Skotská Premier League souhrn - 12. kolo

03.11.2007, 18:15, aktualizováno 04.11.2007, 17:03
Komentáře a souhrny
Celtic si přivezl tři body z Kilmarnocku a i nadále mu patří první příčka. Na dostřel za svým městským rivalem se drží Glasgow Rangers, kontakt naopak ztratilo Dundee United. V souboji Hibernian s Hearts se zrodila remíza 1:1...

Kilmarnock FC - Celtic FC 1:2

03.11.2007 13:30

Góly: 55. Frazer Wright - 34. Scott McDonald, 36. Scott McDonald

Celtic potvrdil své vedení v tabulce skotské ligy vítězstvím 2:1, které si veze z hřiště Kilmarnocku. Už v první půli útočník Celticu Scott McDonald poslal hosty do dvoubrankového vedení. Deset minut po začátku druhého poločasu však snížil Wright skóre na rozdíl jednoho gólu a diváci se mohli těšit na dramatický závěr.

McDonald pálil nebezpečně už ve třetí minutě po výborné nahrávce Browna. V následujících minutách bylo utkání často přerušováno díky přísnému metru sudího Dougie McDonalda. Ve 14. minutě střílel z dvaceti metrů McGeady, ale domácí brankář Combe předvedl výborný zákrok. Další minuty zápasu se odehrávaly především mezi šestnáctkami soupeřů. V 30. minutě po rohovém kopu hlavičkoval Hartley, ale nepodařilo se mu propálit hradbu těl v pokutovém území domácích. Následující akci už dovedli hosté k úspěšnému konci. Vennegoor of Hesselink přiťukl míč McDonaldovi, ten z hranice šestnáctky poslal míč přesně k tyči a otevřel gólový účet zápasu. O několik sekund dostal McDonald přesný centr od McGeadyho a hlavou zvýšil skóre na rozdíl dvou branek.

Domácí byli vývojem zápasu očividně zaskočeni a na začátek druhé půle připravili dvojité střídání. V 52. minutě střílel z velké dálky s chutí hrající McGeady, domácí brankář jeho střelu se štěstím vyrazil. Kilmarnock vrátil do zápasu Wright, který se po přímém kopu nejlépe zorientoval v šestnáctce hostí a hlavou uklidil míč do prázdné branky. Do konce utkání byly k vidění zajímavé situace na obou stranách. Za zmínku stojí především Vennegoor of Hesselinkova hlavička těsně nad nebo Naylorův přímý kop, který poslal Jarošík jen pár decimetrů vedle branky domácích.

Více informací k zápasu

Aberdeen FC - Dundee United 2:0

03.11.2007 16:00

Góly: 45. Sone Aluko, 90. Lee Miller

Třetí tým tabulky Dundee United podlehl ve dvanáctém kole Clydesdale Bank Premier League Aberdeenu na jeho půdě 0:2. Vítězství domácímu týmu zařídili svými góly Sone Aluko a Lee Miller.

Domácí mohli otevřít skoré ve 22. minutě, když rychlý brejk 18letého mladíka Soneho Aluky byl zakončen střelou ze šestnácti metrů, která šla však vedle. Ve 39. minutě přišla další skvělá akce domácích, do které se opět zapojil i Aluko. Chris Maguire nacentroval míč na Dereka Younga, který ale svou hlavičku nedokázal umístit do brány. Aberdeen se dostal do vedení ve 45. minutě, když mladík Aluko perfektně načasoval náběh na míč a skvělou střelou nedal hosujícímu brankáři Langfieldovi žádnou šanci.

V 67. minutě našel Christian Kalvenes dlouhým pasem Noela Hunta, jenž prošel přes několik obránců a z dvaceti metrů zkusil vystřelit. Jeho střela šla, naštěstí pro Aberdeedn, těsně nad.

V poslední devadesáté minutě vybojoval Lee Miller, v souboji s Darrenem Dodsem, vysoký balón a pohotovou střelou upravil konečný výsledek na 2:0 pro Aberdeen.

Více informací k zápasu

Falkirk FC - Gretna FC 2:0

03.11.2007 16:00

Góly: 41. Darren Barr, 50. Graham Barrett

Souboj dvou týmů ze spodní části tabulky vyzněl jednoznačně pro domácí Falkirk, který porazil Gretnu 2:0. O branky se postarali Darren Barr a Graham Barrett.

První větší příležitost měli hosté, po akci Horwooda s Paartalem zakončoval Grady, s jeho hlavičkou si ale gólman Tim Krul poradil. Další šance se zrodila na druhé straně, Latapy vybídl Moutihna, ten však z hranice penalty nedokázal zamířit přesně. Ve 41. minutě už domácí otevřeli skóre. Gerard Aafjes poslal centr na Darrena Barra a útočník poslal míč přesně za záda brankáře Gretny Fleminga.

Mizerně hrající Gretna pět minut po přestávce inkasovala podruhé. U gólu byl opět obránce Aafjes, který našel dlouhým balónem Grahama Barreta a ten se už v koncovce nemýlil. Barret mohl později zvýšit už na 3:0, po přihrávce Moutinha však z patnácti metrů mířil vedle. Gretna se ještě v závěru utkání dožadovala penalty po ruce Latapyho, rozhodčí ale zůstal naprosto klidný. Falkirk si v tabulce o jedno místo polepšil a je desátý, Gretna zůstává beznadějně poslední.

Více informací k zápasu

Motherwell FC - St. Mirren FC 1:1

03.11.2007 16:00

Góly: 29. Chris Porter - 45. Stewart Kean

Motherwell, který se nachází v poklidném středu tabulky, přivítal na svém stadiónu St. Mirren a vyválčil remízu 1:1. Domácí do vedení poslal Chris Porter, ale ještě do přestávky stihl St. Mirren odpovědět. Vyrovnávací gól si připsal Stewart Kean.

Motherwell vstoupil do zápasu lépe a už v sedmé minutě si vytvořil gólovou příležitost. Steven McGarry přihrál Davidu Clarksonovi, který posunul míč ještě na Rosse McCormacka, ale jeho střela byla zablokovaná.

Ve 29. minutě nasměroval Jim Paterson autové vhazování na Phila O'Donnella, ten míč přihrál na levé křídlo Davidu Clarksonovi. Domácí kapitán našel pěkným centrem Portera, který už neměl téměř žádnou práci a balón pohodlně zasunul do branky.

Domácí pokračovali ve své převaze, ale ve 45. minutě ztratili vedení, když Alex Burke z rohu adresoval míč Billymu Mehmetovi, ten prodloužil na Stewarta Keana, jenž dopravil míč do sítě.

Konečná remíza 1:1 byla férová, protože Motherwell byl lepší v první půli a St. Mirren měl převahu zase ve druhém dějství.

Více informací k zápasu

Rangers FC - Inverness CT 2:0

03.11.2007 16:00

Góly: 1. Kris Boyd, 63. Carlos Cuéllar

Rangers po bezbrankové remíze v Lize mistrů s Barcelonou předvedli dobrý výkon v domácí ligové soutěži a s přehledem si poradili s Invernessem, který porazili 2:0. O branky se postarali skotský internacionál Kris Boyd a obránce Carlos Cuellar.

Jezdcům vyšel začátek zápasu naprosto dokonale. Hned v první minutě se dostali do vedení. Nacho Novo byl stažen obráncem Kilmarnocku Stuartem McCaffreym a rozhodčí nařídil přímý kop z hranice pokutového území. K míči se postavil kanonýr Kris Boyd a přesnou střelou otevřel gólový účet.

Boyd mohl druhý poločas začít stejně úspěšně jak ten první. Šanci mu opět připravil španělský hrot Nacho Novo, ale Boyd svou hlavičku nedokázal dobře umístit.

V šedesáte minutě dvojici útočníků Novo, Boyd vystřídali Darcheville a Cousin. Darcheville hned po svém příchodu na hrací plochu připravil šanci pro Cuellara, který hlavou zvýšil na 2:0.

Žádný další gól už nepadl, a tak si svěřenci Waltera Smithe připsali důležité tři body za vítězství proti soupeři, který v poslední době umí Jezdce pořádně potrápit.

Více informací k zápasu

Hibernian FC - Heart of Midlothian 1:1

04.11.2007 15:00

Góly: 18. Christophe Berra (vl.) - 46. Christian Nadé

Z prestižního Edinburghského derby nevzešel žádný vítěz. Hibernian remizoval s Hearts 1:1. Nejdřív si v 18. minutě vstřelil vlastní gól obránce hostí Christophe Berra a hned po změně stran srovnal Christian Nade.

Hibs začali dobře a Steven Fletcher, který se vrátil po zranění, zkoušel štěstí hned na začátku zápasu, ale jeho střela šla vedle. Hearts měli v 15. minutě ještě větší příležitost skórovat. Po skvělé práci Robbieho Neilsona mohl hosty poslat do vedení Andy Driver, jeho hlavička šla však nad. Driver pak připravil nadějnou pozici pro Andriuse Velicku, který svou střelu poslal pouze do boční sítě. Tato šance hostujícího týmu opět ukázala, jak jsou Hibs v zadních řadách zranitelní.

Domácí se ujali vedení v 18. minutě. Filipe Morais poslal balón z rohového kopu před branku Anthonyho Bassa, v malém vápně vznikl velký zmatek a nakonec si míč srazil do vlastní brány Christophe Berra. Před přestávkou ještě zkoušel vyrovnat z přímého kopu Driver, jeho pokus však bez problému lapil domácí brankář Yves Makalamby.

Hned po přestávce mohl zdvojnásobit vedení Hibernianu útočník Steven Fletcher. Který střílel po přihrávce Guillaumeho Beuzelina. Brankář Basso byl však pozorný a Fletcherovu "pumelici" zneškodnil. Místo toho se Hearts dočkali vyrovnání. Po nádherném centru od Andyho Drivera se z těsné blízkosti trefil Christian Nade.

Oba týmy měly mnoho šanci, zvlášť v závěrečné části utkání a chtěly získat všechny tři body, ale remíza je více než spravedlivým výsledkem. Hibernian v tabulce předskočil Dundee a je třetí, Hearts stále zůstávají daleko za očekáváním, když jim patří až osmá pozice.

Více informací k zápasu
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Celtic Glasgow1291234:1128
2.Glasgow Rangers1281330:1125
3.Hibernian Edinburgh1264220:1322
4.Dundee United1271417:1222
5.Aberdeen FC1253418:1518
6.Motherwell FC1252512:1517
7.Kilmarnock FC1244415:1616
8.Hearts of Midlothian1243519:2215
9.St. Mirren FC124268:1914
10.Falkirk FC1233617:2512
11.Inverness Caledonian Thistle1231815:2510
12.Gretna FC1211109:304

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele