Sezona bez trofeje poznamenala příjmy Liverpoolu, klub oznámil ztrátu

01.03., 12:28
Aktuality
Logo Liverpoolu (© Profimedia)

Liverpool za uplynulou sezonu vykázal ztrátu devět milionů liber (266,5 milionu korun) před zdaněním. Zvýšené komerční příjmy nedokázaly vyvážit pokles zisků z médií a zápasů, ve čtvrtek to ukázala nejnovější účetní závěrka klubu.

Celkové příjmy do konce května 2023 zůstaly po neúspěšné sezoně na stejné úrovni - 594 milionů liber. V ní svěřenci Jürgena Kloppa skončili v Premier League na pátém místě a vypadli z Ligy mistrů i obou domácích pohárů. Mzdové náklady aktuálního ligového lídra se zvýšily o sedm milionů liber na 373 a administrativní náklady vzrostly o 17 milionů na 562. V předchozích dvanácti měsících klub dosáhl malého zisku 7,5 milionu liber.

Největší příjem Liverpoolu v sezoně 2022/23 činil 272 milionů liber, o 25 milionů více získal z příjmů mimo hřiště, nicméně vypadnutí z Ligy mistrů v osmifinále rok po dosažení finále znamenalo pokles mediálních příjmů o 19 milionů na 242 milionů liber.

Příjmy ze zápasů klesly také kvůli menšímu počtu odehraných domácích zápasů. V loňské sezoně totiž klub odehrál všechny zápasy, které bylo možné odehrát - celkem šlo o 63 klání. Tehdy vyhrál oba domácí poháry a dostal se do finále LM.

"Navzdory výrazně rostoucím nákladům na fotbal, úspěch komerčních operací ukazuje sílu naší základní finanční pozice, takže můžeme i nadále fungovat udržitelně a zároveň soutěžit na nejvyšší úrovni. Tyto finanční výsledky jsou jen střípkem na naší cestě. Rostoucí globální atraktivita klubu zůstává konstantní," uvedl výkonný ředitel Andy Hughes.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / AFP

Komentáře (40)

Přidat komentář
kissak

tak schválně otevře si guestikor tento článek

Reagovat
martin.b

ta frekvence článku už je trochu na sílu Arsenal taky pár dní zpět oznámil výsledky, proč tu není článek ?

Reagovat
SunFells

Se ztrátou 52 mega, co je tady těch 9 Liverpoolu vedle toho

Reagovat
Salfovic

To je celkem dost, při tom pravidlu 105 mil.

Reagovat
SunFells

Pro poslední 3 roky byl jeden ročník covid, kdy od toho byly úlevy. Pro další ročník si můžeme dovolit jen podobnou ztrátu jako Liverpool letos, ale to už poběží příjmy z LM a nové sponzorské kontrakty.

Reagovat
PP

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
J0EL

Reagovat
vitasrp

Od těhle oficiálních čísel ještě stejně můžeš dost položek odečíst pro účely toho pravidla (mládež, ženský tým, stadión atd.)

Reagovat
Gunner14

EF kampaň

Reagovat
Dan Gubić

Preto prichádza Amorim lebo nie sú peniaze na prestupy a Amorin povedal FSG že je pripravený pracovať so súčasným kádrom. Alonso povedal Henrymu že chce dve posily za 50 mil no Henry bol proti lebo klub vykazuje stratu. Aj tak paráda, Amorim je vynikajúci trenér.

Reagovat
SunFells

Henryho barber Gubič

Reagovat
Vopi11

Chtěl bych si zahrát dračák s tebou jako pánem jeskyně. Talent máš, jen ho uplatňuješ na špatném místě.

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
Bandita_Harry

Amorim nevybaví zľavu na Inacia, nevieš ?

Reagovat
martin.b

Reagovat
frezi

to si si odkial vycucal?

Reagovat
Svatej

Caicedova vina.

Reagovat
fenixLFC

akoze mat aj s vypadkom prijmov stratu 9 mega. ked je 7,5 mega maly zisk (ako sa uvadza v clanku) tak 9 mega je mala strata. FSG vediet ten klub hodne dobre

Reagovat
aragorn

Liverpool je finančně jeden z nejlépe vedených klubů. Proto nechápu to neustálé stěžování si některých našich fans, že málo utrácíme za hráče.

Po celou dobu je klub naprosto finančně stabilní i teď když se stane propad financí kvůli LM i přesto, že máme tuším druhé nejvyšší výdaje na platy a zrekonstruovala se půlka Anfiledu

Reagovat
fenixLFC

pretoze to su fans ktori spravnost vedenia klubu hodnotia iba mnozstvom naliatych penazi do kadru. ja chapem ze sa lahko rozhadzuju cudzie peniaze ale je to neskutocne natvrdly postoj. ja som za nasich majitelov rad a robia pre klub obrovsku pracu

Reagovat
avicii

Reagovat
aragorn

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
O.Giroud

Tak vedené to je dobre, o tom niet pochýb. Ono svoje spravilo aj ManCity, že oni si kupovali stále hráčov a v podstate sme možno na to aj doplatili, že v dobe našej najväčšej formy na čele s Kloppom sme získali akurát len 1x LM a 1x PL a nejaký ten pohár. Mali sme Oxa, Keitu čo viac maródili ako hrali a proste dokým sme sa ich nezbavili nikto za nich neprišiel, jeden Arthur čo sem prišiel akurát robiť spoločnosť Brazílčanom a riešili sme všetko jedným Milnerom, ktorý mohol hrať všade.

Reagovat
Bandita_Harry

Toho neinvestovania je škoda. Trošku sme niektorých hráčov predrzovali. Bohvie čím to bolo, Jurgen im asi veril že ožijú. Prestupov ako Endo mohlo byť viac, hlavne teda na pozíciách kde sme už išli do sezóny na tenko.

Reagovat
Busby babes

vsak ten clanke vyzniva uplne v pohode pro vas, ne? proste jen konstatuje, ze jste v danem roce meli ztratu,a le ze to neni zadna tragedie

Reagovat
fenixLFC

tak ja som v prvom rade chcel pochvalit nasich majitelov ze aj napriek novym nakupom a pokazenou sezonou sme na tom takto dobre, plus minus rovnako ako predchadzajucu. nejak detailne sa nimrat v jednotlivych vyzneniach spojeni fakt nechcem

Reagovat
Busby babes

jasne, chapu

no vysledky za tuhle sezonu budou asi horsi, jak neni LM, ale porad to nebude tragedie

Reagovat
martin.b

Bude tam působit dost efektů proti sobě no, výpadek nějakých 80-90m z CL by mohl být tak z třetiny pokryt EL (pokud se dostanou daleko) a vyššími příjmy v rámci PL za tv rights, dál vzrostou matchday revenues a snad klesnou wage costs. K tomu cca 50m z prodeje již odepsaných hráčů, Otázka jak je to se splácením shareholder půjčky na renovaci, tam se loni nic nesplácelo. Dá se čekat i růst commercials, ať už skrze dokument co se točí, nový sponzory a Klopp's farewell udělá taky svoje.

Reagovat
fenixLFC

matchday revenues nevzrastu, respektive nie nejak vyrazne. ono sice sme teraz otvorili novu tribunu ktora ma generovat o milion na zapas viac, na druhu stranu sme ale hrali polovicu sezony s obmedzenou kapacitou co znamenalo prepad prijmov. na platoch by sme mali usetrit, otazka je ci to nevyvazia bonusy (bodaj by ano a nech su co njavyssie ). splaceni pujcky by malo byt uplne fuk, tam dlh sice narastol ale je to bezurocna pozicka pokial si pamatam spravne. dalsie veci co spominas spravia minimalny rozdiel, ten narast skrz dokument budu maximalne drobne. nejaky merch z odchodu kloppa by mohol byt ale to tiez nebude nejaky gamechanger myslim

Reagovat
Luc-Luc

Bez LM a jenom 9 mega ztrata

Reagovat
SunFells

s LM

Reagovat
Pony Slaystation

Ti nejlepší ohlašují ztráty či minimální zisk, aby pak nemuseli danit. Easy...

Reagovat
Swarley

... dokud neprijde financak

Reagovat
Busby babes

https://worldsoccertalk.com/news/fabrizio-romano-involved-in-shock-transfer-scandal-in-denmark-20240301-WST-492459.html

Imagine my shock.

He says they have tried to negotiate sponsorship arrangements with soccer teams. Clubs would pay for mentions on Romano’s social media accounts. Furthermore, he made it clear that the player’s representatives had planted the Bardghji narrative.

“I know that Fabrizio Romano is hailed like a god on social media. I just have to say that very often he gets his information from player agents and turns out to be the mouthpiece of their agenda,” Thogersen said.

Reagovat
r.mrazik
Reagovat
Busby babes

2 hodiny a 16 minut

Reagovat
r.mrazik

refresh

Reagovat
Grahf

tam je to samý krivák, žiadne prekvapenie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele