Senegalci doma největší hvězdu nenechají, Mané je v nominaci na MS

11.11.2022, 11:46
Aktuality
Sadio Mané (© AFP)
Hodně živo je v posledních hodinách okolo senegalské reprezentace a jedním z nejsledovanějších fotbalistů planety se stal Sadio Mané. Útočník Bayernu Mnichov a klíčová postava afrického týmu si v úterý přivodil svalové zranění, přesto je v nominaci na mistrovství světa...

Média se v uplynulých dnech předháněla v odhadech vážnosti problému a jako první se o slovo přihlásil francouzský deník L'Equipe, podle něhož měl Mané o šampionát přijít, jiné zdroje hovořily možná až o měsíční pauze.

Senegal začátkem letošního roku opanoval africký šampionát a do Kataru letí s cílem postoupit ze základní skupiny, v níž se střetne s Katarem, Ekvádorem a Nizozemskem. Trenér Aliou Cissé bude mít klid na práci, svaz mu totiž včera prodloužil kontrakt do roku 2024.

Nominace:

Brankáři:
Édouard Mendy (Chelsea), Seny Dieng (QPR), Alfred Gomis (Rennes).

Obránci: Youssouf Sabaly (Real Betis), Kalidou Koulibaly (Chelsea), Abdou Diallo (RB Lipsko), Pape Abou Cisse (Olympiakos), Formose Mendy (Amiens), Fode Ballo-Toure (AC Milán), Ismail Jakobs (AS Monaco).

Záložníci: Idrissa Gueye (Everton), Cheikhou Kouyate (Nottingham Forest), Nampalys Mendy (Leicester), Pape Gueye (Marseille), Pape Sarr (Tottenham), Moustapha Name (Pafos), Mamadou Loum (Reading), Krepin Diatta (AS Monaco).

Útočníci: Sadio Mané (Bayern), Ismaila Sarr (Watford), Bamba Dieng (Marseille), Boulaye Dia (Salernitana), Famara Diedhiou (Alanyaspor), Nicolas Jackson (Villarreal), Iliman Ndiaye (Sheffield United).

Autor: Tomáš Pavlík / dailymail.co.uk

Komentáře (8)

Přidat komentář
norton

super, dufam ze bude fit. Jeho absencia ma nasrala najviac zo vsetkych.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Ferax

Reagovat
eden_h

Parada cakal som ze by tam siel hrat aj o barlach… inak ako ke to klub mu moze zakazat ist na ms ked mal zranenie ci nie?

Reagovat
Ferax

Hodně defenzivně laděný tým, který by ale postup ze skupiny mohl udělat. Mané by mohl stihnout alespoň jeden zápas ve skupině a třeba ten postup i vystřelit. Moc nerozumím nominaci gólmana Gomise, který odchytal ligový zápas na konci minulé sezóny v polovině května, nicméně jednička bude stejně jasně Mendy. Totéž bych řekl o útočnících Diengovi z Marseille. Ten je nevytěžovaný a nerozehraný stejně jako Diedhou, který letos jen marodil, avšak góla dát umí (viz sezóny v Bristolu).

Do útoku bych spíš nominoval Habiba Dialla ze Štrasburku a hrál tam jeho A střídal ho s Diou či Jacksonem.

Za mě vítězství 1:0 proti Ekvádoru a postup z druhého místa dál a pak pravděpodobně konec

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Na semifinále prý bude fit.

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Holandsku by to tam mohl dobře ofenzivně provětrat Ale nevěřím, že nastoupí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele