Shaqiri vyměnil Bayern za Inter Milán

08.01.2015, 15:41
Aktuality
Xherdan Shaqiri přece jen opouští mnichovský Bayern, kde neměl dostatek herního prostoru, druhou polovinu letošní sezóny pak stráví na hostování v Interu Milán. Nerazzurri následně mají opci na trvalý přestup...

Shaqiri přišel do Mnichova před dvěma a půl lety z Basileje. První sezónu to s herním prostorem švýcarského reprezentanta vypadalo nadějně, pod novým koučem Pepem Guardiolou však nedostával ofenzivní záložník zdaleka tolik prostoru, kolik by si sám představoval.

Prakticky celý podzim se tak spekulovalo o Shaqiriho odchodu, nakonec stále teprve 23letý ofenzivní středopolař zamířil do Interu Milán, kde bude ve druhé polovině letošního ročníku hostovat. Součástí dohody je pak i opce na přestup ve výši 18 milionů eur. Po jejím aktivování by měl Shaqiri se svým novým chlebodárcem podepsat čtyřletý kontrakt.

Pro Inter je Shaqiri druhou zimní posilou. Už dříve na San Siro dorazil Lukas Podolski, jenž nebyl pro změnu spokojený se svým herním vytížením v Arsenalu. Také německý reprezentant je u Nerazzurri nejprve na hostování a po konci sezóny se může Interu upsat trvale.

Autor: Jiří Vojík / soccerway.com, sport1.de

Komentáře (420)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele