Ruská Premier Liga - souhrn 42. kola

02.05.2012, 17:08, aktualizováno 03.05.2012, 18:59
Komentáře a souhrny
Samaře se ve čtvrteční dohrávce podařilo opustit barážová místa. Stačila k tomu nejtěsnější výhra nad Tomskem, po níž Křídla předstihla Rostov. Tomsk získal prohrou jistotu, že se v příští sezoně Premier ligy neobjeví.
O titul

Lokomotiv Moskva - CSKA Moskva 0:3

02.05.2012 18:45

Góly: 8. Seydou Doumbia (pen.), 78. Zoran Tošić, 88. Zoran Tošić

CSKA Moskva porazil Lokomotiv na jeho hřišti 3:0 a upevnil si druhé místo v tabulce ruské ligy. Za Armějce skórovali Tošić s Doumbiou.

Příležitost v základní sestavě Lokomotivu dostal portugalský zadák Manuel da Costa. Ten se svému krajanovi a hlavnímu trenérovi Loko Couceirovi "odvděčil" už v 9. minutě zápasu. Své zaváhání hasil faulem za což uviděl od sudího Meškova červenou kartu. Pokutový kop následně proměnil Doumbia a poslal armádní mužstvo do vedení - 0:1.

Hosté hráli první poločas i přes početní převahu velmi opatrně. Svědčí o tom i stanovená taktika, kdy útočníka Necida nahradil v základní sestavě defenzivní štít Aldonin. Trenér Sluckij chtěl proti Lokomotivu zesílit střed hřiště.

Druhý poločas dlouho nepřinesl nic zajímavého. Fotbalisté CSKA v rozhodujících chvílích ztráceli míč a domácí Lokomotiv očividně neměl sílu s nepříznivým vývojem něco udělat. I když v 61. minutě mohl Obinna vyrovnat, ale mířil nad branku. Pak utrpěl Lokomotiv další ztrátu, brankář Guilherme si natáhl třísla a musel jej nahradit Filcov.

V závěru utkání navázal na střeleckou formu Srb Zoran Tošić a dvěma góly stanovil na konečných 3:0 pro CSKA. Šikovný Srb nejprve se nejprve po přihrávce Doumbii pěkně uvolnil a zblízka rozvlnil síť a poté skóroval z přímého kopu.

Více informací k zápasu

Kubaň Krasnodar - Anži Machačkala 2:2

02.05.2012 18:45

Góly: 40. David Corajev, 61. Igor Armaş - 14. Mbark Boussoufa, 22. Samuel Eto'o

Zajímavý duel byk k vidění v Krasnodaru. Hostující Machačkala sice vedla o dva góly, ale domácí dokázali srovnat a kazí tak plány hostům na pohárovou Evropu.

Hosté byli od začátku lepší a domácí hráče zatlačili před jejich bránu. Obléhání přineslo ovoce již ve 14. minutě, kdy se trefil Boussoufa. Stalo se tak po pěkném centru kanonýra Etooa, který poslal balon na vzdálenější tyč, kde právě marocký fotbalista míč procedil mezi tři tyče.

Další branka přišla hned o osm minut později. Po rychlém protiútoku, kdy hráči Kubaně jen koukali, jak Eto'o utíká s balonem se právě Kamerunec dostal do vápna a střelou na vzdálenější tyč překonal Bělenova. Moc hezká a rychlá akce.

Domácí byli jako opaření. Nic se jim nedařilo. Anži si mohlo hrát svoji hru, kdy Eto'o byl na hrotu a nakopávali na něj míče, ale to se míjelo účinkem. Nicméně i přes počáteční bezmoc, Kubaň snížila. Stalo se tak ve 40. minutě, kdy Corajev zužitkoval roh a na přední tyči tečoval míč do brány. Do šaten se tak šlo za stavu 1:2, který byl spravedlivný, neboť hostující mužstvo bylo lepší.

Druhá půle patřila Kubani. Žluto zelení se tlačili do pokutového území, ale často se to míjelo účinkem. Stříleli hlavně ze střední vzdálenosti, jako Corajev v 56. minutě, který pálil zhruba z dvaceti metrů, ale Gabulov jeho střelu kryl. Ale v 61. minutě se to podařilo. Krasnodar vyrovnal! Pizzelli centroval a Armaš na bližší tyči v pohodě hlavičkoval do brány.

Paradoxně druhá branka fotbalu ublížila. Obě mužstva se patrně s bodem spokojila a fotbalu to neprospělo. Oba týmy hrály hlavně zezadu, jen neudělat chybu. Jedinou větší šanci měl před koncem zápasu Eto'o, který pálil z přímého kopu, ale těsně nad. Utkání tak skončilo remízou 2:2.

Více informací k zápasu

Spartak Moskva - Dinamo Moskva 1:1

02.05.2012 16:30

Góly: 47. Ari Ferreira - 3. Kevin Kurányi

Když se před měsícem a půl moskevští rivalové potkali v Chimkách, měli daleko k optimismu. Oba odstartovali do jarní části sezony bez výher ve třech kolech a nastartovat se každý z nich chtěl právě vzájemným duelem. Ten vyhráli Spartakovci, posléze paradoxně hůře fungující. Tentokrát se oba sousedi rozešli smírně.

Oba soupeři se nicméně potkali před liduprázdnými ochozy, Spartak navíc ve značně zdecimované sestavě. Duel proto nezasvěcenému divákovi neměl moc co nabídnout. Počáteční vzrušení při Dzsudzsákově parádní individuální akci zakončené přihrávkou pro pomýleně střílejícího Kurányiho sice vystřídala ještě dokonalejší spolupráce Noboy (exekutora standardky) a stejného německého střelce, jež hned ve třetí minutě stihla přinést úvodní branku duelu, dál už ale měření sil dvou moskevských rivalů příliš nebavilo.

Spartak sice do přestávky podnikl pár zajímavých výpadů, obzvláště aktivní krajní beci s Emenikem ale Dzjubu mockrát nenacházeli. Rebrov byl také prověřován jen vlažně. Čili se šlo do šaten za stavu 0:1. Ten se ale ihned po restartu měnil. Tentokrát v cukuletu inkasovalo Dinamo, když průniku Emenikeho po pravé straně ideálně zužitkoval Ari. Právě nigerijský křídelník i dál představoval prakticky jedinou hrozbu pro brankáře Šunina, nedávno prodlouživšího kontrakt do roku 2015. Ten však už kapitulovat nehodlal.

Více informací k zápasu

Rubin Kazaň - Zenit Petrohrad 2:2

02.05.2012 16:30

Góly: 8. Aleksandr Rjazancev, 59. Bebars Natcho - 50. Sergej Semak, 68. Andrej Aršavin

Reportáž z utkání připravujeme.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad422316381:3785
2.CSKA Moskva421915871:4472
3.Dinamo Moskva4220101263:4770
4.Spartak Moskva4219121163:4669
5.Anži Machačkala4218131151:3967
6.Rubin Kazaň421617951:3765
7.Lokomotiv Moskva4218111357:4465
8.Kubaň Krasnodar4215141349:4459
O udržení

Křídla Sovětů Samara - Tom Tomsk 1:0

03.05.2012 17:00

Góly: 6. Anton Bober

Mnoho ruských klubů teď v horizontu pár let oslaví svá výročí, například Spartak Moskva v dubnu 90 let od svého založení. Ve čtvrtek došlo i na Samaru, která existuje již 70 let. A toto jubileum dohrávkou s Tomskem oslavila stylově: výhrou a úprkem z dohledu baráže.

Aby té radosti a symboliky bylo učiněno opravdu za dost, o jedinou a tedy vítěznou trefu se postaral klubový rekordman v počtu startů, Anton Bober. Ten mimochodem letos oslaví také kulatiny, třicáté narozeniny, a ve čtvrtek se prosadil zblízka hlavičkou po centru levonohého Jakovljeva. Tak se stalo již v šesté minutě, od té doby nicméně Křídla v žádném případě jen nebránila hubený náskok: naopak nepouštěla z rukou dirigentskou taktovku, přičemž Karnilenka brzy vystřihl husarský kousek, když orazítkoval dvě protilehlé části brankové konstrukce jednou ranou.

Aby toho nebylo málo, těsně před pauzou odkulhal do kabiny tahoun hostí Adrian Ropotan, což bylo jen takovým předznamenáním rovněž druhopoločasového tápání Tomu. Tentokrát tedy docela jinačímu: návštěva se už začala dostávat do šancí, ty však pro změnu soustavně pálila. Baženov takto mířil do obou rohů Vjeramkovy klece, ani jednou nicméně nepochodil. Potom zase zabrali domácí a hned donutili Vaška k dvojitému zásahu. Jinak se ale hlavně pokračovalo v nervózním a nečistém duchu; sudí nakonec rozdal devět žlutých karet, aby horlivě protestujícímu Bojarincevovi z Tomsku dokonce ukázal i červenou.

Více informací k zápasu

Volga Nižnij Novgorod - Těrek Groznyj 1:3

02.05.2012 17:15

Góly: 10. Aleksandr Šulenin - 66. Igor Lebeděnko, 72. Maciej Rybus, 79. Zaur Sadajev (pen.)

Dlouho to vypadalo, že Volga vyhraje a přiblíží se záchraně, ale silná desetiminutovka v závěru zápasu v podání Těreku byla proti.

Domácí se na svého soupeře vrhli již od první minuty. Zejména špílmachr Karjaka se činil. Právě on v 11. minutě připravil gól pro Alexandra Šulenina, který hlavou otevřel skóre. Na jeho dobře umístěnou hlavičku k tyči neměl brankář Džanajev žádný nárok.

Hosté odpověděli o pár minut později střelou Georgijeva ze střední vzdálenosti, ale balon letěl přímo doprostřed brány. Na druhé straně zase pálil Adžindžal. Hrál se vcelku pěkný fotbal s množstvím střel na obou stranách, ale pálilo se hlavně zpoza vápna a brankáři si se střelami hravě poradili. Za zmínku stojí obě obrany, které se zdály být pevné a neprostupné, hlavně pak zadáci domácích si plnili své úkoly na 100%. Na druhé straně hýřil aktivitou záložník Adžindžal, který se často pokoušel přechytračit Džanajeva, ale ten kromě úvodního gólu byl bezchybný. První půle tak skončila hubenou výhrou Volgy 1:0.

Oba týma začaly druhou půli opatrně, hrál se nezáživný fotbal, proto přejděme k první brankové situaci na straně Těreku. V 67. minutě skóroval útočník Lebeděnko. Stalo se tak po centru do vápna, kde se právě Igor dokázal nejrychleji zoorientovat a míč prodral mezi tři tyče. A o pět minut později už Čečenci vedli! Polský zadák Rybus si naběhl před vápno a bombou z pětadvaceti metrů "polaskal" tyč, od které se balon odrazil do brány, Keržakov byl bezmocný.

Těrek byl jasně na koni, akce střídala akci a bylo jen otázkou času, kdy padne další branka. Volga byla úplně opařená. Branka přišla o 7 minut později v 79. minutě, kdy Grigalava Sadajev dal ochutnat domácím jejich medicínku, v souboji s Grigalavou upadl a kopala se penalta. Tu také bezpečně proměnil. Hráči Volgy se již na nic nezmohli a hosté v pohodě dohráli zápas s míčem na kopačkách. Utkání skončilo výhrou Těreku 1:3. Čerčesovovi hoši tak jsou na dobré cestě k záchraně.

Více informací k zápasu

Amkar Perm - FK Krasnodar 2:2

02.05.2012 15:00

Góly: 39. Vitalij Grišin, 90. Zahari Sirakov - 14. Jura Movsisjan, 83. Joãozinho

Rubin dvakrát vedl, ale už jistý mistr z Petrohradu se nedal a vždy skóre dorovnal. Tataři tak ztratili dva důležité boji v honbě za poháry. Mistři z Petrohradu jen dohrávají ligu, nikoho ale nešetří.

Domácí Kazaňané potřbovali z tohoto utkání vytěžit co nejvíc bodů, a tak na nic nečekali a zatlačili svého soupeře. Rezultátem toho byla branka Alexandra Rjazanceva z 9. minuty. Karadeniz nacentroval na zadní tyč, kde byl sám Alexandr, nikým nehlídaný a v pohodě otevřel skóre zápasu.

Hned o minutu později se zdálo být vyrovnáno, Aršavin vyslal Fajzulina, ten obešel Ryžikova a z velkého úhlu střílel do prázdné brány, ale kde se vzal, tu se vzal brankář Ryžikov, který balon ještě stihl vyrazit z brány. O chvíli později nastřelil Semak tyč! Zenit byl po obdrženém gólu paradoxně lepším týmem, ale branka nepřicházela. Až v 41. minutě se domácí probrali a Eremenko pálil z dobré pozice, ale Ževnov byl na místě. Rubin tak doklopýtal k poločasovému vítězství 1:0. Nutno dodat, že Zenit byl lepším týmem.

Začátek druhé půle patřil hostům, kteří se již v 51. minutě dostali do šance, která skončila gólem. Aktivní Semak vypálil levou nohou a balon se zastavil až v síti domácího brankáře. Nicméně vyrovnaný stav nevydržel v Kazani moc dlouho. V 59. minutě se domácí zase dostali do vedení. Natcho vystřelil z hranice vápna a blon se odrazil od jednoho z obránců a skončil až v síti. Ževnov nemohl nic dělat.

Jenže Zenit se nedal a v 69. minutě střelou na bližší tyč vyrovnal do té doby výborný Aršavin a začínalo se opět od nuly. Hosté se nechtěli s bodem smířit a Rosina pěknou střelou protáhl Ryžikova, ten chytal skvěle. Nicméně i přes další šance se žádnému týmu nepodařilo vsítit rozhodující gól. Utkání tak skončilo remízou 2:2. Diváci museli být spokojeni.

Více informací k zápasu

Spartak Nalčik - FK Rostov 2:2

02.05.2012 14:15

Góly: 5. Semen Fomin, 80. Roman Koncedalov (pen.) - 22. Héctor Bracamonte (pen.), 68. Alexandru Gaţcan

Zvláštní utkání se odehrálo v Nalčiku. Domácím o nic nešlo, vypadalo to, že zápas "vypustí", ale penalta na konci stála hostujícící Rostov důležité dva body.

Nebudeme na nic čekat a přejdeme rovnou k prvnímu gólu, který vsítil domácí Spartak. Konkrétně střelcem byl záložník Fomin, který se prodral vápnem a v souboji s Pletikosou balon nakonec dorazil do brány.

Hosté odpověděli v patnácté minutě, kdy Gackan vypálil z dobrých pětadvaceti metrů. Míč už letěl do brány, ale Džudovič na poslední chvíli hrdinně ránu odvrátil vlastní hlavou. Ale nic platné, Rostov v 22. minutě vyrovnal. Právě Džudovič byl nešťastníkem situace, Adamov chtěl ve vápně centrovat, ale trefil ruku nalčického zadáka a kopala se penalta. K té se postavil Bracamonte a v klidu proměnil.

Bohužel, první půle toho již více nebaídla. hosté hráli hodně nervozně a do šancí se moc nedostávali, domácí zase na nějakou větší kombinaci nemají hráče, takže se do poločasu oba celky vlastně protrápily.

Druhá půle byla úplně stejného ražení. Rostovanům navíc nepomohlo zranění Bracamonteho z první půle, který to ještě zkusil, ale v druhé půli musel být chtě nechtě střídán. Mezitím se na hřišti děly věci. Aravin dostal v krátkém sledu dvě žluté karty, úplně zbytečné a to pro něj znamenalo brzký konec. Psala se 63. minuta. O pár minut později se hosté dostali do vytouženého vedení. Gackan vší silou napálil balon, který se zastavil až v síti. utkání se zdálo být rozhodnuté. Vždyť Nalčiku již o nic nešlo a Rostov se zdál býát v pohodě. Jenže přišla 80. minuta a penalta na druhé straně. Šanicin upadl a Koncedalov srovnal na 2:2. Pletikosa sice vystihl směr, ale bylo to málo platné.

Hosté tíhu okamžiku neunesli a Smolnikov se v 89. minutě pakoval také ze hřiště. Za zbytečný faul dostal druhou žlutou a šel dříve pod sprchy. O pár minut později jej náseldovali spoluhráči, kteří sice domácí zatlačili, ale nic z toho nebylo. Zápas skončil 2:2.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
9.FK Krasnodar4216121455:5660
10.Amkar Perm4213131635:4752
11.Těrek Groznyj421392041:6048
12.Křídla Sovětů Samara4211141730:4947
13.FK Rostov4211121943:5945
14.Volga Nižnij Novgorod421252536:5541
15.Tom Tomsk427122327:6833
16.Spartak Nalčik427112435:5632

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (25)

Přidat komentář
domingo

Ten Lokomotiv taky nevyhral uz uhersky rok, skonci mimo Evropu? Takhle je ta tabulka hrozna, Loko i Kazan mimo

Reagovat
kubys

Rubin si to zaslouží...ale je tu šance na Evropu přes Kubok.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

Tak nic, kursy na Rostov i Perm byly krásný, ale výsledky navzdory předpokladům nic moc

Reagovat
smazaný uživatel

kolik jeste zbyva kol?

Reagovat
smazaný uživatel

bez tohodle ještě 2

Reagovat
FCSL

Necid už na lavičce,to se dalo čekat,snad na EURO nepojede.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
penepi

Anži

Bol by som veľmi zvedavý akoby hrali v EL.

Reagovat
smazaný uživatel

pokud bys je tam chcel vidět tak proč dáváš palec hore??? výhra by snad byla lepší ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle prosr*t zápas umí jen Anži

Reagovat
penepi

Koľko kôl je vlastne ešte do konca?

Reagovat
smazaný uživatel

A pět příspěvků víš to máš napsaný..

Reagovat
Carlos Juan Pablo

vím

Reagovat
smazaný uživatel

Kde se diskutuje Chelsea - Nové Hrady?

Reagovat
smazaný uživatel

Neví někdo proč nehrál suchý?:-O

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím že byl vykartovaný.

Reagovat
paver

Reagovat
kubys

Příští kolo bude ultra důležité doufám, že se nějaký útočník probudí a obrana bude pevná.

Rubiiiin!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Rubin už na ligu mistrů myslet nemůže, zato Evropskou ligu mají (p5es kubok) jistou, né?

Reagovat
kubys

Když vyhraje Dinamo, tak jde 6. do EL, alespoň myslím, že to tak je.

Reagovat
smazaný uživatel

To neee, Karpin prý po sezoně odejde. Valero - věříme! Ještě jsi přece nesplnil svůj hlavní cíl - dostat Sraptak do FNL!!

Reagovat
penepi

Reagovat
penepi

Reagovat
penepi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele