Ruská Premier liga - preview 28. kola

24.10.2011, 09:12
Aktuality
V Rusku se i v pondělí bude hrát o špici tabulky. Čtvrtý Lokomotiv zavítá na hřiště předposledního Nalčiku, je tedy jednoznačným favoritem na zisk tří bodů. Dinamo, které je třetí, zřejmě bude mít o poznání těžší práci, narazí totiž na Kazaň.
Spartak Nalčik - Lokomotiv Moskva  (pondělí 14:00)
Spartak Nalčik minulý týden zaskočil hvězdnou Machačkalou, povede se mu podobný husarský kousek proti skvěle hrajícímu Lokomotivu ve 28. kole ruské Premier Ligy?

Nalčik se může pyšnit krátkou sérií bez prohry, čítá vítězný zápas proti Těreku a bod s Anži. I tak je kavkazský Spartak na nelichotivém předposledním místě v tabulce. Domácí kouč Tašujev se musí obejít bez marodů Berchamova, Džudoviče, Maicona a Ozdojeva.

Do Nalčiku přijede Lokomotiv a jen málokdo tipuje jiný výsledek než vítězství hostujícího týmu. Moskevští jsou pod trenérem Couceirem na koni, od 26. června nepoznali, jak chutná porážka. Sérií vítězství se Lokomotiv posunul na čtvrté místo v tabulce, podle mnohých může v podzimních bojích promluvit do boje o mistrovský titul.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.30 - 3.30 - 1.83
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Dinamo Moskva - Rubin Kazaň  (pondělí 18:00)
Dinamo Moskva hostí v pondělní dohrávce 28. kola ruské Premier Ligy Rubin Kazaň. Jak domácí, tak i hosté si zajistili místo v prvním osmičce s předstihem.

Oba týmy mají formu, bělomodří v minulém kole porazili Krasnodar 2:1, Rubin si pohrál se Spartakem Moskva 3:0. Na marodce Dinama je Jusupov, Rubin postrádá Ansaldiho, Ďaďuna, Medvěděva a Orechova.

Vzájemná bilance favorizuje Rubin Kazaň, Dinamo se pokusí porazit mužstvo z hlavního města Tatarstánu poprvé od 5. listopadu 2006. Od té doby Kazani osmkrát podlehlo a jednou remizovalo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.20 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Rostov - Zenit Petrohrad  (neděle 13:00)
Zlepšující se Rostov přivítá ve 28. kole ruské ligy vedoucí Zenit Petrohrad. Poslední dva vzájemné zápasy skončily pro Rostovčany debaklem, na domácí půdě jsou ale mnohem silnější, zvlášť po vydatném letním posílení kádru.

Rostov v minulé kole přišel o sedmizápasovou neporazitelnost v ruské ligy, když podlehl Krasnodaru 2:0. V tabulce se Rostov vyšvihl na desáté místo, ale o šanci proniknout do první osmičky už dávno přišel. "Zenit je silné mužstvo, které střílí hodně branek, ale také může hodně inkasovat, jako v nedávném utkání Ligy mistrů proti Šachtaru. Musíme být celý zápas koncentrovaní a ani na sekundu nepolevit," míní běloruský záložníka ve službách Rostovu Timofej Kalačjov.

Trenér Spalletti nenominoval k zápasu marody Keržakova, Husztiho a Lazoviće. Naopak s týmem se už připravuje uzdravený Aňukov. Zenit je v tabulce ruské ligy první, daří se mu i v Lize mistrů, kde mu patří druhé místo se čtyřmi uhranými body.

Nicméně v ruské lize Zenit opět musí zabrat, jeho poslední tři mistrovské zápasy skončily remízou. Naladí se Petrohrad opět na vítěznou vlnu v Rostovu? Domácí tým je jeho oblíbeným soupeřem, v minulé sezóně proti němu vítězstvím 5:0 zajistil mistrovský titul a letos ho doma porazil 4:0.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.50 - 3.60 - 1.62
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Spartak Moskva - Tom Tomsk  (neděle 15:15)
Absencemi sužovaný Spartak Moskva se utká proti Tomsku. Kdy jindy by měli Spartakovci napravit předchozí nevydařený duel proti Kazani než proti slabému protivníkovi, který je považován za jednoho z hlavních adeptů na sestup?

Červenobílí v minulém kole podlehli Kazani 0:3. "Vůbec jsme neplnili to, co jsme si řekli a trénovali. Naše hra nebyla dobrá, to je také příčinou tohoto výsledku," zlobil se po utkání trenér Valerij Karpin. Spartak hlásí početné ztráty, z různých důvodů postrádá sedm hráčů. Nepříjemná je především diskvalifikace útočníka Emenikeho, který je ve formě.

Hostující Tomsk má hrůzostrašnou formu, v lize naposledy naplno bodoval 23. července, od té doby jde od porážky k porážce. Vinou katastrofálních výsledků se Tomiči propadli na poslední místo v tabulce.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.12 - 7.25 - 20.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Anži Machačkala - CSKA Moskva  (neděle 17:30)
Šlágrem 28. kola ruské Premier ligy je bezesporu souboj Anži Machačkala - CSKA Moskva. Domácí si pohrávají, stále nemají jistou první osmičku. Hosté pomýšlí na vedoucí pozici, na kterou ztrácí dva body.

Nedělní duel láká velkou pozornost, aby taky ne, na hřišti se v neděli objeví plno skvělých fotbalistů. "Nedaří se nám poslední dobou vyhrávat, budujeme totiž nový tým a nějaký čas potrvá než si všechno sedne. Zápasy Anži mají skvělou úroveň a majitel klubu je tím velmi potěšen. V neděli hrajeme proti CSKA Moskva a doufám, že vyhrajeme. Chci dát gól, už na něj dlouho čekám," řekl před utkáním hvězdný útočník Samuel Eto'o.

V současné době se horlivě spekuluje o novém trenérovi Anži. Padají známá jména jako Lippi, Scolari nebo Capello.

CSKA Moskva v úterním utkání Ligy mistrů rozstřílel Trabzonspor 3:0 a pohodu z evropské scény se pokusí přenést do domácí soutěže. Tam se Armějcům v posledních kolech příliš nedaří. Hlavně domácí remíza s Těrekem Groznyj byla pro armádní klub velmi bolestivá.

Hostující mužstvo má plno zraněných. Na marodce jsou Honda, González, Akinfejev, Necid, Oliseh a Nababkin, brankář Gabulov nenastoupí po dohodě obou klubů a diskvalifikován je Šemberas. "Chceme navázat na jarní souboj, kdy se nám podařilo vstřelit rychlý gól a v dalších minutách jsme kontrolovali hru, teď musíme udělat to samé. Ale Anži je silný tým, tento zápas bude těžší, protože domácí bude hnát kupředu podpora fanoušků," vzpomíná Brazilec Vágner Love na jarní vítězství CSKA 3:0.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.80 - 3.10 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Volga Nižnij Novgorod - FK Krasnodar  (sobota 12:00)
Osmadvacáté kolo ruské nejvyšší soutěže odstartuje zápas nižněgorodské Volgy s FK Krasnodarem.

Volga se pokusí na svém hřišti přetrhnout nevítěznou šňůru, která trvá tři zápasy. Krasnodar se naopak pokusí prodloužit svou tři zápasy trvající neproherní sérii. Týmy si to mezi sebou rozdají na hřišti Lokomotiv.

V úterý se uskutečnilo první zasedání správní rady Volgy, na kterém byla potvrzena nová struktura klubu. Informuje o tom tiskové oddělení nižněgorodského klubu. Na zasedání se probíraly nynější činnost v klubu a otázky výběru politiky na následující rok. Kromě toho se hlavní trenér Volgy Dmitrij Čeryšev zodpovídal před vedením ze sportovních výsledků a postavení týmu v tabulce. Příští zasedání je naplánováno na konec listopadu a začátek prosince. Na něm bude potvrzen rozpočet Volgy na rok 2012 a také strategie rozvoje klubu.

Před zápasem obránce Krasnodaru Dušan Andjelković prohlásil, že tým je na svém místě v turnajové tabulce a úspěchy nového týmu musí přijít v následující sezóně. "V danou chvíli jsme na svém místě," prohlásil Srb klubovému tiskovému oddělení. "Samozřejmě, v následující sezóně může Krasnodar počítat s něčím víc. V tomto roce se v podstatě budoval nový tým a potřebovali jsme nějaký čas, abychom se sehráli. Nyní porozumění existuje, hráči, kteří jsou vybráni, jsou kvalitní, musíme pokračovat v práci a úspěch k nám musí jistě přijít už v příští sezóně."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.20 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Těrek Groznyj - Amkar Perm  (sobota 14:15)
V sobotní části 28. kola ruské Premier Ligy si změří síly Těrek Groznyj s permským Amkarem.

V minulém kole noví trenéři týmů potěšili fanoušky pozitivními výsledky. A jestli vítězství Božoviče nad Kubani nevyvolává otázky, tak bojovný výkon a remíza s CSKA nejspíš přinese plusové body Stanislavu Čerčesovu. A týmy se nepochybně budou snažit rozvíjet svůj úspěch. Hlavně se to týká Těreku, který čeká vítězství, navíc na svém hřišti.

V následujícím zápase jistě nenastoupí Adlan Kacajev, který se zranil v předešlém zápase s Armějci. Vyšetření ukázalo, že obránce bude chybět minimálně 4 měsíce. Kapitán domácího týmu Ucijev, jenž pokračuje v rekonvalescenci po těžkém zranění, tento týden odcestoval do jedné z německých klinik kvůli dalším procedurám.

Zápas s Těrekem bude pro permský klub prvním kavkazským výletem. Po Grozném čeká svěřence Božoviče návštěva Machačkaly a Nalčiku. Před tímto nelehkým výletu černohorský trenér řekl něco málo o počtu bodl, které by chtěl vybojovat: "Tří body by měl být normální stav, čtyři by byly dobré, šest bodů moc dobré a o devítce ani nechci přemýšlet."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.20 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Kubaň Krasnodar - Křídla Sovětů Samara  (sobota 16:30)
Od 16:30 se na stadionu v Krasnodaru představí domácí Kubaň proti samarským Křídlům. Domácí mohou stále pomýšlet na umístění, které jim zaručí pohárovou Evropu. Křídla Sovětů mají také oč bojovat, hrozí jim sestup a body proto potřebují jako sůl.

Kubaň Krasnodar se může pyšnit solidní formou, doposud 44 získaných bodů je slušná vizitka. Pětizápasová šňůra bez porážky však minulý týden skončila. Krasnodar nestačil na Amkar Perm, když třikrát inkasoval a v tabulce se zastavil na sedmém místě. Pro svěřence trenéra Petrescua to byla tvrdá lekce, ze které se mohou domácí borci ponaučit. V dalším zápase se Kubaň představí na domácím hřišti proti Samaře, která se v letošní Premier lize hodně trápí.

Samara sice dokázala ve 25. kole porazit Dinamo Moskva, ale to bylo z její strany vše. Následovala porážka v Rostově a bezbranková domácí remíza s Novgorodem. Situace je nyní taková, že Křídla Sovětů mají na svém kontě jen o tři body více než poslední tým soutěže Tom Tomsk. Největším problémem současné Samary je koncovka, za sedmadvacet kol se jí podařilo nastřílet pouhopouhých sedmnáct branek, což je ze všech účastníku Premier ligy nejméně.

V zápase na půdě Krasnodaru by si mohli hosté věřit. Samara má s Kubaní dlouhodobě lepší bilanci, naposledy si odtamtud přivezla remízu 0:0. Mimochodem s prázdnou se vrátila jen jedinkrát, v roce 2007 podlehla v přestřelce 2:3.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.62 - 3.60 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad27159352:2354
2.CSKA Moskva271410348:2552
3.Dinamo Moskva27156648:2751
4.Lokomotiv Moskva27147646:2549
5.Spartak Moskva27137740:3246
6.Rubin Kazaň27129637:2545
7.Kubaň Krasnodar27135934:2544
8.Anži Machačkala27119730:2542
9.FK Krasnodar27981036:3935
10.FK Rostov27771327:4028
11.Amkar Perm27691218:3427
12.Volga Nižnij Novgorod27741623:3525
13.Těrek Groznyj27671425:4325
14.Křídla Sovětů Samara27581417:3823
15.Spartak Nalčik27491420:3321
16.Tom Tomsk27481518:5020

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Novgorod - FK Krasnodar 1

Těrek - Perm 1

Kubaň - Samara 0

Reagovat
didosh

Dinamo!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele