Shaw v zápase s PSV utrpěl dvojitou zlomeninu pravé nohy

15.09.2015, 23:34
Aktuality
Luke Shaw má před sebou velice dlouhou rekonvalescenci. Úvodem zápasu s PSV se mu pod nohy nešetrně vrhnul Héctor Moreno a na první pohled levému obránci Manchesteru United zlomil pravou holenní i lýtkovou kost. Takovou diagnózu nyní potvrdil sám klub s dodatkem, že se Shaw ihned po návratu do Anglie podrobí operaci...

Podle informací Britské tiskové agentury jde o natolik vážné zranění, že si již Luke Shaw v tomto ročníku nejspíš vůbec nezahraje.

Stoper Moreno teprve 20letého zadáka skluzem atakoval již v pokutovém území, a možná právě proto se nepískal ani faul.

"Vím, jaké to je, vím, jak složitá taková věc je. Cítím se kvůli tomu opravdu špatně, moc mě to mrzí," litoval po utkání Moreno, jenž sám kvůli zlomenině nohy zmeškal většinu loňského kalendářního roku.

"Je to strašné. Ten kluk tady načíná teprve svou druhou sezonu a doteď hrál fantasticky. A teď se stane tohle," kroutil hlavou na pozápasové tiskové konferenci manažer Manchesteru Louis Van Gaal.

Ten se bez Lukea Shawa musel obejít také po značnou část uplynulého ročníku. Tehdy hned ve třech různých fázích sezony talentovaný levý bek vynechal nejméně pět ligových utkání v řadě. Nakonec zasáhl jen do 20 soutěžních střetnutí.

Letos zatím 30milionová posila ze Southamptonu nevynechala ani jednu ligovou minutu.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (862)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele