Ruská Premier Liga - souhrn 19. kola

07.12.2012, 17:25, aktualizováno 10.12.2012, 19:03
Komentáře a souhrny
Šlágr kola skončil smírem, Zenit remizoval s Anži. Spartak vyhrál v Kazani, přeskočil jí v tabulce a poskočil na pohárová místa. CSKA si pojistilo vedení vítězstvím nad Saranskem, Dinamo uspělo v Grozném. Venku se dařilo také Krasnodaru, Samaře a Volze, která překvapila na Lokomotivu, Alanija veze bod ze hřiště Kubaně...

Zenit Petrohrad - Anži Machačkala 1:1

10.12.2012 17:00

Góly: 66. Konstantin Zyrjanov - 24. João Carlos

Zajímavou dohrávku přineslo poslední podzimní kolo Premier ligy. hostující Anži sice vedlo, ale Zenit dokázal srovnat a drží se v boji o titul. Hosté zase ztrácí na CSKA, tentokráte dva body.

Hráči Anži byli v úvodu zápasu lepším celkem. Hrozili zejména Boussoufa s Etooem, nicméně jejich průniky k ničemu nebyly, neboť domácí obrana si počínala zodpovědně. Na druhé straně se také se šancemi pytel zrovna neroztrhl, a tak se čekalo na první chybu. Ta přišla v 23. minutě, kdy Žirkov centroval z levé strany pole a Joao Carlos hlavičkoval. jak jednoduché. Navíc Brazilce nikdo při skórování neobtěžoval, obrovská chyba petrohradské obrany. 0:1.

Obdržená branka Spalettiho svěřence nakopla. Činili se hlavně Danny s Hulkem, ale jejich výzvy Děnisov ani Witsel nevyslyšeli. Do kabin se šlo tedy za příznivějšího stavu pro hostující Machačkalu, která se tak virtuálně posunula na první pozici tabulky, o skóre před CSKA.

Druhá půle přinesla rovněž velké čekání "na Godota". Oba celky působily bojácně, patrně jim chyběla podpora fanoušků, neboť na zápas nebyli vpuštěni po extempore fanoušků Zenitu v Moskvě. Obrany působily jistě a útočníci proti nim bezradně, až přišla 66. minuta a pěkná kombinace Hulka se zadákem Anjukovem, který se po přihrávce od Brazilce dostal k centru, který usměrnil do brány Konstantin Zyrjanov, Gabulov nemohl nic moc dělat. Modří se tak radovali z vyrovnání. Můžeme dodat, že zaslouženého, v druhé půli měli domácí mírnou územní převahu. 1:1.

Jako v první půli nakopla obdržená branka domácí, tak se teď opakovala podobná situace na druhé straně. Dagestánci začali útočit, jenže Etoo ani Boussoufa neuspěli, a tak utkání skončilo remízou 1:1. Na okraj ještě dodáme, že si v nastavení připsal červenou kartu Danny.

Více informací k zápasu

Rubin Kazaň - Spartak Moskva 0:1

10.12.2012 14:45

Góly: 60. Aiden McGeady

Spartak překonal Rubin a posunuje se na pohárové příčky. Kazaňští naopak klesají na sedmou příčku a zdá se, že se družina Kurbana Berdyjeva dostává do mírné krize. Spartak naopak slaví první vítězství pod dosavadním koučem Valerijem Karpinem.

Zápas na stadionu Centralny začal v hodně vlažném tempu. Ani jeden z týmů se nikam nehnal, a tak jsme první zajímavější příležitost zaznamenali až v desáté minutě. McGeady se dostal do palebné pozice po přiťuknutí Ariho, jenže do rány mu vskočil kapitán domácích Šaronov. O tři minuty později pálil na druhé straně krásně z dálky Ansaldi, jenže jeho projektil dokázal brankář Pesjakov krýt. Toto byl opravdu poslední zajímavější moment utkání na dlouhou dobu, pokud nebudeme potaz brát fauly a žlutou kartu Natcha. Až ve 37. minutě se po přímém kopu Kombarova a hlavičce Dzjuby dostal míč ke Källströmovi, který nedokázal přesně zamířit. Tři minuty na to ukázal sudí Bezborodov žlutou kartu Makejevovi. Toto rozhodnutí rozlítilo Karpina natolik, že si stěžoval tak vehementně, že mu sudí dal jasně najevo - buď je to naposledy, nebo bude vykázán z lavičky. Do konce poločasu se ještě do zakončení tlačil Spartak, jenže centr na Dzjubu byl příliš vysoký.

Ze startu druhé půle se do zakončení hnal Šaronov, ale trefil jen hráče Spartaku. Následně se mohl do kolonky střelců zapsat i Ďaďun, jenže centr Kuzmina nebyl úplně nejpřesnější. V 60. minutě upaloval po odkopu od brány po levém křídle Jurado, který dokázal naprosto vyšachovat celou obranu Rubinu, včetně Ryžikova, takže po jeho přihrávce měl už McGeady úkol jen prostřelit tři hráče ve vínovém dresu - 0:1! V 74. minutě mohl zvyšovat Bryzgalov, ale jeho hlavička přeletěla branku. O minutu později mohlo být dokonce vyrovnáno. Po Kuzminově centru se ve skvělé pozici objevil Davydov, ale při zakončení selhal. Do konce utkání už bylo na hřišti prakticky jen jedno mužstvo a tím byli hosté z hlavního města. Domácí tak mohou děkovat Ryžikovovi, že utkání skončilo pouze 0:1.

Více informací k zápasu

CSKA Moskva - Mordovija Saransk 2:1

09.12.2012 13:00

Góly: 14. Keisuke Honda, 71. Pavel Mamajev - 54. Anton Bober

CSKA velmi těsně porazilo poslední Saransk a dočasně se tak posunuje na první místo. Mordovija naopak setrvává na poslední příčce, a pokud v příštím kole neporazí Machačkalu, na posledním místě i přezimuje.

CSKA chtělo dostát své role favorita okamžitě od úvodního hvizdu a na branku Mordovije se hnal jeden útok za druhým. O rozruch v hostující obraně se snažilo zejména trio Honda - Dzagojev - Musa, ale ani jeden z nich nedokázal v úvodní čtvrthodině najít recept na obranu rozprostírající se před Abakumovou bránou. Zejména rychlík z Nigérie, Ahmed Musa, měl dvě dobré příležitosti, ze kterých však gól nevzešel. Až ve čtrnácté minutě jsme viděli změnu skóre. Na začátku jen Dzagojevovu polostřelu odvrátila obrana hostí k Hondovi, který si na vápně narazil s Musou, prostrčil míč právě na Dzagojeva, který prověřil Abakumova. Ten však dokázal vyrazit jen k blonďatému Japonci, a tak se po zásluze poprvé měnilo skóre - 1:0.

CSKA dále bušilo do Mordovije, která hrozila opravdu sporadicky. Až ve 26. minutě se odhodlala k útoku, jenže Boberův pokus zlikvidoval v klidu Akinfejev. Zápas se tímto začínal vyrovnávat a Mordovija opravdu vystrkovala růžky, až postupně začala přebírat iniciativu. Toto všechno vyústilo ve vyrovnávací gól, který nebyl celkem kontroverzně uznán pro ofsajd. Pančenko ve 44. minutě krásně vymetl roh domácí brány, ale praporek pomezního byl ve vzduchu.

Do druhého poločasu nastoupila Mordovija se stejnou vervou a hned tři minuty po hvizdu se do šance dostal Pančenko. Na Ivanovův centr ovšem neměl nárok, i když se mohl přetrhnout, jenom jej lízl. V 53. minutě přišel na hřiště za hosty Muchamecin a hned se zapletl do akce, ze které padl opravdu vyrovnávací gól. Pančenko krásnou ulicí vyslal dopředu nikým nehlídaného Muchamecina, který podél Akinfejeva nahrál před prázdnou bránu volnému Boberovi. Ten už měl lehkou práci a nemýlil se - 1:1! A nevypadalo to, že by hostům tento výsledek stačil, protože dále doráželi na domácí obranu, až už to byl Muchamecin, Bober nebo Pančenko. V 65. minutě se dostali ke slovu i domácí. Honda nejdříve vystrašil hosty přímým kopem. Z následujícího rohu se dostal míč až k volnému Musovi, který nedokázal z blízky Abakumova překonat! O šest minut později domácí ten kýžený vedoucí gól už dali. Po rychlém protiútoku, poslal z pravého křídla Dzagojev míč na Hondu, ten přiťukl neobsazenému Mamajevovi a ruský záložník mohl jít slavit - 2:1!

Do konce utkání byla opět aktivnější Mordovija, která se snažila alespoň vyrovnat, jenže nebylo jí přáno. Domácí favorit, tak vyhrál 2:1 a ustrážil doma tři body. Mordovija po velmi sympatickém výkonu odjíždí trochu nespravedlivě s prázdnou.

Více informací k zápasu

Těrek Groznyj - Dinamo Moskva 1:2

09.12.2012 10:30

Góly: 64. Aílton - 12. Kevin Kurányi, 68. Kevin Kurányi

Dinamo porazilo Těrek a dostalo se už na dohled pohárovým příčkám. Domácí však prozatímně zůstávají na pohárových místech, protože ani konkurentům, kteří by je mohli ohrožovat, se příliš nevedlo.

A zápas nám začal opravdu ve velkém tempu, už ve třetí minutě si Hodzjur dal sprint daleko za vápno, protože jinak by na něj šel sám Jantscher. V dalším postupu mu zabránil krásným skluzem. O tři minuty později se vytáhl i na druhé straně Berezovskij, který vyrazil z pod břevna Lebeděnkovu hlavičku. Následně brankáře hostů prověřil i Jatčenko. Další útok jsme viděli opět před Hodzjuerm, jehož reflex prověřil hlavičkou Fernandes. Neuběhla ani čtvrthodina od úvodního hvizdu a skóre se konečně měnilo poprvé. Po rohu se Noboova hlavička dostala k volnému Kurányimu a probuzený kanonýr zavěsil - 0:1! Těrek dále bušil do obrany hostů, jenže za ní stál nepřekonatelný Berezovskij. Arménský veterán doháněl hráče čečenského celku doslova k šílenství. Lebeděnko, Rybus, Georgijev, všichni tito měli dobré příležitosti, jenže brankář hostů byl vždy připraven. Na Hodzjurovi zase ztroskotal Kokorin. Dinamo dále útočilo zejména z protiútoků, zatímco domácí byli aktivnější. Do konce první půle vynikali už jen oba dva gólmani, a tak poločas skončil vedením modrobílých.

Do druhé periody vstoupili opět lépe hráči domácího mužstva a Lebeděnko hned ze startu mohl vyzkoušet Berezovského, ale míč k němu neprošel. Těrek byl daleko aktivnější než Dinamo, které hrálo v sevřeném bloku, jenže Čečenci nemohli najít žádnou skulinu v obraně domácích. Dost tomu dopomáhalo i to, že hráči v bílém byli v rozvíjení akcí velmi statičtí, a tak pro hosty bylo velice jednoduché rozbíjet potenciální útoky. Takto vznikl i vyrovnávací gól. Dinamo velmi dobře bránilo a Těrek se až na poněkolikáté dostal k centru, který hned znamenal vyrovnání. Aílton si na Kudrjašovovu nabídku ideálně vyskočil a zavěsil. Gólu dost pomohlo i relativně špatné postavení Berezovského - 1:1! Následně mohl na stranu Těreku zápas zvrátit Maurício, jenže jeho střela rozvlnila síť jen zvnějšku.

Nedáš-dostaneš, jen minutu po Mauríciově šanci si postavil míč k rohovému praporku Jantscher. Po jeho exekuci míč dopadl do míst, kde čekal Kurányi a německý útočník poslal míč podruhé za Hodzjurova záda. Tento gól zcela odrovnal Těrek, který se už k žádnému většímu odporu nezmohl. Naopak Dinamo jakoby dostalo křídla a snažilo se náskok zvýšit. Utnout tuto snahu mohl v 80. minutě Mitrišev, leč nepovedlo se a vzhledem k tomu, že o pět minut později nedokončil svůj hattrick ani Kurányi, tak utkání skončilo 2:1 ve prospěch Dinama.

Více informací k zápasu

Lokomotiv Moskva - Volga Nižnij Novgorod 0:1

08.12.2012 14:00

Góly: 39. Šamil Asildarov

Už to vypadalo, že se lokomotiv vypne k velkým výsledkům. No, opravdu to tak jen vypadalo. Domácí prohra s Volgou vypovídá o něčem jiném. Rozloučí se touto ostudou trenér Bilič?

První půle aspoň nabídla fotbal. Pojďme se na ní podívat. Běžela 11. minuta a vše se zdálo býti v pořádku. Lokomotiv začal utkání aktivně a v této minutě mohli domácí otevřít skóre. NDoye přihrával volnému Obinnovi, ten vyzval na souboj brankáře Keržakova, překonal jej...jenže netrefil bránu. Volžané se soustředili především na bránění a útok úplně vynechali. Jenže nakonec skórovali ještě před poločasem ! V 38. minutě utekl Charitonov po křídle, překonal Ješčenka a nacentroval před bránu, kde se zjevil spasitel posledního zápasu Asildarov a protlačil míč do sítě. Volga se tedy ujala velmi překvapivého vedení. 0:1.

Domácí stáli jako opaření a do konce první půle nebyli schopni jakékoli herní odpovědi. Kouč Bilič začal být nervózní a své ovečky v šatně jistě vyplísnil. Do šaten se šlo tedy za stavu 0:1.

Druhá půle herně za moc nestála. Hru často kouskovaly fauly hostujícího celku i častá střídání. O nějakém souvislém tlaku lokomotivu nemůže být řeč, navíc když trávník v Čerkyzovském parku za moc nestojí. Ale přece se domácí dostali do jedné velké šance. V 82. minutě pálil hlavou NDoye, už už se zdálo ,že skóruje, ale famózní Keržakov jeho hlavičku k tyči zázračně vykryl. Tento zákrok nakonec znamenal veledůležité tři body pro Volgu a další zbytečnou ztrátu pro Loko. Nižnyj Novgorod tedy zvítězil 0:1.

Více informací k zápasu

Kubaň Krasnodar - Alanija Vladikavkaz 0:0

08.12.2012 11:30

Góly: -

Nudu sledoval poloprázdný stadion Kubaně Krasnodar. Domácí nebyli s to přelstít svého soupeře z Vladikavkazu. Předehnal jej aspoň červených kartách - 2:1.

zápas se hrál v poklidném tempu. Jediné, co jej narušovalo, tak byly časté fauly a žluté karty, posléze dokonce i červené. Co se první půle týče, tak ta opravdu mnoho fotbalového nenabídla, snad jen v 37. minutě pálil pohotově Popov, ale minul hostující svatyni. Za zmínku také stojí druhá žlutá karta pro Zelaa z 43. minuty, kdy Brazilec si dvěma ostrými fauly z první půle vysloužil první červenou kartu utkání. Do šaten se šlo tedy za stavu 0:0.

Druhá půle se nesla v podobném duchu. Za domácí se nejvíce snažil aktivní a ve formě hrající Popov, ale pochopení pro své fotbalové manýry u protihráčů ba ani u spoluhráčů nenacházel. Ti se především soustředili na faulování. Druhá červená přišla na pořad dne v 80. minutě, kdy si po dvaceti minutách připsal Andrej Kozlov dvě žluté karty a následoval Zelaa do kabin. Domácí vedli na červené 2:0. Hosté aspoň snížili v posledních minutách, kdy Popov přihrával a Dudijev jej poslal k zemi. První přímá červená v tomto zápase. Ten skončil remízou 0:0, jen tak na okraj..

Více informací k zápasu

Amkar Perm - Křídla Sovětů Samara 0:2

08.12.2012 09:00

Góly: 6. Ivan Čerenčikov (vl.), 39. Aleksandr Jelisejev

Křídla konečně vyhrála! Po skoro tříměsíčním čekání se Povolžané konečně dočkali výhry. Dokázali totiž vyloupit slabou Perm.

Ráz utkání určila již šestá minuta, kdy si vstřelil vlastní gól domácí zadák Čerenčikov. Po střele hostujícího forvarda Caballera se Ivan vložil do střely, bohužel pro něj tak nešťastně, že gólman nemohl nic dělat. Křídla sovětů se tak dostala do vedení. 0:1.

Domácí svého soupeře mocně tlačili, Mijalovič se v 19. minutě odhodlal ke střele, která dokonce olízla tyč Věremkovi brány, jen že vše marné. Hosté dobře bránili a domácí se dostávali jen na hranici vápna, odkud zkoušeli své štěstí. A jak plynul čas a domácí útočili, tak hosté opět dali gól. Po jenom brejku se trefil přesně k tyči Jelisejev a Grigorjan byl opět bez šance. 0:2. A když se chvíli poté nechal vyloučit ve svém druhém ligovém utkání zadák Andrej Semenov, tak se šlo do šaten s výsledkem 0:2 a s jasně rozdanými kartami.

Druhá půle z normy nijak nevystoupila. Amkar se snažil útočit i s početní nevýhodou a Samara se snažila bránit. To jí vycházelo, jen jednou v 70. minutě se povolžanská zeď rozestoupila a Jakubko pálil, ale jistý Věremko svůj tým držel bezpečně nad vodou i nadále. Bohužel pro Amkar nechal vrata zamčená i do konce zápasu. Samara tak bere veledůležité tři body. Perm se propadá tabulkou i nadále.

Více informací k zápasu

FK Rostov - FK Krasnodar 2:3

07.12.2012 15:30

Góly: 26. Dmitrij Poloz, 56. Dmitrij Kiričenko - 24. Wanderson, 38. Jevgenij Šipicin, 50. Wanderson

Zápas chudý na šance, ale bohatý na góly přinesla předehrávka 19. kola nejvyšší ruské soutěže. Hostující FK Krasnodar nakonec bere tři body po výhře 3:2.

Hosté vstoupili do utkání lépe a vytvořili si územní převahu, kterou přetavili v 24. minutě v první gól utkání. Po pěkném centru Joazinha se k míči dostal Wanderson a překonal Pletikosu, který sice vyrazil proti míči, ale kdo pozdě chodí, sám sobě škodí. 0:1.

Domácí se probrali docela rychle a hned o dvě minuty později dokázali srovnat! Blatnjak vyslal do úniku Dmitrije Poloze a ten z velkého úhlu pádil vstříc bráně a dokázal překonat hostujícího brankáře Sinicina střelou na zadní tyč; podobně jako Wanderson o chvíli dříve. 1:1.

O deset minut později se hosté opět dostali do vedení. Šílený první poločas! Tentokráte se trefil patičkou Šipicin a Pletikosa tahal balon ze své sítě podruhé. Za stejného stavu se šlo i do kabin. Fanoušek mohl být spokojen. Sice Rostov nevedl, ale útočníci byli, jak se zdálo, ve formě.

Kdo čekal konečně klidnější druhou půli, tak "valil oči" i nadále. Devětačtyřicátá minuta a Wanderson zvyšuje na 1:3! Stalo se tak po nepřesné přihrávce zadáků Rostova - Brazilec se dostal k balonu a najednou stál tváří v tvář Pletikosovi. Trefil se náramně. K levé tyči.

O sedm minut později zase domácí srovnali krok, tentokrát se po Česnauskisovo střele míč odrazil od tyče ke Kiričenkovi, který neměl problém uklidit balon do odkryté svatyně brankáře Sinicina. 2:3.

Bohužel poté se již nic zajímavého nedělo. Domácí nesebrali síly na vyrovnání a kouč Muslin svým ovečkám asi řekl, že je potřeba také bránit. Hře také neprospěla častá střídání, takže zápas skončil nakonec výhrou FK 3:2.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.CSKA Moskva19141433:1743
2.Anži Machačkala19125234:1841
3.Zenit Petrohrad19115336:2038
4.Kubaň Krasnodar19102732:2132
5.Spartak Moskva19102735:3032
6.Těrek Groznyj19102723:2732
7.Rubin Kazaň19101826:1931
8.Lokomotiv Moskva1994627:2131
9.Dinamo Moskva19100928:2530
10.FK Krasnodar1984733:2728
11.FK Rostov1955920:2520
12.Amkar Perm19541019:3119
13.Volga Nižnij Novgorod19451019:3017
14.Křídla Sovětů Samara19441118:3616
15.Alanija Vladikavkaz19251218:3111
16.Mordovija Saransk19231418:419

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (29)

Přidat komentář
smazaný uživatel

41.minúta Breznaník hore, Nijholt dole

75.minúte Breznaník dole, Grishin hore

???? buď zranenie ( ale na live komentároch nič podobné nepišu), alebo nepodarených 30 minút....

inak JAKUBKO comeback 46.minúte

Reagovat
Kongo

Ta Perm?

Reagovat
smazaný uživatel

Hmn Dinamo by ještě mohlo slušně zamotat s čelem tabulky. A Emery slušně rozesral ten Spartak.

Reagovat
Elliasson

Na 4.místo by se dostat ještě mohlo. Výš ne.

Reagovat
db18

Kevin

Reagovat
kubys

Proč u CSKA nejsou odstavce?!?!?

Reagovat
Arne

Tos psal ty?

Reagovat
smazaný uživatel

Dynamo Dresden wird aus dem Pokal 2013/2014 Ausgeschlossen!....

Tak už je to ofiko

Reagovat
Arne

Výborně... Konečně klub začne trochu jednat.

Reagovat
smazaný uživatel

A Hannover dostal pokutu 70 tisíc éček. No jo ale je to škoda. Raději bych byl pro třeba 2 zavřený zápasy v poháru než tohle.

Reagovat
kubys

Jop.

Reagovat
Arne

To je těžký, když tam dáš jeden den odstavec a zbytek přidáš druhej... Nám se ten "upgrade" už neobjeví, takže když jsi ty fonty pro odstavec sám nevložil, tak to byl jednolitej text do doby, než jsem si toho všimnul.

Reagovat
kubys

Ok, žádný problém. Jsem si myslel spíš, že to je nějaký bug.

Reagovat
smazaný uživatel

Kde jsou nějaký lidi? A ta komoušská písnička? A ty podmínky, zima...Já bejt Hulkem, WItselem, Diarou a spol. tak okamžitě utíkam

Reagovat
smazaný uživatel

-8 Za ty prachy bych to taky vydržel Nicméně je vtipný, jak takový miliardový hráči hrají v atmosféře oblastního přeboru

Reagovat
stas87

hraju bez divakov kvoli tomu incidentu z moskvy a zrovna proti tabulkovym konkurentom na spicke tabulky toto musi mrziet 2x tolko,keby to bolo proti volge aspon...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na to jsem zapomněl. Moje chyba. Nicméně na tom dalším, co jsem napsal se nic nemění.

Reagovat
stas87

tak predne-nevies kolko je aktualne stupnov v petrohrade,ja si myslim ze je tam tak -6 az -8 co nie je hrozne,este sa bude hrat jedno kolo v decembri a potom az takmer v polovici marca,pisal by si treba o dantem(neporovnavam jeho kvalitu s hulkom)aby vypadol minuly rok z gladbachu kvoli zime?myslim ze nie...takze zasa ide klasicky o rusko

Reagovat
smazaný uživatel

A kolik myslis, ze bylo ted o vikendu treba v Nemecku stupnu?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim a kolik bylo v Anglii?

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, tak promin... Anglie je modla a vsechny hvezdy maji hrat jenom tam

Reagovat
smazaný uživatel

JN, já být top hráčem a mít o mě zájem třeba kluby z Itálie nebo Španělska, tak už kvůli tomu ODPORNÉMU psímu počasí ukážu anglickým klubům zadnici.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby to chodilo podle téhle tvojí logiky, tak bude Holenda největší hvězdou ruský ligy

Reagovat
smazaný uživatel

tak to nechapu

Reagovat
smazaný uživatel

Všechny samozřejmě ne. Jenom ty největší

Reagovat
kubys

Reagovat
smazaný uživatel

Dej si facku predtim nez neco napises, at se vzpamatujes nez se ztrapnis ...to sis jako fakt myslel, ze v Rusku neprijde na zapas ani jeden clovek na stadion?

Reagovat
smazaný uživatel

V tej zimě bych se nedivil, kdyby nikdo nepřišel

Reagovat
Elliasson

Vtip dobrý.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele