Ruská Premier Liga - preview 43. kola

06.05.2012, 08:54, aktualizováno 08.05.2012, 08:29
Previews
Ideální šanci na to pojistit si druhé místo v tabulce má CSKA Moskva. Armádní klub v posledních dvou kolech zvládl derby se Spartakem a Lokomotivem, nyní hostí doma Kubaň, celek z Krasnodaru ovšem ne radno podceňovat, v posledních čtyřech duelech neokusil hořkost porážky...
O titul
CSKA Moskva - Kubaň Krasnodar  (úterý 15:00)
Jasného favorita bude mít duel mezi Armějci a Kubaní. Hostům jde maximálně o čest, domácím o Ligu mistrů. Není co řešit.

CSKA se po výhrách nad Spartakem a Lokomotivem stalo opět favoritem na Ligu mistrů. Tým z hlavního města se konečně probral po menší krizi a opět září. Zejména útočník Doumbia, který zase dává góly. Otázkou je druhý útočník. Vyloženě špatný Necid byl v minulém zápasu s Lokomotivem už na lavičce a nahradil ho Musa, který hýřil aktivitou a vysloužil si pochvalu. CSKA bylo v týdnu aktivní i na poli transferů. Dokázalo zlanařit brazilského zadáka Maria Fernardese z Gremia. Mluví se o 13 milionech euro. Ten by měl zastoupit na levém kraji Ščennikova, který moc dobře nehraje.

Kubaň ligu pouze dohrává, trvá to zhruba 2 měsíce, to se tým z jižního Ruska nezapojuje do boje o poháry. Nicméně i tak žlutozelení nehrají špatně a drží unikátní sérii čtyř remíz v řadě. Naposled prohráli na začátku dubna, to nezní špatně. Poslední zápas sehrál nováček ligy doma s Anži a hráči opět prokázali svou vůli, když nesložili zbraně a srovnali z 0:2 na 2:2. Armějci budou sice favoritem, ale Kubaň se určitě nedá lehce.

Zápas začne v 15:00 CET a bude jej řídit pan Jesikov z Moskvy.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.20 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Dinamo Moskva - Lokomotiv Moskva  (neděle 12:00)
Další moskevské derby přinese 43. kolo nejvyšší ruské soutěže. Dinamo doma přivítá Lokomotiv, který má příšernou formu. Domácí jsou tak favority.

Minulé derby bylo zrcadlově opačné. Lokomotiv okupoval druhou příčku a Dinamo bylo mimo poháry. Jenže Loko doma prohrálo a odstartovalo šňůru neúspěchů, která se táhne dodnes, neboť od konce března nedokázali svěřenci Couceira zvítězit. V Dinamu to je naopak, od té doby jsou modrobílí na koni a ztrácí jen dva body na CSKA, na Ligu mistrů.

Domácí v minulém kole uhráli solidní remízu se Spartakem a drží třetí příčku a poháry mají skoro jisté. Bod trefil kanonýr Kurányi, kdo jiný. Nicméně v kabině Dinama není vše v pořádku. Hráči mají prý konflikty s trenérem a vše vyvrcholilo odmítnutím Igora Semšova potřást rukou s trenérem Silkinem, který si to nenechal líbit a určité problémové hráči vyřadil z kádru. Jak to bude dál uvidíme, tiskové oddělení Dinama mlčí.

V kabině Lokomotivu také panuje špatná nálada. Tým dlouho nevyhrál a může se stát, že se mu v příští sezoně vyhnou poháry a právě Evropskou ligu nebo Ligu mistrů vedení před sezonou vytyčilo jako hlavní cíl, který hráči neplní. Navíc se v minulém kole vykartoval Da Costa, který dostal červenou kartu za faul, po němž následovala penalta, bylo to v duelu s CSKA, který železnice prohrály 0:3. Vše je špatně...

Zápas začne v 12:00 CET a bude jej řídit pan Nikolajev z Moskvy.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.25 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Zenit Petrohrad - Spartak Moskva  (neděle 14:00)
Držitel mistrovského titulu pro sezónu 2011/2012 Zenit Petrohrad přivítá na stadionu Petrovskij Spartak Moskva. Hosté mají o co bojovat, ve hře je účast v Lize mistrů.

Nedá se očekávat, že Zenit ulehčí Spartaku nedělní utkání. V minulém kole šlo o hodně Rubinu a s odřenýma ušima remizoval s mužstvem trenéra Spallettiho 2:2.

Spartak Moskva je s 53 body čtvrtém místě v tabulce ruské ligy. Na druhý CSKA Moskva ztrácí tři body. Po sezóně ukončí činnost na lavičce Spartaku trenér Valerij Karpin. "Zatím není jasné, kdo bude trénovat Spartak. Na seznamu je asi 20 kandidátů včetně Emeryho," prozradil Karpin jméno kouče Valencie.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.85 - 3.60 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Anži Machačkala - Rubin Kazaň  (neděle 16:30)
Anži Machačkala hostí na stadionu Dinamo v rámci 43. kola ruské Premier Ligy Rubin Kazaň. Oba týmy spolu sousedí v tabulce, Machačkala je pátá, Rubin je šestý.

Hiddinkova Anži má v posledních utkáních slušnou formu, ze tří mistrovských zápasů vytěžila sedm bodů. V minulém kole ale Dagestánci zbytečně ztratili dva body, když proti Kubani neudrželi nadějné dvoubrankové vedení a nakonec remizovali 2:2.

Rubin naopak tři soutěžní kola po sobě jen remizoval a je šestý, na Anži ztrácí dva body.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.50 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad422316381:3785
2.CSKA Moskva421915871:4472
3.Dinamo Moskva4220101263:4770
4.Spartak Moskva4219121163:4669
5.Anži Machačkala4218131151:3967
6.Rubin Kazaň421617951:3765
7.Lokomotiv Moskva4218111357:4465
8.Kubaň Krasnodar4215141349:4459
O udržení
Tom Tomsk - Spartak Nalčik  (pondělí 09:00)
Zápas dvou sestupujících týmů nabídne předposlední kolo nejvyšší ruské soutěže. Oběma již o nic nejde, mohou hrát bez nervů.

Tomiči v minulém kole přišli o naději na baráž, když těsně prohráli na hřišti Samary. Byl to jednoznačný zápas. Samara od začátku vedla, od začáru se snažila vyhrát a vůbec z ní bylo cítit větší zaujetí pro hru. Hráči Tomi se kromě červené karty Bojarinceva za protesty na nic nezmohli. Nicméně jarní forma uralského týmu může být příslibem do druhé ligy, kde by Tomiči chtěli hrát "první" housle. Hlavním cílem bude udržení Petra Vaška v Tomsku. Český brankář je neochvějnou oporou mužstva.

Naopak v Nalčiku smutní. Tým je poslední, sestupuje a vypadá to na "razpradážu". Vedení nebude mít do příští sezony velké ambice, bude chtít Spartak stabilizovat, boje o postup výše jsou asi utopií. Nicméně hráči Nalčiku končí ligu se ctí. V minulém kole zabojovali a dokázali vybojovat v duelu s Rostovem bod. Ale to je tak poslední pozitivum ze zpackaného konce sezony. Oba týmy jdou dolů po zásluze.

Zápas začne v 12:00 CET a bude jej řídit pan Kazarcev z Petrohradu
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.83 - 3.40 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FK Krasnodar - Křídla Sovětů Samara  (pondělí 17:30)
Zajímavý duel bude sehrán v Krasnodaru. Domácí celek je již zachráněn, o nic mu nejde, naopak Samara se chce stůj co stůj zachránit již v příštím kole, kdy končí nadstavbová část. Tedy nechce do baráže.

Krasnodar si v minulém kole zahrál na hřišti Permi, kde v poslední minutě přišel o výhru, když na konečných 2:2 srovnal v poslední minutě nastavení Sirakov. Ale i tak mohou hráči slavit, neboť si zajistili deváté místo v soutěži, první v části o záchranu. To je pro nováčka ligy úžasný výsledek. Určitě přijdou nějaké velké prémie pro hráče, kteří hráli celou sezonu vysoký standard a nikdy nepolevili. Černozelení jsou zachránění již delší dobu, ale ke cti jim slouží, že zápasy nevypouští a body sbírají i dále. Samara to nebude mít jednoduché, vůbec.

Křídla v minulém kole oslavila 70 let od založení klubu. Oslava se povedla, neboť Bober trefil důležité tři body. Tým pod vedením kouče Kobeleva poslal do druhé ligy Tom a udržel si 2 body náskoku na Rostov, které znamenají buď záchranu nebo baráž. Je snad jasné, co budou Samařené chtít... Oba týmy by měly nastoupit v optimální sestavě.

Zápas začne v 17:30 CET a bude jej řídit pan Lajuškin z Moskvy.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.20 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FK Rostov - Volga Nižnij Novgorod  (neděle 16:15)
O vše půjde v Rostovu. Domácí mají ztrátu na 12. příčku dva body, hosté 6. Domácí mají naději na přímou záchranu.

Domácí Rostov nemá formu. Tým kolem brankáře Pletikosy mohl jít přímé záchraně naproti v minulém kole, ale i proti deseti hráčům Spartaku neudržel vedení 2:1 a po hloupé penaltě přišel o výhru. Žlutí vyhráli naposled koncem března a potácejí se ve výsledkové krizi. Hra není špatná, útok hraje dobře, záloha také, ale obrana je nevýrazná. Svěřenci záchranářského specialisty Bajlajchina vyzývají fanoušky, aby je přišli podpořit na zápas o šest bodů, poněvadž konkurenční Samara hraje v Krasnodaru a tam se dá očekávat ztráta.

Volze už o nic nejde. Tým trenéra Čeryševa v minulém kole ztratil již skoro vyhrané utkání nad Těrekem, když od začátku vedl 1:0, ale silná čtvrthodinka Těreku přivodila 3 góly do brány gólmana Keržakova a s tím také konec nadějí na záchranu. Teď to je již jen boj o lepší příčku do baráže, o kterou bude Volga bojovat nejspíše právě s Rostovem. Takže více méně o nic nejde. Jen dohrát ligu.

Zápas začne v 16:15 CET a bude jej řídit pan Bezborodov z Petrohradu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.73 - 3.50 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Těrek Groznyj - Amkar Perm  (neděle 16:30)
V tomto duelu jsou karty rozdány zcela jasně. Pokud Těrek vyhraje, bude na 99% zachráněn. Amkar již zachráněný je a hraje jen o čest. Favorit je jasný.

Amkar se v minulém kole zachránil. Stačila mu k tomu remíza na domácím hřišti s Krasnodarem, která se rodila velice těžce. Hosté dvakrát vedli, ale i díky brance Sirakova z 93. minuty se mohl uralský tým radovat z poměrně překvapivé záchrany. Nikdo totiž s Permjaky na záchranu nepočítal. Tým pod vedením Miodraga Božoviče se pyšní neprostupnou obranou a výborným Narubinem v brance, nicméně v tomto utkání již o nic nepůjde.

Naopak Těreku jde o vše. Je sice 11., ale tři body náskoku na 13. Rostov mohou být po tomto kole pryč. Čerčesovovi hoši v minulém kole vyhráli veledůležitý duel s Nižným Novgorodem, který tak poslali do baráže. Velký podíl na výhře měl útočník Sadajev, který na jednu brnaku přihrál a poslední z penalty dal. Groznyj tak prolomil černou sérii sedmi zápasů, kdy vyhrál pouhý jeden zápas. Výsledky sice za moc nestály, ale předváděná hra patří v poslední době k tomu nejlepšímu v dolní části tabulky. Domácí by se tak měli v tomto duelu zachránit...

Zápas začne v 16:30 CET a bude jej řídit pan Lapočkin z Petrohradu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 3.75 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
9.FK Krasnodar4216121455:5660
10.Amkar Perm4213131635:4752
11.Těrek Groznyj421392041:6048
12.Křídla Sovětů Samara4211141730:4947
13.FK Rostov4211121943:5945
14.Volga Nižnij Novgorod421252536:5541
15.Tom Tomsk427122327:6833
16.Spartak Nalčik427112435:5632

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele