Schmeichel po roce končí v Nice, dohodl se na rozvázání smlouvy

01.09.2023, 22:15
Aktuality
Kasper Schmeichel (© AFP)

Jen jeden rok trvala spolupráce Kaspera Schmeichela s Nice. Šestatřicetiletý brankář, který byl v uplynulé sezoně jedničkou, se s francouzským klubem rozchází po vzájemné dohodě.

Dánský gólman v minulé sezoně naskočil do drtivé většiny utkání OGC jak na domácí, tak evropské půdě. V novém ročníku nejvyšší soutěže ovšem o tento status přišel poté, co klub posílil talentovaný Polák Marcin Bulka z PSG. Rozvázání smlouvy tak pomůže jak klubu z finančního hlediska, tak i brankáři, který si může hledat klub i po konci přestupového okna.

Schmeichel nejlepší roky své kariéry prožil v Leicesteru, s nímž během jedenáctiletého angažmá opanoval Championship a postoupil do Premier League, kterou následně senzačně vyhrál , a zahrál si i ve čtvrtfinále Ligy mistrů. Vzhledem k vítězství v FA Cupu i Community Shieldu a s Notts County také v League Two opanoval hned pětici anglických profesionálních soutěží.

Vedle toho byl syn slavného otce Petera dlouholetou jedničkou národního týmu. Představil se na dvou mistrovstvích světa i Evropy, přičemž na tom posledním kontinentálním šampionátu pomohl Dánsku až do semifinále.

Autor: Martin Vejdělek / twitter.com/ogcnice_eng

Komentáře (7)

Přidat komentář
fabec1222

Al-*?

Reagovat
Seydou Doumbia

Celá tahle banda Schmeichel, Ramsey, Barkley, Byram se do L1 vůbec nehodila a moc jsem nechápal že tam takové hráče vůbec někdo tahá, evidentně majitel tam chtěl mít své koně.

Reagovat
Langi

Celkove tahat do zahranicnich lig anglicany je naprosta blbost a nevim, ze to jeste kdo dela…to je proverene historii…kdo z anglicanu se kdy prosadil mimo ostrovy…posledni byl asi Owen Hargreaves v Bayernu a kdyz zavru obe oci, tak za Real a PSG hral Beckham

Reagovat
Seydou Doumbia

Mimo těch tvých mě napadá ještě Sančo a Belingém jinak nikdo asi...pokud počítáš mladé wonderkidy

Reagovat
Langi

Ok to je pravda..ale to je zalezitost poslednich 2 sezon…predtim se tak 20 let nikdo neprosadi

Reagovat
Seydou Doumbia

Ne předtím opravdu nepamatuji žádné anglány co se prosadili v zahraničí... to je asi jako taliáni, ale ti už to trochu rozbíjejí tu kletbu...ale tak ono proč by angličan chodil z nej ligy světa někam pryč, je to asi jako když si v nba mistr tak se bereš jako mistr světa, protože nic mimo spojené státy a kanadu neexistuje, podobné přirovnání by sedělo i na PL jen v menší míře

Reagovat
Kejza

Kam půjde? SA?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele