Šeška chtějí kluby z Anglie a Itálie, Lipsko pro něho chystá nový kontrakt

22.05., 10:48
Aktuality
Benjamin Šeško (© AFP)

O velký přestup bude v nadcházejících týdnech hrát Benjamin Šeško. Jméno útočníka RB Lipsko nechybí v předběžné nominaci Slovinska na evropský šampionát a jeho výkony budou pozorně sledovat přední evropské kluby, ve hře je hned několik variant.

Šeško příští týden oslaví 21. narozeniny, do loňského léta střílel branky za Salcburk a apetit ho neopustil ani po stěhování do Německa. Za Lipsko se trefil celkem osmnáctkrát, vybojoval si místo v základní sestavě a řekl si o pozornost v zahraničí.

"Chtějí ho kluby z Premier League a Serie A, to mohu potvrdit. Ale své plány má také Lipsko, které se pokusí ho udržet s pomocí velmi dobré nabídky nové smlouvy," sdělil agent Elvis Bašanović.

Šeško má kontrakt do června 2028 a jeho součástí je výstupní klauzule, která letos vstoupí v platnost. Zájemcům díky tomu bude k dispozici za padesát milionů eur a právě na to reaguje svým jednáním Lipsko. Mezi nápadníky jsou i celky ze Saúdské Arábie, ty ovšem v tomto případě budou mít smůlu.

"Zajímají se o něho hned dva kluby ze Saúdské Arábie, ale nemají šanci, Šeško zůstane v Evropě," má jasno agent.

Autor: Tomáš Pavlík / Fabrizio Romano

Komentáře (10)

Přidat komentář
Freedo

Dovedu si představit, že se o něj budou zajímat MU. Ale nevím, jestli by to byl dobrý krok, spoléhat se na dva dost mladé hroty. Každopádně Šeško vypadá hodně zajímavě, věří si, dobrý zakončování i technika. Za pár let bude jeden z nej útočníků na světě, pokud si vybere správný klub.

Reagovat
guestikor

Ten skončí v Arsenalu. Na to si vsadím barák

Reagovat
guestikor

Uz před časem psal Ornstein, ze tam je ze strany Arsenalu zájem. I další zdroje potvrdily, ze ho byl opakovaně sledovat Arsenal.

Ten typ přestupu mi k Arsenalu pasuje asi nejvíc. Z těch potencionálních útočníků je cenově nejdostupnější. Je mladý a oproti Havertzovi má lepší propozice na 9, než Havertz - lepší zakoncovatel, fyzicky silnější...

Jestli si někdo myslí, že přijde Osimhen, Toney, nebo Watkins, tak bude nejspíš zklamaný. To není typ přestupů, co chce současný Arsenal dělat. Co se týče Toneyho, prý se jim v Arsenalu nelíbí charakter hráče a takové hráče u nás nechcou. Údajně psal pred časem nějaké blbe kecy na Arsenal, na Twitteru a lidi v klubu si takových věcí mají dost všímat... Arteta to pak měl údajně pro nějakém zápase použít, jako motivaci pro hráče

Reagovat
guestikor

Zřejmě bylo myšleno tohle

https://m.youtube.com/watch?v=1-Wf8PsI-2E

Reagovat
Werkrider

Neřekl bych ani že je lepší zakončovatel ani fyzicky zdatnejší.

Reagovat
Muffi

mohl by někdo z fanoušků BL porovnat herně Šeška a Opendu. Styl, přednosti, slabiny a do jakého fotbalu se hodí. Díky.

Reagovat
$dolar$

Chelsea dává největší smysl. Spurs by se taky hodil.

Reagovat
sergi

Chelsea dáva smysl? Nemajú dosť pokémonov v útoku? Za mňa teda zmysel dáva prestup do Arsenalu kde hrotového útočníka s kvalitou a potenciálom do budúcnosti niet.

Reagovat
Jkb

Havertz má větší potenciál než Šeško, mnohem víc se hodí do stylu hry Arsenalu než Šeško, ta role na hrotu je pro Havertze naprosto ideální.

Reagovat
sergi

Havertz je super a môžem povedať, že ako jeden z mála som veril keď si ho Mikel chcel priviesť, ale! Havertz nie je útočník v priamom slova zmysle. Možno to Arsenalu pôjde lepšie práve s neútočníkom, alebo možno práve to že príde hrot môže byť tým posledným dielikom.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele