Ruská Premier Liga preview - 12. kolo

04.07.2008, 13:43, aktualizováno 09.07.2008, 08:11
Previews
Program dvanáctého kola nejvyšší ruské soutěže dnes uzavře moskevské derby Saturn - FK. Oba týmy se zatím nacházejí ve spodní polovině tabulky a chtějí co nejdříve vystoupat nahoru. Kromě tohoto zápasu dnes dohrává Zenit utkání jedenáctého kola proti Spartaku Nalčik.
Luč-Energija Vladivostok - FK Chimki  (sobota 10:00)
Nepříliš atraktivním duelu odstartuje po krátké pauze ruská Premier Liga. 12. kolo zahájí duel týmů namočených v pásmu sestupu. Předposlední Luč-Energija Vladivostok hostí poslední FK Chimki.

Kádr Vladivostoku prošel přes léto velkými změnami. Odešlo několik nepotřebných hráčů, mezi nimi i český obránce Marian Palát. Asi největší ztrátou je odchod útočníka Tichonoveckého do druholigového Kubáňe Krasnodar a Bazajeva do Alanie Vladikavkaz. Trenér Luče Zoran Vulič si pochvaloval přístup svých svěřenců k tréninkům v Rakousku a Moskvě. V generálce Luč-Energija Vladivostok remizoval s CSKA Moskva, přestože dvacet minut před koncem vedl o tři branky. "K prvnímu zápasu s Chimkami bohužel ještě s posilami počítat nemůžeme. Domnívám se, že první 2-3 zápasy budou složité. Prozatím si vystačíme s těmi, kteří jsou k dispozici," řekl Vulič.

Na soustředění v Rakousku měli zdravotní potíže Da Costa a Bulyga, ale pro utkání s Chimkami jsou fit. Po vleklém zranění absolvoval kompletní přípravu Dmitrij Alexandrovič Smirnov. "Pokud tým bude potřebovat mou pomoc, jsem ochoten hrát a pomoci zvítězit. Udělám vše, co bude v mých silách," řekl Smirnov pro oficiální stránky klubu.

Bývalého úspěšného hráče Spartaku Moskva Sergeje Jurana čeká na lavičce FK Chimki debut. Kouč, který vedl ještě před nedávnem Šinnik Jaroslavl, přivedl do podmoskevského klubu hned kvarteto hráčů Spartaku Moskva Dinejev, Kudrjašov, Sabitov a Shoave. Ze Saturnu Moskva přivedl slovenského útočníka Jakubka. "Jsem spokojen se všemi přestupy. Vedení klubu splnilo mou prosbu a všechny fotbalisty, které jsem si přál, přivedlo," mnul si ruce Juran. Jako protislužbu má Juran FK Chimki přivést k záchraně a nečeká ho lehký úkol.

V generálce na soutěž Chimki uhrály hubené vítězství proti týmu "Ministerstvo vnitra Rusko" Moskva 1:0. Z penalty se trefil nejlepší střelec Chimek o objev ročníku 2008 Eldar Nizamutdinov. Do utkání nezasáhl zraněný Mrdja a pro utkání s Vladivostokem vykartovaný Blatnjak.

V ročníku 2007 bylo ve vzájemných duelech úspěšnějších hostující mužstvo. Doma Chimki vyhrály 3:0, venku remizovaly 1:1. Utkání dvou aspirantů na sestup začíná už v 10:00 SEČ.
Luč-Energ. - pravděpodobná sestava:
M. Čech - Novkovič, Šešukov, Vujovič, da Costa - Gvazava, Bulyga, Damjanovič, D. N. Smirnov - Ševčenko, N. Burmistrov.
FK Chimki - pravděpodobná sestava:
Berezovskij - Golovatenco, Stepanov, Trivunovič, Jovanovič - Eromoigbe, Pilipčuk, N. Čeh, Peršin - Antipenko, Nizamutdinov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.20 - 4.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Křídla Sovětů Samara - Rubin Kazaň  (sobota 15:00)
Ještě bez útočníka Jana Kollera přivítá Křídla Sovětů Samara vedoucí Rubin Kazaň.

Velké jméno přivedlo vedení Samary. Trenér Křídel Leonid Sluckij se může těšit na spolupráci s českým obrem Janem Kollerem. "Jenda je za prvé skvělý kluk, kterého jeho úspěchy absolutně nezměnily. A i ve svých pětatřiceti letech je to hráč, který by nám pořád hodně pomohl," pochvaloval si posilu krajan Jiří Jarošík. V sobotu se ho však nadšení fanoušci ještě nedočkají, utkání bude přihlížet z tribuny. Aktuálně šestý tým ruské Premier Ligy nemůže počítat jen se zraněným Skvernjukem, jinak má Leonid Sluckij k dispozici kompletní kádr.

V přípravě to nebylo ze strany Samary úplně optimální. Na soustředění v rakouském Alpendorfu Křídla Sovětů Samara nejprve remizovala s Kapfenbergem 2:2 a poté podlehly Tavriji Simferopol 1:3. V generálce navíc Samara nestačila Dynamu Kyjev 1:2.

Také vedoucí Rubin Kazaň zlákal do svých řad hvězdného útočníka. Z FK Moskva přišel reprezentační útočník Roman Adamov. Právě střelec v útoku Rubinu scházel, veterán Savo Miloševič se v první jedenácti kolech netrefil ani jednou. "Přestup byl jen mojí iniciativou," potvrdil Adamov. Proslýchá se totiž, že měl problémy s trenérem FK Moskva Olegem Blochinem. Ve čtvrtečním tréninku už mohl Rubin počtíat se všemi účastníky Eura 2008. Jmenovitě Karadenizem, Semakem a Adamov, poslední zmíněný však ještě nemůže hrát. Uzdravil se také Roman Šaronov.

V přípravě Rubin porazil Wacker Insbruck 2:0, remizoval s Feklabruem 1:1 a na závěru udolal LASK Linz 2:1. Střelecky se dařilo především Bucharovovi, který se zotavil z těžkého zranění.

Poslední vzájemné měření sil na stadionu Samary skončilo vítězstvím domácích 3:0. Tento rok je však Rubin mnohem silnější a jen těžko podobný výsledek připustí. Výkop utkání je naplánován na 15:00 SEČ.
Křídla S. - pravděpodobná sestava:
Lobos - Oh Bum-Suk, Booth, Belozerov, Budylin - Escobar, Jarošík, R. Adžindžal, Oleg Ivanov, Tichonov - Savin.
Rubin Kazaň - pravděpodobná sestava:
Kozko - Salukvadze, Tomas, Šaronov, Kvirkvelja - Rjazancev, Semak, Sibaja, Karadeniz - Rebrov, Kabze.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 3.10 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Spartak Nalčik - Šinnik Jaroslavl  (sobota 17:30)
Zápas osmého s třináctým nabídne 12. kolo ruské Premier Ligy. Spartak Nalčik nastoupí proti Šinniku Jaroslav.

Zápas se odehraje na půdě favorizovaného Nalčiku, který poslední dva zápasy vyhrál a posunul se tak na osmou příčku. Oproti tomu jeho soupeř z Jaroslavli za poslední tři zápasy získal jen jeden bod a klesl na třinácté místo.

Šinnik si fanoušky neudobřil ani výkony na soustředění v Rakousku, kde postupně odehrál tři utkání. V prvním porazil Floridsdorf 2:1 díky brankám Monareva a Bojarinceva. V dalším utkání však jenom remizoval 1:1 s Gratkornem, své soustředění nakonec zakončil výhrou 3:2 nad Trenkvalderem, skvělým výkonem se blýskl nový kapitán Kudrjašov.

Oproti tomu Spartak hrál jen dvě utkání a obě vyhrál. Trenér Nalčiku Jurij Krasnožan s týmem nikam neodcestoval, obě utkání sehrál v Rusku a dokonce se stejným týmem. První utkání s mládežnickým týmem Těreku vyhrál Nalčik 2:1, druhý zápas se seniorským týmem Těreku vyhrál 3:0 díky gólům Gogua, Kalimullina a Geterjeva.

Spartak i Šinnik absolvovaly soustředění bez zranění, oba trenéři tak mohou počítat s kompletním kádrem. Nicméně k několika změnám na soupiskách obou celků došlo. Spartak Nalčik opustil Ricardo Lago (hostování v FK Moskva) a jedná se o příchodu brankáře, jedním z aspirantů na tento post je velezkušený brankář Nigmatullin. Šinnik přivedl útočník Vješticu, naopak přišel o duo Čerkes a Maximov.

Body z tohoto zápasu potřebuje více Šinnik, který by se mohl v případě prohry propadnout na poslední místo ruské Premier Ligy. Nalčik má naopak šanci se výhrou posunout na sedmé místo a předběhnout tak CSKA Moskva. Zápas začíná v 19:30 CET a řídit ho bude Nikolaj Ivanov z Petrohradu.
Spartak Nalčik - pravděpodobná sestava:
Chomič - Jatčenko, Džudovič, Amisulašvili, Filatov - Geterjev, Kočubej, Kažarov, Samsonov - Dzachmišev, Bikmajev.
Šinnik Jaroslavl - pravděpodobná sestava:
A. Stepanov - Ricardo Silva, Basto, Stepanovs, Djordjevič - Gorawski, Lajzans, Drjagin, Bojarincev - Chazov, Buznikin.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 2.90 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Těrek Groznyj - Spartak Moskva  (neděle 12:00)
Do horkokrevného Kavkazu přiletí fotbalisté Spartaku Moskva. Přivítá je čečenský Těrek Groznyj s novým trenérem Vjačeslavem Grozným, pro kterého bude mít duel speciální příchuť.

Vjačeslav Groznyj před začátkem letní přípravy nahradil na pozici trenéra Těreku odvolaného Leonida Nazarenka. Těrek povede za vítězstvím proti týmu, kde dlouhá léta dělal asistenta Romancevovi. Čeká ho přetěžký úkol, Spartak Moskva je jedním z aspirantů na mistrovský titul a v druhé polovině soutěže to chce potvrdit.

S novým trenérem je nadmíru spokojen viceprezident klubu Alchanov: "Doufáme, že vtiskne do naší hry svůj rukopis." Příprava ale byla krátká a trenéru Groznému se to zatím nepovedlo. Aktuálně jedenáctý tým tabulky sice porazil rakouský Švandorf 2:0, pak ale prohrál s Mattersburgem 2:3 a Spartakem Nalčik 0:3.

Přestože je Spartak častokrát terčem kritiky, po jedenácti odehraných kolech mu patří druhá příčka a s dvaceti brankami vede statistiky v počtu nastřílených branek. Je ovšem pravda, že několik bodů zbytečně ztratil. "V Grozným to bude určitě těžké. V každém případě ale musíme vybojovat tři body, abychom získali sebedůvěru. Pokud chceme zlaté medaile, nemůžeme klopýtat," tvrdí rázně český reprezentační obránce Radoslav Kováč. Spartak má navíc Těreku co vracet, minulý rok jej soupeř připravil po penaltovém rozstřelu o čtvrtfinále Kubok Rossiji.

Trenér moskevského gigantu Stanislav Čerčesov nemůže počítat s nejlepším střelcem mužstva, Brazilcem Wellitonem a záložníkem Maidanou. Nejistý je start hvězdného útočníka Pavljučenka, který se vrátil z mistrovství Evropy.

Bojovat se bude také na poli fanouškovském. Do hlavního města Čečenska míří více než 400 radikálních fanoušků Spartaku Moskva a jelikož příznivci Těreku patří k těm nejhorkokrevnějším, dají se čekat přísná bezpečností opatření. Utkání mezi Těrekem a Spartakem Moskva začíná v neděli od 12:00 SEČ.
Těrek Groznyj - pravděpodobná sestava:
Lika - Zabavnik, Džabrajlov, Dudnik, Iljev - Kulík, Essame, Adjev, Kuzmičev - Dinjar – Lahjalov
Spartak Moskva - pravděpodobná sestava:
Pletikosa - Jiránek, Kováč, Stranzl, Ivanov - Bystrov, Mozart, Titov, Pavlenko, Kaliničenko - Pavljučenko
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.75 - 2.90 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
CSKA Moskva - Dinamo Moskva  (neděle 14:00)
Tahákem dvanáctého kola bude jednoznačně moskevské derby. Souboj sedmého CSKA s pátým Dinamem je každoročně jedním z vrcholů ruské ligy. Tomuto derby se snad můžou rovnat jen zápasy obou soupeřů se Spartakem Moskva nebo Lokomotivem.

Každoročně provází tento zápas výborná atmosféra, ale také střety obou táborů. Při minulém zápase musela zasahovat policie a na zásah se připravuje i nyní. Na stadionu Lužniki, který patří armádnímu klubu, se očekává vypjatý zápas. Oba týmy si dělají zálusk na zisk tří bodů. CSKA v posledních čtyřech utkáních neprohrálo a má dva zápasy k dobru, zatímco Dinamo si prohru připsalo hned dvakrát, ale přesto má v tabulce na armádní klub náskok tří bodů.

CSKA absolvovalo přípravu v Rusku, kde se utkalo s Vladivostokem - zápas nakonec skončil 4:4, a poté s FK Moskva, se kterým prohrálo 1:2. Poločas odehrál český mladíček Luboš Kalouda, který absolvoval celou přípravu a v druhé polovině sezóny od trenéra Gazzajeva určitě dostane více šancí.

Dinamo hrálo přátelská utkání také v Rusku. Porazilo 3:0 Dinamo Tbilisi a prohrálo 0:2 s Kazaní.

Jurij Žirkov si i přes špatné výkony v přípravě věří: "Musíme vyhrát, pokud chceme bojovat o titul, musíme porážet slavná mužstva, máme sice dva zápasy k dobru, ale na to se nesmíme spoléhat. Dinamo má dobrý tým, ale my máme lepší!" prohlásil levý křídelní hráč CSKA.

Opačný názor má samozřejmě Argentinec Leandro Fernandés, který hájí barvy Dinama:"Odchod Jo Alvése CSKA sotva oslabí, Ricardo Jesus je také skvělý hráč. Přesto věřím v naše vítězství!"

Valerij Gazzajev, trenér CSKA, také pomýšlí na zisk všech bodů: "Musíme tento zápas vyhrát, před sezonou jsme si dali za cíl vyhrát ligu a domácí pohár a to také splníme," Ruský trenér také reagoval na odchod Jo Alvése: "Jo chtěl odejít, oznámil nám to dlouho dopředu a tak jsme mohli včas získat Jesuse. Je to skvělý hráč, který Alvése určitě plnohodnotně nahradí."

Navíc má Gazzajev oproti svému protějšku Kobelevovi výhodu, může využít kompletní kádr. Do CSKA se z EURA vrátili i bronzoví reprezentanti Ruska, jmenovitě Akinfejev, Ignaševič, Žirkov a bratři Berezucští. Před derby se navíc uzdravili hned tři Brazilci Daniel Carvalho, Ramón a Dudu. Do Dinama se z evropského šampionátu vrací Semšov, Kolodin a nová posila z Amkaru Perm Gabulov. Trenér Kobelev bude ze zdravotních důvodů postrádat Dimidkova, Siseru, Pimenova, Granata a Skepského

V ročníku 2007 bylo ve vzájemných duelech úspěšnější Dinamo Moskva. Doma sice Dinamovci remizovali 1:1 venku však svého soka udolali 1:0, jedinou branku vsítil Ruslan Pimenov, který je aktuálně na marodce. Velké moskevské derby začíná v neděli od 12:00 SEČ.
CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:
Akinfejev - V. Berezuckij, Ignaševič, A.Berezuckij, Odiah - Žirkov, Semberas, Krasič, Aldonin - V. Love, Jesus.
Dinamo Moskva - pravděpodobná sestava:
Šunin - Kowalczyk, Kolodin, Fernandez, Klimavičus - Chochlov, Semšov, Danny, D. Kombarov - Genkov, Keržakov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.10 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Zenit Sankt-Petěrburg - Tom Tomsk  (neděle 16:00)
Zenit Petrohrad se v tabulce nachází na šestnácté příčce, ale nenechte se zmást. V krizi mužstvo Dicka Advocaata není, většina soupeřů totiž má pět zápasů k dobru. Zenit totiž vše podřídil Poháru UEFA a teď má před sebou další jasnou prioritu – ruskou Premier Ligu. Stíhací kampaň zahájí na Petrovskij Stadionu proti Tom Tomsk.

Nizozemský stratég nemůže počítat s dvěmi největšími hvězdami. Kolem Andreje Aršavina se motá celá řada velkoklubů a vedení Zenitu proto rozhodlo, že svůj klenot nebude během čtrnácti dnů, kdy se má rozhodnout o své budoucnosti, stavět. "Andreje lze pochopit, už sedm let hraje v Zenitu a rozumím jeho přání jít do zahraničí." řekl smířeně Advocaat pro oficiální stránky klubu. Na marodce s kolenem je vytáhlý útočník Pavel Pogrebnjak. Podobný problém, i když mnohem vážnější má také Lombaerts.

Dick Advocaat se odmítl vyjádřit konkrétně k soupeři, Zenit Petrohrad podle jeho slov musí vyhrát každý zápas bez ohledu, proti jakém soupeři se postaví. "Nemůžeme se dívat na soupeře, je třeba sledovat nás tým. V nejbližší době nás čeká devět zápasů. Za 5-6 týdnů je potřeba docílit výsledků, pokud nepředvedeme dobrou hru, sezóna pro nás končí. Úroveň ruské ligy je dost vysoká, proto je nutné vyhrát každý zápas. Nelze jednoduše říci: tento zápas vyhrajeme, to není možné," poznamenal.

Přes léto se Zenit připravoval v Dánsku. V generálce na ligu prohrál s FC Kodaň 0:2, nicméně tři góly nebyly petrohradskému týmu uznány pro údajný ofsajd, což se na výsledku podepsalo.Vedení Zenitu Petrohrad zatím nepřivedlo do týmu žádné posily, v nejbližších dnech se však nová jména v týmu objeví. Zájem je třeba o ofenzivního záložníka Dinama Moskva Dannyho. "Máme zájem o koupi tohoto fotbalisty," potvrdil Advocaat.

Tom Tomsk jede na Petrovskij Stadion v roli jasného outsidera. Debut čeká na nového trenéra Romaščenka, který na lavičce Tomsku nahradil odvolaného Valerije Petrakova. "Ještě před nedávnem jsme všichni fandil Zenitu v Poháru UEFA. Ale teď jsme v jiné roli, postavíme se jim v tváři tvář." citoval Romaščenka Sport-Express. Trenér sibiřského týmu přivedl během letní přestávky na hostování ze Saturnu Charitonova. Mrzí ho, že se mu nepodařilo přivést hráče Spartaku Moskva, ale v dalších dnech slibuje nové tváře.

Trenéra Tomsku navíc trápí ze soustřední v Rakousku zranění zadáků. Mimo hru je Denis Jevsikov a Viktor Strojev. Se zpožděním přicestoval Chorvat Hrvoje Vejič, měl totiž problémy s vízy. "Vím, že v týmu je problém s obránci, pokud dostanu důvěru, jsem na zápas proti Zenitu připraven," řekl. Nejistý je start Volkova.

V ročníku 2007 Zenit Petrohrad vyhrál oba duely proti Tomsku, Sibiřané svého soka zase vyřadili ve čtvrtfinále letošního Kubok Rossiji. Zápas začíná v neděli od 16:00 SEČ.
Zenit - pravděpodobná sestava:
Malafejev - Anjukov, Širokov, Hubočan, Šírl - Zyrjanov, Denisov, Tymoščuk - Fajzulin, Dominguez - Tekke
Tom Tomsk - pravděpodobná sestava:
Mandrykin - Vejič, Jokič, Bugajev, Catînsus - Klimov, Mičkov, V. Volkov, Skobljakov – Širko , Maznov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.25 - 9.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lokomotiv Moskva - Amkar Perm  (neděle 17:00)
Souboj třetího se čtvrtým přinese 12. kolo ruské Premier Ligy. Lokomotiv se postaví proti velkému překvapení ročníku 2008, finalistovi Kubok Rossiji Amkaru Perm.

O stabilního člena záložní řady přišel Lokomotiv před začátkem letního přestupového období. Alexander Samedov se upsal FK Moskva. Náhradu "Železničáři" intenzivně hledají. Na domácí soutěž se Lokomotiv připravoval v Rakousku, kam odcestoval kompletní kádr až na reprezentanty a Jefimova, který je po úspěšné operaci kolena. V generálce proti Mattersburgu Lokomotiv prohrál 1:2.

Speciální příchuť bude mít utkání pro lodivoda Lokomotivu Rašida Rachimova a brankáře Levenece, kteří v Permu v minulosti působili. "Je to můj bývalý tým. Pro jakéhokoliv fotbalistu jsou takové zápasy zvláštní. Vždy chtějí dokázat, že přišli do týmu, který je silnější než ten předchozí. Touha vyhrát a v mém případě ještě neinkasovat je vždy. Bez ohledu na soupeře. Viděl jsem téměř všechny zápasy Amkaru a můžu říct, že Perm si zaslouží být v horní části tabulky," citoval Sport-Express jedničku v brance Lokomotivu.

Překvapivě nahoře se drží Amkar Perm. Jak už nastínil Levenec, tak naprosto zaslouženě. Uvidí se, co s Amkarem udělá ztráta Gabulova, který odešel do Dinama Moskva. Proti Lokomotivu tak čeká debut Sergeje Narubina. V generálce na druhou část ligy Amkar porazil polský celek Widzew Łódź vysoko 5:1, střelecky se zaskvěl především Sikimič, který nasázel soupeři hattrick.

O duel s Lokomotiv přijde vykartovaný Nikolaj Žiljajev. Otazník visí nad starty Gaála a kapitána Popova.Oba se potýkají s lehkým zraněním

"Chceme pokračovat v úspěšné sérii," říká bulharský útočník ve službách Amkaru Kušev. Na mysli má fakt, že už několik let Amkar na stadionu Lokomotiva neprohrál. Navíc v ročníku 2007 Amkar svého soka dvakrát udolal nejútěšnějším možným rozdílem 1:0. Lokomotiv má co vracet. V této sezóně však tým kouče Rachimova střídá světlé a tmavé chvilky. Jakou chvilku si vybere v neděli? Dozvíme se od 17:00 SEČ.
Lokomotiv Moskva - pravděpodobná sestava:
Levenec - Janbajev, Sennikov, Rodolfo, Spahič - Kociş, Gurenko, Torbinskij, Biljaletdinov - Odemwingie, Syčev.
Amkar Perm - pravděpodobná sestava:
Narubin - Sirakov, Belorukov, Popov, Gaál - Peev, Drinčič, Dujmovič, Starkov - Sikimič, Kušev.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.20 - 5.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Saturn Moskevská oblast - FK Moskva  (středa 17:00)
Saturn se v úterní dohrávce 12.kola postaví proti značně posilněnému FK Moskva. Zatím se oba týmy pohybují v dolní polovině ligové tabulky, což chtějí v druhé polovině soutěže napravit.

V sobotu Saturn deklasoval v Intertoto Cupu Etzella Ettelbrück 7:0, čtyřmi brankami se blýskl útočník Kiričenko, pro kterého bude mít utkání proti FK Moskva zvláštní příchuť, protože právě odtud zamířil do Saturnu. "Mohu říct, že chci předvést vždy nejlepší výkon, ne jenom proti mým bývalým týmům," prohlásil Kiričenko. Saturn má problémy s obranou, na marodce jsou zadáci Shillou a Ďuricou.

Přes léto zatím Saturn žádné velké jméno neulovil. Na spadnutí byl příchod českého útočníka Václava Svěrkoše z Baníku, kluby se ale nedohodly na částce za přestup a samotný hráč se pak nechal slyšet, že peníze nejsou vše a bude čekat na nabídky lepších klubů. Naproti tomu kolonka odchodů v týmu trenéra Gadžijeva je celkem početná. Do FK Chimki pustil Saturn Jakubka, hostování v Tomsku bylo umožněno Charitonovi a před nedávnem odešel do kádru nadcházejícího soupeře FK Moskva záložník Česnauskis.

FK Moskva chce v tabulce rapidně nahoru a podle toho také vypadají letní posily. Z Lokomotivu Moskva přišel záložník Alexander Samedov. Z Tom Tomsk útočník Strelkov. Na hostování Lago, který zářil ve Spartaku Nalčik. A ze Saturnu již zmiňovaný Česnauskis. Na cestě do FK Moskva je navíc švédský reprezentant Dorsina a Vukič z Doněcku. Odešlo duo Adamov (Rubin), Stoica (Tomsk), v Moskvě nepočítají s hříšníkem Pablem Barrientosem. Nejcitelnější je určitě odchod Romana Adamova, který si minulou sezónu vystřílel v FK Moskva korunku pro krále střelců ruské Premier Ligy a pozvánku do reprezentace Ruska.

V generálce na ligu porazil FK Moskva svého slavnějšího rivala CSKA 2:1. Trefil se český záložník Tomáš Čížek a Lago. "Hodně se mi líbila naše hra v prvním poločase. Přehrávali jsme CSKA a zaslouženě vedli. Ve druhém poločase jsem udělal hodně změn a hra už takovou úroveň neměla. Ale dovedli jsme zasloužené vedení do konce. Neřeknu toho moc k naší posile, ale Ricardo Lago vsítil vynikající branku," řekl trenér FK Moskva Oleg Blochin. Do utkání nenastoupil Bystrov, ale podle všeho bude do zápasu se Saturnem v pořádku. Dlouhodobě zraněný je obránce Okoronkwo.

V minulé sezóně vyšla ze vzájemných duelů úspěšněji FK Moskva. Na stadionu Eduarda Strelcovova zvítězila 3:2, v odvetě se po bezbrankové remíze rozdělili po bodu. Utkání začíná ve středu od 17:00 SEČ.
Saturn - pravděpodobná sestava:
Kinský - Jevsejev, Zelao, Angbva, Němov - Karjaka, Gusin, Vorobjev, Jeremenko - Kiričenko, Topič
FK Moskva - pravděpodobná sestava:
Ževnov - Kuzmin, Jop, Godunok, Epureanu - Kalešin, Krunič, S.Ivanov, Čižek -Stavpec, Maxi Lopez
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 2.80 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rubin Kazaň1181217:925
2.Spartak Moskva1155120:1320
3.Lokomotiv Moskva1054114:719
4.Amkar Perm1061312:619
5.Dinamo Moskva1153315:1418
6.Křídla Sovětů Samara1144315:1116
7.CSKA Moskva943211:715
8.Spartak Nalčik104159:1113
9.Saturn Moskevská oblast1133511:1112
10.Tom Tomsk113359:1312
11.Těrek Groznyj104069:1612
12.FK Moskva1125412:1411
13.Šinnik Jaroslavl1123613:189
14.Zenit Sankt-Petěrburg61417:77
15.Luč-Energija Vladivostok101458:147
16.FK Chimki1114615:267

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jak je možné že má Petrohrad 5zápasů k dobru???

Reagovat
Shevchenko

UEFA

Reagovat
smazaný uživatel

jj měl bych přemejšlet

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
milan78

spíš mít nějaký info, zajímat se a teprve potom psát komentáře pod článek....

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem si nevzpomněl, a co? Tyhle chytráky nechápu, mi to v tu chvíli nedošlo tak se klidni

Reagovat
smazaný uživatel

ale je to bída na vítěze poháru uefa...6 zápasů a 7 bodů

Reagovat
Kapřík

Ale neboj, oni to ještě doženou a to s přehledem. Jen jsem zvědavej jak nahradí zřejmě odcházejícího Arshavina, osobně bych se přimlouval za nákup Nizamutdinova, co jsem slyšel tak se ukazuje v opravdu, ale opravdu dobrém světle(ovšem v případě jeho odchodu to s Chimikem nevidím moc růžově) .

Reagovat
smazaný uživatel

tak Chimki na prvni ligu opravdu nema

Reagovat
Kapřík

No, s Nizamutdinovem se možná zachrání, bez něj jsou bez šance .

Reagovat
smazaný uživatel

Teď získali nějaké hráče ze Spartaku, tak budou silnější. Větší aspirant na sestup je Vladivostok a ja doufám, že sestoupí. Mají hnusný trávník a navíc to má k nim každý daleko. Rozhodne se mezi Šinnikem, Chimkami, Vladivostokem, Těrekem a Tomskem.

Reagovat
smazaný uživatel

sestup Vladivostok a Chimki, tyto tymy mi nejsou moc sympaticke, navic do Vladivostoku je to dalka

Reagovat
Kapřík

Tak uvidíme, je pravda že Vladivostok a Těrek mají možná ještě větší šanci na pád než Chimki.

Reagovat
smazaný uživatel

Terek bych rozhodne jako na velkyho kandidata na sestup netipoval. Terek ma vysledky a hlavne doma dokaze potrapit naprosto kazdyho.

Reagovat
smazaný uživatel

ten kalouda se v tom rusku ale zakopal

Reagovat
smazaný uživatel

blbost... dostal cas na akilimatizaci, vedeni mu to reklo uz na zacatku angazma, az ted by mel zacit dostavat vice sanci.

Reagovat
Kapřík

Ještě má dost času. Osobně bych ho radši viděl někde jinde, ale prý mu klub dá dost šancí k proražení, tak uvidíme třeba za půl roku .

Reagovat
smazaný uživatel

jinde ne CSKA idealni pokud odejde Love, kteremu ted nekdy konci smlouva, tak zbyde jen Ramon to je spise AM a Janczyk jediny hrot, ted nepisu o tech ruskych hrascich i kdyz par nadeji tam je

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele