Sassuolo útočí na Evropskou ligu, Di Francesco chválil mladíky

09.05.2016, 18:47
Aktuality
Sassuolo je štikou letošní sezony italské ligy a po včerejšku může stále reálně pomýšlet na účast v následujícím ročníku Evropské ligy. Svěřenci trenéra Eusebia Di Francesca vyhráli 1:0 ve Frosinone a znovu se posunuli před AC Milán...

Frosinone muselo nutně vyhrát, aby si zachovalo naději na záchranu v Serii A, v 85. minutě ovšem jeho stadion utichl poté, co se prosadil Matteo Politano. Ticho ovšem na tribunách nevládlo dlouho, věrní fanoušci svůj tým i po závěrečném hvizdu odměnili potleskem.

"Fanoušci Frosinone ukázali příklad pro všechny příznivce v Itálii a na celém světě. V současném rozhořčeném světě ukázali sportovní chování, bylo nádherné sledovat, jak ocenili výkon svého týmu, přestože neznamenal vítězství. Trpěl zde každý tým a my si vytvořili několik nebezpečných šancí, a to zvláště v první půli. Frosinone zase hrozilo díky dlouhým míčům a síle ve vzduchu. Hrajeme se spoustou mladíků a ti na současnou situaci nejsou zvyklí, za přístup jim musím složit kompliment," řekl po utkání Di Francesco.

Sassuolo díky zisku tří bodů zareagovalo na sobotní triumf AC Milán a vrátilo se před Rossoneri na šestou příčku tabulky. Tu bude hájit za týden proti Interu Milán a pokud se mu to povede, bude následně ve finále Coppa Italia fandit Juventusu, jehož případná výhra nad AC Milán bude znamenat Evropskou ligu i pro šestý tým tabulky.

"Dnes jsem v novinách četl o příběhu Leicesteru a bylo to velice emotivní. Je neuvěřitelné, čeho můžete dosáhnout, pokud máte plán a všechny dílky do sebe zapadnou. Ke Scudettu máme daleko a nemá smysl o něm mluvit, i když by to bylo kouzelné, ale dává vám to naději, že na velké úspěchy může bez utrácení milionů dosáhnout také malý klub. Nechceme kupovat velké hvězdy, raději si je vychováme," nechal se dále slyšet kouč Sassuola.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (14)

Přidat komentář
Furia Ceca

Co je to za fotku? Jsem Di Francesca nepoznal!

Reagovat
smazaný uživatel

Já že Mandžukić zase.

Reagovat
Recoba Inter

Zdá se mi to a nebo dřív platilo, že v případě pokud má vítěz Coppy jistotu Ligy Mistrů nebo Evropské Ligy svým umístěním v Serii A, tak jeho pozice, co by výherce trofeje, jde automaticky ve prospěch druhého neúspěšného finalisty... pokud ano tak kdy se to změnilo a proč?

Reagovat
PJ

Dřív si každá země mohla určit, jestli do poháru půjde poraženej finalista nebo další tým z ligy. Nedávno to ale UEFA změnila a je striktně dáno, že do EL jde jen vítěz poháru. Aspoň myslim, že to tak je.

Reagovat
Vasil

Je to tak.

Reagovat
Recoba Inter

díkec

Reagovat
hradec

Nedávno se to myslim měnilo ve většině soutěží..

Reagovat
smazaný uživatel

MANDZUKIC ZA 15 LET

Reagovat
wiggum

Cha chaaa. Není nad to, jak se zasmát svému (ne)vtipu.

Reagovat
smazaný uživatel

nebud trapnej sasku

Reagovat
PlackaSKS

tady jde o to, že trapný byl tvůj vtip, kterému ses jako jediný navíc zasmál... spíš smutný, že to potřebuješ i vysvětlit

Reagovat
smazaný uživatel

sympaticky trener, drzim mu palce.

Reagovat
smazaný uživatel

sympatický progresujúci tím, ešte v sezóne 2005/2006 hrali Serie C2 a v Serii A je to zatial tiež každým rokom lepšie. + z 24 hráčov A-tímu sú 20 taliani (no fajn 19, Laribi je pochybný, aj tak dost super číslo.) Nejde im nepriat.

Reagovat
stuff

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele