Ruská Premier Liga - preview 35. kola

16.03.2012, 08:35, aktualizováno 19.03.2012, 08:33
Previews
Pětatřicáté kolo ruské Premier Ligy uzavře pondělní nejslavnější moskevské derby Spartak - CSKA. Hraje se o průběžné druhé místo v tabulce, čtvrtý Spartak ztrácí na druhé CSKA pouhé dva body.
O titul
Spartak Moskva - CSKA Moskva  (pondělí 16:30)
35. kolo ruské Premier Ligy uzavře pondělní nejslavnější moskevské derby Spartak - CSKA. Hraje se o průběžné druhé místo v tabulce, čtvrtý Spartak ztrácí na druhé CSKA pouhé dva body.

Od roku 2006 favorizuje historie vzájemných duelů CSKA Moskva. Z patnácti utkání Armějci vyhráli šestkrát. Stejným se oba týmy rozešly smírně a třikrát se radoval Spartak. Naposledy se moskevští rivalové utkali na konci srpna minulého roku a rozdělili si bod za remízu 2:2.

Fotbalisté CSKA Moskva mají v nohách odvetu osmifinále Ligy mistrů na hřišti Realu Madrid. Španělskému celku minulou středu podlehli 1:4 a s milionářskou soutěží se loučí.

Oba týmy se v jarních bojích z vítězství ještě neradovaly. Spartak remizoval s Kazaní a Anži Machačkala. CSKA Moskva zase se Zenitem a Dinamem.

Spartaku budou v pondělním šlágru chybět zranění Zotov s Kajumovem. Jedná se spíše o hráče širšího kádru, takže to nebude pro tým trenéra Valerije Karpina citelné oslabení. Armádní CSKA bude postrádat dlouhodobě zraněné Akinfejeva s Gonzalezem.

Velké moskevské derby Spartak - CSKA začíná v pondělí od 16:30 na stadionu Lužniki, který by měl být zaplněn do posledního místečka. Utkání bude řídit sudí Vladimir Bezborodov z Petrohradu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.80 - 3.10 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Kubaň Krasnodar - Rubin Kazaň  (neděle 11:15)
Dalším zápasem nedělního programu bude duel ve skupině o titul. Kubaň doma přivítá Rubin. Oba týmy v minulém kole remizovaly. Touha po vítězství je tedy jistojistě velká.

Fotbalisté Kubaně v minulém kole sahali po vítězství na hřišti obhájce titulu z Petrohradu, ale Danko Lazovič byl nakonec proti, a tak si tým kolem kanonýra Traorého veze bod. Kubaň se tak nadále drží na posledním místě v mistrovské části. I to je však pro nováčka z jižního Ruska velký úspěch. Lacina Traoré, tahoun týmu, se v týdnu nechal slyšet, že tým je v dobré náladě a plný sil. Obránci Kazaně se tak mají čeho bát.

Letošní Rubin je jen stínem toho, který před nedávnými časy porážel všechno, co se porazit dá a v současné době se nachází na 6. místě tabulky. Nicméně postavení v tabulce neodpovídá realitě. Ruská liga je velice vyrovnaná a na 2. místo to mají svěřenci kouče Berdyjeva pouhé 4 body. Je tedy o co hrát. Tým z Tatarstánu v minulém kole doma remizoval s Lokomotivem 0:0 a předváděná hra značí jedno: Chybí kapitán Noboa. Na druhou stranu může kouče těšit jedna věc. Vrátí se stoper Bocchetti, který stál kvůli červené kartě z duelu proti Dinamu.

Zápas začne v 11:15 CET a bude ho řídit pan Lapočkin z Petrohradu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.90 - 3.00 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lokomotiv Moskva - Anži Machačkala  (neděle 13:30)
Jednoznačným šlágrem neděle bude duel dvou ambiciozních celků z popředí tabulky. Moskevský Lokomotiv doma přivítá bohaté Anži z Machačkaly. Můžeme se těšit na krásný útočný fotbal.

Domácí v minulém kole pouze remizovali na hřišti Rubinu, když nedokázali proměnit ani jednu ze svých šancí. Nicméně kouč Couceiro spokojen nebyl a nechal se slyšet, že proti Anži očekává lepší výkon, jinak prý budou následovat tresty. Další špatnou zprávou je zranění útočníka Maicona, které si přivodil v duelu s Rubinem. Podle klubu se jedná o zranění v oblasti zad, zatím se neví, jak dlouho bude brazilský forvard chybět. Další ztrátou je obránce Bělajev, který stojí pro karty.

Anži pod vedením Guuse Hiddinka vzkvétá. Naposled prohrálo v 28. kole, tedy v říjnu. V nadstavbové části zatím hrálo s prvními čtyřmi celky tabulky a bilance je výborná: 2 výhry, 2 remízy. Navíc se tým teprve sehrává. Hiddink nic neponechává náhodě a celý tým zůstal přes týden v Moskvě, kde se pečlivě připravoval na duel s Lokomotivem. Podle zpráv z tábora Dagestánců by měli být všichni připraveni a zdrávi. Máme se tedy na co těšit.

Zápas začne v 13:30 CET a bude ho řídit pan Lajuškin z Moskvy.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.20 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Dinamo Moskva - Zenit Petrohrad  (pátek 16:00)
Program pětatřicátého kola načne souboj o titul. Dinamo doma přivítá Zenit a bude se hrát především o to, aby si Moskvané udrželi naději na první místo. Sílu na to mají.

V táboře domácích je cítit bojovný duch. Trenér Silkin se v jendom rozhovoru nechal slyšet, že na takový souboj není potřeba chlapce motivovat. Oni jsou sami motivovaní dost. A co je na tomto duelu tak nabuzujícího? Dinamo na první Zenit ztrácí 8 bodů a právě výhra by modrobílé přiblížila na pouhých 5 bodů, což je vzhledem k síle kádru už dobrá manévrovací pozice. Dinamo v minulém kole vydřelo po vyrovnávající brance Semšova remízu na půdě CSKA, které je o příčku před ním. Dobrou zprávou byl kvalitní výkon, mužstvo se tedy zdá být ve formě. Nicméně k tomuto zápasu nezasáhne vykartovaný zadák Wilkshere, který dostal 4. žlutou kartu.

Zenit podobně jako Dinamo v minulém kole remizoval, bylo tomu tak v domácím duelu s Kubaní. Remízu zachraňoval až ke konci zápasu Lazovič. Zenitu se nepovedl vstup do jara, když po ne zrovna dobrých výkonech vypadl s portugalskou Benficou z Ligy mistrů a do té doby herně tápe. Z petrohradského tábora přišly v týdnu zprávy, že trio Bystrov, Aňukov a Lukovič trénovalo pouze individuálně a na trávník se nedostalo. Spaletti do Moskvy první dva jmenované nevezme. Lukovič se k týmu nakonec připojil. Uvidíme, jak mu individuální trénink prospěl a jestli si své šrámy zahojil.

Zápas začne v 16:00 CET a bude ho řídit pan Jesikov z Moskvy.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.40 - 3.10 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad341813364:2967
2.CSKA Moskva341613563:3661
3.Dinamo Moskva34178954:3559
4.Spartak Moskva341611752:3559
5.Lokomotiv Moskva34169952:3457
6.Rubin Kazaň341512745:2957
7.Anži Machačkala341511841:3356
8.Kubaň Krasnodar341491141:3351
O udržení
Amkar Perm - Tom Tomsk  (neděle 09:00)
Nedělní program načne duel ve skupině o udržení. Permiči v uralském souboji přivítají Tomiče z Tomsku. Oba týmy minule vyhrály, a tak se dá očekávat aspoň pokus o fotbal.

Domácí v minulém kole vyhráli na hřišti Nalčiku 2:1. Recept k vítězství byl jednoduchý: nechat Spartak hrát a podnikat smrtící brejky. Tato hra Permi evidentně sedí, neboť se jednalo již o 3. vítězství v nadstavbové části. Amkar tak úspěšně uniká krizovému 13. místu, které značí baráž. Momentálně má náskok šesti bodů na Volgu. K zápasu by mohli nastoupit minule nepoužitelní Popov s Čerenčikovem.

Tomiči konečně vyhráli! Denis Bojarincev skolil jedním gólem Volgu a tým z Uralu tak nadále živí naděje na baráž. Tom totiž naposled vyhrála v 17. kole. Velkou zásluhu na tom měl především český brankář Vašek a další posila, obránce Rebko. I ti by měli být k dispozii pro tento zápas.

Zápas začne v 09:00 CET a bude ho řídit pan Jegorov ze Saransku.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.73 - 3.30 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Křídla Sovětů Samara - Spartak Nalčik  (neděle 15:45)
Nedělní program zakončí duel Křídel Sovětů s Nalčikem. Jedná se o souboj čtrnáctého s patnáctým. Oba týmy hrají hrozně. Čeká se hrozný fotbal.

Samara v minulém kole prohrála. Nedokázala využít ani půlhodinové přesilovky, a tak všechny body nechala v Rostovu. Tým z východu Ruska tak i nadále tápe. Nepomáhá mu ani hvězda Hleb, která nenastoupila k minulému zápasu. Hleb podle ruských zdrojů trénoval sám, ale již v tomto zápase by měl nastoupit. Největším problémem je však sníh, který v týdnu v Samaře napadl a na jeho odklízení se podílelo zhruba 200 pracovníků. Další předpoklad k hroznému fotbalu.

Nalčik je na tom tak špatně, že doma prohrál s Permem. Nátlaková hra k ničemu nebyla, Spartakovci nejsou zvyklí útočit. Hrají špatně, výsledky jsou špatné, všechno je špatně. Nicméně na 14. Samaru to jsou stále pouhé 4 body, takže nic není ztraceno. Útočník Golič se v týdnu nechal slyšet, že na hřišti nechají duši a budou hrát na hranici svých možností. Takže že by přece jen nějaká naděje?

Zápas začne v 15:45 CET a bue ho řídit pan Arslanbekov z Moskvy.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.10 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Volga Nižnij Novgorod - FK Krasnodar  (sobota 11:00)
Velké nepříjemnosti si nadělala Volga v minulém kole, kdy podlehla poslednímu Tomsku 0:1. Šanci na reparát mají svěřenci trenéra Čeryševa proti Krasnodaru. Ten má také co napravovat, před týdnem překvapivě nestačil na Těrek 1:3.

Vzhledem k nepříznivým povětrnostním podmínkám panujícím v Nižním Novgorodu bylo utkání přeloženo na stadion Severnyj s kapacitou 3180 diváků.

Fotbalistům Volgy se pravděpodobně nevyhnou baráži o udržení v ruské Premier Lize. V současné bídné formě ale klubu hrozí přímý sestup. Volga je po 34 odehraných kolech třináctá s čtyřbodovým náskokem na patnáctý Spartak Nalčik.

Krasnodar je devátý s 45 uhranými body, sestupové starosti se ho netýkají. Minulou sobotu tým kouče Slavoljuba Muslina nestačili na Těrek Groznyj, ale to byl ojedinělý výpadek krasnodarského celku. Nutno dodat, že ve zmiňovaném utkání krasnodarští neproměnili kupu šancí, zatímco Čečenci byli stoprocentně produktivní.

Z virové infekce se zotavil kapitán Krasnodaru Amisulašvili, na marodce hostujícího týmu jsou Erochin a Michejev. Kvůli kartám stojí šikovný Brazilec Joaozinho. Také Volga počítá ztráty, "hříšníci" Grigalava a Plešan mají stopku, Abajev a Maksimov utkání vynechají kvůli zranění.

Utkání Volga Nižnij Novgorod - FK Krasnodar začíná v sobotu od 11:00 na stadionu Severnyj. Utkání bude řídit hlavní sudí Stanislav Suchina z Malachovky.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.63 - 3.00 - 2.88
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Těrek Groznyj - FK Rostov  (sobota 13:30)
V souboji sousedů v tabulce přivítá desátý Těrek Groznyj jedenáctý FK Rostov. Podaří se celku z Grozného konečně porazit Rostov?

"Doufám, že nás fanoušci podpoří v hojném počtu. Myslím si, že posledním zápasem jsem jim dali důvod přijít a udělat skvělou atmosféru," připomněl hlavní trenér Stanislav Čerčesov nedávné vítězství nad silným Krasnodarem.

Těrek má před utkáním proti Rostovu početné absence. Pouze individuálně trénují Adilson s Kacajevem, ze zranění se zotavuje Legear. Červená karta v utkání proti Krasnodaru vystavila stopku brankáři Džanajevovi a mozek hry Čečenců Blagoj Georgijev nasbíral žluté karty.

Rostovčané se mohou pyšnit kladnou bilancí vzájemných duelů proti Těreku. Z osmi utkání hned pětkrát vyhráli a třikrát utkání skončilo nerozhodně. Naposledy se obě mužstva střetly 20. srpna a zápas skončil 1:1.

V minulém kole Rostov porazil Křídla Sovětů 1:0, stínem bylo vyloučení záložníka Gatcana, který bude v sobotním utkání chybět. Do něj nezasáhnou ani zranění Kalačjov s Radičem. Naopak obránce Kruglov se ve středu zotavil ze zranění a je připraven proti Těreku nastoupit.

Duel Těrek Groznyj - FK Rostov hostí moderní stadion Achmat Arena. Hraje se v sobotu 17. března ve 13:30, zápas bude řídit sudí Kazarcev z Petrohradu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.10 - 3.75
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
9.FK Krasnodar341291343:4845
10.FK Rostov341091536:4839
11.Těrek Groznyj341081633:4938
12.Amkar Perm349101527:4337
13.Volga Nižnij Novgorod34942126:4431
14.Křídla Sovětů Samara347101723:4631
15.Spartak Nalčik34691929:4627
16.Tom Tomsk34592021:6224

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Huszti nádhernej gól

Aršavin si to dává s prstem v nose

Reagovat
smazaný uživatel

kolik se hraje ještě zápasů?

Reagovat
smazaný uživatel

9?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele