Schweinsteiger vymění Manchester United za Chicago Fire

21.03.2017, 09:10
Aktuality
Chicago Fire hlásí velkou posilu. Dres zámořského klubu oblékne Bastian Schweinsteiger, jenž tak definitivně ukončí své trápení v Manchesteru United. K dotažení transferu zbývá jen zdravotní prohlídka...

Bývalý německý reprezentant a dlouholetá opora Bayernu Mnichov přišel na Old Trafford před začátkem minulého ročníku, ovšem nedokázal se prosadit podle očekávání.

Po nástupu manažera Josého Mourinha pak přestal Schweinsteiger nastupovat úplně, letos zasáhl jen do čtyř soutěžních utkání a bylo jasné, že nejspíše od Red Devils odejde.

To se nakonec potvrdilo: Schweinsteiger se dohodl na roční spolupráci s platem 4,5 milionu dolarů se Chicagem Fire, kam by se měl po absolvování zdravotní prohlídky přesunout uprostřed nadcházejícího týdne.

"Během své kariéry jsem vždy vyhledával příležitosti, které mohou mít pozitivní dopad a kde by mohlo vzniknout něco velkého," řekl Schweinsteiger pro "Chicago Tribune". "Jsem přesvědčen vizí klubu a chci pomoci s tímto projektem," dodal.

"Můžeme přivést do týmu někoho, kdo uspěl na všech úrovních a to i na té nejvyšší. Nyní budeme jako klub sami na vyšší úrovni," prohlásil šéf Chicaga Fire Nelson Rodríguez.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de, soccerway.com

Komentáře (350)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele