimo hru zůstal Stephen Hughes kvůli zranění kolení šlachy. Právě zmíněný Sutton byl po celý zápas velmi aktivní a v 34. minutě svoji aktivitu přetavil v gólový zápis a připsal si první přesný zásah v novém působišti. Ovšem pár minut před přestávkou, konkrétně ve 40. minutě odpověděl hostující kapitán Wilkie, který po rohovém kupu překonal domácího brankáře Smitha. Do šaten se tedy po prvním poločasu šlo za nerozhodného stavu.

Do druhé půle vstoupili aktivní hrou domácí hráči Motherwellu. Po několika malých příležitostech se postupně dostávali do tlaku, který vyvrcholil faulem v pokutovém území a tedy penaltou. Na značku pokutového kopu si míč postavil zkušený střelec Chris Porter, ale na skvěle chytajícího brankaře hostí nevyzrál. Po neproměněné penaltové exekuci se domácí tým postupně sesypal a hra se přesunula do středu pole. Nic zvláštního se už na hřišti nestalo a tak i po devatesáti minutách hry na světelné tabuli svítil nerozhodný stav 1:1.

Více informací k zápasu

Kilmarnock FC - Hamilton Academical 1:0

23.08.2008 16:00

Góly: 45. Manuel Pascali

Až ve třetím kole nové sezóny našel nováček Hamilton přemožitele, tím se po výhře 1:0 stal Kilmarnock. Vítězný gól zápasu vstřelil ve 45. minutě utkání Manuel Pascali.

Kilmarnock byl sice v zápase lepším týmem, ale stejně jako v předchozích zápasech dokázal také Hamilton nebezpečně zaútočit. Zápas ale nezačal příliš aktivně, oba týmy bojovaly převážně uprostřed pole a častými fauly rozkouskovávaly hru. První šanci měl až ve 20. minutě Stevenson, ovšem do dráhy míče se připletl rozhodčí a míč skončil mimo hřiště. Na druhé straně zahrál Taouil rohový kop přesně na hlavičku Wrightovi, ale míč šel příliš vysoko.

Fernandez a Sammon se už dostávali do blízkosti brány Hamiltonu, ovšem Swailes míč ukořistil. Následovala šance Invincibileho, který však mířil vysoko. Zaskvěl se i gólman Tomáš Černý, který chytil Fordovu střelu. V nastaveném čase první půle se k míči dostal Taouil, odcentroval do pokutového území, kde hlavou dorazil míč do sítě Pascali, 1:0.

Ve druhém poločase musel Hamilton útočit, brzy ale přišel o zraněného obránce McLaughlina. Nebezpečnou šanci měl Sammon, Černý ale vyběhl a útočník domácích šanci promarnil výstřelem mimo bránu. V 78. minutě naděje Hamiltonu ještě klesly, Graham dostal červenou kartu za tvrdý faul ze zadu na Pascaliho. Další šance proto byly v režii domácích, Černý musel zasahovat i proti nepříjemné střele Invincibileho, ale výsledek zápasu se již nezměnil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Celtic FC32105:17
2.Rangers FC32104:17
3.Kilmarnock FC32102:07
4.Hamilton Academical32014:26
5.Heart of Midlothian32015:56
6.Inverness Caledonian31113:24
7.Hibernian FC31114:44
8.Aberdeen FC31112:34
9.Dundee United30213:52
10.Motherwell FC30123:51
11.St. Mirren FC30121:31
12.Falkirk FC30032:70

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Škoda, že Gers nevyhráli, v prvním poločase si Dons ani ekopli, ale po jedné akci dali góla. No a s postupem času už to bylo ze strany Rangers nervóznější a nervóznější...

Reagovat
smazaný uživatel

Plichtu jsem tipoval, ale pokud je to tak jak říkáš, tak je to škoda. Příští týden derby(myslím), tam se ukáže, jak na tom jsou.

Reagovat
smazaný uživatel

Celtic, dobře oni! Jesti správně tuším, příští kolo se hraje derby, už se těším

Reagovat
smazaný uživatel

Skvěle Celtic! Vypadá to, že forma má vzestupnou tendenci. Teď musí vyhrát derby, vyhrávat a hlavně vozit body z venkovních zápasů. Hráči v sestavě - skvělý Boruc, Mcmanus, Caldwell, Hinkel, Naylor... záloha Nakamura, Mcgeady, Maloney ... útok Heselink, McDonal, Samaras ... hmm to je mužstvo na titul. Takže let´s go the Hoops.

Reagovat
smazaný uživatel

McDonald je na bohužel 2 týdny mimo hru, stejně pochybuju, že by hráli 4-3-3, co vím, tak vždy hráli klasiku na dva hroty.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele