Ruská Premier Liga - souhrn 22. kola

27.08.2011, 15:30, aktualizováno 28.08.2011, 20:59
Komentáře a souhrny
Zenit Petrohrad rozstřílel Krasnodar a dostal se do čela tabulky, protože CSKA jen remizoval v derby na Spartaku. Dinamo Moskva přehrálo Nalčik, Samuel Eto'o se uvedl gólem a zajistil Anži bod z Rostova. Volga porazila 3:1 Těrek a odskočila od sestupových příček. Lokomotiv porazil Kubaň a dostal se před něj v tabulce...

Kubaň Krasnodar - Lokomotiv Moskva 0:1

28.08.2011 19:00

Góly: 36. Felipe Caicedo

Ve formě hrající Kubaň doma padla. Série vítězných zápasů se zastavila na trojce. Lokomotiv v Krasnodaru vyhrál brankou nové posily Caiceda.

Domácí na svého soupeře vlétli a drželi jej blízko jeho svatyně, ale nemohli se kloudně prosadit. A tak hrozili zejména po rozích a standardkách. Jednu takovou zahrával v 10. minutě Komkov, ale Guilherme míč kryl. Po dvacetiminutovém bezvětří, kdy se spíše faulovalo než hrálo, padl první gól utkání. Trochu překvapivě jej vsítili hosté. Šiškin zahrál přímý kop na vzdálenější tyč, kde hlavičkoval da Costa, ale brankář domácích Bělenov míč vyrazil, bohužel pro něj pouze ke Caicedovi, který hlavou vstřelil svůj první gól v Premier lize. A to byl teprve jeho třetí start za Lokomotiv a druhý v základu! 0:1.

Na konci poločasu ještě pálil aktivní Traore, ale Filcov, který před gólem vystřídal zraněného Guilhermeho, balon chytil, a tak se šlo do kabin za příznivého stavu pro hosty.

Hned na začátku druhé půle Traore opět mířil k brance Lokomotivu, ale ve vápně byl faulován a kopala se penalta. K exekuci se postavil do té doby dobře hrající Varga a Filcov chytil! Záložník Kubaně pálil po zemi k tyči, ale náhradní brankář Moskvanů balon skvěle vyrazil mimo. Na druhé straně mohlo být hotovo, Maicon vyslal do akce Caiceda, ale ten ve vápně selhal a mířil mimo. Bělenov si oddechl. Poté se fotbal opět vytratil. Hra se začala kouskovat častými střídáními nebo faulováním, padlo i pár žlutých karet. Ze závěrečného náporu Krasnodarských tak nic nebylo a hosté v pohodě dokráčeli k cennému vítězství, které jim pomůže v boji o poháry. Kubaň po vcelku dobrém výkonu nemusí věšet hlavy.

Více informací k zápasu

Spartak Moskva - CSKA Moskva 2:2

28.08.2011 17:00

Góly: 45. Welliton, 75. Emmanuel Emenike - 51. Seydou Doumbia, 69. Zoran Tošić

Strhující zápas mezi domácím Spartakem a CSKA přinesl čtyři branky. Nejdříve vedli domácí, CSKA stav zvrátilo na svou stranu, ale Emenike byl nakonec proti. 2:2.

Počátek utkání patřil spíše hostům, kteří branku Spartaku zasypávali střelami z velké dálky, hned z úvodu stojí za zmínku pokusy Ignaševiče nebo Tošiče, ale ani jeden z nich úspěšný nebyl. Ve 12. minutě utkání pálil z trestného kopu Honda, ale Dikáň byl na místě. Pár minut na to utekl aktivní Tošič Kirillu Kombarovovi a z velkého úhlu vyslal polocentr polostřelu na bránu Spartaku, Dikáň na balon nedosáhl, ale zachránila jej tyč! CSKA bylo lepším týmem. Ale ve 30. minutě pro tým Leonida Sluckého přišla pohroma. V souboji Wellitona s Akinfejevem se ruský brankář zranil a musel střídat, nahradil jej Čepčugov. Reprezentační brankář Ruska má pravděpodobně přetrhané vazy v koleni. Nerozchytaný Čepčugov nakonec na konci poločasu kapituloval. Spartak z první větší šance skóroval. Stalo se tomu tak v třetí minutě nastavení první půle. Carioca vyslal kolmicí Dmitrije Kombarova, který přihrával před bránu, jenže balon narazil do Čepčugovovy nohy a vyletěl do výšky. V této situaci se nejlépe zorientoval Welliton a hlavičkou poslal míč do brány. 1:0 a konec poločasu.

Po šesti minutách druhé půle bylo však srovnáno. Na starosti si to vzal člen útočného komanda CSKA Seydou Doumbia. Tošič kopal roh a balon ve vápně cestoval mezi hráči, až doletěl k cílové destinaci, nártu Doumbii, který bez skrupulí bombou doprostřed brány vyrovnal na 1:1.

O pár minut později se zaskvěl náhradní brankář Armějců, De Zeuw vyslal střelu, která byla tečována Ignaševičem, ale Čepčugov balon nakonec chytil. Důežitý zákrok. Hosté byli ve svém snažení úspěšnější. Tošič se probil hradbou těl a vyměnil si míč s Doumbiou, který mu jej do vápna obratem poslal zpátky, srbský hráč už pak s Dikáněm neměl problém. 1:2!

Už už se zdálo, že Armějci vedení udrží, ale v 75. minutě Spartak srovnal krok. Emenike dostal třicet metrů před bránou míč, trošku si jej potáhl a z dobrých pětadvaceti metrů vystřelil. K úžasu všech skončila střela v bráně. Krásná střela do šibenice. 2:2!

Tři minuty na to dal Vagner gól a skóre se opět mě....vlastně neměnilo, Brazilec stál v ofsajdu. Zbytek utkání byl ve znamení hlídání dobytých pozic. Nikdo nechtěl už udělat chybu, a tak bitva o Moskvu nemá vítěze, po krásném zápase oba týmy berou po bodu.

Více informací k zápasu

Rubin Kazaň - Křídla Sovětů Samara 1:0

28.08.2011 16:45

Góly: 36. Vladimir Ďaďun

V letošní sezóně vsítil útočník Kazaně Vladimir Ďaďun pouze dvě branky. A obě padly do sítě Křídel Sovětů Samara. Tentokrát jeho gól znamenal vítězství 1:0.

Rubin Kazaň měl v prvním poločase převahu, kterou ve 36. minutě zúročil ve vedoucí branku. Ďaďun nedal nekompromisní hlavičkou gólmanu Veremenkovi žádnou šanci. Vzápětí měl Ďaďun další příležitost skórovat, ale trefil nohu jednoho z obránců Křídel. Hosté měli jednu zajímavou příležitost po střele Grigorjana, gólman Ryžikov se ale blýskl bravurním zákrokem.

Po změně stran mohl přidat druhou branku Noboa, ale obránce Callagov jej o míč připravil. Samara se k brance Rubinu dostávala výjimečně. Zato Rubin vyslal ve druhém poločase dvě nebezpečné střely z kopaček Martinse a Natcha, Bělorus Veremko si ale s nimi poradil. V závěru se mohl vyznamenat bývalý hráč Kazaně Kornilenko, ale minul. Rubin tak zvítězil 1:0.

Více informací k zápasu

Zenit Petrohrad - FK Krasnodar 5:0

28.08.2011 14:45

Góly: 24. Aleksandr Keržakov, 30. Aleksandr Keržakov, 79. Aleksandr Keržakov (pen.), 85. Roman Širokov, 90. Danny

Skoro jako v Sarajevu si museli připadat fotbalisté Krasnodaru, akorát místo sedmi kulí dostali pět branek. Třemi góly se na tom podílel Alexandr Keržakov.

Začátek utkání byl překvapivě příznivější pro hosty, zejména Samosonov zlobil obranu Zenitu, ale po úvodním náporu se hra zklidnila a přišly chvíle mistra gólu, Alexandra Keržakova. První čárku si udělal v 24. minutě. Aktivní Samsonov se na půlce pokoušel o kličku, ale jeden z hráčů domácích jeho pokus vystihl a vyslal Fajzulina vstříc vápnu soupeře. Ten ještě poslal balon na křídlo Dannymu a ten vyslal konečný balon do vápna, kde si kulatý nesmysl našel právě Keržakova. 1:0!

O šest minut později se skóre měnilo zase a druhá čárka pro hráče s desítkou na zádech. A že to byl krásný gól. Lazovič zabojoval na vlastní půlce a balon mu do autu neutekl, poslal krásnou kolmici na Dannyho a ten přihrál jen před bránu. Prázdná brána, Keržakov u míče = 2:0.

Domácí poté nechali Krasnodar snít o bodech a do poločasu už neudeřili.

Druhá půle byla o něco méně akční, než ta první, ale přeci jen se diváci gólů dočkali. Konkrétně v 79. minutě Keržakov završil hattrick. Stalo se tak po faulu Joazinha, který po postrčení protihráče dostal žlutou kartu a kopala se penalta. Keržakov pálil doprostřed, Gorodov skákal doleva. 3:0.

Čtyři minuty na to se skóre opět měnilo. Děnisov za vápnem centroval dovnitř a Širokov se nezdržoval zpracováním balonu a rovnou z první trefil balon do sítě. 4:0.

Poslední gól si Spalettiho svěřenci nechali na poslední minutu nastavení. Po přihrávce jednoho z hráčů Zenitu se Danny řítil sám na Gorodova a dloubáčkem ho překonal. 5:0 a konec.

Více informací k zápasu

Dinamo Moskva - Spartak Nalčik 2:0

28.08.2011 14:30

Góly: 17. Kevin Kurányi, 36. Igor Semšov

Dinamo Moskva se rehabilitovalo z porážky proti Machačkale a porazilo Spartak Nalčik 2:0. Branky, padly v prvním poločase, střelecky se prosadili Kuranyi a Semšov.

Bělomodří nechtěli ponechat nic náhodě a od prvních minut bušili do obrany Nalčiku. V 17. minutě domácí vedli 1:0, Samedov se uvolnil na pravé straně a jeho centr zakončil Kuranyi za záda Fredrikssona.

Druhé branky se Dinamo dočkalo ve 35. minutě. Semšov se uvolnil před pokutovým územím a nádhernou střelou pod břevno zvýšil na 2:0.

Spartak Nalčik si za celý zápas vytvořil minimum šancí. Hrozil ze standardních situací nebo dalekonosných střel, ale nic závratného. Dinamo mohlo přidat další branky, ale nakonec stav 2:0 vydržel do závěrečného hvizdu.

Více informací k zápasu

FK Rostov - Anži Machačkala 1:1

27.08.2011 18:00

Góly: 72. Cimafej Kalačow - 80. Samuel Eto'o

Fotbalisty machačkalské Anži dokázal před porážkou zachránit až v 80. minutě Eto'o, který překonal brankaře po přesném pasu od Jurije Žirkova.

Domácí začali aktivně, jenže hned narazili na nebezpečné protiútoky Anži. Nakonec musel Okoronkwo faulovat Bussufu a obdržel za to žlutou kartu. Přímý kop rozehrál sám faulovaný a jeho střela mířila těsně vedle tyčky.

Několik minut na to hosté museli střídat. Hřiště na nosítkách opustil Dzsudzsák. Na hru Machačkaly to však vliv nemělo. K polovině poločasu se hra vyrovnala, nikdo neměl navrch.

Osamocený hrot Tardelli se pořád nedokázal zapojit do hry. Byl absolutně neviditelným. Ale i bez Tardelliho má Anži fotbalisty, kteří mohou útočit. Například Bussufa střílel hlavou z bezprostřední blízkosti, jenže brankář Pletikosa svůj tým zachránil.

Po přestávce hrály oba týmy docela živě. Rostované mohli jako první otevřít skóre. Adamov v jedné ze situací mířil hlavou do břevna. A pak pasivního Tardelliho vystřídal Eto'o. Vzápětí domácí rozehrávali standardní situaci. Střílel Česnauskis a poté, co balón minul cíl, se hráč chytil za hlavu. Samozřejmě, svěřenci Balachnina se i při útocích ohlíželi na vlastní bránu, kde se vlastně nachází nebezpečný Kamerunec. Proto se také Rostované snažili držet si míč na kopačkách.

Jelikož se hostům nedařilo sebrat domácímu týmu míč, na řadu přišly fauly. Tagirbekov těsně u své šestnáctky fauloval Papadopulose. Kalačev poslal z přímého kopu střelu do dolního rohu a skóroval.

Hosté se však jen tak nevzdali a osm minut na to vyrovnali. Vše vymyslel Žirkov, který po slalomu mezi hráči poslal přízemní centr do brankoviště a nabíhající forvard z Kamerunu poslal míč do prázdné brány. Během zbývajících minut se oba týmy snažily najít cestičku ke gólu, ale ani jedné jedenáctce se to nepovedlo. Zápas skončil remízou.

Více informací k zápasu

Volga Nižnij Novgorod - Těrek Groznyj 3:1

27.08.2011 15:45

Góly: 18. Sanžar Tursunov, 39. Gogita Gogua, 55. Goča Chodžava (pen.) - 85. Aleksandr Pavlenko

Volga porazila Těrek v zápase, kde hru ordinoval trenér Peredňa. Čeryšev onemocněl a v jeho nepřítomnosti volžané přetrhli sérii šesti zápasů bez vstřeleného gólu.

První střelu zápasu vyslal ze standardní situace Gogua, který byl docela aktivní na svém křídle. A herně předčil jak vlastní spoluhráče, tak i protihráče. Ti všichni si hned ze začátku naordinovali pěší tempo a během takové hry navíc dokázali hodně kazit. Ovšem náboj tento zápas měl, vždyť sudí během první půle rozdal šest žlutých karet. I přesto dokázali volžané skórovat.

Tursunov zůstal naprosto osamocen na rohu brankoviště a poslal míč do brány, když dokonce stihl i zamířit. Hosté se hrnuli dopředu, jenže absolutně bez nápadu. Před obranou Volgy byli bezzubí. Proto nikoho neudivil ani druhý gól z kopaček domácích. Gogua převzal míč ve středu šestnáctky, otočil se a poslal ho do dolního rohu.

Zajímavá statistika se objevila na informační tabuli během přestávky. Ta totiž hlásila, že Šamil Asildarov během první půle uběhl pouhopouhý kilometr a půl. V druhé půli, kdo ví proč, podkopl Maurício zezadu Plešana a Nikolajev odpískal penaltu, kterou bez problému realizoval Chodžava.

Vlastně by tím mohl zápas i skončit. Těrek totiž odehrál jeden z nejhorších zápasů sezóny. A nic na tom nezměnil gól Pavlenka v poslední desetiminutovce. S takovou hrou může Těrek na první osmičku zapomenout.

Více informací k zápasu

Tom Tomsk - Amkar Perm 0:0

27.08.2011 13:30

Góly: -

Tom opět nedokázala zvítězit na svém hřišti, ovšem navzdory prognózám bookmakerů s Amkarem neprohrála. Pavel Golyšev neproměnil penaltu a několik sekund před koncem netrefil prázdnou bránu Burmistrov.

Po nudném začátku Tomiči provedli pár nebezpečných útoků, které zakončili střelami Baľajkin a Golyšev. Sergej Narubin se však jen protáhl. Stejným způsobem pokračovala hra i nadále. Domácí se snažili tlačit do útoku. Amkar vyčkával na svou šanci pro protiútok. Ale docela brzy si hráči Permi uvědomili, že moc nebezpeční Sibiřané nebudou. A hru vyrovnali. Ve 34. minutě se u brány Pesjakova zrodila první gólová šance, kdy Michalev vtrhl do šestnáctky z pravé strany, jenže tomský gólman vytěsnil střelu nohama.

Ze začátku druhé půle rozhodčí nečekaně odpískal penaltu proti Amkaru. Pejev totiž v rohu pokutového území vrazil do Kanunnikova. Jenže Pavel Golyšev z puntíku vystřelil laxně a Narubin střelu vytěsnil. Pár minut na to do Narubina z tří metrů střílel Skobľakov.

Baskakov brzy vystřídal, ze hřiště stáhl Baženova. Rachimov pustil do hry Burmistrova, který vzápětí neproměnil gólovou šanci. Chvíli na to se na hřišti objevil i Klimov a také málem skóroval. Ke konci zápasu domácí docela riskovali, když chtěli za každou cenu vstřelit gól. V 86. minutě se během záchrany týmu před průnikem Klimova zranil Popov. Poslední šanci vstřelit gól měl na kopačkách Burmistrov. V nastaveném čase obehrál Pesjakova, jenže do prázdné brány se netrefil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad22137241:1546
2.CSKA Moskva22137242:1746
3.Dinamo Moskva22125539:2541
4.Rubin Kazaň22108428:1838
5.Anži Machačkala22107525:1937
6.Lokomotiv Moskva22106633:2236
7.Spartak Moskva22106630:2536
8.Kubaň Krasnodar22104829:2134
9.FK Krasnodar2268824:3226
10.Těrek Groznyj22651120:3223
11.Amkar Perm2258915:2823
12.Volga Nižnij Novgorod22621420:3020
13.Tom Tomsk22481018:3520
14.FK Rostov22461223:3718
15.Spartak Nalčik22381118:2917
16.Křídla Sovětů Samara22371214:3416

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (36)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Eto'o gol

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem rozpolcen, rozhodně Machačkale a podobným klubům z toho "regionu" Těrek,Nalčik, ještě minulý rok Vladikavkaz, nefandím, je jich tam na to, že Rusko má 140 mil obyvatel a asi 12 milionových měst, příliš moc...ale zároveň Eto'ovi přeju, aby se chytil

Reagovat
smazaný uživatel

To že to nejsou milionový města znamená že nemůžou hrát první ligu? Takže nesmí hrát podle tebe lepší fotbal než ta milionová města? máš dost zajimavý názor

Reagovat
smazaný uživatel

Tak samozřejmě, že mohou, jen mi to příjde zvláštní, když v tak velké zemi, kde ligu hraje jen 16 klubů, je toli týmů zrovna z ekonomicky nejzaostalejší části Ruské Federace a taková velkoměsta, jako třeba Ufa, Omsk, Jekatěrinburg...tam zastoupení nemají rozhodně bych je tam viděl raději než Čečence, Dagestánce a podobně...ale aby to nebylo špatně pochopeno - nemám nic proti jejich kultuře, jejich Islámskému vyznání, jen mi to příjde, jak už jsme psal, dost zvláštní

Reagovat
smazaný uživatel

V Ufe, Omsku a Jekaterinburgu neni o fotbal ani takovej zajem a podminky. Vypadalo by to tam pri nejlepsim jako v Kazani, ktera ikdyz vyhravala co se dalo, tak zajem byl naprosto zalostnej. Bohuzel..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co vím, tak v Kazani byl na ligu mistrů plný stadion a i na ligu domácí, v době, kdy vyhrávali tituly, byly slušné návštěvy, taky je tam nevýhoda hodně špatného stadionu tam, ale už se staví nový, pro Universiadu 2013, tak by to mělo být lepší. Kazaň je, po Moskvě, nejbohatší region v Rusku a potenciál rozvoje fotbalu je tam minimálně stejně velký, jako v Petersburgu

Reagovat
smazaný uživatel

Na ligu mistru byl plnej stadion vyletniku co nikdy jinak na fotbal neprisli. Jinak ligovy zapasy byly porad zalostne poloprazdny a nedejboze, aby zrovna soubezne nehrali AK Bars. To bylo na stadionu sotva 10 000 i na tymy jako Loko, Spartak atd. A prave i vzhledem k tomu jak velkej tam je potencial, tak je to fakt bida.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak aspoň je tam zájem o ten hokej, nevím, koli má kapacitu AK Bars Kazan, ale co sem viděl KHL v televizi, tak tam bylo plno...Stejně si myslím, že as postaví ten nový stadion, budou návětěvy větší, to je stejné, jako v Petersburgu, tam by potřebovali nový stadion jako sůl, zájem je tam velký, ale tu "Gazprom Arenu" tam taky už staví pěkně dlouho...i když vím, že firma Gazprom od toho odstoupila, tak to bude muset asi dofinancovat město, každopádně ta stavba vypadá úchvatně

Reagovat
smazaný uživatel

Petrohrad k zajmu zadnej novej stadion nepotrebuje. Cely mesto zije fotbalem, saly a vlajky potkas na kazdym rohu, v kazdym druhym autobuse nebo marsrutce. Zenit je v podstate symbolem celyho mesta. Srovnavat Petrohrad s Kazani v tomhle ohledu je fakt uplne mimo

Reagovat
smazaný uživatel

nebudou větší návštěvy. Mám kamarádku, která pochází přímo z Kazaně a ta mi sama potvrdila, že AK Bars je jasná jednička, až pak je tam fotbal. Ale aspoň mám od ní šálu Rubinu

Reagovat
smazaný uživatel

Co se týče tý chuduby, bych nebyl tak pesimistický :) V Grozny už postavili nový stadion, a samotné Grozny vypadá čistě, nově, co se týče Machačkaly tak tam už se začína stavět nový komplex: "Anži City" Který zahrnuje nový stadion "Anži Arena" Treninková hřiště, Obytné části, kina, aqua park...a mnoho dalšího, co se týče počasí, tak má Čečensko a Dagestán ty nejlepší podmínky, pro trávník..atd, a co se týče návštěvy stadionu tak v Machačkele je už tradičně plný stadion a Anži přitahuje diváky po celém Rusku a myslím že začne přitahovat i po celé Evropě...

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže to vše je jen "pseudobohatství", pár "paláců ze zlata", ale běžní pracující tam mají 4x menší mzdy, než třeba v Moskvě, dalo by se říct, že to jsou novodobé "Potěmkinovy" vesnice, pozlátko na povrchu, ale bída uvnitř

Reagovat
smazaný uživatel

:) 4x,5x,6x, menší mzdy mají o proti Moskvanům všude v Rusku, ja bych řekl že ta "Potěmkinova vesnice" ja ta Moskva a neboj v lidi tam nejsou tak chudý jak si myslíš :) byl jsem v Dagestánu a 95% lidí tam má vlastní dům, nebo popřípadě byt v rychlé se budujicím centru Machačkaly

Reagovat
smazaný uživatel

Tak samozřejmě, mají se tam lidí ještě relativně dobe, jen jsem narážel na "Anži City", "Grozny City" a podobě, na megalomanské projekty "pánů" kteří by chtěli moc, ale mají málo...taky jsem v Rusku byl, takže to mohu docela objektivně posuzovat, i když jsem byl jen v Kazani a v Soči

Reagovat
smazaný uživatel

Ale no tak, Anzi po celym Rusku pritahuje spis porad vetsi nesympatie, nez fanousky. Pozornost pritahuje akorat svoji kontroverznosti a sokujicima nakupama. Jeste pred nedavnem (ikdyz buhvi, jestli to tak neni dal) to byl jenom spinavej zkorumpovanej klub, kterej si neumel ani postavit poradne stadion (Chazar byla opravdu saskarna ).

Co se tyce bohatstvi a zivotnich podminek, tak ma Otec Fura pravdu. Jinak nektery lidi se tam sice maj opravdu krasne, ale zijou v podstate jako za totality... delaji jenom to co jim bohaty pan dovoli.

Reagovat
smazaný uživatel

"

Co se tyce bohatstvi a zivotnich podminek, tak ma Otec Fura pravdu. Jinak nektery lidi se tam sice maj opravdu krasne, ale zijou v podstate jako za totality... delaji jenom to co jim bohaty pan dovoli."

:D Si me opravdu rozesmál, tohle co jsi napsal je pravda o celým Rusku ne jenom o Kavkaze

"Ale no tak, Anzi po celym Rusku pritahuje spis porad vetsi nesympatie, nez fanousky. Pozornost pritahuje akorat svoji kontroverznosti a sokujicima nakupama. Jeste pred nedavnem (ikdyz buhvi, jestli to tak neni dal) to byl jenom spinavej zkorumpovanej klub, kterej si neumel ani postavit poradne stadion (Chazar byla opravdu saskarna ). "

A jak chceš aby přitahovali fanoušky? Tvůj nick hovoří za vše fanoušek Zenitu :) co nesnese že se v Rusku buduje klub který za nějakou dobu předčí ten tvůj Zenit, CSKA,Spartak...atd

Reagovat
smazaný uživatel

tobě nevadí ty týmy, co si koupí bohatí magnáti a mají to jako hračku a nakupujou hráče za totálně přemrštěný částky, které absolutně neodpovídají realitě? Viz. v minulosti Chelsea, teď Man. City či teď Anži. To už skoro není ani o fotbale jako o tom, kdo má jakou "hračku".

Reagovat
smazaný uživatel

Pleteš si to, Sulejman Kerimov je rodilý Dagestánec, on to nemá jako hračku, ted'ka to má spíš jako povinost, on převzal Anži se slovy "Povznesu Dagestán", jestli to nechápeš tak on má touhu aby byla Anži nejlepší a ne nevadí mi to že se nakupujou fotbalisty ze přemrštěné částky, nejsou to moje peníze a myslím že nemáte ani právo do toho nějak kecat...

Reagovat
smazaný uživatel

no, ono už jen "pozdvihnout Dagestán" je hodně zlý. A žiješ v pohádce, probuď se do reality, tihle mecenáši opravdu mají tyhle kluby jako hračky. A nejhorší je, když mají neomezený přístup k penězům, to pak dělá z fotbalu nechutnej byznys. Kup si třeba Hattrick či si sežeň včerejší Sport, bylo tam o tom docela zajímavé články.

Contro il calcio moderno.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si to nepochopil, ale nevadí tobě nic vysvětlit ani nejde...

Reagovat
smazaný uživatel

pač ty se znáš s Kerimovem osobně a víš, jaké má plány. Gratuluju ti

Reagovat
smazaný uživatel

Neznám se snim osobně, ale díval jsem se na rozhovor s Germanem Tkačenkem (myslím že na 100% nevíš kdo to je) četl jsem rozhovory s Kerimovem, koukal jsem se na jeho rozhovory a není to šejk který si koupil náhodný klub, chápeš to? Pro něj to je jako povinost, chápeš? To je jako kdyby si převzal rodinnou firmu a pak se na ní vysral, ty bys to možna udělal, ale ostatní ne....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jezis to jsou kecy, kdyby chtel povznest Dagestan, tak postavi skoly a nemocnice. Myslim si, ze za 27 mil euro by jich bylo dost.

Reagovat
smazaný uživatel

a jinak, proto se mu směju, na to už se jinak ani reagovat nedalo

Reagovat
smazaný uživatel

Kerimov má fond pro chudé, a chce postavit 7 škol, myslím že už tohle je dostačujicí, tak se směj radši svojí gambáč lize :)...

Reagovat
smazaný uživatel

teď si mu to nandal. Přitom tenhle nick sem tam živ neviděl...

Reagovat
smazaný uživatel

K prvnimu bodu.... Rusko obecne sice ma v tomhle k zapadu jeste porad nejakej kus co dohanet, ale v tehle oblastech jako Cecensko nebo Groznyj to je jeste stokrat horsi.

Jak chci aby pritahovali fanousky?? Duvod k fandeni nejakym klubu je to kolik maji na bankovnim uctu? ... tak to je opravdu hodne smutny, ze tohle dokazes napsat. A podobny fanousky nesnasim i u Zenitu, ale bohuzel je takovejch hodne po celym RUsku...

Reagovat
smazaný uživatel

Kdy jsem napsal že důvod k fandění je to kolik mají financí??? Já jsem napsal že Anži přitahuje fanoušky po celým Rusku a to je pravda, a co se týče toho nenávidění tak Anži nenávidí jen "fanoušci" Moskvevských klubů a "fanoušci" Zenitu, to si mohl vidět třeba u Žirkova, když hraje Anži v Moskvě tak na Žirkova píská celý stadion (protože si říkaj: co si to dovolil přestoupit do jinýho klubu než z Moskvy") a když hrajou mimo Moskvu tak nikdo na nikoho nepíská

Reagovat
smazaný uživatel

Ja jsem psal, ze Anzi pritahuje "fanousky" jenom diky tem kontroverznim nakupum za astronomicky penize...a ty jsi mi na to rek "A jak chces aby pritahovali fanousky?"

...jinak to je neskutecny cist co pises. Ze se tu az takhle rychle objevi podobny prispevky to jsem fakt necekal..

Reagovat
smazaný uživatel

"Ja jsem psal, ze Anzi pritahuje "fanousky" jenom diky tem kontroverznim nakupum za astronomicky penize...a ty jsi mi na to rek "A jak chces aby pritahovali fanousky?" "

Já jsem nepsal že to přitahuje fanoušky FANDIT ZA ANŽI!!!! ja jsem psal že ty hráči co nově přišly přitahujou fanoušky rivalů NA STADION!!! A můžeš mi napsat co tak neskutečného jsem napsal ?? Žeby pravdu?

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt se tu moc bavím, hlavně když čtu příspěvky všeznalce Kerzak0va o tom jak se kde žije, kolikrát si proboha byl v Dagestánu v Čečensku? Ty soudíš lidi podle pár jedincích? Co je špatné na tom, že rodilý Dágestánec chce vybudovat kvalitní mužstvo ve své zemi ? Ostatní si můžou dělat co chtějí a v nějakém Dagestánu se to nesmí? Fakt směšný a hlavně rusové se z toho můžou po.rat, že jim v nenáviděném Kavkazu roste konkurence ,nic víc v tom není...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja sem jeste bohuzel do Dagestanu a Cecenska nejel, ale neboj, chystam se tam.... Kavkazce sice opravdu znam jenom podle toho co jsem kdy potkal v Petrohradu nebo Moskve, ale zaprvy se o to docela zajimam, zadruhy znam nazory lidi co tam zijou a zatreti od lidi co jezdi pravidelne na vsechny zapasy (tudiz i do Groznyho a Machackaly) uz jsem toho taky hodne slysel.

A me vyhazovani astronomickejch castek za svetovy hvezdy vadi obecne, nejenom u Anzi (ano i u Zenitu mi to vadilo), takze nejde o Dagestan... ikdyz u Anzi je to horsi v tom, ze ten klub mi byl nesympatickej jeste pred tema milionama - kvuli korupci a dalsi spine.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole jednou se chci dívat na ruskou ligu a frajeři tam dávaj golf. No to mi ho vyndej ,,,

Reagovat
smazaný uživatel

Suchý konečně v základu. A dostali jen 2 goly.

Reagovat
smazaný uživatel

Jěště s CSKA.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele