S Matipem riskovat nemůžeme, FIFA musí jednat, nabádá Klopp

16.01.2017, 10:52
Aktuality
Liverpool sice nakonec málem udržel s Manchesterem United čisté konto, přípravu na nedělní šlágr mu však nepříjemně zkomplikovaly zmatky ohledně Joëla Matipa. Ten odmítl pozvánku na Africký pohár národů a hrozila mu od FIFA suspendace po dobu trvání turnaje, což ale dosud Liverpoolu nikdo nepotvrdil. Přesto Jürgen Klopp raději Kamerunce neriskoval...

"My to chápeme tak, že Joël ukončil reprezentační kariéru - a my, jako klub, jsme udělali vše pro to, aby to bylo každému jasné. Ale doteď jsme nedostali odpověď, která by nám dala stoprocentní jistotu, že ho můžeme nasadit," rozhazoval rukama po remíze 1:1 německý kouč.

"Je to celkem složité a frustrující, abych pravdu řekl. Trénoval s námi pět dní (po zranění - pozn. red.) a byl by v nominaci, na sto procent, možná i přímo na hřišti, takže si nemyslím, že je to fér. Ten risk podstoupit nemůžeme," dodal Klopp s tím, že by se nerad ve stejné situaci nacházel i ve středu, kdy Liverpool čeká pohárová odveta s Plymouthem.

"Teď je to věc veřejná, máme tenhle problém a nejsme jediným týmem s takovým problémem," naráží dále lodivod Reds na obdobnou pozici svého kolegy z West Bromwiche Tonyho Pulise, který už dvakrát po sobě nemohl využít Matipova krajana Allana Nyoma.

Zkušený pravý bek přitom do Gabonu necestoval stejně jako Matip hlavně proto, aby se mohl dále nerušeně etablovat v relativně novém prostředí.

Autor: Tomáš Daníček / soccerway.com, wba.co.uk

Komentáře (318)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zbytočný cirkus od FIFA. Nechce reprezentovať, je to jeho vec. Nechápem čo tam ešte potrebujú riešiť.

Reagovat
SunFells

Reagovat
fantomas

Tak ona se jen tak pozvánka na Afcon odmítnout nesmí. Ale s tim ukončenim kariéry by to mělo bejt jednoduchý - prostě si v 25 letech navždy zavře dveře do repre, to si lze lehce pohlídat.

Reagovat
Arbiter

Když konec, tak konec...

Reagovat
B3n

Reagovat
Bayern +

Malo by to byť tak, že pokiaľ chcem reprezentovať, tak reprezentujem naplno, pokiaľ nie, raz skončím (kľudne aj v 22) ale na betón. Už žiadna ďalšia možnosť.

Reagovat
Swarley

docela jsem nad tím přemýšlel, když pak nějaká legenda končí, rozmyslí si to a byla by škoda, kdyby to znovu nemohl obnovit...na druhou stranu, alespoň by kolem toho nebyli takové šaškárny a konec by byl definitivní, hráč by si to alespoň musel daleko lépe rozmyslet...

Reagovat
Bayern +

Však tie šaškárny sú na tom najväčšia komédia. Proste Klose alebo Lahm skončili, dovidenia. Legendy si majú obliecť repre dres na charitatívnom zápase a nie ísť šaškovať, keďže raz už skončili.

A z druhej strany, pokiaľ chceš reprezentovať, tak naplno (aj keby to mal byť gulášový turnaj afrických kmeňov) a nie tak, že dnes mi to vyhovuje, tak idem, ale nabudúce sa mi už nechce...

Reagovat
B3n

Reagovat
Swarley

je to tak

Reagovat
fenixLFC

jagr...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej

Predstava ze muj nejlepsi hrac.odejde reprezentovat na gulasovy turnaj namisto napriklad klicovyho zapasu v lize me teda dost vyvadi z miry.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. Třeba takovej Messi z toho dělá šaškárnu, už jednou skončil, tak skončil. Ale né on se vrátí do repre....

Reagovat
Mastný Chobot

To je kravina jak mraky. Ten hráč nie je stroj. Keď odohrá 60 zápasov v sezóne a potom sa ospravedlní, že si chce oddýchnuť a nechce ísť ešte na priateľák proti Moldavsku alebo na pohár V4, tak už akože nikdy nebude môcť reprezentovať? Čo to je za chorý prístup?

Reagovat
Swarley

dobře, ale tak to se snad může domluvit s trenérem, ne? já pořád nechápu, proč by mělo mít tak striktní pravidla...v tu chvíli by snad bylo v zájmu obou, aby na ten přátelák nejel a dá se to lehce jedním telefonátem vyřešit...pokud budou oba kkti, tak to stejně nebude klapat...

Reagovat
Mastný Chobot

neviem, o akom prípade teraz hovoríme

Reagovat
Swarley

přátelák s Moldavskem

Reagovat
Mastný Chobot

to áno potom, ja som za to, aby to bolo čo najmenej regulované, však je to o ňom a jeho prístupe, ak sa necíti, tak nech nejde, ale vyvodzovať z toho nejaké ďalekosiahle následky a bany na repre, to je hlúposť.

Reagovat
smazaný uživatel

Stačí se kouknout co za repre trenéry měla Anglie..Tahali na úplně zbytečné zápasy to nejlepší..Studge brali i když nebyl doléčený a to samé Gerrard..Tam to moc o domluvě asi nebylo..

Reagovat
salami

no jo, ale taky může bejt trener kokot s kterym se dohodnout nedá, to ale přece neznamená, že nutně musí ukončit karieru proto, že repre trenoval 2 roky nějakej jouda se kterym se nedala najít společná řeč

Reagovat
Swarley

to už je o úhlu pohledu, já už bych takového hráče jako nový trenér třeba nepovolal

Reagovat
Bayern +

Ja som povedal, že až keď oznámy koniec repre, tak sa mu zavrú dvere a nie keď sa ospravedlní, že nepôjde hrať proti Moldavsku, to je rozdiel. Navyše ACN nie je priateľák proti Moldavsku...

Reagovat
Bayern +

* oznámi... piče

Reagovat
Mastný Chobot

Nepísal si o oznámení, ale ok, mohlo mi to z kontextu dôjsť. Ak povie, že končí v repre, tak by sa už vrátiť nemal, ale nerobil by som z toho povinnosť (resp. striktný zákaz) alebo pravidlo. A btw, aj keby sa hráč ospravedlnil, že nechce prísť na taký turnaj ako ACN, tak to pre mňa neznamená, že by mal skončiť v repre. Medzi ním a repre nie je žiadna zmluva, žiaden záväzok, je to čisto o dobrovoľnosti a tak by to malo aj ostať, FIFA by sa mala starať o svoje problémy a nie o toto. Ak sa hráč necíti na to, aby išiel reprezentovať, tak je to jeho vec a nič do toho nikoho nie je.

Reagovat
Bayern +

Práveže to striktné pravidlo by zabránilo týmto šaškárnam typu: "ACN ma nezaujíma, jebem naň, ale hopaa, na MS 18 postúpime, jasné že idem..." Hovno! Proste pre africké krajiny by to nemal byť žiadny sranda cup a tomu by sa mali podriadiť aj hráči. A o tej dobrovoľnosti, de iure máš pravdu, ale v skutočnosti pokiaľ by si to takto povedal každý druhý, tak úroveň pôjde do prdele. A toto je jeden z dôvodov, prečo sa mi totálne zhnusili hokejové MS a konečne sa už nezačnú hrať štýlom futbalových MS - cez prestávku, bez akýchkoľvek súbežne hrajúcich domácich súťaží.

Reagovat
Bayern +

* s plnou paľbou samozrejme.

Reagovat
Mastný Chobot

Tak to už je na tréneroch predsa, či zhodnotia, či si ten hráč zaslúži ísť na MS, keď na AFCON jebal, prečo by to mala nejako vynucovať FIFA? Keby bol medzi repre a hráčom nejaký zmluvný vzťah ako je pri situácii hráč - klub, tak nič nepoviem, ale nič také nie je. Repre nenesie žiadne riziká a ešte je nezmyselne ochraňovaná skazenou inštitúciou, ktorá si myslí, že môže všetko. Ak by to malo znamenať, že by repre mali nižšiu dôležitosť, tak čo už, aj tak to tak je, jasné, že pre hráča je prioritou jeho chlebodarca, na tom nič odsúdeniahodné nie je. Ty keby si si mal vybrať medzi dobre platenou prácou pre nejakú súkromnú firmu alebo reprezentovaním svojej krajiny zadarmo, tak si asi tiež vyberieš radšej to, kde platia.

Reagovat
salami

někoho, kdo se jim na APN vyprdne, přece vubec na MS nemusej brát, je to jejich volba, oni si to pak hráči, co na MS budou chtít hrát příště rozmyslej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bbbauch

jabka a hrusky

Reagovat
smazaný uživatel

Hološko skončil tuším podobne nie? Neprišiel na priateľský zápas z Austrálie, keď liga vrcholila a mal tam jeho klub významný zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť je to blbost. Neni to smluvni zavazek, je to jen na vedeni repre, trenerovi a z druhe strany hraci. To mas jako kdyz te nominujou na matematickou olympiadu. Kdyz odmitnes a skola te bude pristi rok chtit presto nominovat znovu, tak te nominuje. Takze kdyz hrac odmitne jet na turnaj, sraz, tak ho svaz asi vyradi z repre, ale kdyz ho bude chtit v budoucnu znovu nominovat, tak jim to nikdo zakazat nemuze, je to jejich riziko. Tak to proste je. A tyhle vase navrhy nejsou legalni, je to omezovani osobni svobody.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč se nesmí odmítnout pozvánka? To je snad tvoje osobní volba, jestli chceš radši trávit čas doma s rodinou nebo letět přes půl světa reprezentovat svojí zemi ne? Nebo se jako narodíš v zemi a stáváš se jejím otrokem a povolávání do repre bude stejný jako odvody do armády?

Reagovat
fantomas

No já si to nevymyslel, na mě nevyjížděj. Je to pokud vim normálně v regulích FIFA a platí to pro každej kontinentální šampionát.

Reagovat
smazaný uživatel

Já se jen ptám, neznám pravidla, ale přijde mi to jako blbost. A když uzavře repre kariéru a za rok si zahraje na Haška, to nebude vadit?

Reagovat
fantomas

No uzavřít by ji právě měl definitivně, když to je důvod neodcestování na turnaj.

Reagovat
smazaný uživatel

A nebude tady nahodou chyba v tom, ze Fifa porada turnaj v terminu, kdy ma hrac klubove povinnosti, ktere jsou narozdil od repre smluvne dane? Zamestnavatel je klub, ne narodni tym. Nikdo te nemuze pokutovat a sankciovat za to, ze jdes do prace misto ucasti na nejakem prestiznim kongresu, sympoziu, samozrejme pokud to neslibis a pak se nedostavis.

Reagovat
fantomas

FIFA ten turnaj nepořádá.

Reagovat
smazaný uživatel

To je mi jasny, tim spis by nemela klast podminky, ze kdo tam nepojede nesmi hrat v klubu.

Reagovat
fantomas

To trochu mícháš jabka s hruškama už ale. FIFA spravuje celej mezinárodní fotbal.

Reagovat
fenixLFC

nemusi vyjizdet na teba ale je to proste kravina. nutit niekoho reprezentovat je hovadina. a hlavne je to pozvanka, nie nuteny odvod...

Reagovat
smazaný uživatel

Cirkus je to především od klubu, který kvůli tomu finguje zranění. Když si to nedokáže na svazu domluvit, tak ať stojí.

Reagovat
Mastný Chobot

máš aj zdroj, podľa ktorého fingoval zranenie, či si zas vymýšľaš?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
Euphael

Reagovat
SunFells

Matip už před zraněním dal vědět, že nepojede.

Reagovat
cristiano.K.

né asi, ještě jsme to tu oslavovali

Reagovat
Wat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hyrax

Reagovat
smazaný uživatel

Tady jde naopak o pripad, kdy to hrac rekl otevrene a za nic se neschovaval. Stejne tak klub. Klopp rika, ue by dost mozna nastoupil, ne ze je zranenej a pak se zazracne uzdravi.

Reagovat
B3n

Tak ona repre má na hráče nějaký "přednostní právo" v době konání turnaje. Pokud teda hráč už jasně neukončil repre kariéru. Takhle by se na to mohli pak vysrat všichni. Já teda v tomhle nemám úplně přehled, ale v článku tady na ef nebylo zmíněný jediný slovo o tom, že by končil repre kariéru, pokud se nepletu, ale bylo tam, že se chce soustředit na Liverpool, což je prostě vzhledem k repre nefér, když na něj má to přednostní právo.

Reagovat
fantomas

No protože to s tim koncem kariéry si vymysleli až potom, když vyplynulo na povrch, že by za to odmítnutí mohl stát po celou dobu turnaje.

Reagovat
B3n

No právě. Prostě je to nefér jednání k reprezentaci, ať už od Matipa, nebo od Liverpoolu.

Reagovat
bbbauch

od liverpoolu celkem amaterismus

Reagovat
smazaný uživatel

A to by mě zajímalo jakej? vysvětli..

Reagovat
bbbauch

Tak podle me by meli mit zmapovany nejaky predpisy o reprezentovani... vzdyt ta situace ktera ted nastala by napadla i hodne uzivatelu tady. Taky samozrejme nemusim mit pravdu a muze to bejt tak, ze Matip nechtel vyslovene skoncit v repre, jenom nejet na turnaj, akorat to proste neni dost dobre mozny..

Reagovat
smazaný uživatel

Už nereprezentuje nějakou dobu. Vyjádřil se hned po přestupu, že na turnaj nechce. Vůbec nechápu proč se do toho sere FIFA.

Reagovat
bbbauch

To je prave ono.. nejde repre rict, na tenhle turnaj nejedu, treba priste kluci. a to nereprezentovani v posledni dobe ale nebyl uplne jeho umysl, ne? Spis se proste nedostal..

Reagovat
smazaný uživatel

Když jel tak ho potom trenér nepostavil a potom odmítal.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak když nechce reprezentovat to ho mají svázat do řetězů a odvést? Doba otrokářů už skončila..když nechce tak nechce..

Reagovat
B3n

Však když nechce, tak ať ukončí repre kariéru. Ale ne, že "sorry kouči, teď se mi to zrovna nehodí".

Reagovat
smazaný uživatel

A co když nechce hrát jenom pod současným trenérem?

Reagovat
B3n

A je to tenhle případ ?

Já nevím, úplně do těch pravidel nevidím, ale tak logicky, kdyby nechtěl hrát pod tím trenérem, tak by to ten trenér asi věděl a asi by ho ani nestavěl, protože by věděl, že ten hráč nebude hrát na sto procent. Ale to jen tak předpokládám.

Reagovat
smazaný uživatel

Právě ho ani nestavěl

Reagovat
B3n

A on teda nechce hrát pod současným koučem ?

Reagovat
smazaný uživatel

To nevím. Já se mu vůbec nedivím že nejel. Jaký on má mít ke Kamerunu vztah?

Reagovat
B3n

Já nevím, mě je to úplně jedno, ale nastoupil za ně už snad 20x, takže vytahovat teď nějakej vztah k zemi je bezpředmětný.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak postupem času se priority mění.

Reagovat
B3n

Jako to je sice pravda, ale když jel reprezentovat Kamerun na MS, tak to asi nějakej hroznej vztah k té zemi neměl, že ne ?

Já nevím, mě prostě nepříjde správný nejet reprezentovat jen kvůli tomu, že se chce soustředit na klub. Respektive chápu to, ale jak říkám, to ať už radši rovnou ukončí repre kariéru. Když byl v Německu, tak mu to nevadilo, teď najednou jo. Rozhodně je mi sympatičtější přístup například Mikela, kterej jel reprezentovat Nigérii na OH, i když věděl, že tím pravděpodobně příjde o jakoukoliv šanci se prosadit v Chelsea letos. A o jeho oddanosti k Chelsea nelze pochybovat.

Reagovat
smazaný uživatel

V Anglii odehraje mnohem více zápasů + je v Německu pauza. Já ho chápu. Je chvíli v novém prostředí a potřebuje si zvykat. Opustil by na měsíc rodinu a letěl přes půl země reprezentovat zemi, ke které nemá nějaký extra vztah. Určitě to pro ty hráče a jejich rodiny neni jednoduchý tohle stěhování tak proč si to "zbytečně" stěžovat? Ke vší úctě k Mikelovi tak on tu šanci neměl skoro žádnou se prosadit.

Reagovat
B3n

Zápasů sice míň a i ta pauza tam je, ale už za 5 dní se hraje Bundesliga, takže o zápasy (a s tím spojenou třeba pozici v klubu apod.) by přišel tak, jako tak. Dřív mu to nevadilo, teď jo. Jako já ho taky celkem chápu, že se chce usadit, upevnit si pozici v týmu apod., ale asi pro mě repre znamená víc, než pro něj, což mu nezazlívám, jen to vidím jinak. Ten vztah k zemi, kterej furt vytahuješ, máš odkud ? Kdyby byl tak špatnej, jak naznačuješ, tak je dvacetkrát nereprezentuje přece. Já v tom vidím spíš to, že, když se jelo na MS například, tak žádnej problém neměl. Teď když je to "jenom" APN, tak už se mu tolik nechce a vidí priority jinde.

K tomu Mikelovi, tu šanci neměl nijak velikou, to je pravda, ale to už i dřív několikrát a vždycky o to místo zabojoval, takhle se kvůli repre připravil vůbec o tu možnost o tu šanci zabojovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Naposled reprezentoval 2014 takže už to nějaká doba je co nejezdí. V Schalke už nějakou pozici měl. Byl tam dlouhou dobu. Ono kdyby měl k té zemi nějaký vztah tak přeci už tři roky neodmítá pozvánky ne? Nevím to jistě, ale zdá se mi že právě na tom MS se ta jejich repre nějak nepohodla.

Reagovat
B3n

To je možný, no. Ale pokud vím, tak měl na výběr, co reprezentovat a vybral si Kamerun, za kterej nastoupil 20x. Nějakej důvod k tomu asi měl.

Reagovat
FC Porto FC

Jestli má Matip ke Kamerunu takovej vztah jak říkáš tak nevím co je tady za šaškárnu a řekne že končí a je hotovo. Když ji ma tak u prdele tak to nemůže být pro něj takový problem

Reagovat
fenixLFC

je to nefer od repre, nutit hracov nastupovat

Reagovat
B3n

Tak, pokud se nepletu, tak je to v pravidlech, který dělá FIFA a ne repre, ne ? Navíc, jak vidíš, tak Matipa k ničemu nedonutili.

Reagovat
niflheim

No jo, ale co mu brání repre kariéru potom kdykoliv obnovit.

Reagovat
B3n

Nevím. Asi nic ?

Reagovat
Bandita_Harry

svedomie ?

Reagovat
niflheim

To v dnešním fotbale moc neexistuje

Reagovat
Bandita_Harry

*svete

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

OT: BREAKING: @BoKrkic tells @stokecity he wants to leave club in this transfer window should the right offer come in.

Reagovat
frank

To označení "braking" je v tomto případě docela k smíchu.

Reagovat
smazaný uživatel

Braking urcite.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

hm, hlavně že když v poháru dostal šanci, tak byl nejhorší na hřišti... velká škoda, ale momentálně hrají prostě lepší...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som to už tak nejak vnútorne očakával, ale Stoke to momentálne herne ide aj bez neho. Možno by bolo najlepšie hosťovanie do konca sezóny.

Reagovat
vodka

no, herně to zase taková hitparáda není. Ten střed se musí zlepšit, podobně útok nehrál nic moc, teď je dost platný Crouch, ale na něm to stát prostě nemůže. Snad vyjde ten Berahino...

Reagovat
Swarley

nebylo dokonce v pravidlech něco v tom smyslu, že ho reprezentační kouč může i tak kdykoliv povolat a on by musel přijet nebo by dostal stopku na klubové soutěže? že ukončení kariéry je vlastně jen nějaké oznámení trenérovi, že už nechce být povolán, ale trenér to vůbec nemusí akceptovat?

Reagovat
blade115

To jako fakt? To je teda hrozně praštěný, reprezentace by měla být dobrovolná.

Reagovat
Swarley

něco takového jsme řešili v diskuzi u Riberyho

Reagovat
Swarley

jako samozřejmě by to byla jasná kktina od repre trenéra, povolávat hráče, který nechce reprezetovat a nechce hrát...to samozřejmě postrádá smysl a není jediný důvod, proč by to měl dělat...

ale fakt tuším, že by k tomu došlo a on nejel, tak nemůže hrát ani na klubové úrovni...

Reagovat
Swarley

a samozřejmě je to totální kravina

Reagovat
livefan

Je to tak, to se řešilo jednou u Riberyho mám pocit, kde Platini nadával na to jeho rozhodnutí ukončit repre kariéru.

Reagovat
Swarley

to si právě tak nějak vybavuju

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Klopp breci a breci...

Reagovat
kylo ren

trenovat liverpool tak taky brečím

Reagovat
bbbauch

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a pohled na tabulku tě hřeje?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

štěstím

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Greny

Za to Jose nikdy že?

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
vladis271

každý iný coach LFC by bol za bod z OT šťastný ako blcha. Mourinho nechal za bod z Anfieldu v tejto sezóne slúžiť ďakovnú svätu omšu.

Jurgen je proste víťaz. Aj s tou zostavou čo tam dnes poslal je nasraný, že to neboli 3 body.

Reagovat
Swarley

jn, ale taková podobná vyjádření měl i deluded Rodgers

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto nepochopitelný pravidlo. Neni jedinej důvod, proč by měla mít repre nějaký přednostní právo na to hrát hráče místo klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
B3n

Tak zase nebýt to, tak na tu repre sere spousta hráčů a ty turnaje by ztráceli kvalitu a dost možná i smysl.

Reagovat
smazaný uživatel

A když tam jezdí hráči, kteří reprezentovat nechtějí tak to má smysl?

Reagovat
B3n

A kolik jich tam je a kteří to jsou ?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to se asi nedozvíme, ale být to podle těch kteří tady nadávají na Matipa + Nyom by tam byli hned dva

Reagovat
B3n

Takže to ta Tvá otázka nedává smysl a ne ten turnaj

Reagovat
smazaný uživatel

Proč by nedávala smysl? Nepíši, že ten turnaj nemá smysl, ale nutit hráče, kteří tam nechtějí hrát. To nemá smysl.

Reagovat
B3n

No, já to pochopil tak, že tam teď jezdí hráči, kteří nechtějí reprezentovat, takže to nemá smysl, z Tvýho pohledu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano tak to klidně může být kvůli tomu pravidlu.

Reagovat
B3n

Ano, může. Ale je to tak ?

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby donutili Matipa a Nyoma tak by tomu tak bylo. Takže moc nechápu proč se vlastně na toho Matipa nadává.

Reagovat
B3n

Takže to tak není.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale může být to se nikdy nedozvíme.

Reagovat
Beči

Myslím, že to bylo myšleno tak, že když by tam např. Matip jel proti sv vůli, jen kvůli přednostnímu právu, asi by pak těžko podával stoprocentní výkony.

Reagovat
B3n

To už jsem popsal výše, myslím, že v takovým případě by ho ani trenér nestavěl.

Reagovat
Melda

Tohle řešil Gerrard o Anglickénrepre ve své knize a prý se setkal snad jen s jedním hráčem, který by neměl 100% chuť nastupovat za Albion.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Anglie..

Reagovat
Euphael

tím pádem i ziskovost

Reagovat
smazaný uživatel

podobně jako MS v hokeji? ... mně ty repre stejně přijdou zbytečný, když ti tam hrajou naturalizovaný hráči typu D.Costa a předevšim trenéři jsou často cizinci

Reagovat
B3n

No, vždyť MS v hokeji jasně postrádá tu kvalitu hráčů z NHL. Neříkám, že nemá smysl, i já na to rád kouknu, ale jak často se vedou debaty o tom, jak nám chybí hráči z NHL apod.

Reagovat
Swarley

jako atletika je v tomhle už úplný wtf

Reagovat
smazaný uživatel

Tam si můžou přecházet jak chtějí

Reagovat
Mimalu

tak obecně nejvíc mimo jsou v tom sporty, které jsou populární jen v několika málo zemích a tedy doma s velkou konkurencí a naopak v jinde není odkud brát

Reagovat
Bandita_Harry

hej a potom 2 najlepsi na svete doma kuka OH v telke lebo najlepsi je krajan a potom tam vidi typka z bananovej krajiny co dostal divoku kartu a ledva zvladne trat

Reagovat
fenixLFC

mně ty repre stejně přijdou zbytečný

Reagovat
smazaný uživatel

Kvalitu ztratí stejně, když na MS a ME bude půlka světa. Sice pak v zápase Ghany s Litvou bude místo 1 známého hráče 0 známých, ale ani tak to nikoho nebude zajímat, tak se nic nezmění.

Reagovat
B3n

To je něco úplně jinýho přece.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Co to tady zas nacvičuješ?

Reagovat
Hunt

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hefy

Reagovat
Mimalu

tak funguje to jako částečná ochrana aby kluby tolik netlačili na hráče. Spíš by ale zájem měl být se těmto kolizím vyhýbat, třeba začít střídáním termínů a jednou za 4 roky hrát v lednu a podruhé za 4 roky v létě...

Reagovat
Free_player

Reagovat
smazaný uživatel

Kamerun > Liverpool

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Svatej

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
bbbauch

Tak mel bud skoncit na plnou hubu, nebo si zjistit co a jak v pripade, ze odmitne pozvani/bude jakoze zranenej. Nakonec nebude hrat ani za repre, ani za liverpool

Reagovat
SunFells

Congratulations to Mesut Özil, who has been named Germany Player of the Year 2016, his fifth time winning the award.

German National Team Player of the Year winners:

2011: Özil

2012: Özil

2013: Özil

2014: Kroos

2015: Özil

2016: Özil

Domina Ale zvláštní, že to nikdy nedostal Müller.

Reagovat
fantomas

Hlavně v tom 2014 no.

Reagovat
Wat

Müller má smůlu, že se narodil v době krále Mesuta, no.

Reagovat
Bandita_Harry

V osmanskej ríší

Reagovat
Swarley

tak to bych teda nečekal

Reagovat
Le Gunner

Neuer nikdy nic?

Reagovat
Hokaido

A přitom kdyby se mě někdo zeptal, který fotbalista z týhle trojice Ozil, Kroos, Muller je nejlepší, tak Ozila neřeknu. Taková dominance je fakt prapodivná.

Reagovat
smazaný uživatel

Fan vote. Vic netreba dodavat.

Reagovat
SunFells

Fakt se to nedá na nic svalit, prostě je to král

Reagovat
Hokaido

Aha.

Tak to už chápu, je to komedie.

Reagovat
SunFells

Reagovat
Mastný Chobot

vox populi, viac netreba dodávať

Reagovat
smazaný uživatel

Mas zdroj, ze to jsou lidi?

Reagovat
Mastný Chobot

Iacob16.01.2017 11:43#

Reagovat
Spasitel

Turkov a moslimov je v Nemecku dosť tak sa nečudujem

Reagovat
db18

Který navíc není v Německu vůbec medializován.

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň nějakou trofej má

Reagovat
Tomanatura

ajo, to je jen z ligy

Reagovat
SunFells

Reagovat
minoLFC

to je ale najlepší hráč ligy

Reagovat
andrew96

Reagovat
Hachim Mastour

"domina"

Mesut Ozil voted Germany's Player of the Tournament at Euro 2016 by fans

Reagovat
Mastný Chobot

Piči, tak klub ho platí, znáša všetky riziká, ak sa mu niečo stane a ešte sa bude poškodzovať za to, že Matip sa rozhodol, že radšej bude hrať za toho, kto ho platí. Já bych všechny ty repre zakázala.

Reagovat
B3n

Když se mu něco stane, tak klub dostane odškodný, ne ?

Reagovat
Mastný Chobot

Viem, že pár takých prípadov bolo, ale bolo to možno v jednom zo 100 prípadov a pochybujem, že to odškodné vôbec pokrylo náklady na plat hráča, o nemajetkovej ujme ani nehovorím.

Reagovat
smazaný uživatel

A kolik? Max. měsíční plat toho hráče

Reagovat
B3n

Nevím kolik.

Reagovat
smazaný uživatel

Téměř nic.

Reagovat
B3n

Nemáš nějakej příklad ?

Reagovat
smazaný uživatel

Vím na 100%, že už se to tady řešilo, ale kdo v tom byl aktérem už nevím. Něco mi říká, že to byl Ribéri, ale fakt nevím.

Reagovat
smazaný uživatel

Nesmyslný přáteláky, pořád nějaká kvalifikace a turnaje o hovně..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kovi81

strasna picovina toto cele, klub mi mal mat definitivne slovo, ci ten hrac pojde, alebo nie.

Reagovat
Svatej

Reagovat
vladis271

Ani by ma nesralo ak by sme vypadli z pohára. Fakt sa mi nechce s nimi hrať finále.

Reagovat
Swarley

Reagovat
smazaný uživatel

Budem v plné palbě(snad), tak pohodička

Reagovat
vladis271

Ja sa ich nebojím. Ved sme ich skoro sundali s béčkom away from home. Navyše aj keby vyhrali ten pohár ani to so mnou nehne. Nie je to FA Cup je to ligový pohár. Ale zápasy proti nim sú proste moc na nervy. Srdce mi išlo vyskočiť z hrude, ukludnil som sa až niekedy okolo 60 minuty.

Navyše 90 minut sa zas kukať na Herreru s Roneim a do toho prestrihy na Mourinha? Nech si kludne porazia vo finále Soton.

Reagovat
Swarley

fanoušci Liverpoolu rozdávají trofeje...wow, tady je už fakt možný úplně všechno...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som napríklad minule videl fanúšika United hovoriť v súvislosti s jeho klubom niečo o hodnotách. A to kámo, až bol úlet.

Reagovat
Swarley

bol si to ty?

Reagovat
smazaný uživatel

Rooney mi ani nevadí, ale Herrera a Pogba..Na to koukat to je hrozný Jak se furt Pogba tváří jak mistr světa a ta jeho chůze

Reagovat
mithro

sundali

Reagovat
Wat

Zbytečný strach z Hullu...

Reagovat
Busby babes

vzhledem ke Kloppove a Mourinhove bilanci ve finalovych zapasech se ti ani moc nedivim.

Reagovat
Maresma

Takže kdyby se Yaya ještě chtěl vrátit do repre, tak nemůže?

Reagovat
nani92

Jasné, že môže..

Reagovat
Le Gunner

Komenty ohledně Tourého a rasismu za 3...

Reagovat
icemike

krásný příklad atraktivity toho turnaje, ani hráčům se tam nechce

Reagovat
fantomas

* hráčům, co by tam seděli na lavičce

Reagovat
smazaný uživatel

Tam to musí být hrozně zmanipulované. Když sem viděl co tam předvádí rozhodčí

Reagovat
ACSMan

To je šaškárna, proč by tam jako musel jezdit, když nechce. To je jako kdybych šel do práce aniž bych chtěl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

spíš na firemní večírek

Reagovat
B3n

Spíš do jiné filiálky, kam berou jen ty nejlepší z danýho oboru (rozuměj národnosti).

Reagovat
Le Gunner

Klopp poslední dobou nějak podezřele moc brečí... Jako chápu to rozhořčení, ale na tohle bych byl zvyklý spíše od Mourka nebo klidně i Arséna...

Reagovat
Hokaido

Tak já jsem z toho pochopil to, že Liverpool už nějakou dobu čeká na jasný stanovisko od Fify. Zatím si nejsou jistý, jestli Matip může hrát, což je divný, protože by tohle určitě mělo jednoznačně být v pravidlech a dohledat to by měla být otázka pár minut.

Taky bych byl nasranej. Mít na lavičce zdravýho nejlepšího stopera a nemoct ho nasadit do zápasu kvůli amatérismu Fify.

Reagovat
salami

tohle fakt nepovažuju za brečení, požádal orgán, kterej to má nastarosti o vyřešení situace a tomu to nesmyslně dlouho trvá

Reagovat
Svatej

Reagovat
Rssa

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sm0ker

Reagovat
smazaný uživatel

A co má dělat? Skákat radostí, že mu nemůže hrát nejlepší obránce?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
nani92

Celá FIFA, repre je hnus a tento turnaj tiež..Keď dokážu odstaviť ligy kvôli MS v Karate tak prečo nie aj teraz? Alebo nech si to Afrika hra v lete ako každý...Hráč je ako tovar ktorý si prehadzuje klub s repre..Ak je hráč patriot a hrať chce, nemá mu byť branene tam ísť, ale zároveň má mať právo povedať nie..

Reagovat
tony223

MS v Karate

Reagovat
nani92

Mobil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

Pogba se uz pripravuje, i kdyz to bylo asi spis judo...

Reagovat
Ligter

Reagovat
Swarley

dobrá představa, jak všichni fotbalisti po celém světě sedí a čumí na MS v karate

Reagovat
nani92

Tak Zlatan by sa ich šiel aj zúčastniť ak by mal voľno

Reagovat
Lacko_Boh

pokiaľ mi je známe Zlatan robí taekwondo

Reagovat
nani92

Keď môže šprintér ísť na ZOH, tak môže aj taekwondista ísť na karate..

Reagovat
Swarley

Reagovat
niflheim

Reagovat
vodka

Reagovat
andrew96

To chce vidět každý, ligy se musí stopnout.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pospovič

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

Meli by to hlavne taky presunout na leto jako MS nebo Euro.

Reagovat
Zaschrona

Kdyz s tim je problem v tom, ze v severni Africe je v lete moc velky vedro, v te stredni moc prsi, takze by se to mohlo poradat jen na jihu a tam to JAR asi nemuze poradat kazde dva roky... V tomhle pripade resenim spis asi bude prizpusobit se tomu a zavest zimni prestavku. Pokud by se ukoncila tezka vanocni cast pauzou na 3 tydny, tak by to, myslim, nebylo proti nicemu. Pokud se skonci o vikendu kolem Noveho roku/Tri kralu a zacne se az zas v poslednim vikendu v lednu, vetsina hracu si odpocine, respektive odehraje skoro cely AFCON + se do toho pripadne da nacpat soutez typu MS klubu.

Reagovat
Busby babes

no to neni tak uplne pravda, treba Afriky ma v lete celkem v pohode pocasi (ne horsi nez jindy) a neprsi.

Ve střední Tanzánii v červnu až srpnu kolísají teploty mezi 20 a 27 °C. V Tanzánii jsou dvě období dešťů, déletrvající od poloviny března do května a kratší v průběhu listopadu, prosince a ledna.

Reagovat
Zaschrona

No jo, ale treba v Maroku nebo Tunisku mas prumerne teploty v cervnu nad 30, coz proste je moc, kdyz se zvazi tradicni extremy, kdy pujde teplota pres 40. Podle me ten argument s teplotou asi je neprustrelny, znevyhodnovalo by to pri kandidature vzdy cast zemi, to v lednu neni.

Reagovat
minoLFC

Ak hráč odmietne reprezentovať, tak musí počítať, že už nebude reprezentovať nikdy. Aj keď tento turnaj je v takom debilnom termíne počas sezóny, tak je to rozdiel, keď nejaká superstar odmietne kvalifikačne zápasy počas ktorých je prestávka.

Reagovat
fenixLFC

fakt najvacsia hovadina co vo futbale existuje, zasrane reprezentácie....furt to len narusa sutaze a teraz sa clovek dozvie ze ti kripli mozu rozkazat hracovi hrat za nich. vynucovat si reprezentovanie krajiny, bravo ked neikto uprednostni vlastny zivot pred nejakou debilnou reprezentáciou/krajinou je to ospravedlnitelne a pochopitelne. do certa s nejakym nacionalizmom a podobnym hovadinam, clovek sa nemusi posrat len preto lebo je slovak/cech/Mongol/kamerunec. ked chcu hrat a su povolani fajn, ale rovnako by mali mat moznost aj odmietnut bez nejakých stupidnych sankcii urazených krajin

Reagovat
Le Gunner

Největší hovadina je FIFA a podobné asociace, ne reprezentace.

Reagovat
Busby babes

nekdo ty souteze organizovat musi...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej

Reagovat
Zaschrona

reprezentace = nacionalismus?

Reagovat
smazaný uživatel

Na tom by nebolo nič zlé, keby to Milan nemyslel ako nadávku (?).

Reagovat
Zaschrona

No jo, co cekat od tehle mladych "liberalu pro 21. stoleti".

Reagovat
smazaný uživatel

fuu

Reagovat
smazaný uživatel

presne .

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

lol

Reagovat
fenixLFC

ano, je to nadavka, nacionalizmus je jedna z najvacsisch sucasnych sraciek a totalne debilna ideologia. kludne ma nazyvaj oikofobom ale radsej budem oikofob ako nacionalista

Reagovat
vladis271

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Sm0ker

dyť ani nevíš co to je

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
fenixLFC

tak v urcitom obdobi to tak bolo. a v ramci zvysujuceho sa nacionalizmu po celej europe sa to vracia. uprimne, ja fakt nevidim dovod preco by som mal fandit niekomu len preto lebo je z rovnakého statu ako ja. vôbec ho enpoznam nesledujem nezaujima ma. ale ked si navlecie statne farby tak odrazu je to ,,nas", ktory zastupuje ,,nas". preco? rovnako sa aj vy idete posrat ked si slovaci zacnu robit srandu z rosickeho. a tie stupidne komentáre ze je to nas hrac reprezentuje nas tak si to vazte a podporujte...proste nie.

Mam rad výroky klizana, ktory aj ked je niekedy debil tak ma pravdive výroky, neboji sa pustit aj do slovakov ako anpriklad nevidi dovod preco by ich mal reprezentovat alebo nieco v tom zmysle. hlavne ze sa z toho idu vsetci posrat ze si dovolil kritizovat vlastny stat

vazne, aky zmysel ma reprezentovat krajinu, ked aj tak vacsina zije v zahranici a k tej krajine nemaju prilis silny vztah (..cest" skrtelovi ktory ten vztah ma az moc silny a debilny ). len preto aby si na chvilu na seba dali hraci z celeho sveta rovnaky dres, chvilku hrali pre ludi ktori ich budu po prehre kritizovat a odmietat, po vyhre su jednymi z nich? a potom sa zas rozidu a vsetci aj fanusikovia zabudnu ze sa vôbec neico hralo- az do dalsieho uspechu

Reagovat
eder

Sice je tvůj názor trochu "neučesaný", ale dá se s ním v podstatě souhlasit.

Reagovat
Zaschrona

Akorat ty si pletes pojmy nacionalismus a vlastenectvi ci patriotismus. Patriotismus je nutny pro to, aby spolecnost mohla fungovat. Pokud si lide na vsechno stezuji a mysli jen na sebe, misto toho, aby meli radi svoji zemi, byli k ni loajalni a snazili se ji zlepsovat, tak vysledkem je to, ze nenavist ovladne celou zemi a stava se nefunkcni. Vsechno se rozkrade, nikdo si niceho nevazi, zeme je slaba a neubrani se silnejsim, kteri drzi pri sobe. Zijeme v demokracii a ve state. To je system tvoreny urcitou skupinou lidi pro urcitou skupinu lidi. A aby tohle clovek mohl delat opravdu, nefalesne, dobre - musi byt patriot. Jinak se stat a demokracie rozpadne, protoze takovy stat pak prohraje s temi, kdo drzi pri sobe.

A oikofobie je nenavist a dusevni porucha. Iracionalni snaha nicit, borit, rozvracet. Vlastni zemi, region, obec, kulturu, lidi. Jeste nebezpecnejsi nez xenofobie - opet ublizuje lidem, ale tem nejblizsim a kontraproduktivne podporuje rust rasismu a vyhroceneho nacionalismu.

Kdyz to prevedu na sport, fandit si muzes komu chces. Ale vidim, ze fandis Trencinu. Proc mu fandis? Tipuju, ze primarne proto, ze je to klub, ktery hraje svoje zapasy blizko tveho bydliste. Ten klub sdruzuje lasku lidi k fotbalu ve svem okoli a lide celkem automaticky fandi tomu, jehoz soucasti se citi. A sam bys mi asi potvrdil, ze lidi maji velmi radi, pokud uspeje domaci odchovanec, ktereho ten klub vychoval. Podobne to je i s fandenim vlastni zemi. Pokud se dari sportovcum, kteri vzesli ze stejneho systemu jako ty, mluvi stejnym jazykem, maji podobne zvyky, identifikuji se se stejnou zemi jako ty a spolecne ji rozviji - financne, inspirativne, jakkoliv. Takze je naprosto normalni a zadouci, ze si takovi lide vzajemne preji a podporuji se. U zahranicnich sportovcu tenhle faktor absentuje, nicmene samozrejme jsou i jine faktory, proc a komu lide fandi, to je ale uz kazdeho vec.

Reagovat
fenixLFC

Odpisem keď nebudem na mobile

Reagovat
vladis271

oikofobia je vlastne nacionalizmus v inom kabáte. Tí ľudia robia totiž to isté. Len si myslia opak.

Reagovat
mul

Reagovat
fenixLFC

tak nacionalizmus je extremne vlastenectvo a patriotizmus. Ako psies, ked ludia v krajine nie su na nu hrdi, nerozvijaju ju a nedrzia pri sebe, su porazeni tymi, ktore tieto hodnoty ku krajine maju. Presne preto je vlastenectvo, patriotizmus alebo nacionalizmus skaza. Orientovat spolupracu na ludi len rpeto, lebo boli porodeni a vychovani v rovnakých hraniciach ako ja? skor nez na nejaku narodnostnu identitu budem hladat a spolupracovat s ludmi, ktori maju rovnake ideje ako ja, nech uz su odkialkolvek. A v podstate to pises aj ty- kvôli patriotizmu/vlastenectvu/nacionalizmu (dosad si ktore chces) su rozputavane konflikty. podla toho co pises ten kto je viac ochotny obetovat pre svoju krajinu vyhra. nacionalisti pre nu urobia cokolvek a ked ju mozu posilnit na ukor iných tak to urobia.

btw nie som oikofob. to len oliver tu pouziva ako dehonestaciu tych, ktori nie su nacionalistami ako on, preto som mu to odpisal. Ved aj suhlasim s tvrdenim ze byt hrdy na svoju krajinu je rovnaka hovadina ako sa za nu hanbit. Mne je proste ukradnuta. Pride mi hlupe robit neico len preto, lebo pochadzam z urcitej krajiny a nemusim tam ani zit. S tym, co sa deje na slovensku sa proste neviem stotoznit a obhajovat to. ale to uz je ina tema

Popravde ani neviem preco ho tam mam. najblizsie od môjho domova nie je, to je skor zilina tesne, len som urcity cas chodil na ich zapasy a vtedy som si ich tam dal. teraz uz ani neviem kto tam hra ta tvoja teoria je zaujimava, lenze ludia nefandia preto lebo sa identifikuju s tym jednotlivcom, ale preto, lebo vyhrava a je uspesny. ked sa prestane darit uz nemaju nic spolocne. na zaklade rovnakej narodnosti sa chcu citit aj oni o nieco uspesnejsi. Preto mi pride normalnejsie fandit nie preto, lebo je niekto z rovnakej krajiny, ale preto, lebo sa mi pacia jeho postoje, nazory, co obetoval, kvôli snahe a podobne.

Reagovat
Coutinho10

btw. kdo ma Nyoma taky ve fante..co snim teda ? nechce se mi ho prodavat, ale celkem ho na dalsi kolo potrebuju

Reagovat
cokoliv

To už byl tak 4. Gól z offsidu z posledních 5 ligových zápasů pro MU ne?

Reagovat
Tom_Brady_je_Bůh

5 - 7

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě nekupovat Afričany a už vůbec ne na klíčové posty. Easy business. Liverpool věděl do čeho jde. To samé třeba Korejci s vojenskou službou.

Reagovat
Vasil

Proč se vůbec tenhle turnaj děje každý 2 roky? Pak se tam hráčům nechce když "za chvilu" bude další.

Reagovat
spider_8

Bamford konečně vysvobozen

V Boro by mu to mělo opět sedět a je to další důvod, proč jim přát záchranu. Jen bychom mohli mít nějaké právo zpětného odkupu, ale to bych chtěl asi moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M0rb1D4S

Dostat za 23 letého útočníka, který se dokázal prosadit jednu sezonu v Champu 5 mega s možným navýšením na 10 je zase krásné pro nás

Reagovat
spider_8

Hm, ale ty peníze pro nás nic neznamenají. Mnohem radši bych viděl zabudovaného mladíka v týmu nebo aspoň možnost nějakého odkupu v případě, že by se mu začalo dařit. Nerad bych viděl, někde jinde vyroste v nového Kanea.

Reagovat
kvasha16

on ale neni produkt nasej akademie, ked uz tak nech dostanu sancu odchovanci

Reagovat
spider_8

Taky nepíšu o produktu akademie, ale o mladíkovi. To jestli je nebo není z akademie by mělo být naprosto nepodstatné.

Reagovat
kvasha16

pre mna to neni nepodstatne pre mna je urcite vyznamnejsie zapracovanie nasho odchovanca ako hociakeho mladika

Reagovat
kvasha16

este by som doplnil, ze u neho je akurat celkom plus oproti ostatnym mladikom z inych klubov, ze je Anglican

Reagovat
spider_8

Toho Angličana i beru, taky bych jich rád viděl v kádru víc, navíc je tu homegrown pravidlo. Ale Bamford k nám přišel někdy v 17 (?), přičemž hranice pro to, aby se počítal jako odchovanec je asi o rok méně. Opravdu ten rok hraje takovou roli, aby měl mít menší hodnotu, než Chalobah nebo Loftus?

Reagovat
kvasha16

myslim ze v 18, pricom stale beha po hostovackach, cim nechcem povedat ze by si nemohol vytvorit pozitivny vztah ku klubu.... ale mne neislo o formalne oznacenie za odchovanca, skor o to, ze napriklad ti dvaja tebou spominani su v klube od malicka, cize su fakt 100% nasi, ale hrac ktory k nam pride v 18 a hra skoro cely cas mimo klub, no na zacleneni takeho hraca mi zalezi o dost menej

Reagovat
spider_8

Jestli to bereš takhle, tak ok Ale zrovna on působil jako hráč, který se opravdu chtěl v klubu prosadit a přirostl mu k srdci. Bylo to u něj vidět víc, než třeba u Loftuse (i když ten působí flegmaticky tak nějak celkově). Nehledě na to, že spousta našich odchovanců běhá po hostovačkách.

Reagovat
smazaný uživatel

Zpětný odkup na frajera, který ještě v PL nedal jedinej gól, to je přesně to, co Chelsea potřebuje.

Reagovat
spider_8

Aha. On zpětný odkup není v podstatě žádný risk, jenom potenciální přínos. Bamford byl svého času větší talent než Kane, takže nevidím důvod, proč se trochu nepřipojistit. Zvlášť když by to přinejhorším srazilo cenu třeba o milion, což nám může být úplně volný.

Reagovat
smazaný uživatel

Fifa mi začíná fakt lézt krkem, dělají si z toho fotbalu totální soukromý podnik. Nejlepší by bylo se od nich osamostatnit a jet si podle svého, protože za chvíli se bude pokutovat a suspendovat i za prdnutí v tunelu při čekání na zápas..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
avicii

co som cital pred par tyzdnami tak to bolo podane tak, ze bude suspendovany ked ho nominuju a on nepride ale pokial viem nakoniec ho nenominovali...

Reagovat
B3n

13.12.2016 Ngadeu i Matip v nominaci Kamerunu

V předběžné 35-členné nominaci Kamerunu na Africký pohár národů se nachází i Joël Matip, ačkoliv obránce Liverpoolu nedávno zformuloval plán dát přednost programu s Liverpoolem. V širším výběru nechybí také současná opora Slavie Michael Ngadeu, ačkoliv na seznamu figuruje jako obránce, zatímco český divák ho zná primárně jako defenzivní štít. (bbc.com)

Reagovat
avicii

predbezna...v zaverecnej nebol...

Reagovat
B3n

Moje chyba, nějak jsem to přehlídnul.

Reagovat
nani92

pekná analogia k tejto maškaráde sa práve deje v druhej najhoršej športovej organizácii sveta po FIFE s príznačným názvom FIA, kde Massa ukončil profi kariéru a po cca 2 mesiacoch sa vrátil..

Reagovat
REPLIKATOR

Amatéři

Reagovat
smazaný uživatel

Tak reprezentace je cest, prestiz, ale kdyz hrac nema zajem hrat, tak ho prece nejde nutit.

Reagovat
oli9

Reagovat
Rssa

Reprezentovat by melo byt dobrovolne a hraci by melo byt cti.

Prijde mi naprosto stupidni nutit hrace reprezentovat a pripadne trestat, kdyz on odmitne. Je to o svobodne vuli a ochote. Pokud kvuli stupidnimu pravidlu ukonci karieru a pak ji obnovi, nikdo se nemuze divit. Kazdopadne pak uz jen zalezi na trenerovi nebo svazu toho narodaku, jestli takoveho hrace chteji nazpet.

Reagovat
vladis271

Paľo mi písal, že dôvod prečo nechodí na EF je ten, že sa mu Oľo vyhrážal, že ho zbije, ked bude písať také "sračky".

Nie je si istý jeho napojením na Nitrianskych hools, tak sa radšej stiahol do ústrania.

Reagovat
smazaný uživatel

Vám šibe už.

Reagovat
vladis271

ty nemôžeš za to, že je Paľo bojko.

Reagovat
smazaný uživatel

Inak nitrianskych* (malé n).

Reagovat
smazaný uživatel

*nitránčanských

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
nani92

aj ja mám pomaly strach, preto sa snažím dištancovať a hádať jedine s tebou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Matip by neměl problém s reprezentováním, kdyby dlouhodobě neseděl jen na lavičce. Avizoval dopředu, že nepojede, mezitím se zranil. Má jet na APN sedět na lavičce nebo hrát o titul v PL? Asi jasná volba.

Na druhou stranu, pokud by afričtí hráči měli na výběr, tak nikdo nepůjde reprezentovat, riskovali by svoje peníze, místo v základu..... Navíc trenér v jejich klubu jim pak řekne, jestli pojedeš na APN, tak počítej, že přijdeš o místo v základu......

Tady fakt není o čem se bavit. Matip dost evidentně bude reprezentovat svou zemi až bude u repre jiný trenér a i kdyby znovu obnovil 27 letech repre kariéru, tak to není nic proti ničemu.....

Reagovat
luismiksak

A proč si jako Matip nemůže sam rozhodnout, jestli bude nebo nebude hrát za reprezentaci? Jestli nechce hrát jen tenhle turnaj, nebo ukončí repre celkově... Navíc mi přijde logický, že když se vzdá reprezentace, tak se do ní klidně vrátí. Jako např. Pavel Nedvěd, Dominik Hašek, Pepa Chovanec, Leo Messi, Maradona atd.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele