Schmelzer byl na operaci s kolenem, chybět bude několik měsíců

15.07.2020, 15:05
Aktuality
Marcel Schmelzer letos za Dortmund odehrál jenom osm soutěžních zápasů a minimální bude jeho herní vytížení rovněž na úvod bundesligového ročníku 2020/2021. Zkušený obránce má zdravotní problémy, poranil si koleno a musel na operaci, po níž bude následovat několikaměsíční pauza...

Dvaatřicetiletý Schmelzer se zranil před čtyřmi týdny, osudným se mu tehdy stal poslední trénink před duelem posledního kola německé nejvyšší soutěže proti RB Lipsko. Konzervativní léčba v jeho případě nezabrala a vestfálský celek se rozhodl pro ráznější řešení.

"Přesnější vyšetření odhalila, že operace je nezbytně nutná. Nadcházející rehabilitace si vyžádá přestávku v řádu několika měsíců," oznámilo vedení Borussie.

Schmelzer je nejdéle sloužícím hráčem v kádru BVB a patří do něj už od sezony 2008/2009. Dvakrát se spoluhráči vybojoval německý titul, v roce 2013 v jejím dresu nevynechal ani minutu v rámci Ligy mistrů a přispěl k tažení až do finále milionářské soutěže.

Schmelzer má v Dortmundu smlouvu na poslední rok a prodloužení kontraktu není příliš pravděpodobné. Hlavním důvodem jsou hráčovy svalové problémy, které ho v posledních dvou letech pronásledují.

Autor: Tomáš Pavlík / sport1.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele