SEVERNÍ IRSKO ÚTOČÍ NA POSTUP

29.03.2007, 13:17
Aktuality
Severní Irové si mohou připadat jako v sedmém nebi. Podceňovaný a často odepisovaný tým včera předvedl další senzační obrat, po Španělsku doma dokázal porazit Švédsko a posunul se na první příčku kvalifikační skupiny F o postup na ME 2008...

Hlavním hrdinou byl, jako ostatně v probíhajícím kvalifikačním cyklu již poněkolikáté, David Healy. Švédové vedli od 26. minuty zásluhou branky Elmandera, útočník Leedsu však už o pět minut později vyrovnal a v 58. minutě dal rozhodující branku.

"Druhý gól byl sladší, protože zároveň znamenal vítězství, více se mi ale povedla první branka, i když všechny góly ve Windsor Parku jsou sladké. Kdo ví, co se může stát, dokud budu dávat góly a tým vyhrávat," začíná Healy přemýšlet o postupu do Rakouska a Švýcarska.

Severní Irsko prožívá fotbalové zmrtvýchvstání. V prvním kvalifikačním utkání doma podlehlo Islandu 0:3. V tu chvíli na postup nikdo ani nepomyslel, jenomže trenér Lawrie Sanchez nic nevzdal a výsledky tvrdé práce se okamžitě dostavily. Tým doma porazil Španělsko, vybojoval bod v Dánsku, poradil si s Lotyšskem a Lichtenštejnskem a teď proti němu nepochodilo ani Švédsko.

"Je to ohromný zážitek, po prohře s Islandem jsme byli úplně dole a najednou vedeme skupinu. S trenérem jsme se minulý týden bavili o tom, že by bylo pěkné dostat se na první příčku a teď tam jsme," říká dále Healy, který má na svém kontě již devět přesných zásahů.

Healy je klíčovou postavou Severního Irska a v létě se určitě bude stěhovat do nějakého většího klubu, než jakým je o záchranu v druhé anglické lize bojující Leeds. Byl to právě on, kdo svým hattrickem srazil do kolen Španělsko a podobný kousem se mu povedl i v sobotu v Lichtenštejnsku.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
Shevchenko

Švédsko, S. Irsko

Reagovat
HOST*milco

ja im to aj prajem oni nikdy neboli moc silni.ale teraz to prislo su vo vynikajucej forme co dokazuju najma vysledky

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to vyzerá že tie naše hviezdy by prehrali okrem írska aj so severným írskom

Reagovat
HOST*Lion

Takovýho střelce,jako je David Healy,by určitě chtěl mít každej v týmu. Hattrick Španělům,hattrick Lichtenštejnsku a 2 goly Švédům, to mluví za vše. Pokud mu forma vydrží i ve zbytku kvalifikace,tak se můžou Severní Irové těšit na EURO

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele