Ruská Premier Liga preview - 11. kolo

16.05.2008, 08:29, aktualizováno 16.05.2008, 08:29
Previews
Jedenácté kolo ruské ligy dnes uzavřou dva zápasy. Poslední Chimki přivítá rozjetý Lokomotiv, který si brousí zuby na druhé místo. To Dinamu se poslední dobou přestalo dařit, zpět na vítěznou vlnu se chce vráti v domácím utkání proti Těreku. Odložené zápasy Zenitu (Pohár UEFA) i CSKA Moskva a Permu (oba finále poháru) se hrají až v červenci.
Tom Tomsk - Luč-Energija Vladivostok  (čtvrtek 14:00)
11. kolo Ruské Premier Ligy otevře utkání Tom Tomsk – Luč Energija Vladivostok. Utkají se tak týmy z druhé poloviny tabulky.

Jubilejní sté utkání sehraje Tom Tomsk v ruské Premier Lize. Jak jinak ho oslavit, než vítězstvím nad svým nadcházejícím soupeřem z Vladivostoku. Sibiřské mužstvo se nachází na jedenáctém místě tabulky, naposledy Tom Tomsk nestačil na Lokomotiv, kterému podlehl 0:2. Na marodce Tomu jsou Evsikov, Mladenov a Širko.

Už dlouhých šest kol se Vladivostok neradoval z vítězství. Klub, ve kterém působí český brankář Marek Čech, se propadl na předposlední příčku v tabulce. V minulém kole navíc svěřenci chorvatského lodivoda Zorana Vuliče nestačili doma na průměrný Spartak Nalčik, prohráli 0:2. Právě o budoucnosti Zorana Vuliče se v médiích často spekuluje, lodivod Luče se prý chce vrátit do své země, kde by převzal kormidlo Hajduku Split. Hosté se budou muset obejít bez zraněného Smirnova.

Poslední vzájemné střetnutí těchto celků skončilo vítězstvím Sibiřanů 3:1.
Tom Tomsk - pravděpodobná sestava:
Mandrykin - Jokič, Strojev Bugajev, V.Volkov - Klimov, Mičkov, Adžindžal, Skobljakov - Strelkov, Maznov.
Luč-Energ. - pravděpodobná sestava:
M. Čech - Novkovič, Dakosta, Šešukov, Černogajev - Bulyga, Damjanovič, D. A. Smirnov, Gvazava - Ševčenko, Tichonoveckij.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.30 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Rubin Kazaň - Šinnik Jaroslavl  (čtvrtek 16:15)
Rubin Kazaň chce fanouškům odpovědět tím nejlepším způsobem na kritiku po prohře se Spartakem Nalčik. Ve čtvrtek k tomu má ideální příležitost, vedoucí mužstvo soutěže hostí tápající Šinnik Jaroslavl.

Šestnáctibodový rozdíl v tabulce je mezi Rubinem a Šinnikem. Zatímco domácí mužstvo se vyhřívá na první pozici s pětibodovým náskokem, hosté jsou třináctí.

Největší pozornost bude upřena na Denise Bojarinceva. Záložník Šinniku začínal s fotbalem právě v Kazani a během letní přestávky by se tam mohl vrátit. "Patřím Šinniku a před reprezentační přestávkou je Jaroslavl mou jedinou prioritou. Potom uvidíme," řekl Bojarincev, který také vyzdvihl kvality Rubinu. "Kazaň má na prvenství. Dá se říct, že současný rok je pro úspěch příhodný, klub slaví 50leté výročí a chce dát sobě i fanouškům pěkný dárek," dodal.

Rubinu po skvělém vstupu do ročníku 2008 došel dech a pro svěřence Kurbana Berdijeva je možná dobře, že je proti Šinniku čeká poslední kolo před reprezentační přestávkou. V posledních třech ligových duelech totiž dvakrát prohráli, naposledy na hřišti průměrného Nalčiku 0:2.

Šinnik nečeká lehká sezóna, dost možná se budou svěřenci Ivana Ljacha prát se sestupovými starostmi. O přízeň rozhodčích se v Jaroslavli moc opřít nemůžou, proti nováčkovi už bylo nařízeno šest penalt. Kalich hořkosti přetekl v Šinniku po prohře se Spartakem 2:4. Klub poslal stížnost vedení Ruského fotbalového svazu kvůli tendenčnímu rozhodování sudího Dorošenka a dožadoval se dokonce kontumace.

Trenérům obou celků se nevyhnula zranění. Na straně domácích je vykartovaný obránce Cristian Ansaldi. Bucharova, Revišviliho a Ryžikova zase trápí zdravotní potíže. Na straně Šinniku dostal třízápasový trest za červenou kartu v předminulém kole proti Spartaku Kudrjašov, na marodce je Bočkov, I. Stepanov a brankář Pravkin. Do svatyně Šinniku se možná opět postaví mladičký Pesjakov, který odchytal skvělé utkání proti FK Moskva minulý týden.

Z posledních osmi vzájemných utkání vzešel Rubin třikrát jako vítěz, třikrát skončilo utkání remízou a dvakrát se radoval Šinnik. Naposledy se oba týmy střetly v ročníku 2006, Rubin vyhrál na jaroslavlském stadionu vysoko 5:1.
Rubin Kazaň - pravděpodobná sestava:
Kozko - Salukvadze, Tomas, Šaronov, Kvirkvelija - Kobenko, Sibaja, Rjazancev, Semak, Karadeniz - Rebrov.
Šinnik Jaroslavl - pravděpodobná sestava:
Pesjakov - Čerkes, Basto, Ricardo, Djordjevič- Gorawski, Lajzans, Drjagin, Buznikin, Bojarincev - Chazov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.00 - 8.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Spartak Moskva - Saturn Moskevská oblast  (čtvrtek 17:00)
Ve šlágru 11. kola se utká Spartak se Saturnem.

"Je jasné, že se jedná o velmi silný tým se spoustou skvělých hráčů. Na každém postu je zkušený fotbalista, který může být tahounem týmu. Nicméně budeme hrát tvrdý, útočný fotbal a pokusíme se dosáhnout pozitivního výsledku," řekl před utkáním útočník Spartaku Baženov, který před lety působil právě v Saturnu.

Rozdílnými výsledky se prezentovaly Spartak a Saturn v minulém kole. Spartakovci remizovali na půdě Křídel Sovětů Samara 1:1. Saturn zvítězil nad Dinamem Moskva 2:0.

Záložník Saturnu Alexej Eremenko před duelem proti červenobílým řekl: "Proti soupeři jako Spartak je každý bod cenný. Na hřiště půjdeme, jako v každém jiném utkání, s myšlenkou na vítězství."

Jak vypadá hráčský kádr obou celků před vzájemným duelem? Spartak nemůže počítat s nejlepším střelcem svého týmu, Brazilcem Wellitonem, který stojí za karty. Zranění do hry nepustí Paršivljuka.

V dresu Saturnu se proti Spartaku nepředstaví Igonin (stop za červenou kartu proti Dinamu) a trio Jevsejev, Shilla a Ďurica (zranění).

Saturn porazil Spartak naposledy v listopadu roku 2004. Většina utkání mezi Spartakem a Saturnem končí remízou, tak skončil i poslední vzájemný duel.
Spartak Moskva - pravděpodobná sestava:
Pletikosa - Jiránek, Filipenko, Stranzl Ivanov - Baženov, Mozart, Kovalčuk, Pavlenko, Maidana - Pavljučenko.
Saturn - pravděpodobná sestava:
Kinský - Angbva, Zelao, Gusin, Nachušev - Al.Ivanov, Loskov, Karjaka, Eremenko - Jakubko, Topič.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.60 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Moskva - Křídla Sovětů Samara  (čtvrtek 18:30)
Na stadionu pojmenovaném po slavném sovětském kanonýrovi Eduardu Strelcovovi se proti sobě postaví FK Moskva a Krylja Sovětov Samara.

FK Moskva minulé kolo vyhrála v Jaroslavli 1:0 a svěřenci Olega Blochina se tak pomalu ale jistě derou tabulkou vzhůru. Momentálně jsou dvanáctí. Další zprávy už tak dobré nejsou, zadní stehenní sval nepustí do hry útočníka Bracamonteho. Jednička Ževnov je na tři týdny mimo kvůli stejnému zranění. Dalšími marody jsou Okoronkwo a Barrientos. Oleg Blochin si může oddychnout, 11. kolo je poslední před reprezentační přestávkou, během které musí klub s velkými ambicemi určitě posilnit.

Krylja Sovětov Samara jsou v tabulce páté. Čeká je třetí utkání v řadě proti moskevskému týmu – předtím remizovala s Dinamem a naposledy se Spartakem 1:1. Ve vynikající formě se nachází Oleg Ivanov, který zaslouženě obdržel od trenéra Guuse Hiddinka pozvánku do přípravy na EURO. V minulém kole zářil český fotbalista Jiří Jarošík, odehrál celý zápas a patřil k nejlepším hráčům na trávníku. Zranění do hry nepustí trio Bober, Skvernjuk a Leilton.

Proti Krylja Sovětů Samara má skvělou střeleckou bilanci Roman Adamov, svému nadcházejícímu soupeři nasázel ve čtyřech utkáních čtyři branky. Jeho dvě trefy zajistili FK Moskva vítězství 3:1 v posledním vzájemném měření sil. (21.7.2007).
FK Moskva - pravděpodobná sestava:
Amelčenko - Kuzmin, Jop, Godunok, Stoica - Čížek, Rebeža, P. Bystrov, Kalešin - M. Lopez, Adamov.
Křídla S. - pravděpodobná sestava:
Lobos - O Bum - Suk, Booth, Belozerov, Budylin - Escobar, Jarošík, R. Adžindžal, O. Ivanov, Tichonov - Savin.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 2.85 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FK Chimki - Lokomotiv Moskva  (pátek 16:00)
Poslední FK Chimki se pokusí o překvapení proti Lokomotivu. Železničáři se v případě vítězství můžou dotáhnout na vedoucí Kazaň na rozdíl čtyř bodů, navíc budou mít zápas k dobru.

FK Chimki v dosavadním průběhu soutěže uhrálo pouhých šest bodů a krčí se na samém chvostu ligové tabulky. V minulém kole však svěřenci lodivoda Juščenka dokázali pořádně potrápit favorizované CSKA, armádní klub vsítil vítěznou branku v nastavení z pokutového kopu.

Mužstvo s nejhorší ofenzívou v soutěži obdrželo před duelem s Lokomotivem další direkt. Brankář Berezovskij je na marodce, do branky tak musí náhradník Šiškin. Domácí nemůžou počítat také s Kněževičem a Maksumičem. Velkou ztrátou pro FK Chimki je karetní trest pro Nizamutdinova, nejlepší střelec týmu má navíc proti moskevským týmům skvělou střeleckou formu. Jeho absence proto mrzí dvojnásob.

Lokomotiv po třízápasové šňůře remíz porazil Tom Tomsk 2:0. Za moskevské mužstvo se trefil Odemwingie a Biljaletdinov. Lokomotivu byl odložen duel proti Zenitu, v této sezóně tak odehrál o jeden zápas méně. V případě vítězství se dotáhne na vedoucí Rubin na čtyři body a bude mít zápas k dobru.

Do Chimek přicestuje favorit bez Pereiry, N. Denisova a zadáka Janbajeva, který onemocněl bronchitidou. Do týmu se vrátil středopolař Torbinskij, který vynechal duel s Tomskem kvůli angíně.

V minulé sezóně vyhrál obě střetnutí Lokomotiv. Doma 1:0, venku 2:1 (Vítěznou branku vsítil Rodolfo v 90. minutě).
FK Chimki - pravděpodobná sestava:
Šiškin - Golovatenco, Drozdov, Stepanov, Jovanovič - Radkov, N. Čeh, Evstafjev, Blatnjak - Bajramov, Antipenko.
Lokomotiv Moskva - pravděpodobná sestava:
Levenets - Had, Sennikov, Rodolfo, Spahič - Kociš Gurenko, Torbinskij, Biljaletdinov - Odemvingie, Syčev.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.10 - 3.35 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Dinamo Moskva - Těrek Groznyj  (pátek 17:00)
Dlouhých pět kol se Dinamo Moskva neradovalo z vítězství, černou sérii se svěřenci kouče Kobeleva pokusí zastavit proti Těreku Groznyj.

Dinamo po skvělém vstupu tápe. V posledních pěti ligových utkáních získalo dva body a propadlo se na sedmou pozici. Trenér Kobelev postrádá zraněnou pětici K. Kombarov, Cicero, Granat, Berdyšev a Lobkov. Do branky se možná vrátí gólman Šunin, který byl terčem kritiky po utkání s Krylja Sovětov Samara. Jeho náhradník Karčemarskas se totiž moc neosvědčil.

Překvapení posledních dnů je absence útočníka Dinama Alexandra Keržakova v předběžné nominaci ruského národního týmu pro Euro 2008.

Kdo by čekal, že Těrek bude ztrácet v této fázi soutěže na Dinamo pouhé tři body? Čečenské mužstvo se usadilo v klidném středu tabulky. Přesto tým Leonida Nazarenka moc důvodů k radosti nemá, poslední dvě utkání na domácím hřišti Těrek totiž prohrál, což se určitě nečekalo. Naopak v předminulém kole Těrek poprvé okusil vítězství ze stadionu soupeře, porazil FK Chimki 1:0 Karetní trest vypršel Zabavníkovi. Proti svému bývalému klubu je připraven nastoupit uzdravený Romanovič.

Zápasy Těrek – Dinamo byly v ročníku 2005 vyrovnané a radovalo se vždy hostující mužstvo a vždy po stejném výsledku – 1:0.
Dinamo Moskva - pravděpodobná sestava:
Šunin - Kowalczyk, Kolodin, Fernandez, Klimavičus - Chochlov, Semšov, Danny , D. Kombarov - Genkov, Keržakov.
Těrek Groznyj - pravděpodobná sestava:
Lika - Zabavnik, Džabrajlov, Dudnik, Iliev - Kulík, Essame, Lahjalov, Kuzmičev - Dinijar, Adiev.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.20 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rubin Kazaň1080216:824
2.Amkar Perm1061312:619
3.Lokomotiv Moskva953112:518
4.Spartak Moskva1045119:1317
5.Křídla Sovětů Samara1043314:1015
6.CSKA Moskva943211:715
7.Dinamo Moskva1043313:1315
8.Spartak Nalčik104159:1113
9.Saturn Moskevská oblast1033411:1012
10.Těrek Groznyj94058:1412
11.Tom Tomsk103258:1211
12.FK Moskva1024411:1310
13.Šinnik Jaroslavl1022612:178
14.Zenit Sankt-Petěrburg61417:77
15.Luč-Energija Vladivostok91357:136
16.FK Chimki1013613:246
Zbývající zápasy
01.07. 14:00Zenit Sankt-Petěrburg - Spartak Nalčik
16.07. 14:00Amkar Perm - CSKA Moskva

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
fantomas

"Prezident Rubinu Kazaň Alexander Gusev je připraven v létě angažovat záložníka Šinniku Denise Bojarinceva. "Před sezonou klub plánoval návrat dvou svých bývalých hráčů. Šaronov se vrátil, ale Bojarincev odmítl. Pokud chce Denis nyní přestoupit do Rubinu, během krátké doby ho rád přivedu k nám," řekl Gusev pro Sport - Express."

Dobrá taktika zkoupit každého, kdo ti dá gola

Reagovat
smazaný uživatel

Už o něj měli zájem dávno předtím...

Reagovat
fantomas

i tak to vypadá zvláštně, když toto prohlásí po tom zápase

Reagovat
smazaný uživatel

spanhel ma pravdu, navic bojarincev ma skvelou formu, nastrilel uz ctyri goly za podprumerny Sinnik, coz je z pohledu zaloznika docela dobra vizitka, navic podava stabilne dobre vykony

Reagovat
fantomas

šak to já všecko vim, jen to prostě vypadá zvláštně...todle mohl prohlásit už před tejdnem, dvěma, ale on to řekne ted, po onom zápase, kdy jim dal Bojarintsev gola...chapeš

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli jim odejde, tak to s nima nevidím růžově. Zvláště když je nehorázně řežou rozhodčí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele