Shaw pokračuje v Manchesteru United, smlouvu prodloužil o čtyři roky

18.10.2018, 14:00
Aktuality
Luke Shaw byl v průběhu uplynulých dvou let opakovaně spojován s odchodem z Manchesteru United, pokaždé se ale rozhodl bojovat o své místo na Old Trafford a toto rozhodnutí se mu vyplatilo. Anglický obránce letos patří do základní sestavy manažera Josého Mourinha a odměnou mu vedle důvěry portugalského kormidelníka je i nová smlouva...

Třiadvacetiletý anglický reprezentant měl kontrakt jen do konce probíhající sezony a nový je o čtyři roky delší. Přijde si díky němu na zajímavé peníze, dle médií bude týdně pobírat 150 tisíc liber.

Shaw přišel k Red Devils v létě 2014 ze Southamptonu a situaci mu dlouho komplikovala zranění. To nejvážnější utrpěl v polovině září 2015, ze souboje s PSV Eindhoven si tehdy odnesl dvojnásobnou zlomeninu nohy, musel na dvě operace a na trávníky se vrátil až na začátku ligového ročníku 2016/2017.

Za první čtyři roky v Manchesteru stihl Shaw pouze 43 zápasů Premier League, letos má zatím nakročeno se během jedné sezony tomuto číslu výrazně přiblížit, anglická nejvyšší soutěž za sebou má osm kol a stále ještě mladý obránce se na trávníku objevil sedmkrát.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (324)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele