Ruská Premier Liga souhrn - 11. kolo

15.05.2008, 16:13, aktualizováno 16.05.2008, 18:58
Komentáře a souhrny
Jiří Jarošík se poprvé trefil v dresu Samary a zařídil remízu na hřišti FK Moskva. Tomsk remizoval s Vladivostokem 1:1, stejným výsledkem skončil i duel vedoucí Kazaně s Jaroslavlí. Spartak díky penaltě minutu před koncem nejtěsnějším rozdílem zdolal Saturn, Lokomotiv jenom remizoval v Chimki, Dinamo si poradilo s Těrekem...

Tom Tomsk - Luč-Energija Vladivostok 1:1

15.05.2008 14:00

Góly: 32. Igor Strelkov - 8. Aleksandr Tichonoveckij

Dělbou bodů skončilo utkání Tom Tomsk – Luč Energija Vladivostok. Za hosty otevřel skóre Tichonoveckij, ještě do poločasu za domácí na konečných 1:1 vyrovnal Strelkov.

Od prvních minut měl Tomsk herní převahu, nebezpečný byl především útočník Strelkov. Pak jako blesk z čistého nebe přišla branka Vladivostoku. Přihrávku gólmana Mandrykina zachytil Ševčenko, před prázdnou branku poslal přihrávku Tichonoveckému a ten nemohl nedat.

V 31. minutě bylo vyrovnáno, Volkov vstoupil do pokutového území a jeho přesnou přihrávku zužitkoval Strelkov. Do vedení mohl domácí dostat Volkov, který obelstil dva obránce Luče, ale na Marka Čecha nevyzrál.

Ve druhé půli se v dobré příležitosti ocitl útočník Tomsku Maznov, ale na obránce Novkoviče nevyzrál. Maznov byl u další šance Sibiřanů, Skobljakov předložil makedonskému útočníkovi přesnou přihrávku z levého křídla, ale zakončení Maznova letělo nad branku. Hodně nebezpečných situací před brankou Vladivostoku vznikalo po standardních situacích Tomsku. Hráči Luče se soustředili především na zadní vrátka, Tom byl jednoznačně aktivnější a dostával tým Zorana Vuliče pod tlak.

V 75. minutě měl stoprocentní příležitost Adžindžal. Vitalij Volkov po skvělé individuální akci našel výhodně podstaveného Adžindžala, ten však nebyl schopen dopravit míč za záda Marka Čecha. Poslední patnáctiminutovka patřila hostům, Bulygovi asi bylo líto svého bývalého klubu a tváří v tvář brankáře Mandrykina nedokázal přesně zakončit. Tomsku došly síly, v reakci na to se kouč Valerij Petrakov pokusil oživit hru několika střídáními, ale poslední slovo měli hosté. Šešukov střílel z deseti metrů, ale Mandrykin se s jeho střelou vypořádal a částečně odčinil zaváhání u inkasovaného gólu.

Více informací k zápasu

Rubin Kazaň - Šinnik Jaroslavl 1:1

15.05.2008 16:15

Góly: 58. Gökdeniz Karadeniz - 90. Denis Bojarincev

Rubinu v posledních kolech před reprezentační přestávkou dochází dech, potvrdil to v 11. kole proti Šinniku, s kterým jen remizoval 1:1. Za hosty srovnal hráč, o kterého má Rubin velký zájem – Denis Bojarincev.

Rubin podle očekávání převzal kontrolu nad míčem. Ale samotná hra moc velké tempo neměla, vzhledem k povětrnostním podmínkám v Kazani, to překvapení nebylo. Postupem času Šinnik vyrovnal hru a dočkal se své první příležitosti, Djordjevič mířil hlavičkou nad. Brankáře Kozka o chvíli později vystrašil nebezpečně zakroucený rohový kop.

Na další šanci si museli diváci počkat do 40. minuty. Střely Karadenize a Bojarinceva na jedné i druhé straně se neujaly. Blízko vstřelené branky byl obránce Rubinu Tomas, ale Stepanov jeho pokus zlikvidoval.

V 57. minutě snad nejaktivnější hráč Rubinu Gökdeniz Karadeniz otevřel skóre, když využil zaváhání Stepanova. O tři minuty později střílel nebezpečně Sibaja. Po inkasovaném gólu Šinnik vydal v ofenzívě větší úsilí, bývalý a možná i budoucí hráč Rubinu Bojarincev si pohrál s nervy kouče Kurbana Berdijeva, mířil těsně vedle.

V 90. minutě zmrazil domácí fanoušky kdo jiný než Bojarincev, který má zvláštní dar pro branky v závěrečných minutách, centr Gorawského umístil hlavičkou za záda Kozka a zajistil Šinniku překvapivou remízu 1:1.

Více informací k zápasu

Spartak Moskva - FK Saturn 1:0

15.05.2008 17:00

Góly: 90. Roman Pavljučenko (pen.)

"Opět skandál?" tímto titulkem začal report ruského serveru championat.ru o utkání Spartak – Saturn. O vítězství Spartaku totiž rozhodla proměněná penalta z kopačky Pavljučenka v 89. minutě a není to poprvé, co červenobílé podržel rozhodčí...

Týmy začaly aktivně, při jednom z první útoků vychytal Antonín Kinský svého bývalého spoluhráče ze Saturnu Baženova. Fotbalisté z Ramonoskoje málem udeřili z rychlého protiútoku prostřednictvím Topiče, který obelstil Pletikosu, za něj ale zaskočil však obránce Stranzl a dopravil míč do bezpečí. Postupem času se hra uklidnila, Spartak byl aktivnější, ale narážel na připravenou a takřka nechybující obranu Saturnu. Další šanci hostů si vypracoval po dlouhé přihrávce opět Topič, obelstil Stranzla, na Pletikosu nevyzrál.

V dresu Spartaku to bez úspěchu zkoušeli z dálky Pavlenko i Baženov. Pavljučenko měl další šanci, jeho střele na bližší tyč chyběla razance. Z hranice pokutového území dvakrát střílel záložník Saturnu Karjaka.

Ve druhém dějství Saturn trochu přidal na aktivitě a na rozdíl od první pětačtyřicetiminutovky se více dostával k míči. Na obou stranách chyběly šance, se střelami Maidany a Pavljučenka neměl Kinský problém.

Uprostřed druhého poločasu sáhli trenéři obou celků ke změnám. Větší hlad po vítězství měl pochopitelně Spartak. Dvě střely Mozarta skončily v rukou Kinského. Bystrov zase technicky přihrával na zadní tyč, ale před Pavljučenkem zachraňoval Angbwa.

Rozuzlení nastalo v 88. minutě, Bystrov centruje do pokutového území a rozhodčí Nikolajev nařizuje penaltu za ruku Nachuševa. K míči se postavil Pavljučenko a z pokutového kopu překonal Kinského.

Více informací k zápasu

FK Moskva - Křídla Sovětů Samara 1:1

15.05.2008 18:30

Góly: 72. Maxi López - 13. Jiří Jarošík

Fotbalisté FK Moskva na první výhru na stadionu Eduarda Strelcova stále čekají. V 11. kole remizovali s Krylja Sovětov Samara. Jedinou branku hostujícího mužstva vsítil český fotbalista Jiří Jarošík.

Zvláštní příchuť mělo utkání pro Leonida Sluckého, minulou sezónu totiž vedl FK Moskva. Utkání na vlastní oči sledoval reprezentační kouč Ruska Guus Hiddink. V úvodních minutách zápasů měl obrovskou šanci Adamov, po centru Bystrova mířil kanonýr FK Moskva těsně nad.

Samara se v třinácté minutě dostala do vedení, výborně zahraný rohový kop našel na zadní tyči Jarošíka a ten překonal náhradního brankáře Amelčenka. Následně Roman Adamov po akci Čížka spálil další šanci. První poločas byl na šance chudý a celkově nezáživný, z poloprázdných tribun stadionu Eduarda Strelcova se ozýval pískot.

Oleg Blochin během poločasové přestávky stáhl obránce Nababkina, místo něj se dostal na hřiště argentinský útočník Maxi Lopéz. A toto střídání se vyplatilo. Hráči FK Moskva dostali svého soupeře pod tlak a vytvářeli si nebezpečné momenty před brankou Lobose.

V 54. minutě si přivodil Jiří Jarošík zranění, na hřiště se místo něj dostal Taranov. Zasloužené odměny se FK Moskva dočkalo v 73. minutě, hlavičku Adamova sice vyrazil Lobos, ale dorážející Maxi Lopéz rozradostnil domácí publikum svým druhým gólem v této sezóně. Poté měli převahu hosté, ale z ní nic podstatného nevytěžili. Závěr utkání se dá nazvat zmateným bojem, který neměl s fotbalem moc společného. Utkání nakonec skončilo remízou 1:1.

Více informací k zápasu

FK Chimki - Lokomotiv Moskva 2:2

16.05.2008 16:00

Góly: 47. Aleksandr Antipenko, 71. Serhij Pylypčuk - 37. Dmitrij Syčev, 42. Dinijar Biljaletdinov (pen.)

Lokomotiv ztratil slibně rozjetý zápas a nakonec jen remizoval s podceňovanými Chimki 2:2.

Během ospalého úvodu přišlo první vzrušení před brankou hostujícího týmu. Samedov z výhodné pozice nedokázal usměrnit. Domácí pochopili, že pasivním přístupem v útoku budou mít zaděláno na malér, proto vynaložili větší úsilí směrem dopředu, drželi více míč a nedovolili Lokomotivu ohrozit gólmana Čičkina.

Chimkám se však dařilo držet iniciativu krátce. Železničáři převzali kontrolu nad míčem a rychlými přihrávkami se snažili roztáhnout obranu soupeře. Stoprocentní příležitost si vypracoval Odemwingie, po centru Biljaletdinova mířil těsně vedle tyče. Domácí odpověděli prostřednictvím Bajramova, který nastřelil břevno.

Nepsané fotbalové pravidlo "nedáš, dostaneš" se opět potvrdilo. Lokomotivu vyšel závěr poločasu. Úvodní branku vstřelil Syčev. Bývalý útočník Olympique Marseille byl také strůjcem druhé branky, po souboji s protihráčem upadl v pokutovém území a sudí Zacharov nařídil penaltu. Tu následně s přehledem proměnil Biljaletdinov.

Ve druhém dějství neměli domácí co ztratit. A vstup jim vyšel dokonale, bleskurychlé zakončení Antipenka slavilo úspěch. Poté následovala potyčka mezi Rodolfem a Blatnjakem, Brazilec za hrubý faul zezadu dostal od rozhodčího červenou kartu. Po druhé žluté šel za mluvení s rozhodčím pod sprchy Blatnjak. Trenér Lokomotivu zareagoval stažením Samedova, nahradil ho Pereyra.

O deseti byli aktivnější hosté. Ale ze svých momentů branku nevytěžili. Naopak trest přišel v 73. minutě. Antipenko našel střídajícího Pilipčuka a bylo vyrovnáno – 2:2. Trenér hostí Rachimov sice poslal na hřiště Traorého a Torbinského, stav ale zůstal nezměněn. Lokomotiv už podruhé přišel o dvoubrankové vedení a nevyužil tak šanci se dotáhnou na vedoucí Rubin.

Více informací k zápasu

Dinamo Moskva - Těrek Groznyj 2:1

16.05.2008 17:00

Góly: 63. Danny, 69. Leandro Fernández - 86. Vladimir Kuzmičov

Dinamo porazilo ve svém 2000. zápase v sovětské lize a ruské Premier Lize čečenský Těrek Groznyj 2:1. Za domácí se trefili Danni a Fernandéz, za hosty snížil střídající Kuzmičev.

Dinamo má zpravidla výborný vstup do zápasů a proti Těreku to potvrdilo. Danni našel na pravém kraji pokutového území Semšova, který technickou střelou přestřelil branku. Potom nemířil špatně Chochlov. Za hosty odpověděl Zemčenkov, jehož ránu vyrazil Karčemarskas. Ve zbývajících minutách hra přísné měřítko určitě nesnesla.

Během poločasové pauzy sáhl trenér Těreku Leonid Nazarenko hned ke dvěma změnám. Na hřiště poslal Kuzmičeva a Serdjukova. Nicméně Těrek se oproti první půli moc nezlepšil. Domácí útočník Keržakov nastřelil tyč. Bývalý hráč Sevilly si pak vylámal zuby na Likovi. Převaha Dinama přinesla ovoce v 63. minutě, po přihrávce Dimidka rozvlnil síť technickou střelou na vzdálenější tyč Danni.

Další branka Dinama na sebe nenechala dlouho čekat. Kombarov zahrával roh, na který si naskočil argentinský obránce Leandro Fernandéz a překonal Liku.

Po trefě Fernandéze bylo k vidění několik příležitostí na obou stranách. Do konce utkání padla jediná branka, v závěru snížili hosté, přihrávku Lachijalova zužitkoval střídající Serdjukov. Vítězstvím 2:1 Dinamo ukončilo pětizápasovou šňůru bez vítězství.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rubin Kazaň1181217:925
2.Spartak Moskva1155120:1320
3.Lokomotiv Moskva1054114:719
4.Amkar Perm1061312:619
5.Dinamo Moskva1153315:1418
6.Křídla Sovětů Samara1144315:1116
7.CSKA Moskva943211:715
8.Spartak Nalčik104159:1113
9.Saturn Moskevská oblast1133511:1112
10.Tom Tomsk113359:1312
11.Těrek Groznyj104069:1612
12.FK Moskva1125412:1411
13.Šinnik Jaroslavl1123613:189
14.Zenit Sankt-Petěrburg61417:77
15.Luč-Energija Vladivostok101458:147
16.FK Chimki1114615:267
Zbývající zápasy
01.07. 14:00Zenit Sankt-Petěrburg - Spartak Nalčik
16.07. 14:00Amkar Perm - CSKA Moskva

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Rubin může být rád, že teď bude reprezentační pauza. Evidentně jim došel dech. Remizovat s Šinnikem je celkem ostuda.

Reagovat
Slejdy

nemuzou porad vyhravat

Reagovat
smazaný uživatel

Však už ani nebudou.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně v to doufám

Reagovat
fantomas

no Bojarincev, Buznikin, Laizans...

Reagovat
smazaný uživatel

V obraně mají díry.

Reagovat
fantomas

njn...

Reagovat
smazaný uživatel

ůůůůůůůůůůů Jarošík dnes dal fíka !!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
M11

ten Maxi Lopez.. je to ten ktery hraval za Barcu ??

Reagovat
fantomas

jj

Reagovat
M11

fenkju

Reagovat
fantomas

jůárvelkam

Reagovat
M11

Reagovat
M11

no vidim ze dnes dat vic jak jeden gol byl nadlidsky ukol

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele