Sabatini si je vědom svých chyb, rezignovat se zatím nechystá

20.03.2015, 15:57
Aktuality
Římskému AS kalendářní rok 2015 vůbec nevychází a další hořkou pilulku muselo spolknout včera, když bylo po prohře 0:3 s Fiorentinou vyřazeno z Evropské ligy. Hodně netrpěliví už jsou fanoušci a jedním z jejich terčů je sportovní ředitel Walter Sabatini...

AS včera nevyšel začátek odvety a rychle inkasovalo tři branky. Proti týmu se pak v průběhu duelu postavili i ultras, kteří pískali na hráče, trenéra Rudiho Garciu a vedení. Na několik minut se dokonce rozhodli opustit svůj sektor.

"Dnes večer jsem od fanoušků slyšel několik hodně vážných věcí, ale za složení kádru jsme zodpovědní my a já jsem na hráče pyšný, i když právě procházejí složitým obdobím. Musíme své hráče chránit a pro tuto chvíli zůstává nejdůležitější náš poslední cíl - druhé místo v lize. Uvědomujeme si, že fanoušci jsou naštvaní. Tým dnes zaplatil za chyby, které jsem udělal já. A musím si uvědomit, že za mé chyby platí i trenér. Udělal jsem chybu v lednu, tým potřeboval posílit v útoku a já učinil rozhodnutí, která nepřinesla okamžité výsledky. A tým ty absence cítil," nechal se slyšet Sabatini.

Kádr Giallorossi v zimě posílil Víctor Ibarbo, který se ovšem rychle zranil. A k dispozici dlouho nebyla ani druhá nová tvář - Seydou Doumbia. Toho Římané koupili z CSKA Moskva a fotbalista z Pobřeží slonoviny nejprve reprezentoval svou zemi na africkém šampionátu. AS navíc může v tuto chvíli mrzet, že Doumbia dostal přednost před Mohamedem Salahem, jehož z Chelsea nakonec získala Fiorentina a tento tah se jí vyplácí.

"Salah je případem, jehož můžeme litovat a je to další moje chyba. Je těžké někoho jen tak obvinit, ale to, co říkám dnes, dostane význam v budoucnosti. V tuto chvíli rezignovat nebudu, vypadalo by to, že od něčeho utíkám a já jsem někým, kdo takové věci nedělá. Budu myslet na body, které tým ztratil, na následky svých činů a v dalších měsících uvidíme, co se stane," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
Largo

Jsem na tebe zvědav, Sabo, co předvedeš v létě.

Reagovat
Emmett Brown

Ked mam hladat na tejto jarnej katastrofe nieco pozitivne, tak je to ta facka, ktora donuti Sabatiniho a Garciu prekopat kader, takze na letne mercato sa tesim uz teraz, ale mam velke obavy o nasu ucast v LM Stale vsak nerozumiem jednemu, mame francuzskeho trenera, ktory ma urcite obrovsky prehlad o L1 a nepriviedli sme odtial nikoho aj ked sa tam daju za doslova smiesne peniaze kupit spickovi hraci.

Sabatini sa taha o kazdy cent a "vdaka" tomu sme premrhali moznost ziskat hracov ako Rabiot, Carrasco, Salah, Konopjanka, Jarmolenko a dalsi, o ktorych sa intenzivne pisalo.

Reagovat
Inzaghi

Máte Iturbeho.

Reagovat
smazaný uživatel

Carrasco viděl sem ho dva zápasy boží hráč nevím jak hraje jindy ale ty dva zápasy proti Arsenalu..makač jak prase

Reagovat
smazaný uživatel

Frajer za toto vyjadreni

Reagovat
Murtago

Kdyby najali místního bezdomovce Otu taky by si byl sebou nejistej.

Reagovat
danko10

Nj, to spravili v Parme a vidíš.

Reagovat
cervo

viete si predstavit, ze by nieco take raz vyslovil Galliani?

Reagovat
Slejdy

Reagovat
Houfi

Vyjádření sympatický, ale to nic nemění na tom, že je nutná letní obměna několika hráčů...

Reagovat
Francesco Totti AS

su zas zvědavý, kolik v létě utratí

Reagovat
Houfi

Nelíbí se mi Ashley, Astori ani Mapou...De Rossi bohužel taky nic moc a o hrotu ani nemluvim...

Reagovat
Francesco Totti AS

hlavní je, aby jsme za ty hráče vůbec něco dostali

Reagovat
smazaný uživatel

je to úplně jednoduchý...v době, kdy se dařilo (před rokem), tak nikdo neřekl ani půl slova (což je logické), ale teď, kdy se nedaří, tak by hned každý dělal unáhlený rozhodnutí, vyhazovi a tak. Je třeba zachovat klid a nechat to sednout...i za cenu toho, že příští rok nebudou poháry (aby se měl S.O.B. z čeho radova a aby AS nekurvil koeficientt). Když už jsem u tohoto, tak se musím zasmát, jak je pro některý neúspěch konkurenčního týmu mnohem důležitější než úspěch týmu kterýmu fandí...fakt sranda...zamyslete se nad tím alespoň malinko...

Reagovat
smazaný uživatel

Pripada ti Juventus letos neuspesnej, ze bych se musel radovat jen ze srabu AS?? Na rovinu, byli by mi u prdele, ale za ty jejich pitomi kecy jim neuspech z celyho srdce preju!!

Reagovat
smazaný uživatel

já jsem o neúspěchu Juve nic nepsal, jen jsem zmínil tvoje posmívání ASku, že kurví koeficient Itálii ty mamlasi. A to, jak jsem psal, že se někteří radují více z neúspěchu konkurenčního týmu, tak tím jsem myslel všechny konkurenční týmy (proto jsem to psal takhle obecně)...ty to tu překroutíš do úplně jiný roviny

Reagovat
smazaný uživatel

O JUVE MERDA, JUVE JUVE MERDA....

Reagovat
KillSwitch

Neviem ci je to chybou Sabatiniho alebo Pallottu ale prestupova politika Rimu je v srackach...minulu sezonu sme sa spoliehali na obranu a klapalo to...tuto sezonu vidia ze obrana je v troskach ale oni radsej predaju Jedvaja a Romagnoliho a kupia Doumbiu ktory este poriadne ani nehral...Iturbe je tiez o nicom ale aspon sa snazi...Cole, Astori, Yanga! Pjanic prec...DDR by som nechal uz len pre to co spravil pre klub a verim ze este spravi, ale vymenou za neho by mohli byt 2-3 kvalitny hraci...timu taktiez chyba moralka a motivacia ktoru by mal zabezpecit predovsetkym trener,male neviem si predstavit nikoho ineho na poste AS momentalne

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby se od zacatku soustredili na sebe a nesrali se porad do tymu okolo, mozna nemuseli byt v takovy prdeli jak jsou. Ale dobre jim tak

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre ti tak, ze fandis nejkomercnejsimu týmu... Horší uz je jen Real Madrid...

Reagovat
ED91

Úspech priťahuje pozornosť

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele