Scolari doufá, že Lampard nedostane trest

01.02.2009, 20:40
Aktuality
Manažerovi Chelsea Luizi Felipe Scolarimu se podle očekávání nelíbila červená karta, kterou v utkání v Liverpoolu udělil rozhodčí Mike Riley záložníku Franku Lampardovi. Scolari doufá, že Riley po shlédnutí opakovaného záznamu změní názor a FA Lamparda nepotrestá. Dále přiznal, že by pochopil vyloučení pro José Bosingwu, který zcela nesmyslně prošlápl záda Benayounovi. Lampard musel pod sprchy v šedesáté minutě po ostrém skluzu na Xabi Alonsa a Chelsea od té doby byla pod drtivým tlakem Reds. Dlouho odolávala, ať už díky štěstí, nebo výborným zákrokům obránce Alexe a brankáře Čecha. Minutu před koncem, ale právě Alexe předskočil Fernando Torres a hlavou rozhodl o osudu utkání. V nastaveném čase pak přidal ještě druhou pojišťovací branku. Těsně před tím ale předvedl neobhajitelný zkrat portugalský obránce José Bosingwa, který domácímu Benayounovi u rohového praporku podrážkou nakopl záda v oblasti ledvin.

Manažer Chelsea Scolari nezastíral, že tento zákrok by si červenou kartu zasloužil. Ačkoliv se ale celá situace odehrála přímo před zraky asistenta rozhodčího, nepískal se ani faul a tak rabiát Bosingwa spravedlivému trestu ušel. "Kdyby dostal červenou Bosingwa, tak bych to pochopil, ale červenou pro Lamparda nechápu," řekl Scolari.

Přiznal také, že Liverpool byl lepší po celý zápas. "Myslím, že to, co se stalo po Frankově vyloučení, bylo naprosto logické. Liverpool měl i předtím převahu. Přesto chci, aby se rozhodčí podíval na video. Až to uvidí, musí změnit názor. Pustil jsem si to a jediné co vidím, je faul na Lamparda!" prohlásil Scolari.

"Možná, když změní rozhodnutí, mohl by Lampard hrát v dalším zápase," doufá Scolari. Jaký názor bude mít Fotbalová asociace, ať už na zákrok Lamparda, nebo Bosingwy, si musí fanoušci počkat.

Autor: Jiří Fišara / skysports.com

Komentáře (350)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele