Ruská Premier Liga - souhrn 43. kola

06.05.2012, 13:59, aktualizováno 08.05.2012, 17:19
Komentáře a souhrny
Souboj o Ligu mistrů je před posledním kolem stále otevřenou záležitostí. CSKA Moskva v dnešní dohrávce s Kubaní jen remizoval a na druhém místě má bod náskou před Spartakem, další městský rival Dinamo ztrácí body tři. Kubaň skončí na osmém místě.
O titul

CSKA Moskva - Kubaň Krasnodar 0:0

08.05.2012 15:00

Góly: -

CSKA zaváhalo. V boji o druhé místo svěřenci trenéra Sluckého neuspěli. Remizovali totiž doma s Kubaní 0:0 a o vícemistrovi Premier ligy rozhodne poslední kolo.

Zápas to byl vcelku nudný. První půle nenabídla mnoho brankových situací. Armějci se snažili být aktivní, ale pozorná obrana Kubaně jim nic nepovolila a už vůbec ne výborný brankář Bělenov. Nicméně domácí nic nevzdávali a bystrými kontry po křídlech se snažili obranu z Krasnodaru rozhýbat. Činil se zejména Musa, ale nikdo jeho útočné snahy nevyslyšel. Za zmínku stojí situace z 22. minuty, kdy nebezpečně pálil Tošič, ale Bělenov jeho střelu vyrazil na roh. První půle tak skončila plichtou.

Druhá půle se od té první moc nelišila. Snad jen hosté začali být více nebezpeční, ale taktéž bezchybný Akinfejev všechny pokusy kryl, a tak se mohlo trestat na druhé straně, ovšem Necid po Olisehově centru pálil z osmi metrů nad! Obrovská příležitost. Trápení českého útočníka tak pokračuje i nadále. A když na konci zápasu pálil do Bělenova Wernbloom, tak se oba celky rozešly po bezbrankové remíze smírně.

Více informací k zápasu

Anži Machačkala - Rubin Kazaň 3:1

06.05.2012 16:30

Góly: 14. Mbark Boussoufa, 60. Christopher Samba, 89. Samuel Eto'o - 1. Sergej Davydov

Anži v sobotním utkání 43. kola ruské ligy přesvědčivě porazil Rubin 3:1 a zajistil si místo v evropských pohárech.

Utkání se ale nerodilo pro Machačkalu vůbec dobře. Už ve 40. sekundě Kasajev poslal do šestnáctky domácího mužstva centr, na který nedosáhl Samba a opodál číhající Davydov rozvlnil síť - 0:1. Ve 13. minutě Anži odpověděl, Boussoufa si zpracoval míč na hranici ofsajdu, počkal si a přesně zamířil za záda Arlauskise - 1:1.

Po vyrovnání se domácí hráči jakoby polili živou vodou a na hřišti byl jen jedno mužstvo. Skóre se však do poločasového hvizdu nezměnilo. V 59. minutě obrana Kazaně nápor Anži nevydržela. Po rohovém kopu špatně vyběhl Arlauskis a na zadní tyči míč dopravil za brankovou čáru Samba - 2:1.

V 89. minutě stanovil na konečných 3:1 Eto’o, když obehrál protivníka a z velkého úhlu míč napálil na vzdálenější tyč - 3:1. Anži Machačkala si tak zajistil vstupenku do Evropské ligy.

Více informací k zápasu

Zenit Petrohrad - Spartak Moskva 2:3

06.05.2012 14:00

Góly: 23. Aleksandr Keržakov, 82. Sergej Semak (pen.) - 69. Dinijar Biljaletdinov, 84. Emmanuel Emenike, 89. Rafael Carioca

Spartak Moskva překazil domácímu Zenitu na stadionu Petrovskij oslavy mistrovského titulu. Hosté v Petrohradu vyhráli 3:2! Dění na hřišti se probudilo až v poslední desetiminutovce, ale stálo to za to.

Držitel letošního titulu Zenit Petrohrad nastoupil v dresech se zlatými čísly a do utkání vstoupili jako šampioni. Ve 13. minutě ještě napálil Širokov břevno, ale o deset minut později otevřel skóre Keržakov. S vedením za zády Zenit polevil a začal se soustředit především na defenzívu, a tak skončil první poločas 1:0.

Dlouhé minuty měl stejný obraz hry i druhý poločas. Spartak se samozřejmě snažil s nepříznivým vývojem něco dělat, ale k ohrožení branky Malafejeva se příliš nedostával. Ale pak se na hřišti začalo dít něco nepředstavitelného.

V 70. minutě Spartak Moskva vyrovnal. Biljaletdinov dostal přihrávku od K. Kombarova a s ledovým klidem poslal míč kolem bezmocného Malafejeva. O několik minut později se Zenit mohl dostat opět do vedení, ale jak mohl střídající Fajzulin přestřelit prázdnou branku, zůstává tajemstvím.

Reputaci si Fajzulin napravil v 82. minutě, kdy po faulu na něj proměnil pokutový kop Semak a Zenit opět vedl, tentokrát 2:1. Penalta náhle vyvolala šarvátku mezi domácím Keržakovem a hostujícím brankářem Rebrovem. Oba kohouty ze své extempore uviděli žlutou kartu.

Vášně se neochladily a Spartak vyrovnal! Emenike se oslavu gólu rozhodl oslavit netradičně a začal svými gesty provokovat fanoušky Zenitu. Sudí Kazmenko byl neoblomný a Nigerijce vyloučil. Spartak hrající o deseti se nevzdal a přišlo něco fantastického! Dzjuba v pokutovém území našel lépe postaveného Cariocu a Brazilec nedal Malafejevovi šanci - 2:3 pro Spartak!

Více informací k zápasu

Dinamo Moskva - Lokomotiv Moskva 2:2

06.05.2012 12:00

Góly: 48. Kevin Kurányi, 90. Zvjezdan Misimović - 27. Roman Beljajev, 80. Denis Glušakov

Utkání chudé na šance, ale bohaté na góly přineslo moskevské derby. Dinamo si díky brance Misimoviče připsalo důležitý bod, který pohřbil naděje Lokomotivu na poháry.

Věnujme se tedy hlavně gólům. V sedmadvacáté minutě se do vedení dostali hosté. V sedmadvacáté minutě po rohu Ignatěva v letu nohou zasáhl balon Bělajev a míč, který letěl pod břevno se zastavil až v síti. 0:1. Domácí se sice snažili srovnat, ale Železnice měly pevnou obranu. Poločas tak skončil výhrou hostujícího celku.

Začátek druhé půle byl v režii Kevina Kurányiho. Ten v 47. minutě vyrovnal. Bělajev totiž hlavičkoval pryč od vlastní brány, ale německý snajpr míč zachytil a ranou na vzdálenější tyč srovnal účet zápasu. 1:1. Hosté však neponechali nic náhodě a opět se dostali do vedení. Po náporu donutili k chybě brankáře Šunina, který vykopával balon a trefil Torbinského, ten jen poslal balon na Glušakova, který opravdu neměl problém trefit prázdnou bránu. 1:2.

A pak rozpoutali domácí peklo. Útok za útokem se valil na hostující obranu. A přineslo to ovoce v 93. minutě srovnal Misimovič, když vyslal neškodnou střelu na bránu. Jenže díky zásahu jednoho z obránců změnil směr střely a Filcov neměl žádnou šanci. Utkání skončilo remízou 2:2.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad432316483:4085
2.CSKA Moskva431916871:4473
3.Spartak Moskva4320121166:4872
4.Dinamo Moskva4320111265:4971
5.Anži Machačkala4319131154:4070
6.Lokomotiv Moskva4318121359:4666
7.Rubin Kazaň4316171052:4065
8.Kubaň Krasnodar4315151349:4460
O udržení

FK Krasnodar - Křídla Sovětů Samara 0:2

07.05.2012 17:30

Góly: 43. Anton Bober, 48. Ivan Taranov

Křídla Sovětů Samara uhrály velmi cenné tři body na hřišti FK Krasnodar. Díky brankám Bobera a Taranova vyhráli svěřenci trenéra Kobeleva 2:0.

Úvodní branka utkání padla v závěru prvního poločasu. Útočník Samary Kornilenka obehrál na křídla dva protihráče a přesnou přihrávkou našel osamoceného Bobera, který poslal Křídla Sovětů do vedení 1:0. Celkově byl první poločas vyrovnaný, v dresu domácího Krasnodaru hýřil aktivitou Brazilec Joaozinho, ale po jeho akcích se zelení gólu nedočkali.

Ve 48. minutě vedly Křídla Sovětů o dvě branky, na rohový kop si naskočil Kornilenko, ale jeho hlavičku zastavil pohotový gólman Revišvili, ale na dorážku Taranova byl krátký. Hosté dnes přejeli domácí Krasnodar především v produktivitě. Domácí se sice nechtěli do závěrečné minuty vzdát, ale jejich koncovka byla nepřesvědčivá.

Křídla Sovětů vyhrály v Krasnodaru 2:0 a posunuly se na 12. nesestupové místo v tabulce. V posledním kole budou toto umístění hájit doma proti Těreku Groznyj.

Více informací k zápasu

Tom Tomsk - Spartak Nalčik 1:1

07.05.2012 09:00

Góly: 42. Jevgenij Baljajkin - 14. Gudža Ruchaia

Tom Tomsk a Spartak Nalčik nenašli ve vzájemném utkání nejlepšího z nejhorších. Utkání dvou sestupujících skončilo 1:1.

Obě branky padly v prvním poločase. Ve 13. minutě se Nalčik ujal vedení díky brance Ruchaiy, který se pěkně uvolnil na hranici pokutového území a nechytatelnou střelou překonal Čecha Vaška v Brance Tomi. Ve 43. minutě Sibiřané vyrovnali, centr zprava propadl až na číhajícího Biljajkina, který jej z prvního doteku poslal do sítě - 1:1.

Ve druhém poločase branka nepadla, a tak nezáživné utkání dvou sestupujících skončilo před poloprázdnými tribunami 1:1.

Více informací k zápasu

Těrek Groznyj - Amkar Perm 3:1

06.05.2012 16:30

Góly: 7. Zaur Sadajev, 22. Maciej Rybus, 85. Zaur Sadajev - 9. Marko Blažić

Těrek je již na 99% zachráněn. Čečenský tým si podle očekávání poradil s Permjaky a na Rostov má stále tři body náskok.

Na domácích bylo vidět, že mají poněkud jinou motivaci než zachráněný Perm a na svého odevzdaného soka se vrhli. A přineslo to ovoce. V sedmé minutě se po menší holomajzně dostal k balonu brankář Gerus, ale jaksi jej nesprávně uchopil, Sadajev pak neměl problém doklepnout balon do prázdné brány. 1:0.

Domácí se však z vedení dlouho neradovali. O dvě minuty později je zaskočil Blažič, který z pětadvaceti metrů pálil k tyči. Džanajev se natahoval, ale nenatáhl se. 1:1. Avšak o 13 minut později bylo vedení zase na straně Čečenců. Rybus z voleje napálil balon, který skončil v síti. Krásná akce a krásný gól. 2:1. Poté se hra uklidnila a v podstatě až do konce poločasu se nic nedělo. Domácí tak odešli do kabin s malým náskokem.

Druhá půle už postrádala spád a nikdo se moc dopředu nehnal. Těrek byl opticky lepší a nakonec se taky mohl radovat z gólové pojistky, která přišla na svět v 85. minutě. Nutno dodat, že se o to zasadil halvně Vitalij Grišin, který přihrával svému gólmanovi, ale namazal aktivnímu Sadajevovi, který neměl problém Geruse překonat a zajistit klidný konec zápasu. Těrek zaslouženě zvítězil 3:1.

Více informací k zápasu

FK Rostov - Volga Nižnij Novgorod 1:0

06.05.2012 16:15

Góly: 76. Dmitrij Kiričenko

Rostov má stále šanci na záchranu. Po výhře Samary museli domácí také zvítězit. Postaral se o to střelec Kiričenko, který jedním gólem rozhodl o vítězství domácího celku.

Volze o nic nešlo a bylo to vidět. Tým hrál úpně bez nervů a to Rostovu dělalo problémy. Domácí byli totiž hodně nervozni a kromě střely Adamova si v první půli žádnou šanci nevytvořili. Do šaten se tak šlo za stavu 0:0 a divák musel brečet.

Druhé půli se budeme věnovat již více. Domácí totiž stupňovali tlak a na hře to bylo vidět. Jednak měli více šancí a za druhé Volga mohla podnikat protiútoky. Jeden takový si připsal Biblov, ale na jeho pokus brankář domácích vyzrál. Na druhé straně bylo veseleji. V 66. minutě sundal (doslova) Bendz Kalačova a dostal přímo červenou kartu. To byla voda na mlýn žlutých. O necelých deset minut později byl tlak přetaven v úvodní branku. Dříve faulovaný Kalačov vyslal za obranu Kiričenka, proti kterému vyběhl brankář Keržakov, ale domácí forvard jej lehce přehodil a bylo veselo - 1:0.

Domácií se pak snažili vsítit uklidňující druhou branku, ale bez výsledku. Utkání tak skončilo přeci jen výhrou Rostova 1:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
9.FK Krasnodar4316121555:5860
10.Amkar Perm4313131736:5052
11.Těrek Groznyj431492044:6151
12.Křídla Sovětů Samara4312141732:4950
13.FK Rostov4312121944:5948
14.Volga Nižnij Novgorod431252636:5641
15.Tom Tomsk437132328:6934
16.Spartak Nalčik437122436:5733

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (21)

Přidat komentář
miguel bain

Snad na druhé místo před CSKA ne?

Reagovat
miguel bain

A výsledek je 2:2 ne 1:1 tady měl někdo asi joo těžký víkend

Reagovat
smazaný uživatel

Anži v Evropský Lize po dnešní porážce Rubinu

Reagovat
smazaný uživatel

Resp. teoreticky by mohli dosáhnout ještě i na 2. příčku v posledním kole a dostat se do LM

Reagovat
smazaný uživatel

Eto'o se parádně rozehrál, poslední zápasy je jak utržený ze řetězu, Evropská ligo drž se

Reagovat
Elliasson

A kdo bude vlastně v Rusku ten čtvrtý, kdo postupuje do Evropské ligy?

Reagovat
smazaný uživatel

Když Dinamo vyhraje pohár a v lize skončí na 2. příčce tedy postup do ligy mistrů, tak de do Evropy Rubin jako jeden z finalistů, nebo jestli vyhraje Rubin tak jde do Evropy, nebo jestli vyhraje Dinamo a skončí pod 2. místem tak de do Evropy klub který skončí v lize na 6.místě.

Reagovat
Elliasson

Třetí možnost by se mi líbila za současné situace nejvíc.

Reagovat
kubys

To mrdám.

Reagovat
smazaný uživatel

Parada Anzi ma jitstou evropu

Reagovat
smazaný uživatel

Spartak by měl být aspoň do zítřka na 2. místě, to je pravda. Podle reglamentu totiž má prioritu celkový počet vítězství (20 Spartak versus 19 CSKA) a pak teprv vzájemné zápasy (CSKA 2 výhry, Spartak jen 1)

Reagovat
smazaný uživatel

No, tak na Anži jsem hodně zvědavý. Sice je to klub jaký to je ale něják se na ně těším.

Reagovat
insane

bude se i příští sezóna hrát takhle? myslim tim, jestli se to zase rozdělí do skupin o titul a o udržení, nebo to už bude zase normální, páč nebudou mít tolik přebytečnýho času?

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně že to bude normálně 30 kol. Teď je přechodná sezona, kdy hrajou od jara 2011 do jara 2012. Proto je 30 kol plus 14 kol ve dvou skupinách.

Reagovat
Elliasson

Ne. Tato změna byla provedena díky tomu, aby se v Rusku na další sezóny přešlo na evropský systém - tzn. začátek ligy na podzim, konec na jaře.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře Samara! FK Rostov do FNL a SKA Rostov do RFPL!

Reagovat
smazaný uživatel

Jak je to s tím Novgorodem ve 2 lize ?? ti myslím postoupit nechtějí co ? a jestli jo,tak baraž s Volgo

Reagovat
smazaný uživatel

Já jen doufám, že postoupit nechtějí....

Reagovat
smazaný uživatel

To bude pekelné poslední kolo, 2. místo a LM může získat kdokoli.

Reagovat
smazaný uživatel

A i když mají Anži vzájemnou bilanci s CSKA negativní (2 prohry, jedna výhra), stále můžou skončit druzí - prioritu má celkový počet vítězství. Momentálně mají totiž jak CSKA, tak Anži, 19 výher.

Reagovat
smazaný uživatel

Loko bez evropských pohárů, Rubin jako vítěz poháru jde do EL.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele