Ruská Premier Liga - preview 4. kola

10.08.2012, 08:26, aktualizováno 12.08.2012, 09:12
Previews
Nedělní program zahájí duel dvou tříbodových sousedů v tabulce, proti sobě se postaví Perm a Saransk. Klopýtající CSKA Moskva poté vyzve Machačkalu, Dinamo se pokusí poprvé zabodovat na půdě Rubinu Kazaň a předposlední Rostov se utká se Samarou...
Amkar Perm - Mordovija Saransk  (neděle 13:00)
Nedělní program načne duel mezi Amkarem a Mordovijí, tedy celky ze spodku tabulky.

Domácí Permjaci mají v tabulce zatím pouhopouhé tři body, ale nutno dodat, že zatím hráli s CSKA, Zenitem a Machačkalou. Práve s týmem z Dagestánu sehráli zápas v minulém kole. Uralané se snažili, dobře bránili, pocuchali hráčům Anži nervy, ale na body to nestačilo. Prohráli 0:1. Nicméně výkony týmu jsou příslibem do dalších kol. Tým je bez trenéra Božoviče veden Rustemem Chuzinem, který moc známý není, ale jeho skvadra produkuje vcelku pěkný fotbal. Ale chybí útočník. Jakubko moc gólů nedá, a tak vedení přivedlo minulý týden z Řecka mladíka Karelise, který by měl být konečně tím forvardem, který dá více jak pět branek za sezonu. V tomto zápasu by měl již nastoupit vyléčený Kolomějcev.

Mordovija není v Premier lize žádným otloukánkem. Nováček ligy sice první dva duely prohrál, ale v minulém kole si hráči Saransku smlsli na Rostovu a dali mu "trojku". Mordovija produkuje pěkný fotbal, vedený zkušeným středopolařem Dujmovičem a zakončovatelem Muchamecinem. Právě na něm bude stát tíha zodpovědnosti, protože proměňování šancí je v Saransku problém. Pokud se Ruslanovi podaří vyzrát na stopery Permi, Saransk bude brát body. Tým byl v týdnu na báze a z tábora šly zprávy, že nastoupí v plné polní.

Zápas začne v 13:00 CET a bude jej řídit pan Kazarcev z Petrohradu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.40 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
CSKA Moskva - Anži Machačkala  (neděle 15:00)
CSKA je v nezáviděníhodné situaci, pod koučem Sluckým se houpe židle a do toho přijíždí silná Machačkala. Máme se na co těšit...

Armějci neměli právě ten nejlepší vstup do sezony, v druhém kole potupně prohráli v Permi a v minulém kole si je vychutnal Zenit. Bohatý tým z Moskvy se potácí v sestupových vodách a šéf Giněr opravdu není spokojený. Kouč Sluckij má pravděpodobně již tu nejposlednější z posledních šancí. Pokud zklame, v pondělí můžeme čekat tiskovou zprávu, že je bez práce. Toho by měl nahradit Valerij Nepomniasčij, loni trénoval Tomsk. Ale zpět k samotnému týmu. Jediné, co potřebuje, je vrácená sebedůvěra. I k tomu by mohl přispět Chilan Mark González, který už může nastoupit k tomuto duelu.

Trenér Machačkaly Guus Hiddink bude mít v této sezoně nepříjemné potíže. Bude bojovat dvou frotnách, jak v lize, tak v pohárové Evropě, kde Anži v týdnu vyřadilo silný holandský celek, Vitesse Arnhem. V kole minulém si Dagestánci poradili s Permí. Výsledek 1:0 sice přinesl 3 body, ale také spoustu vrásek a nervů, neboť silná obrana uralanů dlouho odolávala, až Gabulov dal gól. Dalším problémem může být úzký kádr, Hiddink má k dispozici 15-16 kvalitních borců, kteří mohou hrát v lize nebo v Evropě, ale to celou sezonu nemůže vydržet, hlavně obrana je nevyřešená. Proto by měli přijít Papadopoulos s Ewerthonem.

Zápas začne v 15:00 CET a bude jej řídit pan Karasev z Moskvy.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.25 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Rubin Kazaň - Dinamo Moskva  (neděle 17:00)
Kazaň s Dinamem mají pohárové ambice. Domácí je naplňují, Dinamo ještě nebodovalo.

Rubin je tuto sezonu bez pohárů a to může znamenat pro Berdyjevovu partu malou výhodu. Nebude tříštit síly. Důkazem tomu je výhra v minulém kole na hřišti Volgy, kde domácí na konci fyzicky odpadli a hosté díky Karadenizovi a Eremenkovi otočili na 2:1. S tím souvisí další problém, góly nedávají útočníci. Proto byl z Malagy zakoupen José Rondón, venezuelský kanón. Jestli nebude střílet branky on, tak pak už nikdo. Jinak to v Kazani šlape. Tým je zkušený, sehraný, je na tom podobně jako Zenit, jen o Tatarech není tolik slyšet. A to jim prospívá.

V táboře Dinama je zle. Ambiciozní celek z Moskvy se krčí na poslední příčce tabulky, bez bodu a bez trenéra. V týdnu totiž rezignoval trenér Silkin, mužstvo nemělo výsledky a on svým odchodem chce celku pomoci: "Tým se potřebuje zlepšit a doufám, že mu můj odchod pomůže." Není nutné dodávat, že tomu tak bylo po porážce, tentokrát po výprasku od konkurenčního Spartaku. Dinamo si zpravilo chuť v týdnu, kdy vypráskalo skotské Dundee 5:0 a aspoň v pohárové Evropě postupuje dále. Uvidíme, zda-li bylo Silkinovo uvažování moudré a jestli týmu pomůže.

Zápas začne v 17:00 CET a bude jej řídit pan Kazmenko z Rostova.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.40 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Rostov - Křídla Sovětů Samara  (neděle 19:00)
Čtvrté kolo uzavře nepříliš zajímavý duel mezi Rostovem a Křídly Sovětů. Domácí mají pouze jeden bod a jsou předposlední, hosté jsou v klidném středu.

Rostované v minulém kole dostali potupnou trojku na hřišti Mordovije a jsou předposlední. Ani zkušený trenér Božovič s tím nic nenadělá. Mužstvo z jihu Ruska nemá velké ambice, jsou tam finanční problémy a nikdo neví, co bude zítra. Jedinou pozitivní zprávou je návrat špílmachra Kalačeva, který doléčil zranění.

To v Samaře mohou být zajítm spokojeni. Mužstvo zatím prohrálo jen jednou a drží se v klidném středu tabulky. Pojďme k minulému zápasu. Křídla přivítala letos zatím slabou Kubaň. Nicméně hosté dlouho vedli, ale na konci odešli fyzicky a Samara skóre otočila. Kouč Kobelev může být spokojen. V týdnu z bázy přišla zpráva, že nepříliš vytížený zadák Motaš rozvázal smlouvu a pokračovat bude jinde. Jinak v Samaře bylo tento týden ticho jako po pěšině.

Zápas začne v 19:00 CET a bude jej řídit pan Meškov z Dmitrova.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.40 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Zenit Petrohrad - Spartak Moskva  (sobota 11:30)
Jasný šlágr soboty se odehraje v Petrohradu. Domácí Zenit totiž přivítá moskevský Spartak. Jedná se o souboj týmů, které jsou zatím jako jediné stoprocentní a obě družstva obsadila první dvě místa i loni. Máme se na co těšit.

Zenit v minulém kole zavítal na hřiště CSKA Moskva. Čekal se vyrovnaný duel, jenže Spallettiho hoši v Rusku prostě nemají konkurenci. Petrohradští vedli po čtvrthodině 2:0 a bylo prakticky po zápase. Dvě branky vsítil tahoun zálohy Semak. Zenit má na rozdíl od Spartaku výhodu v tom, že jeho kádr je sehraný a podobných výsledků dosahuje už třetí rok. Domácí by navíc měli být v plné polní, neboť se vrací opora zadních řad Anjukov a jsou připraveni na smrtící moskevské protiútoky.

Jak bylo zmíněno výše, Spartak se na rozdíl od Zenitu teprve sehrává. Nicméně nový trenér Emery může být spokojen. Po třech kolech svítí v kolonce bodů velká devítka. Spartak v minulém kole sehrál moskevské derby s Dinamem. Červenobílí svého soka sestřelili 4:0 a tato prohra stála místo kouče Dinama Silkina. Nicméně v zápase se zranil křídelník Dmitrij Kombarov a bude v tomto duelu chybět. Ruská média hovoří o tom, že má poraněný stehenní sval a nějakou dobu si poleží v posteli.

Československého fanouška může těšit, že v týdnu prodloužili zadáci Hubočan se Suchým ve svých týmech smlouvy. Duel začne v 11:30 a bude jej řídit pan Vilkov z Nižného Novgorodu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.85 - 3.30 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lokomotiv Moskva - Alanija Vladikavkaz  (sobota 15:00)
Zajímaavý duel bude sehrán v Čerkyzovském parku. Zdejší Lokomotiv totiž přivítá nováčka z Vladikavkazu. Obě mužstva se nacházejí ve středu tabulky. Domácí chtějí blíž k čelu a hosté dál od spodku.

Začněme u hostů. Ti v minulém kole sehráli kavkazské derby s Těrekem. Na nováčka si nevedli špatně. Výbornou obranu Čečenců překonali hned pětkrát a Groznyj rozdrtili 5:0. Vše měl na svědomí gólman Amelčenko, který se ve druhé minutě nechal vyloučit a z penalty Alanija otevřela skóre. Pro Vladikavkaz platí, že doma je velice nebezpečný, hraje pěkný kombinační fotbal a fanoušci jej hlasitě podporují. Nicméně venku to je o něčem jiném. Dá se čekat, že Kavkazané budou venku body přidávat jen poskrovnu. Hra zezadu jim je totiž cizí, proto byl minulý týden koupen rumunský obránce Mera.

Zato Lokomotiv nemá problém doma dostat "nakládačku" a kolo na to pak vyhrát venku. Tento moskevský tým trpí na nevyrovnané výsledky. A trenér Bilič s tím zatím moc nepohnul. Železnice v minulém kole prohrály na hřišti krasnodarského FK 1:3. Nicméně krasnodarský celek bude především doma hrozně silný a prohra tam není ostudou. Bilič sází na pestrou křídelní hru, bohužel v tomto kole nebude moci nastoupit Dmitrij Torbinskij, který je nemocný. Další špatnou zprávou je další měsíční absence gólmanské jedničky Guilhermeho. Domácí budou mít co dělat.

Zápas začne v 15:00 CET a bude jej řídit pan Jegorov ze Saransku.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.36 - 4.50 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Těrek Groznyj - Volga Nižnij Novgorod  (sobota 17:30)
Sobotní "rundu" zakončí duel dvou celků ze středu tabulky. Těrek přivítá Volgu.

Těrek první dvě kola neprohrál a vše vypadalo již dobře, jenže v minulém kole Čečenci neustáli kavkazské derby s Vladikavkazem a odvezli si pětigólový výprask. Další zlou zprávou je vyloučení dvou hráčů. Vykartovali se gólman Amelčenko a záložník Ivanov. Trenér Čerčesov navíc nemůže být spokojen s disciplínou hráčů, neboť dalších 6 hráčů dostalo žlutou kartu. Právě tento nešvar byl hlavním tématem týmového pohovoru na báze, kde měl kouč svým ovečkám opravdu co říci. Nicméně Těrek by se měl vrátit ke své hře. Tedy zabezpečené obraně a rychlým kontrům. Už by se měli prosadit útočníci, neboť zatím jediný střelec Ivanov stojí kvůli červené kartě.

Volga v této sezoně zatím neexceluje. Drží se nad sestupovou propastí, kde bychom jí i hledali. V minulém kole doma prohrála se silnou Kazaní. Volžané dokonce vedli, ale závěr utkání se jim nepovedl a 1:2 padli. Nicméně herně to tak zlé není. Nižnyj Novgorod spoléhá na zhuštěný střed a v přechodu do útoku jsou šéfy Charitonov s Karjakou, na které budou modrobílí spoléhat i v tomto kole. Co se týče absencí, tak chybět bude Ilja Maximov, který dostal v 2. kole červenou kartu a má disciplinární trest.

Zápas začne v 17:00 CET a bude jej řídit pan Malyj z Volgogradu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.40 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Kubaň Krasnodar - FK Krasnodar  (pátek 18:00)
Čtvrté kolo nejvyšší ruské soutěže načne krasnodarské derby. Domácí Kubani úvod ligy moc nevyšel, zato konkurenční FK zatím září.

Úvod sezony se krasnodarskému FK povedl na výbornou. Tým kolem Arménce Movsisjana v minulém kole převálcoval ambiciozní Lokomotiv 3:1. Právě Armén zařídil výhru tím, když na něj zadáci Moskvy udělali faul a Joazinho proměnil penaltu, třetí gól dal Jura sám. Tým kouče Muslina protivníky drtí svou přesnou kombinační hrou, ze které pramení hodně střel a průniků za obranu. Býci tímto stylem již v prvním kole obrali silnou Kazaň. Uvidíme, zda jejich pestrá hra bude stačit i na městského rivala.

Kubaň má ve městě sice větší fanouškovskou podporu, ale na hřišti to skřípe. Tradiční klub z jihu Ruska nedokázal navázat na minulou sezonu a má zatím pouze jednu výhru. Největším problémem je absence útočníka Traorého, jenž přestoupil v létě do Machačkaly. Nicméně gól Petrescuovi svěřenci v minulém kole dali, ale na body to v Samaře nestačilo. Křídla Sovětů vyhrála 2:1 a vedení je zatím s výkony nespokojené. Dost možná další prohra v derby by mohla úspěšného Rumuna stát trenérské křeslo. Toto derby je totiž v Krasnodaru bráno vážně a pro kluby to je nejdůležitější dvojutkání v sezoně.

Souboj dvou městských rivalů začne v 18:00 CET a bude jej řídit pan Turbič z Moskvy.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.00 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Spartak Moskva33008:29
2.Zenit Petrohrad33007:19
3.Anži Machačkala32105:37
4.Rubin Kazaň32016:46
5.FK Krasnodar32015:36
6.Lokomotiv Moskva32016:56
7.Křídla Sovětů Samara31113:44
8.Těrek Groznyj31112:64
9.Alanija Vladikavkaz31027:53
10.Mordovija Saransk31025:43
11.Amkar Perm31023:43
 Volga Nižnij Novgorod31023:43
 Kubaň Krasnodar31023:43
14.CSKA Moskva31023:63
15.FK Rostov30122:61
16.Dinamo Moskva30030:70

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kanunikov ukázal,že se nebojí a je dobrou náhradou za Sašku!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele