Ruská Premier Liga - souhrn 40. kola

21.04.2012, 11:58, aktualizováno 22.04.2012, 19:23
Komentáře a souhrny
V sobotu vyhrály tři domácí týmy, výjimkou byla jenom remíza v duelu Kubaň - Zenit. Dinamo porazilo v derby CSKA a poskočilo na druhé místo tabulky, které v neděli definitivně vyklidil Spartak. Lokomotiv remizoval s Kazaní, ve skupině o záchranu mají tři body Samara, Amkar, Volga a Krasnodar...
O titul

Lokomotiv Moskva - Rubin Kazaň 0:0

22.04.2012 17:30

Góly: -

Natěšení diváci na Čerkyzovském stadionu čekali souboj plný gólů a napětí. Boj o poháry se však nekonal. Domácí Lokomotiv nebyl schopen dát gól. Hostující Rubin také ne. Nudná remíza 0:0.

Od úvodu bylo jasné, že toto bude taktický duel. Oba týmy se snažily hrát ze zabezpečené obrany, hlavně nedostat gól! Nicméně, jak byly dobré obrany, tak útok nestál za moc. Domácí Lokomotiv se sice snažil více, ale jeho snahy většinou končily před vápnem. Jen sem tam se tam odvážil vkročit Pavljučenko, ale když už šel na Ryžikova, tak jej hostující gólman v pohodě vychytal. Hosté byli úplně neškodní. První půle tak skončila "nečekaně" bez branek.

V 57. minutě se konečně domácí dostali do vyložené šance. Natcho udělal chybu a Obinna se řítil z úhlu na bránu, ale v nadějné situaci minul bránu. Hostující mužstvo i nadále nebylo nebezpečné a jen bránilo. Domácí sice měli chuť, ale podobně jako v první půli se k ničemu nedostali. V 76. minutě šel sám na Ryžikova Glušakov, ale když už se zdálo, že by mohl dokonce vystřelit, tak si balon ukopl. Utkání bylo na úrovni okresního přeboru a to možná ještě hráčům "okresu" křivdím. Jelikož se Rubin i v posledních minutách sotva dostal za půlku a domácí byli totálně impotentní, tak utkání skončilo bezbrankovou remízou. Reklama na nudu.

Více informací k zápasu

Spartak Moskva - Anži Machačkala 0:3

22.04.2012 14:30

Góly: 39. Samuel Eto'o, 59. Šamil Lachijalov, 69. Nicolás Pareja (vl.)

Spartak Moskva opět doplatil na nestabilitu výkonů a přišel o možnost posunout se na druhé místo v tabulce. V utkání 40. kola ruské ligy nestačil na Anži 0:3.

Kdo ví, jak by se utkání vyvíjelo, kdyby útočník Spartaku Dzjuba proměnil stoprocentní příležitost. Kandidát na místo v národním týmu Ruska ale nastřelil břevno, i když měl před sebou odkrytou branku... Mohli udeřit i hosté, ale Carcela-Gonzalez hlavou těsně minul.

V prvním poločase padl úvodní gól šest minut před koncem. Nejlépe placený hráč ruské ligy Samuel Eto'o utekl obráncům Spartaku a sám před brankářem Rebrovem se nemýlil - 0:1. Kamerunec slavil gól velice bouřlivě, určitě mu spadl kámen ze srdce, že ukončil střelecký půst.

Během poločasové přestávky Spartak ceremoniál k 90. výročí klubu, ve středovém klubu se shromáždili veteráni, kteří přinesli klubu úspěchy v různých dobách. Majitel Spartaku Moskva Leonid Fedun ukončil projev slovy Spartak navždy.

Spartak byl i po změně stran v herním útlumu. V 59. minutě tak Anži navýšila vedení. Po chybě Rebrova při vybíhání na míč se trefil do prázdné branky Lachijalov - 0:2. To nebylo vše! V 69. minutě byl Pareja za snahu odkopnout míč "odměněn" vlastní brankou - 0:3. Anži porazil Spartak a vrátil se do hry o evropské poháry.

Více informací k zápasu

Kubaň Krasnodar - Zenit Petrohrad 2:2

21.04.2012 16:45

Góly: 61. Lacina Traoré, 73. Lacina Traoré - 78. Andrej Aršavin, 80. Roman Širokov

Diváci v Krasnodaru se rozhodně nenudili. Obhájce titulu Zenit Petrohrad remizoval v utkání 40. kola Premier Ligy s domácí Kubani 2:2.

Zenit Petrohrad vstoupil do utkání, jak se na úřadujícího mitra sluší a patří. Pitěrci převzali iniciativu a do dobrých příležitostí se dostali Aršavin a Bystrov. Oslabení domácí se postupem času dostali do hry a organizovaným výkonem tlumili nápor Zenitu. V 17. minutě byl blízko gólu Traore, ale po centru Bucura poslal míč do tyče. Ve zbývajících minutách prvního poločasu se hra uklidnila. Dobrou střelou se prezentoval Aňukov, ale Belenov jeho pokus mířící na přední tyč vyrazil na roh.

Vstup do druhého poločasu měl lepší opět Zenit, ale první vážnější možnost měla Kubaň. Bucur vnikl do pokutového území Zenitu, ale střílel vedle. V 61. minutě 29 tisíc fanoušků na stadionu Kubaň hromadně slavilo! Traore obehrál Širokova a následně sebevědomě vnikl mezi duo Criscito - Alves a rozvlnil síť. Parádní branka poslala Kubaň do vedení - 1:0.

V 73. minutě vedla Kubaň 2:0 a opět se trefil Traore, tentokrát hlavou po standardní situaci Pizzeliho - 2:0. Rozzlobený Zenit nakonec dosáhl během smrtící dvouminutovky vyrovnání. Nejprve snížil na 1:2 Aršavin a na konečných 2:2 vyrovnal Širokov, když se trefil pod břevno.

Více informací k zápasu

Dinamo Moskva - CSKA Moskva 1:0

21.04.2012 14:30

Góly: 17. Zvjezdan Misimović

Branka Zvjezdana Misimoviće rozhodla o vítězství Dinama v moskevském derby nad CSKA. Bělomodří se dočasně posunuli na druhé místo v tabulce.

Do sestavy CSKA se vrátil tvůrce hry Keisuke Honda, ale od prvních minut střed hřiště ovládlo Dinamo. Především Misimović výborně režíroval hru domácích, po jeho centrech mohli skórovat Fernandez a Kuranyi, ale v prvním případě míč vykopl akrobaticky Honda a ve druhém případě vytáhl skvělý zákrok Akinfejev.

CSKA nápor dlouho nevydržel. V 17. minutě Dzsudzsák našel dlouhým centrem Misimoviće, ten si poradil se Šemberasem a poslal míč na vzdálenější tyč branky Akinfejeva - 1:0. Bělomodří byli nadále aktivní, Armějcům jakoby uletěly včely. Po akci Misimoviće se mohl prosadit Dzsudzsák, ale těsně minul.

Po přestávce se Dinamo zatáhlo a čekalo, co vymyslí CSKA. Kromě šance Oliseha, který sám před Šuninem neuspěl, neměli svěřenci trenéra Sluckého prakticky nic. V hektickém závěru mělo několikrát na kopačce gól po nebezpečných brejcích Dinamo, ale stav zůstal stejný - 1:0 pro Dinamo Moskva.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad402215377:3481
2.Dinamo Moskva402091161:4469
3.Spartak Moskva4019111061:4368
4.CSKA Moskva401715866:4366
5.Lokomotiv Moskva4018111156:3865
6.Rubin Kazaň401615948:3463
7.Anži Machačkala4017121146:3663
8.Kubaň Krasnodar4015121346:4157
O udržení

Křídla Sovětů Samara - FK Rostov 2:1

22.04.2012 15:15

Góly: 3. Sjarhej Karnilenka, 90. Sjarhej Karnilenka (pen.) - 19. Roman Adamov

Křídla Sovětů v důležitém utkání v boji o záchranu porazila FK Rostov 2:1 a zvýšila své šance na únik z nevyzpytatelné baráže o udržení.

Již ve 3. minutě explodoval stadion Metallurg nadšením. Kornilenko se po chybě obránců Rostova dostal do výhodné střelecké pozice a pálil přesně - 1:0. Poté se hra zvrhla, hodně faulů, hodně tvrdých zákroků, ale fotbalových momentů pramálo. V 19. minutě hosté vyrovnali, útočník Adamov číhal na zadní tyči a úspěšně, míč se snesl na jeho hlavu a poté se zatřepotal v síti - 1:1.

V dalších minutách přišel útlum domácího týmů a z publika se začal ozývat pískot. Ten domácí hráče vyburcoval a dvakrát musel zakročit brankář Rostovu Pletikosa.

Ve 49. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen rostovský obránce Kolodin. Samara byla přesto před brankou hostujícího celku pasivní. V 90. minutě ale Salata fauloval a Křídla kopaly pokutový kop. Ten proměnil domácí ostrostřelec Kornilenko a Křídla Sovětů díky němu vyhrála 2:1.

Více informací k zápasu

Těrek Groznyj - FK Krasnodar 0:1

22.04.2012 12:00

Góly: 29. Nikolaj Markov

V nudném zápase mezi Těrekem a Krasnodarem se radoval hostující tým. Krasnodar je tak již definitivně zachráněn, Groznému teče do bot. Na baráž má bod náskok...

Počátek utkání neměl žádný spád. Oba týmy se snažily držet balon na svých kopačkách, na těch bylo ale hodně nepřesnosti, proto musel být divák zklamán. Až v 23. minutě pálil domácí Lebeděnko, ale Revišvili jeho pokus z ostrého úhlu vyrazil mimo. Z následujícího rohu také nezapršelo. Naopak hosté o pět minut později slavili gól. Nikolaj Markov po pěkné přihrávce běžel sám na brankáře, dobíhali mu ještě spoluhráči, ale Nikolaj se rozhodl řešit situaci na vlastní pěst. A vyřešil ji dobře. Džanajev byl bez šance. Markov tak dal první branku v sezóně.

Jestliže byl do gólu fotbal nudný, tak po gólu se dala nuda vynásobit na pátou. Oba týmy hrály mezi šestnáctkami, gólmani se nudili. Poločasový hvizd je vysvobodil. Krasnodar vedl.

Trenér Čerčesov musel své svěřence pořádně seřvat. Ti do druhé půle vlétli s vervou Čečencům vlastní. Nicméně to nemělo na počet šancí valný vliv, spíše se faulovalo a ze standardek nic nebylo. Na druhé straně centroval Movsisjan a balon si vzal Lambarskij, nicméně jeho střela z dobré pozice neměla potřenou razanci. Slibný začátek půle!

V 65. minutě se hosté již chystali kopat penaltu. Samsonov upadl, rozhodčí udělil kartu právě Samsonovi za simulaci. Začalo se debatovat. A debatovalo se až do konce. Muslinovi svěřenci totiž pozorně bránili a domácí k ničemu nepustili. Těrek se snažil tlačit, ale nikam to nevedlo. Krasnodar si tak odvezl zasloužené tři body, za zkušený výkon v obraně a jednu povedenou akci.

Více informací k zápasu

Volga Nižnij Novgorod - Tom Tomsk 2:0

21.04.2012 12:15

Góly: 21. Andrej Karjaka (pen.), 90. Šota Bibilov (pen.)

Volga Nižnij Novgorod porazila Tom Tomsk 2:0 a téměř poslala hostujícího mužstvo do druhé nejvyšší soutěže. Domácí mají stále šanci se vyhnout baráži.

Vysoké nasazení, ale málo gólových momentů, přinesl první poločas utkání. Aktivitou hýřil domácí Karjaka, který nejprve protáhl střelou z dálky brankáře Vaška a následně otevřel skóre z penalty za faul Gultjajeva na Bojarinceva. Karjaka ve 21. minutě se z penalty nemýlil.

Po změně stran se obraz hry nezměnilo, spoustu soubojů a faulů, ale příležitostí poskromnu. Volga nadále spoléhala na dalekonosné střely Karjaky, hosté se naopak snažili využívat fyzických předpokladů útočníka Chazova, ale vše bylo marné.

V závěru utkání kopala Volga druhou penaltu a opět ji zavinil Gultjajev, tentokrát faulem na Bibilova. Z penalty se opět nemýlil zkušený Karjaka. Těsně před koncem zápasu se na hřišti strhla mela, pod sprchy šli Ivanov a Klimov.

Více informací k zápasu

Amkar Perm - Spartak Nalčik 1:0

21.04.2012 10:00

Góly: 34. Vitalij Grišin

V Permu mohou již pomalu slavit. Tamní Amkar nedovolil překvapení a porzil Nalčik. to znamená, že Permjaci jsou již skoro zachráněni. V Nalčiku se připravují na druhou ligu.

Domácí si šli tvrdě za svým již od začátku utkání a již v sedmé minutě se mohlo poprvé pposouvat skóre, když Grišin po rohu hlavičkoval těsně vedle brány. I poté byli Permjaci lepší. Hrozil zejména nestor uralského celku Giorgi Pejev, který řídil všechny akce a kopal všechny standartky, které byly pro obranu Nalčiku skoro neřešitelným úkolem. Jednu takovou kopal Bulhar v 23. minutě a zadák sirakov zase halvičkoval těsně mimo. Další přišla na svět v 34. minutě. Pejev nacentroval na zadní tyč, kde se balonu ujal Džudovič, který přihrál pod sebe před bránu, kde aktivní obránce Grišin bombou pod břevno otevřel skóre! Amakar se tak zaslouženě dostal do vedení.

Na konci půle opět centroval bezchybný Pejev a Grišin mohl přidat druhý gól, jeho střela však mířila do rukavic Budakova, který balon vyrazil na břevno! Do šaten se tak šlo za stavu 1:0 pro Amkar, který byl jasně lepší. Hostující Nalčik si evidentně přijel jen zatrénovat.

Druhá půle mnoho fotbalového nenabídla. Domácí se nikam nehnali a hlídali si své vedení a Spartakovci nehráli pro změnu vůbec. Za zmínku stojí akorát pár akcí. V 65. minutě se konečně ozvali domácí útočníci. Konkrétně Jakubko, který si sklepl balon a střílel k tyči, ale míč proletěl těsně vedle brány. Hosté se zmohli na první kloudný útok až v 81. minutě, kdy si vyměnili balon Aravin s Mitriševem, ale z Mitriševovy rány nakonec nic moc nebylo. Utkání tak skončilou zaslouženou výhrou Amakru, který je již skoro zachráněn, Nalčik se bude pakovat o patri níže.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
9.FK Krasnodar4015111451:5356
10.Amkar Perm4013111633:4550
11.Těrek Groznyj401282037:5844
12.FK Rostov4011101940:5643
13.Křídla Sovětů Samara4010131729:4943
14.Volga Nižnij Novgorod401252334:5041
15.Tom Tomsk407112227:6732
16.Spartak Nalčik40792433:5430

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (22)

Přidat komentář
božský John

Tak Amkar se mi už na 90% zachránil, bomba

Reagovat
smazaný uživatel

Snad to Tomsk ještě dá.... Alespoň tu baráž....

Reagovat
božský John

Ta Volga mě už pěkně sere, ten tým je nehorázně tlačenej, penalta sem, penalta tam, snad v baráži dostanou na zadek

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda slov....

Reagovat
smazaný uživatel

To je konec Takhle CSKA nebude hrát ani EL

Reagovat
smazaný uživatel

Nevite nekdo kdy uz bude hrat Mark Gonzalez??

Reagovat
aurelio

Koľko kôl sa ešte hrá? Ak sú v týchto nadstavbách skupiny po 8, malo by to byť 30 plus 14, nie?

Reagovat
božský John

Přesně tak, 44 kol

Reagovat
smazaný uživatel

No ted doufam, ze pohar vyhraje Rubin. Dinamo se do evropskych poharu dostane i bez neho.

Reagovat
smazaný uživatel

to Rubin taky

Reagovat
kubys

S tím útokem o tom dost pochybuju.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že ho vyhraje Dinamo, a tým na 6 místě půjde do pohárů.

Reagovat
smazaný uživatel

Etoo dneska k nezastavení Zatim jeho nejlepší zápas za Anži

Reagovat
aurelio

Akinfejev je späť

Až teraz som si uvedomil, že chytal aj v minulom kole. A to tu o jeho doliečení nebola ani expreska, a ani slovo v preview pred zápasmi posledných troch kôl.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli budou takové výkony pokračovat a já věřím že budou, tak je EL nemine

Reagovat
smazaný uživatel

Co ten Necidátor dělá? Hraje základ, ale góly žádné...

Reagovat
smazaný uživatel

no celé CSKA nehraje zrovna úchvatně

Reagovat
smazaný uživatel

To je jednoduchy - protoze na to nema. Necid holt neni Vagner...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

kd yma hrat Mark Gonzalez????

Reagovat
smazaný uživatel

Do konce sezóny mimo hru.

Reagovat
smazaný uživatel

aha a kde si to pls vytah tu informaci?? co mu je?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele