Ruská Premier Liga - souhrn 38. kola

06.04.2012, 16:22, aktualizováno 08.04.2012, 18:45
Komentáře a souhrny
Zenit vyhrál i na půdě Lokomotivu a znovu se přiblížil titulu. CSKA navíc jen remizovalo s Anži. Dinamo znovu nevyhrálo, doma remizovalo s Kazaní, Spartak Moskva porazil Kubaň. Poslední zůstává Nalčik, který podlehl Těreku. Volga a Samara nadále okupují barážová místa, hodně si v boji o záchranu polepšil Amkar, tři body v neděli získal Krasnodar.
O titul

Spartak Moskva - Kubaň Krasnodar 2:0

08.04.2012 16:45

Góly: 7. Emmanuel Emenike, 61. Ari Ferreira

Spartak Moskva a FK Kubaň Krasnodar dnes na stadionu Lužniki bavili diváky výborným fotbalem. Úspěšnější nakonec byli červenobílí, kteří díky brankám Emenikeho a Ariho vyhráli 2:0.

Už v 7. minutě utkání se Spartak ujal vedení. Skvělý Emenike byl tísněn třemi hráči Kubani, přesto se přes ně dokázal prosadit, následně obehrál kapitána Rogočije a přesnou střelou k levé tyči rozvlnil síť. Střelec úvodní branky Emenike byl k nezastavení a ještě několikrát pořádně provětral obranu hostů. Být Nigerijec přesnější v koncovce, prohrával by Kubaň ve 20. minutě mnohem vyšším rozdílem.

Ve polovině prvního poločasu zazvonilo břevno na obou stranách. Za Spartak jej nastřelil Brazilec Ari, za Kubaň aktivní Ionov, zimní posila z Petrohradu. Šancí bylo v prvním dějství habaděj, o to překvapivější byl poločasový stav 1:0.

Kubaň se po změně stran snažila o vyrovnání, ale bylo to Spartak Moskva, kdo zdvojnásobil vedení. V 61. minutě obdržel Emenike přihrávku od Pareji, technicky přehodil Belenova a jeho útočný kolega Ari dopravil míč za brankovou čáru - 2:0. V dalších minutách se na stavu nic nezměnilo. Spartak Moskva si připsal tři body do ligové tabulky a posunul se na druhé místo.

Více informací k zápasu

CSKA Moskva - Anži Machačkala 0:0

07.04.2012 16:30

Góly: -

CSKA Moskva opět ztratil body. V utkání 38. kola Premier Ligy uhrál bezbrankovou remízu s Anži Machačkala.

V úvodních minutách představoval pro CSKA Moskva velké nebezpečí jeho bývalý hráč Jurij Žirkov. Dvě přihrávky reprezentační opory Ruska byly skvostné, ale jeho spoluhráči jimi pohrdli. Naproti tomu CSKA očividně postrádal kvalitního tvůrce hry, velké individuální dovednosti kanonýra Doumbii na obranu Anži nestačily.

Přesto si domácí ve 25. minutě vytvořili stoprocentní příležitost. Musa běžel sám na brankáře Gabulova, ale zakončil o pár centimetrů vedle. Nigerijec je herně velmi dobrý, ale zatím zoufale neproduktivní. S tím musí trenér Sluckij něco dělat.

Závěr prvního poločasu patřil Anži, ale Žirkov, Sama ani Boussoufa měli v zakončení smůlu. Zejména příležitost Maročana Boussoufy byla obrovská, nejaktivnější hráč zápasu Žirkov mu předložil přihrávku jako na zlatém podnose, ale šikovný záložník se k míči postavil špatně.

Stejným způsobem začal druhý poločas. Obránce CSKA Ignaševič ztratil v nebezpečném prostoru míč a Dagestánci div, že neskórovali. Trenér Sluckij reagoval změnou herního schématu, ale ani zahuštění středu hřiště ovoce nepřineslo.

Poslední desetiminutovka patřila Anži. Výrazně dal o sobě vědět útočník Machačkaly Eto’o, ale s jeho nebezpečným pokusem si poradil gólman Čepčugov. Domácí CSKA tahal za kratší konec, ale ve 3 minutě nastaveného času mohl rozhodnout Doumbia, který hlavou pálil do břevna a následnou dorážku Cauny obrana hostů zablokovala.

S bodem mohou být více spokojeni Armějci. Ti na domácím hřišti nevyhráli už 5 a půl měsíců. Pro kandidáta na Ligu mistrů velmi podivná statistika.

Více informací k zápasu

Lokomotiv Moskva - Zenit Petrohrad 0:1

07.04.2012 14:15

Góly: 75. Roman Širokov

Gól Romana Širokova rozhodl o vítězství Zenitu Petrohrad nad Lokomotivem Moskva. Klíčovým momentem utkání se stala neproměněná penalta útočníka Loko Romana Pavljučenka.

Červenozelení působili svěžejším dojmem než hostující Zenit. Ve 33. minutě zastavil centr Šiškina rukou Hubočan a na popud pomezního sudího byl nařízen pokutový kop, ten vzal na sebe Pavljučenko, ale jeho nepříliš dobře umístěná střela byla lahůdkou pro gólmana Malafejeva. Mnohem více práce měl brankář Zenitu s následným přímým kop Šiškina, s ním si ale také poradil.

Po změně stran Lokomotiv znatelně ubral na aktivitě, hráči domácího týmu se už tak dobře nepohybovali s míčem i bez něj. Nová tvář na hřišti Aršavin ihned vytvořil nebezpečný moment pro Širokova, ale záložník Zenitu mířil nad břevno. Velkou šanci měl pak Bystrov, ale zblízka nedokázal propasírovat míč za záda Malafejeva.

Svého docílil Zenit v 75. minutě, rohový kop Zyrjanova prodloužil Lombaerts na Širokova a ten překonal Guilhermeho. Gólu mohl zabránit na čáře stojící Janbajev, ale selhal. Poté mohl zdvojnásobit vedení Zenitu Aršavin, ale s jeho střelou mířící na zadní tyč si Guilherme poradil.

Více informací k zápasu

Dinamo Moskva - Rubin Kazaň 1:1

07.04.2012 13:00

Góly: 11. Zvjezdan Misimović - 67. Nelson Valdez

Dinamo doma zaváhalo s Rubiem. Domácí sice poslal do vedení Misimovič, ale za hosty srovnal Valdéz. Modrobílí si tak musí na výhru nad Kazaní počkat. Čekání trvá již 6 let....

Hosté vlétli na svého soka jako uragán a již v 3. minutě se mohlo posouvat skóre zápasu. Valdéz se řitl na Šunina, ale nepřekonal jej. Naopak v desáté minutě se radovali domácí. Po odehrání míče z vlastní poloviny se meruna dokutálela až za obranu Rubinu, kde se zjevil úplně volný Misimovič, který vyběhnuvšího Ryžikova překonal po panenkovsku, dloubáčkem. Dinamo se tedy ujalo vedení 1:0.

O chvíli později se na brankáře hostí řítil Kurányi, ale neuspěl. Poté se hrálo více méně mezi šestnáctkami a šance nepřicházely. Dinamo poctivě bránilo, snažilo se vycházet ze zabezpečené obrany, na té si lámaly zuby všichni ofenzivní hráči Rubinu, který má právě s útočnou fází veliké problémy. První půle tak skončila v poklidu, výhrou domácích moskvanu 1:0.

Druhá půle byla jedna velká nuda. Za zmínku stojí až situace ze 67. minuty, kdy se hsoté z ničeho nic dostali k vyrovnávajícímu gólu. Postaral se o něj kanonýr Valdéz. Stalo se tak po přímém kopu, útočník Rubinu níkým nehlídaný hlavou srovnal skóre. Na konci se již jen dohrávalo, ani jeden tým neměl na zvrat. Obě mužstva se tak rozešla smírem. Zápas skončil 1:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad382114373:3277
2.CSKA Moskva381715666:4066
3.Spartak Moskva381811959:4065
4.Lokomotiv Moskva381891155:3763
5.Dinamo Moskva381891159:4463
6.Rubin Kazaň381614848:3262
7.Anži Machačkala3816121043:3560
8.Kubaň Krasnodar3815101343:3855
O udržení

FK Krasnodar - Tom Tomsk 3:1

08.04.2012 14:30

Góly: 45. Pavel Golyšev, 76. Otar Marcvaladze, 82. Joãozinho - 67. Aleksej Rebko

FK Krasnodar v 38. kole Premier Ligy porazil Tomsk 3:1 a rozhodl o sestupu sibiřského mužstva do druhé nejvyšší soutěže.

V dresu Tomsku nastoupilo 11 bojovníků, kteří chtěli zápas s kvalitnějším Krasnodarem odjezdit na více než sto procent. Útočily oba týmy, ale bez efektu, šance by se daly spočítat na prstech jedné ruky. Ve 39. minutě selhala obrana Krasnodaru a Tomiči se mohli dostat do vedení, po chybě Amisulašviliho ale Bojarincev ale svůj moment prováhal.

Gól do šatny se podařil vsítit domácímu Krasnodaru. Ve 45. minutě se Golyšev nemazlil s míčem, vyslal střelu na brankáře Vaška a otevřel skóre utkání - 1:0.

Tomsk šel po změně stran cílevědomě za vyrovnáním a v 68. minutě se jej dočkal. Po faulu na Chazova nařídil sudí Kuzněcov pokutoý kop, který Rebko bez problémů proměnil - 1:1.

V 72. minutě přišel na hřiště Gruzínec Marcvaladze a o čtyři minuty později poslal Krasnodar do vedení. Na konečných 3:1 upravil v 82. minutě Brazilec Joaozinho, který se trefil do prázdné branky po akci Marcvaladzeho.

Více informací k zápasu

Amkar Perm - FK Rostov 1:0

07.04.2012 12:00

Góly: 69. Alexandru Gaţcan (vl.)

Domácí Amkar si i v deseti poradil s Rostovem a zdá se být již zachráněn. Jedinou branká utkání vstíil hostující Gackan, který svému týmu moc nepomohl. Rostov zase klesá tabulkou.

Oba týmy začaly zápas aktivně, ale góly to nepřinášelo. Aktivitou hýřil zejména domácí nestor Pejev, který brousil lajnu a podnikal nebezpečné nájezdy, lae ani jeden z nich on nebo jeho spoluhráči neodkázali využít. Avšak první velkou šanci si připsali v 23. minutě hosté. Po pěkné akci Gackan netrefil ze tří metrů prázdnou bránu! Na druhé straně o pár minut později zazvonila dokonce tyč. Pálil Pejev a Pletikosa se jen ohlédl. o chvíli později pálil z velké blízkosti Blažič, ale Pletikosa tentokrát zachytal. Dále se toho již moc neodehrálo, a tak se šlo do šaten za stavu, který vyhovoval oběma týmům. Hrálo se tedy bez branek.

Druhá půle se zdála být podobně poklidná, jenže v 59. minutě se děly věci. Sirakov měl již jednu žlutou kartu, ale neuhlídal se a fauloval Česnauskise a dostal druhou. Permjaci tak zůstali jen v deseti. Nicméně v 69. minutě se dostali domácí do vedení. Pejev centroval zleva z přímého kopu a hostující Gackan byl natlačen na míč, který poslal neomylně do brány. O faul se podle sudího nejednalo, a tak se hráči Amkaru dostali do vedení. 1:0.

Hosté se na zvrat již nezmohli, ale ke gólu neměli daleko. V 86. minutě pálil Cocis a trefil tyčku ! V této statistice dokázali Rostované srovnat na 1:1, na góly však nikoli. Utkání skončilo 1:0.

Více informací k zápasu

Těrek Groznyj - Spartak Nalčik 2:0

06.04.2012 14:15

Góly: 26. Maurício, 84. Piotr Polczak

Těrek Groznyj bez větších problémů porazil v kavkazském derby Spartak Nalčik 2:0 a vzdálil se baráži o udržení. O góly se postarali Brazilec Mauricio a Polák Polczak.

Těrek se chopil iniciativy od úvodní minuty, ale nebezpečné momenty si ne a ne vytvořit. Až ve 23. minutě vyskočil na rohový kop nejvýše ze všech Polczak, ale brankář Nalčiku Budakov stihl na jeho pokus zareagovat. Následující útok Těreku se stal gólový. Po spolupráci Pavlenka, Lebeděnka a Mauricia vsítil třetí jmenovaný z 20 metrů vedoucí gól.

Za hosty mohl vyrovnat po chybě Hodzjura Gošokov, ale hlavou těsně minul. Během poločasové přestávky nahradil Gošokova Skverňuk, trenér Tašujev tímto tam chtěl zesílit útok. Ale nepodařilo, hosté stále tahali za kratší konec. V 56. minutě mohl skórovat Rybus, ale obránci Nalčiku na brankové čáře zastoupili svého gólmana.

Těrek nadále dominoval, hlavně křídelní akce domácího mužstva měly oči. Bylo jen otázkou času, kdy si Grozenci pojistí vedení. V 71. minutě přišla další tvrdá rána pro Nalčik, tvrdý faul Zahiroviče na Georgijeva ocenil hlavní rozhodčí červenou kartou. Emoce na hřišti vzplály, ale sudí Suchina rozdal pár žlutých karet, domluvil hráčům a vše se vrátilo do normálu.

V 84. minutě nacentroval Lebeděnko do pokutového území, tam míč hlavou posunul Jiránek na osamoceného Polczaka, který obehrál obránce a poslal míč k pravé tyči - 2:0

Více informací k zápasu

Volga Nižnij Novgorod - Křídla Sovětů Samara 0:0

06.04.2012 12:00

Góly: -

Utkání 38. kola Premier Ligy Volga Nižnij Novgorod - Křídla Sovětů Samara skončilo bezbrankovou remízou. Ani jeden tým určitě nebude s bodem spokojený.

Jak se očekávalo, Samara vsadila na hřišti Volgy na defenzívu. Sem tam zahrozili hosté z protiútoků, po jednom z nich ale nezakončil střílenou přihrávku Kornilenka ideálně Bobjor. Nejaktivnější hráčem na straně Volgy byl bývalý Samaran Karjaka. Zkušený záložník v první čtvrthodině vyslal tři pokusy na branku Křídel Sovětů, ale všechny byly nepřesné.

V brance Křídel Sovětů září Bělorus Veremenko, který včas vyběhl proti útočníkovi Bibilovovi a nezkušený mladík pod tlakem pálil mimo tři tyče.

O poločasové hře provedl trenér Kobelev změny v herním schématu a Křídla Sovětů rázem působily živějším dojmem. V 70. minutě navíc měli početní výhodu, když Šulenin surově fauloval Bobjora a od rozhodčího Jegorova ihned uviděl červenou kartu.

V 77. minutě mohli inkasovat domácí tvrdý direkt, míč za záda Astachova poslal Jakovlev. Sudí Jegorov si ale všiml útočného faulu útočníka Křídel a gól neuznal. Nepříliš záživné utkání tak skončilo bez branek.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
9.FK Krasnodar3814101449:5252
10.Amkar Perm3812111531:4347
11.Těrek Groznyj381281837:5444
12.FK Rostov381191838:5342
13.Volga Nižnij Novgorod381152232:4738
14.Křídla Sovětů Samara388131725:4737
15.Tom Tomsk386112124:6529
16.Spartak Nalčik38692330:5327

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
doNny

O víkendu bude v Moskvě asi veselo..

Reagovat
smazaný uživatel

To teda. Nezávidím policii.

Reagovat
smazaný uživatel

Co vůbec Anži, mají jejich fanoušci nějaké závratné výjezdové počty nebo je většinou jejich sektor na venkovních zápasech poloprázdný?

Reagovat
smazaný uživatel

Jejich sektor je vždycky plný.

Reagovat
božský John

Tipy se vyvedly, měl jsem to jít vsadit

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že Jaroslavl z druhý ligy postoupí do Premier Ligy.To město by si to zasloužilo

Reagovat
smazaný uživatel

tak Zenit uz by mel slavit

Reagovat
smazaný uživatel

Necid je úplně marný.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele