Skotská Premier League souhrn - 21. kolo

02.01.2008, 18:02, aktualizováno 02.01.2008, 18:02
Komentáře a souhrny
Aberdeen porazil Inverness a i nadále může pomýšlet na účast v evropských pohárech. Další propadák předvedli fotbalisté Hearts, kteří podlehli 1:4 na půdě Dundee United a navíc dohrávali o osmi hráčích. Počtvrté v řadě vyhrál Falkirk, který o všechny body tentokráte obral Kilmarnock...

Aberdeen FC - Inverness CT 1:0

02.01.2008 16:00

Góly: 83. Barry Nicholson (pen.)

Velmi vyrovnaný zápas sledovali diváci na Pittodrie Stadium. Domácí Aberdeen nakonec Inverness udolal, když jediný gól utkání vstřelil v 83. minutě z penalty Nicholson.

Aberdeen vstoupil do zápasu povedenou akcí, Sone Aluko našel Smithe, který ale nedokázal z dobré příležitosti vytěžit vedoucí gól. Smith měl i druhou šanci v zápase, když zkoušel dalekonosnou střelu, se kterou měl Fraser problémy, ale míč vyrazil. Scott Severin zkoušel o chvíli později střelu z úhlu, ale mířil mimo bránu. Aberdeen měl velké šance, nedokázal je však proměňovat. Velkou šanci měl i Lee Miller, po jeho hlavičce stál Fraser na správném místě. Inverness se probudil a ocitl se také v několika šancích. Hastings mířil nad Langfieldovu bránu. Do další příležitosti se dostal Miller, tentokrát mířil vedle a Fraser nemusel zasahovat. O chvíli později Smith jen těsně nedosáhl na centr od Alukeho.

Inverness se znovu zvedl a Langfield měl co dělat, aby vyrazil dvě rychlé střely Iana Blacka. Marius Niculae zkoušel střelu zdálky, Langfield ale znovu zachránil Aberdeen skvělým zákrokem. Velkou šanci měl o pár minut později i Bayne, Langfield ale ukazoval své brankářské schopnosti a nepustil za sebe ani jeden míč. První půle patřila Aberdeenu, druhá Invernessu, jemu se však také nepodařilo vstřelit vedoucí branku. Trest přišel v 83. minutě. Tokely fauloval v pokutovém území Millera a byla nařízena penalta. Tu s přehledem proměnil Nicholson a zajistil Aberdeenu všechny body za vítězství 1:0.

Více informací k zápasu

Dundee United - Heart of Midlothian 4:1

02.01.2008 16:00

Góly: 23. Barry Robson, 70. Barry Robson (pen.), 84. Noel Hunt, 88. Barry Robson (pen.) - 37. Christophe Berra

Hearts na hřišti Dundee United znovu ukázali, že jsou z formy, tři červené karty hovoří za vše. Dundee vedlo od 23. minuty gólem Robsona, Hearts ještě stačili ve 37. minutě vyrovnat, ale to bylo z jejich strany vše. Tři góly ve druhé půli rozhodly o pohodlném vítězství domácích v poměru 4:1.

Dundee United žádalo o odložení zápasu na jiný termín, jeho požadavek ale byl zamítnut a utkání se hrálo, Dundee nakonec mohlo být s rozhodnutím spokojeno, zápas se mu totiž skvěle vydařil. Hra začala velmi opatrným tempem, ani jeden z týmů se nesnažil příliš otevřít hru. Oba kluby hrály agresivně a hned zpočátku zápasu bylo k vidění několik tvrdých faulů. Ve 23. minutě padl první gól zápasu. Míč od Wilkieho dostal Barry Robson a poslal ho do horního rohu brány. Další problém měli Hearts o chvíli později. Po jedné parádičce špatně došlápl Driver a musel být střídán. Do hry místo něj naskočil Deividas Cesnauskis, který se v sestavě ukázal po velmi dlouhé době zapříčiněné zraněním. Hearts se zvedli a ve 37. minutě vstřelili vyrovnávací gól. Na roh Stewarta si naskočil Berra a poslal míč do sítě. Velkou šanci ke skórování měl ještě Robson, nedokázal se ale trefit do brány.

Po přestávce moc pěkný fotbal diváci znovu neviděli, v 70. minutě byl za strkání do protihráče vyloučen Zaliukas a Hearts tak hráli v deseti. Navíc se faul odehrál v pokutovém území a Dundee tak kopalo penaltu. K míči se postavil Robson a přesnou střelou zajistil svému týmu vedení 2:1. Hra dále nebyla nikterak záživná, několik střel z dálky si brankáři pohlídali. Další gól padl až v 84. minutě. Robson zahrával volný kop, míč se dostal k Huntovi, který prostřelil brankáře Bankse a zvýšil tak vedení na 3:1. Hearts se s inkasovaným gólem nedokázali vyrovnat a v zápalu emocí srazil ve svém pokutovém území Wallace Robsona. Lee Wallace tak následoval Zaliukase do tunelu. Robson se postavil k pokutovému kopu a poslal Bankse na opačnou stranu. Dundee tak vedlo již 4:1. V poslední minutě ještě dostal za hádku druhou žlutou kartu Stewart a ukázal, že Hearts skutečně nejsou ve své kůži. Dundee United si tak zajistilo tři body, za výhru 4:1.

Více informací k zápasu

Kilmarnock FC - Falkirk FC 0:1

02.01.2008 16:00

Góly: 11. Carl Finnigan

Jeden ze tří středečních duelů se odehrál na Rugby Parku, kde domácí Kilmarnock podlehl Falkirku 0:1. O jediný gól se postaral hned v úvodu utkání hostující Carl Finnigan.

Jako první se do brankové příležitosti dostal Falkirk. Mladik Scott Arfield si udělal prostor pro zakončení, ale jeho střelu zneškodnil domácí brankář Combe. Ovšem v jedenácté minutě se fanoušci hostí už radovat mohli. Centr, který vyprodukoval Dean Holden, našel před bránou Finnegana, jenž střelou k tyči překonal domácího gólmana a poslal hosty do vedení.

Potom se zaskvěli i hráči Kilmarnocku. Fraser Wright vybídl dobrým balonem k zakončení Davida Fernandeze, ale jemu se střela vůbec nepovedla a stav zápasu tak zůstal nezměněn. Kilmarnock dělal v zápase spoustu chyb. Z jedno takového zaváhání mohl zvýšit vedení hostů Michael Higdon, ale jeho hlavička šla nad Combeho bránu.

Ve druhé polovině se domácí pokoušeli vyrovnat, ale Wrightův pokus hlavou po centru Walse mířil vedle. Nakonec se po střele Simona Forda rozvlnila síť i za bránou hostujícího brankáře Krula. Branka však nebyla uznána pro ofsajd, ve kterém se nacházel domácí utočník Colin Nish. Zoufalství hráčů Kilmarnocku skončilo rvačku v pokutovém území Falkirkou. Fraser Wright si vyřizoval účty s hostujícím brankářem Timem Krulem, který se v potyčce nechoval příliš moudře a rozhodčí poslal oba hráče předčasně do sprch.

Pro Falkirk je to už čtvrté vítězství v řadě, které znamená posun do první šestky skotské ligy.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Celtic FC20134351:1743
2.Rangers FC18132343:1641
3.Motherwell FC20112730:2535
4.Dundee United21102932:2832
5.Aberdeen FC2195728:2932
6.Falkirk FC2194834:3531
7.Hibernian Edinburgh2077628:2628
8.Inverness Caledonian Thistle21911128:3528
9.Kilmarnock FC21561022:3121
10.Hearts of Midlothian21551131:3920
11.St. Mirren FC19541011:3019
12.Gretna FC19241316:4310
Zbývající zápasy
02.01. 00:00Celtic FC - Rangers FC
02.01. 00:00Gretna FC - St. Mirren FC
02.01. 00:00Hibernian Edinburgh - Motherwell FC

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

kua co to hearts předvádělo

Reagovat
smazaný uživatel

no jo pospíšil odešel a už to hearts tak nejde

Reagovat
smazaný uživatel

Ne Pospíšil je stále v Hearts, odešel Bednář a Skácel. Ale umístění v tabulce není dáno odchody at už Presslyho Hartlyho nebo Gordona. Je to tím, že je Romanov neuvěřitelný kretén a atmosféra v klubů je na tragické urovni. Má sice prachy, ale fotbalu nerozumí. Ty změny a hovadiny, co tam udělal, nemají ve fotbale obdoby.

Reagovat
smazaný uživatel

nechápu, proč se neodložilo celé kolo

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím, je to sice blbé a měli by odložit celé kolo, ale v úvahu, že je ve Skotsku 44 kol a to ještě pohár a liga mistrů, tak by nebyla šance na stihnutí.

Reagovat
smazaný uživatel

no kol nemají 44,ale 38....i tak je to ale dost

Reagovat
smazaný uživatel

Dival jsem se na los a je tam jenom 33kol jinak za minulou sezonu a ne jenom tu maji 38kol.Mohl by mi nekdo vysvetlit v cem je zakopany pes?

Reagovat
smazaný uživatel

protože základní část má 33 kol a pak se tabulka dělí na dvě skupiny : o titul a o udržení a to je dalších pět kol v každě skupině což je dohromady 38 kol :-)

Reagovat
smazaný uživatel

jj, přesně tak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele