Schmeichel přestoupil do Belgie. Rozklíží brankářské posty také v Anderlechtu?

05.09.2023, 21:41
Aktuality
Kasper Schmeichel (© rsca.be)

Kasper Schmeichel se po konci angažmá v Nice stal očekávaně novou posilou Anderlechtu, kde podepsal smlouvu na jednu sezónu. Velezkušený šestatřicetiletý gólman, syn bývalého slavného dánského reprezentanta Petera Schmeichela, si tak na profesionální úrovni vyzkouší čtvrtou zemi, a to po dlouholetém působení v Anglii a krátké epizodě ve Skotsku a Francii.

Evidentně se s účastníkem Ligue 1 nerozešel úplně v dobrém. Když loni přestoupil k řadám OGC, měl své místo mezi třemi tyčemi jisté, a to jak pod koučem Lucienem Favrem, tak pod jeho nástupcem, dočasně zvoleným Didierem Digardem. Situace v Nice se ovšem rapidně změnila poté, co se ke kormidlu dostal pro tenhle ročník Francesco Farioli a jeho trenérský štáb.

Dán se neobjevil ani v užší nominaci na tři ligové duely, přednost dostával jako jednička Marcin Bulka i náhradníci Teddy Boulhendi a Bartosz Zelazowski. Spekulovalo se již v minulosti o tom, že už Favre možná nebyl zcela spokojený s výkony Schmeichela a že ho do brány tlačil pouze na sílu, protože si to přál sám majitel klubu Sir Jim Ratcliffe, britský byznysmen z koncernu Ineos. Ten si vlastně hráčův srpnový přestup z anglického Leicesteru velmi přál.

A například podle francouzské televizní společnosti RMC Sport vznesl před úvodním mačem minulé sezóny v Toulouse vlastní požadavek, aby se Schmeichel objevil v základní sestavě. Favre však Ratcliffeovo přání ignoroval a nasadil Bulku. "Určitě není vůbec jednoduché tu situaci zvládnout," přiznával tehdy Švýcar. "Nakonec se ale prostě musíte rozhodnout. My máme štěstí, že máme k dispozici dva dobré gólmany. Je pak naprosto normální, že někdo z nich není šťastný, když se do sestavy nevejde," pokračoval.

Obě strany se na jihu Francie nakonec dohodly na ukončení spolupráce, a Schmeichel se tedy stal volným hráčem. Netrvalo ale dlouho, aby si vyhledal své nové působiště, v Jupiler Pro League bude oblékat dres Anderlechtu. "I když jsme byli s kádrem spokojeni, tohle byla výjimečná příležitost,” komentoval transfer Jesper Fredberg, ředitel přes sportovní záležitosti v bruselském celku.

Role brankářské jedničky je aktuálně v Anderlechtu přisouzena Maximemu Dupému, který přišel toto léto z Toulouse. Pryč se mimochodem stěhovali Hendrik Van Crombrugge do Genku a hlavně Bart Verbruggen do Brightonu. Doteď měl zkušený Francouz prakticky neotřesitelnou pozici, je však otázkou, jak se nyní Dupého postavení s příchodem Schmeichela změní.

Vedení belgické družiny každopádně neváhalo, když se naskytla šance Dána z trhu nepodepsaných hráčů získat. "Přivedli jsme brankáře s mnoha zkušenostmi a jedinečnou know-how. Příchod Kaspera Schmeichela odpovídá naší touze mít tu nejvyšší konkurenci na všech postech,” dodával Fredberg. "Anderlecht je obrovským klubem. Bývalí spoluhráči o něm vždy mluvili vřele a s nadšením. Bylo to něco, čeho jsem opravdu chtěl být součástí,” vzkazoval Schmeichel.

Autor: Patrik Sandev / getfootballnewsfrance.com, rsca.be, lequipe.fr

Komentáře (9)

Přidat komentář
Kejza

Takovej pěknej článeček, i s nabitym kontextem, a furt žádnej komentář. Tak já dám aspoň palec nahoru

Reagovat
Seydou Doumbia

Anderlecht dobrý přestupák celkem Rits, Flips, Vazquez, Šmajchl, Dupe, Dolberg,

Reagovat
Rudnevs

Mohli by získať späť svoju zašlú slávu. Podobne aj Basilej, ktorý vládol a padol približne spolu s nimi.

Reagovat
Seydou Doumbia

To hej, ale ta belgická špička je dost vyrovnaná a je tam 6-8 týmu podobně silných mi příjde. Anderlecht hlavně reinvestoval peníze co dostali z prodejů tak nečekám že by ted drtili celou ligu, ale snad se trochu zvednou.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Pony Slaystation

nevím z čeho dedukuješ, že by měl být Šmajchl výhrou...

Reagovat
RadekVonCZE

Belgická liga se zvedá

Reagovat
Langi

OT: Lyon prý oslovil Pottera jako náhradu za Blanca, který řekl ne ...já si myslím, že takový Gouvernnec, Komboauré nebo Dall'Oglio by to vzali

Reagovat
Langi

OT: tak Blanca prý nahradí Gattuso...nevím nevím, s ohledem na to, jak se mu vedlo ve Valencii, která byla v podobných sračkách...rád bych věřil, že to bude lepší, ale spíš těžko...

No a zároveň k čemu ta celá komedie kolem Blanca byla...přišel v naprosto nevhodnou dobu, dostal nejhorší tým za poslední dekádu a k tomu si ho vybral starý majitel a ten nový je navíc kokot, který fotbalu prakticky nerozumí. Ten teď bude muset na nějakou dobu zas někam zalézt a nebo zase zkusit arábii, protože si v tomhle paklubu akorát posral renomé

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele