Shaw pomalu stupňuje tréninkovou zátěž, Euro ale zůstává utopií

12.05.2016, 18:54
Aktuality
I jen minimální šance, že by se Luke Shaw ještě mohl zapojit do dění v letošní sezoně, ne-li rovnou odcestovat na Euro, se zdá být definitivně pryč. Podle zákulisních informací britské tiskové agentury se mladý levý bek po zlomenině nohy soustředí pouze na silný návrat v příštím ročníku. Počítá se s ním ihned na turné po Číně...

Shawova rekonvalescence vskutku nebyla a není jednoduchým procesem. Jeho dvojnásobná zlomenina nohy si nejprve vyžádala operaci v září v Nizozemsku, okamžitě po zákroku Héctora Morena, a pak ještě za pár hodin také v Anglii.

Levý bek, který si jinak odbyl slibný start do své druhé sezony v Manchesteru United, byl následně už po 10 dnech senzačně schopný zraněnou nohu částečně zatěžovat, a jakmile se rána navenek zahojila, denně trávil dvě hodiny v bazénu a dalších několik minut na rotopedu.

Před třemi týdny potom musel 20letý fotbalista pod nůž ještě jednou, tentokrát už se ale jednalo pouze o kosmetický zákrok za účelem odstranění zpevňujících šroubů. Od minulého úterý Shaw trénuje s rezervou Red Devils.

Přesto nemá cenu si v tuhle chvíli dělat iluze. Shaw zatím na tréninku nemůže absolvovat žádný kontakt se soupeřem a nezapojí se proto do ani jednoho ze dvou zbývajících soutěžních duelů United v tomto ročníku. Tím pádem je takřka vyloučena i jeho eventuální účast na Euru.

Shaw každopádně věří, že se příští sezonu může vrátit silnější, a plánuje se do plného tréninku zapojit ihned zkraje června, aby před výkopem letní přípravy dohnal manko.

Autor: Tomáš Daníček / independent.ie

Komentáře (301)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele