Sadílkovi po prvním gólu v sezoně spadl obrovský kámen ze srdce

04.11.2023, 23:52
Aktuality
Oslavující Lukáš Sadílek (© twitter.com/ACSparta_CZ)

Záložníkovi Lukáši Sadílkovi po prvním gólu v ligové sezoně, jímž fotbalistům Sparty zařídil ve 14. kole proti Bohemians konečné vítězství 2:0, spadl obrovský kámen ze srdce. Na tiskové konferenci přiznal, že se kvůli čekání na branku trápil. Vítězství nad "Klokany" si cenil o to víc, že se na něj obhájci titulu nadřeli.

"Popravdě obrovská úleva, cítil jsem to od začátku sezony. Vždycky jsem byl zvyklý nějakým způsobem podporovat ofenzivu a dávat góly nebo mít asistence. Doteď jsem neměl žádný gól a trochu jsem se tím osobně trápil," uvedl sedmadvacetiletý Sadílek.

"Už v minulém pohárovém utkání (na Bohemians), jak jsem neproměnil první šanci, jsem si říkal, že to není možné. Bavil jsem se o tom s trenérem a říkal jsem mu, že to potřebuju možná protrhnout, abych se uvolnil. Jsem rád, že to tam padlo, protože mi spadl obrovský kámen ze srdce. Zároveň jsem rád, že nás to uklidnilo ve vývoji zápasu," prohlásil trojnásobný český reprezentant.

Nemyslí si, že ho čekání na gól ovlivňovalo. "Nějakým způsobem jsem to cítil. Nemůžu říct, že to byl tlak. Touhu po vstřelení gólu jsem ale měl velkou a jsem rád, že jsem ji protrhl," podotkl někdejší hráč Slovácka.

Do pražského derby naskočil jako střídající hráč v 73. minutě za stavu 1:0, který z penalty zařídil Veljko Birmančevič. Po necelých 10 minutách na hřišti Sadílek zužitkoval přihrávku střelce úvodní branky a pohotovou střelou z vápna stanovil konečné skóre.

"Jak mi to dával Birma, věděl jsem, že to chci kopat na zadní tyč, že to mám na levačku. Věděl jsem, že mám za sebou hned obránce a že nemám vůbec čas. Mířil jsem na zadní tyč a doufal, že to tam spadne," řekl Sadílek.

Sparta porazila Bohemians i podruhé v tomto týdnu, ve středu na jejich hřišti v osmifinále domácího poháru zvítězila po obratu 2:1. "Dnešní výhra možná není úplně stoprocentní v tom, že to nebylo úplně nádherné. Tahle vítězství jsou ale mnohdy daleko cennější. Když se dostanete na vítěznou vlnu, hraje se vám o dost líp. Sebevědomí ve fotbale je možná ta nejdůležitější věc," uvedl Sadílek, jehož tým se vrátil do čela neúplné tabulky o dva body před městského rivala Slavii, kterou v neděli čeká šlágr s Plzní.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele