Skotská Premier League - preview 29. kola

14.03.2009, 08:24
Previews
Utkání Rangers a Celtiku jsou odložena kvůli finále Ligového poháru, takže tentokrát bude ve skotské lize upřena pozornost na jiné celky. Třeba na Hearts a Hibernian, kteří sehrají další edinburghské derby. Nebo na Inverness, který bude chtít pokračovatv cestě vzhůtu tabulkou i po zápase doma s Kilmarnockem...
Hibernian FC - Heart of Midlothian  (sobota 13:30)
Hibernian bude mít v devětadvacátém kole těžký úkol a to zastavit v derby rozjetý Heart of Midlothian, který míří do evropských pohárů. V zápase jsou právě hráči kouče Laszla jednoznačným favoritem a toho může Hibernian využít.

Hibernian v posledním kole překvapil výhrou 1:0 v Hamiltonu, který i když je nováčkem soutěže, měl nedávno velkou formu. Hibs posílil před derby návrat obránce Iana Murrayho, který se zotavil po zranění slabin, které utrpěl před dvěma měsíci.

Manažer Hibernianu, Mixu Paatelainen, očekává od svých hráčů už jen dobré výsledky, které by tým vynesly do vrchních příček tabulky. "Nyní budeme mít nějaké zápasy proti týmům, které jsou nad námi, ale tím se nesmíme nechat zastrašit. Porazili jsme Dundee United a také Aberdeen, tak proč bychom to nemohli dokázat znovu?"

Hearts si v posledním zápase také připsali na své konto tři body, díky výhře 2:1 nad Motherwellem. Csaba Laszlo má zpět dlouhodobě zraněného Mikea Tullberga a také suspendovaného Mariuse Zaliukase. Bohužel pro hosty jsou venku ze hry Gary Glen, Laryea Kingston, Jason Thomson a Marian Kello.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.25 - 2.50
více informací
Aberdeen FC - Hamilton Academical  (sobota 16:00)
Jeden ze zápasů 29. kola Scottish Premier League se odehraje na Pittodrie Stadium, kde domácí Aberdeen přivítá Hamilton.

Hamilton nyní zřejmě nabírá síly na konečnou fázi letošního ročníku skotské ligy, neboť poslední dva zápasy nedopadly pro svěřence Billyho Reida nijak růžově, nejdřív podlehli Rangers na domácí půdě 0:1, poté opět v New Douglas Parku nestačili na Hibernian. Ze záchranou v nejvyšší soutěži to ale stále vypadá více než nadějně, Accies drží osmibodový náskok na poslední Falkirk.

Reid má velké starosti s marodkou, plně fit není hned osm hráčů prvního týmu, ovšem minimálně jeden z pětice James McArthur, Mark McLaughlin, Martin Canning, Brian Easton a Richard Offiong by se na hřišti objevit měl.

Aberdeen bude chtít napravit špatnou vzájemnou bilanci s Hamiltonem. Z obou předchozích ligových duelů vyšli vítězně právě borci pod vedením Billyho Reida. "Hamilton byl vždy velmi těžký soupeř. Na začátku sezony jsme byli v utkání s Accies velmi slabí, darovali jsme jim dva laciné góly. Nehráli jsme zkrátka dobře, stejně jako v dalším střetnutí s Hamiltonem v lednu. Dvakrát nás už letos porazil, musíme zabránit třetí porážce," varoval manažer pátých Dons Jimmy Calderwood.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.50 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Motherwell FC - Dundee United  (sobota 16:00)
Motherwell se stále nedostal do nejlepší šestky soutěže a nyní to bude mít ještě těžší. O body totiž bude bojovat s Dundee United, který hraje o evropské poháry a myslí jen na výhru.

Motherwell se v minulém kole ukázal v dobrém světle a proti Hearts bojoval o body. Nakonec však podlehl 1:2 a stále je tak v tabulce sedmý. Manažer Mark McGhee má ale kompletní kádr, který doplnil návrat obránce Paula Quinna po suspendování.

Poslední vzájemný souboj se odehrál v lednu a přinesl vysoké vítězství 4:0 Motherwellu. Kouč United, Craig Levein ale nepředpokládá, že by jeho tým prohrál i tentokrát. "Motherwell proti nám naposledy uhrál ohromný výsledek, ale nemyslíme na pomstu. V SPL proti sobě hrajeme docela často a jeden výsledek nic nezmění," prohlásil Levein

Dundee United měl v posledním kole lehčího soupeře než Motherwell a to poslední Falkirk, který porazil 1:0. Navíc tým přivítal návrat Dannyho Swansona, který se překvapivě rychle uzdravil po zranění kolene. Nepravděpodobný je ale start zraněného Scotta Robertsona, který zápas pravděpodobně vynechá.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.25 - 2.65
více informací
Inverness Caledonian - Kilmarnock FC  (sobota 16:00)
Inverness, jenž se konečně odlepil od posledního místa tabulky, přivítá na Caledonian Stadium devátý celek Kilmarnock.

Práce nového manažera Terryho Butchera začíná v táboře Invernessu přinášet pozitivní účinky. Caley se po posledním ligovém kole konečně odrazili od dna skotské ligy, poslední příčku přenechali Falkirku. Inverness způsobil v minulém zápase velký boom, když si z Ibrox Parku odvezl plný počet bodů, za naprosto nečekané vítězství 1:0.

O víkendu ale přišlo zakolísání, když byl Inverness po prohře 0:1 s Falkirkem vyřazen ze skotského poháru. Během utkání byl také za hrubý faul na Finnigana vyloučen Lionel Djebi-Zadi. "Falkirk hrál velmi dobře. Lionel si svůj zákrok špatně načasoval, měl velkou smůlu. Musíme být všichni při obraných zákrocích více soustředěni," řekl obránce Invernessu Ross Tokely. Jediným hráčem Caley, který dnes do utkání nemůže zasáhnout, je útočník Andrew Barrowman, jenž po zranění kolene sice už nastupuje za rezervní tým, na utkání za první mužstvo si ale bude muset ještě týden počkat.

S Kilmarnockem to jde v posledních týdnech z kopce, z minulých deseti zápasů vyválčil jediné vítězství, naposledy na svém hřišti podlehl Celticu 1:2. V tabulce skotské ligy se nyní nachází až na deváté pozici a od poslední příčky ho dělí pouhých pět bodů. Killie se budou muset zřejmě obejít bez útočníka Davida Fernandeze, který si v posledním ligovém utkání poranil kolenní šlachu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.25 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Celtic FC28196362:2763
2.Rangers FC28186457:2060
3.Heart of Midlothian28146831:2948
4.Dundee United281110737:3443
5.Aberdeen FC281171033:3040
6.Hibernian FC28991032:3536
7.Motherwell FC281061232:3736
8.Hamilton Academical281021625:4032
9.Kilmarnock FC28851526:3829
10.St. Mirren FC28781323:3929
11.Inverness Caledonian28741727:4425
12.Falkirk FC28591428:4024
Zbývající zápasy
14.03. 16:00St. Mirren FC - Rangers FC (zápas odložen)
14.03. 16:00Celtic FC - Falkirk FC (zápas odložen)

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pokud chceme udrzet treti misto, tak musime vyhrat. Bude hodne zalezet na tom, jak se k tomuto zapasu postavi Hibernian. Je smula, ze mame hodne zranenych hracu, ale i presto verim, ze dokazeme doma vyhrat

Reagovat
smazaný uživatel

Vy? To je kdo? Manchester, Chelski nebo jaký klub? Mě se zdá, že pořád všude píšeš my ..Mimochodem, Hearts hrají venku

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra, popletl jsem to Tim my myslim Hearts, protoze ze Skotske ligy je mam nejradeji

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hlavne ze v tom uz mate jasno

Tenhle tyden je SPL az na druhem miste,cele Skotsko a Irsko zije dalsi bitvou nesmiritelnych,Old Firm je tu,navic na neutralni pude

C'mon Hoops

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodem televni stanice nam opet misto tohoto duelu nabizi nahradu v podobe Siena-AC Milan

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele