Schalke hledá nového trenéra, Kramer byl odvolán

19.10.2022, 11:18
Aktuality
Frank Kramer po necelých čtyřech měsících končí na lavičce Schalke. Padesátiletému trenérovi zlomily vaz nepříznivé výsledky, jméno nástupce zatím gelsenkirchenský celek neoznámil...

Königsblauen se do nejvyšší německé soutěže vrátili pod vedením Mikea Büskense, jenž se však následně vrátil do pozice asistenta a jeho místo zaujal Kramer.

Schalke bylo od začátku jedním z hlavních kandidátů na sestup a tuhle roli naplňuje, přestože z úvodních šesti kol pouze dvakrát prohrálo, od té doby však čtyřikrát v řadě vyšlo naprázdno a se ziskem pouhých šesti bodů se propadlo na druhé místo od konce.

Kramera definitivně odstřelil Hoffenheim, který nejprve v ligovém zápase vyhrál ve Veltins Areně 3:0, aby o čtyři dny později nadělil "Horníkům" v DFB-Pokalu dokonce bůra.

"Po postupu jsme se zavázali k jedinému cíli - udržet se v Bundeslize. Až do konce jsme byli přesvědčení, že dokážeme zvrátit nepříznivý vývoj. Nyní však z našeho pohledu nastal čas na personální změny," řekl sportovní ředitel Rouven Schröder. "Musíme získat body ve zbývajících pěti kolech před dlouhou přestávkou kvůli mistrovství světa, abychom se následně mohli připravit na druhou polovinu sezony, která pro nás bude přelomová," prohlásil.

Die Knappen by podle německých médií mohli na uvolněné místo jmenovat Thomase Reise, jenž v září skončil v Bochumi. Devětačtyřicetiletý kouč byl se Schalke spojovaný už před sezonou.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (23)

Přidat komentář
Neyjrayx

Žádný překvápko :)

Reagovat
Csaplárova past

Büskense je vrátil do Bundesligy a přesto nedostal důvěru pokračovat. Raději najmuli trenéra, který sice má "zkušenosti" z první ligy, ale vedl týmy jako Bielefeld, Düsseldorf nebo Fürth.

Co jako v Schalke čekali za zázrak s tímhle trenérem? Dobře jim tak, za svoji blbost si lepší výsledky nezasloužili

Reagovat
verv

Büskens tam byl jako záskok a sám nechtěl v pozici hlavního trenéra pokračovat.

Reagovat
Rudnevs

Vsetci by boli stastni, keby Büskens pokracoval. Ale on nechcel. Volba Kramera bola ale velmi zla.

Reagovat
dantetomas

Huub na scenu... pre zmenu

Reagovat
Bandita_Harry

Vie mi tu niekto zhodnotit tu trosku co odohral Van den Berg ?

Reagovat
c_core

Takový dost průměr. Určitě je na něm vidět, že má potenciál, ale zatím teda nic moc nepředvedl. Třeba pro Schalke na pohodu, v Liverpoolu teda bude muset hodně máknout aby si kopnul. Co jsem si u něj všimnul je příšerná rozehrávka. Takže k němu někoho, kdo umí rozdat míč.

Reagovat
Rudnevs

Na Schalke okej, na Liverpool asi ne-e. Ale jeden z tych lepsich v obrane, skoda, ze sa zranil.

Reagovat
Bandita_Harry

Dakujem, je este dost mlady, tak sa hadam vypracuje, toto hostovanie je skvela prilezitost, kludne aj na dve sezony, v LFC priestor aj tak nieje...

Reagovat
Rudnevs

Tip: Reis

Prianie: Labbadia

Reis je moc defenzivny, taka trochu vylepsena verzia Kramera, ale futbal by to pod nim moc nebol. Moc si ho neprajem. Bruno vie kratkodobo tim stabilizovat a hrat futbal aj s obmedzenim materialom, najlepsia volba v nasej situacii. Ale asi nerealne.

Najmä nech to nie su experimenty ako FloKo a Korkut, to uz by sa Schröder uplne zarezal.

Reagovat
stas87

Kohfeldta nikto sudny z BL nezoberie, na to mal uz vela zlych zapasov. Ten pojde do 2.BL ci 3.Ligy znovu budovat meno.

Reagovat
stas87

Pavlenka. On vybehne na kolmu prihravku a potom sa zastavi, lebo si zle vyrata ze k lopte bude daleko, toto su fakt chyby z dorastu, odhad na loptu. Taky gol brankar jeho kvalit nemoze dostat, to fakt dnes mohol chytat Zetterer.

Reagovat
Rothbard

Jak hraje Král v Schalke?

Reagovat
STR

Viděl jsem dva zápasy a pokud hrál tak celkem nevýrazný, asi půjde zpět do gambáč ligy.

Reagovat
c_core

Jeden z těch lepších. Má trochu problémy směrem dozadu (jako všichni v týmu), ale poměrně dobrý herní přehled, jeden z mála dokáže rozumně rozehrát, má klasické výpady dopředu, hodně uběhá. Velkou výhodu vidím (i fanoušci celkově), že se snaží i při té mizérii a burcuje tým. Pro mě jeden z mála co by měl mít jistou základní sestavu (ale ne na pseudo stoperovi co ho házel Kramer)

Reagovat
Rudnevs

Reis skôr nie, Labbadia nie, Funkel nie, Tedesco a Hütter nie, Kohfeldt nie, Matarazzo nie, Löw nie, Zorniger nie - tieto vsetky mena vylucil Dirk zo Sky (expert na Schalke s insider info). V readiu vraj niekde spominali Gisdola, spekuluje sa o Hoeneßovi a udajne stale ma sance aj Reis, aj ked rozhodne neni prva volba. Som velmi zvedavy, ale mam pocit, ze na nas prichadza nieco nieco velmi zle. Mozno az tajfun.

Reagovat
c_core

Abychom ještě za toho Reise nebyli rádi

Reagovat
Rudnevs

Dirk teraz tvrdi, ze dneska este nikto predstaveny nebude a trening povedie Kreutzer. Cize nieco ocividne uplne nepasovalo tak, ako by malo. Je to komedia zatial a myslim, ze cely S04 Twitter sa na tom dost bavi, tych moznosti je neurekom a lietaju rozne mena. Ale obavam sa, ze hoc to je to zabava sledovat a clovek je samozrejme zvedavy, bude to na konci sklamanie.

Akoze hej, ten Reis neni asi uplne zly, ked Bochum trochu pozdvihol, ale je strasne defenzivny a najmä tuto sezonu to s Bochumom vyzeralo velmi zle, co je proste velmi zla vizitka, brat si trenera od jedineho horsieho timu v lige. Ale tiez tak nejak tipujem, ze na konci to bude ten Reis. Alebo niekto dalsi, koho Schröder pozna z predoslych angazma (Beierlorzer?).

Reagovat
andrew96

Na Hoeneße bych ale byl zvědavý.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke potřebuje trenéra, který by dostal z hráčů maximum, jedině tehdy se může zachránit. Pravdu měli ti, kdo o Kramerovi říkají, že je to hlavně teoretik. V roce 2013 absolvoval kurs pro trenéry nejvyšší třídy a byl vyhodnocen jako nejlepší - spolu s ním byli mezi více než dvaceti úspěšnými absolventy například André Breitenreiter a Sandro Schwarz, ale v praxi zatím úspěchů mnoho nemá. Kdo přijde po něm - možná se nechá Mike Büskens přemluvit, aby zbytek podzimní sezóny vedl tým sám. což dá čas najít někoho, kdo by byl ochoten (a schopen) se s VfL Bochum a Herthou nebo někým dalším poprat aspoň o místo v baráži.

Reagovat
Rudnevs

S tym, ze je Kramer teoretik, sa da suhlasit, nevyzaruje z neho uprimne nic, futbal je defenzivny, destruktivny, bez zivota, jediny plan su dlhe nakopy. Skorej asistent, trener pre mladez alebo nejaky analytik alebo nieco podobne nez trener na bundesligu. To bol od zaciatku fail, vsetci to vedeli. Ako clovek ale neni zly, vraj po Hoffenheime v satni plakal, ten tlak bol asi moc.

Kebyze sa podari presvedcit Büskensa, tak by to bol samozrejme ideal, to by tu sezonu kludne mohol aj dotrenovat. Uprimne dufam, ze to tak dopadne a nepride nejake dalsie beckove riesenie. Hovori sa aj, ze by to mohol prevziat Onur Cinel - trener mladeze Schalke a zaroven asistent rakuskej reprezentacie. Vraj velky trenersky talent.

Reagovat
c_core

Jo bylo vidět že je toho na něj moc. Pochybuju, že proti němu osobně někdo něco má. Snad se mu bude dařit, ale jako trenéra na top úrovni ho taky nevidím

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele