SERIE A - 32. KOLO

21.04.2005, 19:11, aktualizováno 22.04.2005, 12:14
Aktuality
Italská Serie A se mocným tempem valí do cílové roviny a boje o titul, o pohárovou Evropu, i o záchranu jsou stále velmi vyrovnané. Snad jen pohled do křišťálové koule by nám teď, šest kol před koncem, prozradil, jak to všechno nakonec dopadne.

Stará dáma se začíná chovat spíše jako starý gentleman a zdvořile počkala na AC Milán. Oba mají teď na čele stejný počet bodů. O fanoušky se pokouší infarkt, ale alespoň nám tento vývoj slibuje drama až do posledního zápasu. Toto kolo by se také dalo nazvat remízové, protože nerozhodný výsledek se opakoval hned sedmkrát.


AC Milán - Cagliari Calcio   0:0

Nejatraktivnější souboj kola dopadl nešťastně pro domácí, ti s Interem nedokázali vyhrát už šestý zápas po sobě. Projevila se především tradiční slabá koncovka proti uspořádaným obranám. Inter, hrající stále bez zraněných opor Adriana, Van der Maydeho, Materazziho, Recoby a s Vierim pouze na lavičce, zápas dovedl do vítězného konce.

Hned od prvních minut se na hřišti jiskřilo. Po srážce Ibrahimoviče s Cordobou utrpěl druhý jmenovaný krvavý šrám na hlavě a musel být ošetřen. Po několika minutách mu zranění začalo krvácet znovu a musel odejít za postraní čáru. V tu chvíli Juventus rozehrával roh a málem krátkou početní převahu využil. Emerson trefil hlavou však jen tyč.

Utkání rozhodla 24. minuta, kdy po centru Zé Marii skóroval hlavou Julio Cruz. Juventus si branku nenechal líbit a snažil se útočit. Ale jeho snaha byla bezzubá, střílel většinou z dálky a k přímému ohrožení branky se nedostal. Nejnebezpečnější akcí byla kombinace Nedvěd - Ibrahimovič - Nedvěd, kterou nepřesně zakončil Del Piero. V poslední minutě první půlky vyslal na Tolda střelu z 25 metrů Birindeli, ale brankář bez větších problémů chytil.

V druhém poločase se domácí do Interu obuli, ale bez výsledku. Nebezpečné však byly i brejky hostů z Milána. V 55. minutě utekl Cruz, všiml si až příliš vyběhnutého Buffona, snažil se ho přehodit, ale jeho pokus z dálky skončil nad brankou. V 66. minutě napřáhl k ráně z dálky Zlatan Ibrahimovič, střela mířila do brány, Toldo neměl šanci, ale proti byla branková konstrukce, jejíž spojnice projektil zastavila. Mezi nejlepší hráče patřil už tradičně Nedvěd, který v posledních minutách táhl všechny útoky domácích. Poslední šanci měl v 90. minutě, kdy ho těsně před pokutovým územím fauloval Cambiasso. K exekuci přímého kopu se postavil sám postižený, ale trefil jen zeď.


Calcio Catania - Neapol SSC   0:0

Rossoneri bojovali na dálku s Juventusem o první místo v tabulce. Nemohli si doma dovolit ztratit ani bod. Na jejich výkonu se to podepsalo a v mírně nervózním utkání zdolali svého soupeře až po hodině hry, díky gólu holandského vyslance Clarence Seedorfa. Tentokrát zklamal hvězdný útok Shevchenko – Crespo, který by se dal spíše označit jako nevýrazný. Hra dozadu dobrá, dopředu podprůměrná.


Tři týmy, které bojují o fotbalovou Evropu se na výsledku vzácně shodly a všechny remizovaly. Lazio příležitosti k dotažení nevyužilo a pro změnu, aby netrhalo partu, zremizovalo svůj zápas také. Největší přestřelka byla k vidění v Palermu. Oba týmy se o výsledek přetahovaly až do posledních minut.

FC Turín - Empoli FC   0:0

To, že do zápasu na straně Udinese zasáhne Marek Jankulovski, předpokládal každý. Ale ještě jeden český fotbalista se představil v základní sestavě. Mario Lička nastoupil za Livorno ke svému prvnímu startu v základní sestavě. Na Čechy tedy 1 :1, na výsledek také. Domácím patřil začátek zápasu, kdy v 8. minutě skóroval záložník Stefano Mauri. A hostům konec. Čtyři minuty před koncem vyrovnal obránce Livorna Alessandro Lucarelli už svým čtvrtým gólem v sezóně.

AS Řím - FC Janov   0:0

Domácí nutně potřebovali body k záchraně, hosté zas do boje o Ligu Mistrů. Ani jeden ze soupeřů nebyl spokojen, protože se dělily. Sampdoria se dostala jako první do vedení, ale fanoušky Parmy nezklamal šutér Gilardino, který pět minut po vedoucí brance vyrovnal na konečných 1:1. Spíše než útočné manévry vynikaly na obou stranách připravené obrany.

Sampdoria Janov - AS Livorno   0:0

ACF Fiorentina - Reggina Calcio   0:0


Na chvostu tabulky stále zůstává Bergamo a na potíže si zadělalo římské AS, když prohrálo se Sienou, pořádně namočenou do sestupových potíží. Ta dokázala, že v Římě umí, protože zde porazila AS Řím v této sezóně již podruhé. Mužstva na posledních místech jsou tak vyrovnaná, že se černé myšlenky na sestup vkrádají na mysl i Laziu, které je na sedmém místě, ale na poslední Bergamo má náskok pouhých deseti bodů a v tomto rozmezí je seřazeno dalších dvanáct dravců, chtějících si nejvyšší italskou soutěž zahrát i v příštím roce...

AC Siena - Udinese Calcio   0:0

Pokud se Fiorentina chce udržet v Sérii A i v příštím roce, musí zvládat v první řadě domácí zápasy. Messina na tom také není zrovna kdovíjak, takže z pohledu obou týmů se jednalo o existenční utkání. Dlouho to vypadalo, že mise domácích bude úspěšná a utkání zvládnou. Naděje přiživil po hodině hry gólem Dainielli. Hosté vyrovnali v pravý čas, v nastavení se trefil Di Napoli. Fiorentina už odpovědět nestihla, protože hned několik okamžiků po brance odpískal hlavní rozhodčí konec.

Atalanta Bergamo - Inter Milán   0:0

Kdyby hráči Sieny měli vybírat svůj nejoblíbenější stadion, byl by možná na prvním místě Olympijský stadion, dokázali zde vyhrát totiž už podruhé. Základním kamenem úspěchu byl rakouský gólman ve službách Sieny Manninger, který si poradil se všemi nebezpečnými situacemi domácích. Tváří v tvář proti němu neuspěl ani nejlepší střelec soutěže, zatím dvacetigólový Vincenzo Montella. Svůj podíl na prohře mělo i vyloučení domácího špílmachra Tottiho. Jako pravý žolík se ukázal subtilní útočník Enrico Chiesa, s jehož příchodem se hra hostí uklidnila a navíc přidal těsně před koncem pojišťující branku.

Citta di Palermo - Juventus Turín   0:0

FC Parma - Lazio Řím   0:0


Tabulka:
1. Juventus Turín32217455:2270
2. AC Milán32217452:2070
3. Inter Milán321417157:3559
4. Sampdoria Janov321571034:2452
5. Udinese Calcio321481047:3450
6. Citta di Palermo321212839:3448
7. Lazio Řím321181341:4241
8. Cagliari Calcio3210101245:5140
9. AS Livorno3210101238:4440
10. Messina Peloro3210101235:4340
11. Bologna FC329121130:3039
12. AS Řím321091350:5239
13. Reggina Calcio321091331:3839
14. US Lecce329111254:5938
15. AC Siena327151034:4536
16. AC Parma328101437:5234
17. Chievo Verona32971626:4434
18. AC Fiorentina327121335:4633
19. Brescia Calcio32871729:4431
20. Atalanta Bergamo326101629:3928



Autor: Pavel Ryšavý

Komentáře (17)

Přidat komentář
HOST*kámo

Tak já nevím.....to je vše, nebo bude "aktualizováno"?

Reagovat
HOST*

?

Reagovat
PJ

... bude aktualizováno.

Reagovat
smazaný uživatel

uvidí se jak to bude

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že je to dobře když je liga tak vyrovananá, aspoň to není taková nuda jako u nás. A co se týče AC tak dávám přednost úspěchu v LM tj. finále.

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat
smazaný uživatel

Ja by som ako nestranný tipol AC Milan.

Reagovat
smazaný uživatel

Inter to ještě dožene

Reagovat
smazaný uživatel

Inak to by sa mi páčilo najviac,ale netrúfol som si to napísať.

Reagovat
Mr.Jindros

Já bych jako "stranný" (fandim Juve) tipl taky AC milán.

Reagovat
HOST*

Mam takovy dotaz k Serii B, kde se hral zapas Vicenza - AC Perugia. Vsechny sazkove kancelare predpokladaly jako nejpravdepodobnejsi vysledek remizu. Kurzy na domaci a hosty byly neco pres 3, na remizu rovne 2 (kdezto pri jinych zapasech vyrovnanych souperu je kurz na remizu kolem 3). A nakonec zapas skoncil 2:2. Muze mi nekdo vysvetlit, se prakticky uz pred zapasem "vedelo", ze to skonci smirne?

Reagovat
Kily

tak jestli jsi náhodou omylem nekoukal na poločasový kurzy, tak odpověď je hodně jednoduchá. V Itálii se v každý rok v posledních kolech rodí takovéhle výsledky a sázkové kanceláře podle toho vypisují kurzy, uvidíš, že i v posledních kolech Serie A nebudou takovýhle kurzy výjimkou. Jednoduše řečeno se kluby dokáží mezi sebou dohodnout a v posledních kolech bodují týmy, které nutně potřebují body v boji o evropské poháry nebo záchranu.

Reagovat
HOST*

Na polocasy jsem se urcite nedival, sazim uz 8 let, takze tuto moznost vylucuju. Navic takovy kurz mel jenom jediny zapas z celeho kola. Samozrejme me napadla i moznost s domluvou, ale to se mi zase nezda uz jen z toho duvodu, ze Vicenza ma naskok jen nejake 4 body na sestup a Perugia bojuje o postup (a asi by to nevytrubovali do sveta, at se vsechny sazkove kancelare pripravi). Takze by bod asi nebyl obzvlast vyhodny ani pro jeden tym, navic kdyz do konce ligy zbyva jeste 8 kol. Takze jsem se spis ptal, jestli se o tom treba nekde nepsalo apod. Ale i tak diky za snahu

Reagovat
Mr.Jindros

Ta plichta byla s pravděvděpodobností hraničící s jistotou domluvena.

Reagovat
sansiro

Hele, o kolo driv bylo na remizu v jednom nejmenovanem zapase kurz 1,4 Proste FORZA CALCIO

Reagovat
HOST*

A proc jako nemuzes rict, ktery zapas to byl???

Reagovat
HOST*

typicka Seria A: az na 1 zapas len dva goly na zapas...ved to je uz skoro ako Corgon Liga

Reagovat
smazaný uživatel

nebo Gambrinus liga

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele