ŠEVČENKO ZŮSTÁVÁ V CHELSEA

30.11.2006, 21:07
Aktuality
Rekordní letní investice do Andrije Ševčenka se londýnskému klubu zatím příliš nevyplácí, a tak už světem proletělo několik zpráv informujících o návratu ukrajinského útočníka zpátky na San Siro. Tyto spekulace ale nyní "Ševa" rázně utnul.

Ševčenko přišel do Chelsea s vizitkou prvotřídního útočníka, leč zatím mu není v anglickém hlavním městě přáno a dříve obávaný kanonýr střelecky tápe. V domácí lize zatím stihl vsítit pouhopouhé tři branky a v Lize Mistrů se ještě netrefil ani jednou.

Začalo se tedy spekulovat o tom, že je Andrij v Chelsea nespokojený, že se mu v Anglii nelíbí a že touží po návratu do jemu zaslíbené Itálie. Aby toho nebylo málo, tak milánský "velký šéf" Silvio Berlusconi dokonce potvrdil, že se svým bývalým zaměstnancem vedl na podobné téma rozhovor.

Nicméně slova samotného Ševčenka zní zcela odlišně: "Přijímám veškeré kritiky. Ale jsem stoprocentně odhodlaný to změnit. Toužím dosáhnout s Chelsea velkých úspěchů, je to skvělý klub."

Pomoci v návratu formy by měla i vyjádřená podpora majitele klubu Abramoviče a také trenéra José Mourinha. Portugalský kouč nebere na gólové statistiky příliš zřetel a naopak výkony svého svěřence chválí: "Góly pro mě tolik neznamenají. Pro mě jsou důležité jiné atributy, Andrij takticky dobře zapadl, chápe své úkoly na hřišti a má mou plnou důvěru. Proti Boltonu odehrál velmi dobrý zápas."

Mourinho také připomněl podobnou situaci z historie, kdy se nyní nenahraditelný Henry nemohl po svém příchodu do Arsenalu výrazněji gólově prosadit: "Když Henry přestoupil z Juventusu do Arsenalu, dal ve dvanácti zápasech jediný gól. Není vůbec jednoduché adaptovat se z italského na anglický fotbal," zdůraznil bývalý trenér Porta.

Zvěsti popřel i viceprezident milánského klubu Adriano Galliani: "V současnosti nevedeme s Chelsea žádná jednání stran příchodu Ševčenka." Proti návratu bývalého vítěze Zlatého míče také hovoří v AC již naplněná kvóta tří hráčů bez pasu EU.

Takže jak se zdá, Ševčenko nejspíše opravdu zůstane v Chelsea, která se bude snažit pomoci při její cestě za hattrickem v Premier League a za historicky prvním vítězstvím v Lize Mistrů. Možná bude právě on tím klíčovým faktorem. Již nyní jdou jeho výkony nahoru a pravděpodobně je jen otázkou času, kdy na hřišti uvidíme běhat toho Ševčenka, kterého všichni dobře známe z italských trávníků.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Podle mě se chytí,je to jen otázka času...

Reagovat
smazaný uživatel

taky si myslím

Reagovat
HOST*

Taky bych řekl.Ale Didiér ten jede

Reagovat
HOST*ševa

já si myslím,že by měl jít místo něj do útoku Paulo Ferreira

Reagovat
HOST*

hehe to bylo dobre Ale ne vazne...Sevcenko je utocnik jeden z nejlepsich na svete,myslim ze clanek ve srovnanim s adaptaci Henryho je to same jako u Sevcenka.Tim bych ale nechtel srovnavat Sevcenka s Henrym.To bych se neodvazil...

Reagovat
Bender

To by mohl... Platí furt, že nedal v životě žádnej gól?

Reagovat
Xavi

Nějakej vlastňák už určitě stihnul.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych jeho odchod jenom uvítal,podobně jako Ballack-ův.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

mám stejný názor Sheva hraje jak ňákej dorostenec... nerozumí si s míčem, je pomalý, nemá cit pro výběr místa, nevyhrává souboje, nerozumí si se spoluhráči, nechytá tempo hry, prostě a jednoduše Drogbovi v Chelsea nesahá ani po kotníky...

A to mám Shevu rád, ovšem od MS, kde hrál úplně stejně jak teď v Chelsea, hraje strašnou tužku. Opravdu to není ten Sheva jakého známe.

Případ Ballack - to je hráč, který když má den hraje parádně, ale on ten den v CFC snad ještě neměl ... Viděl jsem zápas s Manchesterem a kdyby nehrál tak by se asi nic nestalo, to bylo něco strašného, nedal sand jedinou přihrávku a vůbec celkově působil jak kdyby ho prostě mužstvo nebralo. Jsem už dávno říkal, že Ballack jednoduše s Lampardem nemůže hrát. Nechápu tyhle nákupy a jsem zastáncem křídelní hry s Joe Colem a Robbenem.

nynější asi optimalní sestava:

-----------------------------Cudicini------------------------------

Geremi---------Carvalho-------------Terry----------------Cole

----------------------------------Makelele-----------------------

------------------Essien---------------------------Lampard-----

----------J. Cole-----------------------------------------Robben

------------------------------Drogba-----------------------------

pořád dokola to tu dávám, pořád ta stejná sestava... prostě se mi to tak líbí... ale omlouvám se, že s tím furt otravuju

Jen Geremi je nový a t se mi ještě vůbec nelíbí, pravý bek je jednoznačná slabina... Ashley se už rozehrává, je to nejlepší obránce jakého jsem viděl, ovšem i on má své mouchy... Carvalho hraje podle mě v životní formě... Makelele jako obvykle, Essien je skvělý a Lampard jako tvůrce, nikoli poslabší Ballack, který působí takovým mrtvým dojmem... Robben hraje tužku, ale on potřebuje důvěru, pak bude zas hrát to na co má, Joe Cole jasná základní jedenáctka... Drogba i když nemá svůj den (viz zápas s ManUFC) bojuje jak drak... Kalou je důstojná náhrada, Mikel musí ještě zrát, jak lidsky, tak fotbalově... Sheva ven, Ballack ven... v zimě koupit pravého beka (Boulahrouz jedině do středu obrany) a útočníka, nemusí to být světový kalibr, ale měl by být nadprůměrný... vyřešit Shevu(hostovačka), Ballacka musím přetrpět a Ferreira by si taky možná mohl hledat jiné angažmá, i když ho mám rád

S. W. P. si nechat do konce sezony, pak pryč, nerad bych aby CFC zničila jeho kariéru... Prostě podle mě má Chelsea ještě plno chyb, díky kterým možná vyhraje FAPL, ale ne LM. Nemám přesné a aktuální informace, takže mě kdyžtak v mých názorech opravte

Reagovat
smazaný uživatel

Ta věta nemá znít "Chelsea má ještě plno chyb", ale CHELSEA ZAČÍNÁ MÍT PLNO CHYB, Mourinho si to skládal dobře, ale v létě to s Romanem zvorali a teď ještě chtějí Miguela, Villu a další. Tam to opravdu nedopadne dobře...

Reagovat
smazaný uživatel

Možná je to tím,že mi tihle dva hráči nikdy moc nepadli do oka.Jejich kvality uznávám,věřím,že se "Ševa" i Ballack chytne,ovšem zabírají místo hráčům,který bych na hřišti viděl radši -třeba Joe Cole,navíc jak píšeš Lampard a Ballack vedle sebe? Připadá mi to jak v Anglícké reprezentaci,tyhle nákupy se mi nelíbí,hráčů máme dost.Teď k sestavě,Robbena bych do základu hned nedával,není ve formě a do obrany bych snad místo Geremi-ho zařadil Bridge.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty fandíš Chelsea i Arsenalu?

Reagovat
smazaný uživatel

Dokonce původně Barceloně ale to ještě v době kdy tam hrál Overmars,Kluivert,Rivaldo atd.V první řadě fandím dobrýmu fotbalu,ale převážně jen Arsenalu,Chelsea sem tam sleduju a když hraje třeba proti Barceloně,tak je to pro mě jasná volba komu fandit.-))

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No,nekul očima,prostě jsem si oblíbil Anglickou ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

A proto fandíš Chelsea a Arsenalu najednou, jo?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne,to jsi špatně pochopil,jen Arsenalu.Uvedu ti to na příkladu,když bude hrát Chelsea a Valencia,tak i přesto,že normálně fandíš Barceloně budeš fandit Valencii a já Chelsea.

Reagovat
HOST*marv

To zase Mourinho ukázal skvělí výběr útočníků.Vždyt už předtím se mu nepovedli nákupi útočníků:Kežman,C.Cole,Crespo a ted ještě Ševa,no jo Mourinho to prostě neumí

Reagovat
HOST*mathijas

Je vidieť, že sa moc futbalu nerozumieš. Po prvé C.Cole je odchovancom Chelsea. No Kežmanovi sa príliš nedarilo 25 zápasov 4 góly. Ale Hernán Crespo určite nebol nepodarený nákup, myslím si, že štatistika zo sezóny 03/04 10 gólov z 19 zápasov nie je vôbec zlá štatistika a ani 05/06 10 gólov z 30 zápasov nie je zlé!!! No a so Ševom je Mourinho zatiaľ spokojný tak o čom to hovoríš, prosím ťa.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenomže Cola a Crespa nekupoval a Kežmana koupil proto že měl za sebou skvělou sezónu v PSV a kdyby s ním počkal tak by se určitě do budoucna prosadil.

Reagovat
smazaný uživatel

Hele tys to napsal o 3 min. dřív než já

Reagovat
HOST*FCB

CHelsea je nejlepší.OLE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*FCB

BANíček Ostrava pořád vyhráva.

Reagovat
HOST*FCB

piča Sparta

Reagovat
HOST*FCB

Sparta prahraje.

Reagovat
HOST*Baník

To je pravda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele