Rozhovor s Ondřejem Kúdelou: O měsících na lavičce, rozehrávce i receptu na Genk

01.03.2019, 10:03
Rozhovory
Nejlepší fotbalové období zažívá až po třicítce. Poprvé si zahrál základní skupinu evropských pohárů, v ambiciózní Slavii je stabilním členem základní sestavy. Teď čeká Ondřeje Kúdelu boj o mistrovský titul a osmifinálový dvojzápas Evropské ligy proti Seville, kde se po 12 letech potká i se dvěma protihráči z finále MS dvacítek. "V životě jsem proti lepšímu soupeři nehrál," těší se na souboje s jedním z favoritů soutěže obránce sešívaných.

Za čtyři měsíce odehrál v soutěžním fotbale dvacet minut. Když ho ale v šestém ligovém kole hodil trenér Jindřich Trpišovský v Teplicích do vody, neutopil se. Naopak se stal důležitou oporou mužstva a i jeho zásluhou Slavia v Evropské ligy obdržela v osmi utkáních pouhé čtyři branky. Naposledy sešívaní oslnili skvělým představením proti Genku. "Proti prvnímu zápasu jsme změnili hodně věcí," vysvětluje v exkluzivním rozhovoru pro Eurofotbal táta osmiměsíčního syna Ondry. Vypráví i o tom, jak mu pomohla průprava na postu defenzivního záložníka, proč s Mladou Boleslaví nikdy neprošli přes pohárová předkola nebo jak ho na světovém šampionátu dvacítek kdysi zaujal mladík jménem Éver Banega. Teď bude Kúdelovi čelit znovu, jen v dresu Sevilly.

Jak jste vnímal dlouhé období od 13. dubna do 25. srpna, kdy jste v ostrém zápase nenastoupil v základní sestavě? Do ní jste se dostal až v šestém ligovém kole.

Přes léto byla příprava, trenér se rozhodl pro dvojici Míša (Ngadeu) a Simon (Deli), hráli dobře, tak nebyl důvod to měnit, což platilo už na jaře. Ke konkurenci, která ve Slavii na každé pozici je, tohle patří. Člověk prostě trénuje a snaží se přesvědčit trenéra, že on je ten, který by měl hrát, a dělá pro to maximum.

U křídla chápu, že na sebe může upozornit třeba drzou kličkou. Čím se může blýsknout stoper? Nějakým parádním obranným zákrokem?

Samozřejmě individuálních parádiček u nás tolik není. Jsme až ti poslední, na koho soupeř narazí, a náš úkol je jasný - abychom nedostávali branky. Takže jde o to, abyste jich dostával málo i v tréninku, udělal nějaké zákroky, byl silný v rozehrávce, řešil situace dobře a někdy i konstruktivně. Na druhou stranu, na tréninku pracují všichni stejně, lepší jsou v tomhle přípravné zápasy.

V čem?

V tréninku vlastně asi nikdo nedělá nic líp, všichni se snaží zdokonalovat, ať jde o krátkou přihrávku nebo dlouhý balon za obranu. Navíc vás to nikdy tolik neprověří jako utkání, přece jen už spoluhráče znáte, víte, jak se nabízejí, kdo dělá jakou kličku. Soupeře tolik neznáte, byť si ho samozřejmě nějak nastudujete. A pak je recept jasný - nedělat chybu, hrát konstruktivně, vyhrávat souboje a být platný i při útočných standardkách.

Jak složité bylo naskočit v šestém kole proti Teplicím do základu, když jste předtím od půlky dubna strávil v soutěžních duelech pobyl na hřišti všehovšudy dvacet minut?

Samozřejmě není jednoduché naskočit, aby všechno šlo na výbornou. Tohle bylo příjemné v tom, že jsme to utkání zvládli, vyhráli jsme 3:0, nedostali gól a já ještě i jeden dal, což je samozřejmě na mém postu dobrá vizitka. A já byl za gól rád i kvůli malému. Jinak jsem se celou dobu připravoval stejně, studoval soupeře, trénoval s kluky, musíte být k dispozici, kdyby se někdo zranil. Každý týdenní cyklus jsem bral stejně. Když pak šance přišla, byl jsem za ni rád a myslím, že se to zvládlo dobře. Nechci, aby to vypadalo, že mám nos nahoře, ale něco už jsem přeci jen odkopal a když mě trenér pošle na hřiště, měl bych mu to oplatit.

Trvalo vám pár utkání, než jste se dostal do správné formy, nebo jste do toho i po čtyřech měsících bez ostrého fotbalu vplul hned?

Sto procent to nebylo, chyby tam určitě byly. S přibývající herní praxí ale získáváte sebevědomí, což se na hřišti projeví. Ze začátku nebudete hned kličkovat na vápně, snažíte se hrát jednoduše, získat jistotu, pevnou půdu pod nohama. Postupem času si dovolíte víc, váš výkon roste.

Pak jste se stal stabilní součástí stoperské dvojice, kdy nastupujete především s Michaelem Ngadeu. Poslední dva zápasy jste ale hrál vedle Simona Deliho. Je v tom nějaký rozdíl?

Co se týče Míši, byli jsme už na sebe zvyklí, člověk věděl, co může od druhého čekat. Věděl jsem, jak Míša v některých situacích reaguje. I se Simonem nám to ale sedělo dobře, hráli jsme spolu i v přípravě. Vždy jde o to, že když odehrajete s někým víc zápasů, tak si pak i víc dovolíte na hřišti. Rozumíte si, funguje mezi vámi komunikace. Před zápasem si řeknete něco o soupeři - kdo hraje v útoku, když udělá tohle, tak kdo půjde kam. Výhoda to určitě je, sezona je ale dlouhá, přijdou karty, zranění. Pak se stoperská dvojice změní a musíte se chytnout s někým novým.

Slavia má navíc na postu stopera široký výběr, takže by žádná volba určitě neměla být průšvih...

O to je to samozřejmě těžší. Je nás tu pět, trenér zvolí dva. Každý den musíte potvrzovat kvalitu, abyste v základu hrál právě vy. Když s někým hrajete často, samozřejmě to ale lepší je. S Míšou už máme určité automatismy, to samé s Vláďou Coufalem, to i z předchozího angažmá. Když je na lajně, už vím, jak v některých situacích reaguje, víme o sobě, člověk je na určité věci zvyklý, co se týče vystupování nebo taktických pokynů. Vzadu jsou ty automatismy důležitější, protože právě v obraně jsou chyby nejvíc vidět.

Evidentně jste na sebe zvyklí dobře, Slavia moc gólů nedostává.

Nedá se ale říct, že by za tím byla jen obrana. Brání se od špičky, kde teď nastupuje Milan Škoda, už tam to začíná, kluci nám to už od vrchu dělají jednodušší. Dobrá defenziva a málo inkasovaných gólů je zásluha celého týmu, proto jsme třeba kolikrát my beci ani neměli tolik práce.

Vás coby stopera zdobí především skvělá rozehrávka, na kterou si trenér Trpišovský ve Slavii potrpí. Tady vám asi pomáhají zápasy odkopané na postu defenzivního záložníka.

Já si vlastně prošel ve fotbale všemi posty. Začínal jsem ještě v přípravce v útoku a postupně jsem šel níž. Převážně jsem kariéru strávil jako středopolař. V záloze máte určité návyky, pracujete s balonem, rozdáváte míče. Ostatně se říká, že záloha je motor mužstva a hraje se tak, jak vám hraje střed hřiště. Máte tam dostatek míčů a snažíte se něco vytvořit, zbytečně to nenakopávat. Pak jsem hrál i na stoperu nebo i na pravé straně obrany, takže jsem měl nějakou průpravu.

Takže se perfektní rozehrávka natrénovat dá.

Nějaký talent je samozřejmě třeba, něco si třeba v mém případě vezmete i z té zálohy. Něco je ale i věcí tréninku, tam se může zdokonalovat každý. Na to nemusíte mít žádný extra dar, prostě to natrénujete. Je to jako střelba, když budete po každém tréninku střílet a trefovat bránu, naučíte se střílet na nějaké místo a půjde vám to. To samé platí u rozehrávky, krátká dlouhá přihrávka. Ty pasy se dají natrénovat a když vám to jde, tak se v tom pak i zdokonalujete. Snažíte se zkrátka ze své přednosti udělat to nejlepší, co může být.

Až v jednatřiceti letech ve Slavii jste si poprvé zahrál základní skupinu evropských pohárů. V Mladé Boleslavi to na žádný z pokusů nevyšlo, vždy jste skončili v předkole, kolikrát s ne úplně zvučným soupeřem. Dokážete zpětně posoudit, proč tomu tak bylo?

Je možné, že jsme neměli o soupeřích tolik informací, čímž ale nechci křivdit trenérům, co nás vedli. Pak bylo období, kdy se zranilo hodně hráčů. Jednou začala příprava, zranil se Honza Chramosta s křížovým vazem. Hráli jsme proti týmu z Islandu, zranil se stoper Michal Smejkal, vazy. Pak další stoper a čekalo nás Twente Enschede. Bylo to smolné. Těžko říct, čím to vždycky bylo. Samozřejmě mě to mrzelo, dřete celou sezonu, abyste skončil na co nejlepším umístění, abyste hrál o Evropu, to je to gró. Tohle je jeden dvojzápas a celá sezona je tím ovlivněná.

Máte za sebou z hlediska defenzivy parádní podzim v Evropské lize, v šesti zápasech jste inkasovali jen tři góly. Zároveň jste ale také jen čtyři dali. Čím byla dána nízká produktivita? Hráli jste opatrněji než v lize, kde jste se prezentovali dost odvážným fotbalem?

Byl to samozřejmě oproti české lize kvalitativní rozdíl, Kodaň, Bordeaux nebo Zenit jsou skvělé evropské týmy. Snažili jsme se tomu nějakým způsobem přizpůsobit, zároveň ale zanechat některé prvky, které nám jsou vlastní. Držet víc balon, unavit soupeře. Zajímavé je, že tyhle týmy zase tolik nenapadají, takže paradoxně to není tak náročné jako v lize. Tam se vás snaží od začátku napadat, týmy hrají fyzičtěji, náročněji.

Takže v Evropě jste měli vlastně větší klid na rozehrávku.

Ano, s Bordeaux nebo se Zenitem jsme měli velké držení míče, soupeř nám vzadu nechával prostor tvořit, rozehrávat. Co se týče koncovky, že to tam nepadalo, to tak holt někdy je.

Trenér Jindřich Trpišovský si vás v lednu 2017 přivedl z Mladé Boleslavi do Liberce. Tam jste celý podzim odkopal coby defenzivní středopolař, jaro ve Slovanu jste ale odehrál komplet na stoperu. Vyhlédl si vás právě díky vaší dobré rozehrávce do svého týmu jako obránce?

Zpětně jsem se dozvěděl, že jsem do Liberce mohl jít už v létě, ale trenér Jarolím mě nechtěl pustit. V zimě už to dopadlo. Já hrál předtím spíše stopera, trenér Kalvoda mě ale posunul do zálohy, tak jsem si oprášil, co jsem hrával dřív. S trenérem Trpišovským jsme měli domluvené dvě pozice, na kterých se můžu objevit, více jsem se mu ale líbil na stoperovi.

Trpišovský si vás pak vybral i do Slavie, kde jste se potkal i s jeho realizačním týmem. Když posloucháte jeho pozápasová vyjádření, často mluví o tom, že trenéři přemýšleli, trenéři se shodli. Z toho je patrné, že své asistenty vnímá jako sobě rovné a jejich názor bere v potaz.

Je to tak, mají skvělý tým, chemie tam funguje dokonale. Samozřejmě zvnějšku vidíte jen toho nahoře, trenéra, co určuje taktiku a má ústřední odpovědnost. Podhoubí ale vytvářejí asistenti. Dělají servis, nejsou tolik vidět, přitom jsou důležití. Mají to dobře rozdělené, navíc si dokážou tým získat na svou stranu. Mají i čich na hráče, hodně dbají i na povahu a charakter každého člověka. Hajzlíka ano, ale na hřišti, ne v kabině. Proto si trenéři vybírají kluky, o kterých jsou přesvědčení, že mají charakter a kromě fotbalovosti u nich vidí i tyhle aspekty.

Zmínil jste, že to mají dobře rozdělené. Jak se tedy Jaroslav Köstl nebo Zdeněk Houštecký zapojují do procesu?

Oba vedou tréninky, řeší standardky, připravují videa. Často si práci rozdělí, záleží také, kolik utkání se v daném týdnu hraje. Když je toho víc, rozdělí si práci, aby si to mohli nastudovat, někdo už má třeba klid a připravuje se na dalšího soupeře. Pak se všichni dohromady radí a řeší strategii na utkání a základní jedenáctku.

Když zmiňujete videa.... Možnost okamžité analýzy jakékoliv herní situace a detailního nastudování soupeře je asi velká deviza dnešní doby.

Někdy mám pocit, že žijeme ve virtuálním světě. Je to mnohem jednodušší než kdysi. Máte videa, analýzy, spoustu informací o každém soupeři. Tenhle útočník je pravák, nabíhá z téhle strany, připravíte se na soupeře detailně. Máme video i na tréninku, člověk se pak může podívat, jak trénoval, jak třeba zakončoval. I tímhle se zdokonalujete. Každý zápas máme večer v mailu, plus to samozřejmě dávají v TV, takže si to můžete pustit, kolikrát chcete.

Kvalitní přípravu jste evidentně udělali u Mbwany Samatty, hroťáka Genku. Obávaný kanonýr z belgické ligy toho ve dvou zápasech proti vám příliš nepředvedl.

Když jsem viděl jeho zakončení - levá, pravá, hlavička, řekl jsem si No, pěkný. Dává neskutečně gólů, je silný, nepříjemný. Nám se ale podařilo ho uhlídat, aby se nedostal do hry, což se povedlo.

Dvojzápas se vám povedl celkově, doma jste neinkasovali a v odvetě skóre 4:1 hovoří za vše.

V prvním zápase to nebylo úplně ono, do druhého zápasu jsme hodně věcí změnili. Pomohla nám i prohra v Plzni. Tam to bylo unavené, mdlé, nebyla tam šťáva. Uvědomili jsme si, že takhle se hrát nedá.

Překvapuje mě, že říkáte, že to v prvním zápase nebylo ono. Většina lidí vás za výkon v domácím utkání chválila.

Byl to dobrý zápas, klidně mohl skončit 2:2. Byly tam ale věci, které se nám povedly v odvetě lépe. Skvěle zahráli noví hráči, co do té doby nedostali šanci, a teď mohli ukázat, že jsou právoplatnými členy týmu a jsou tu oprávněně. Ibrahim Traoré dal gól, Malinovskému (záložník Genku) nic nedovolil. Zavřeli jsme střed pole, to bylo klíčové. Tady jsme jim při rozehrávce nechávali prostor, což nebylo dobré, mohli si to rozťukat. Pak navíc přišel Pozuelo, takový trošku líný tulák, ale úžasný s balonem. Skvělé přihrávky, kolmice.

V odvetě v Genku už vám ale moc starostí nevyrobil.

Zavřeli jsme střed pole, pokaždé šli s ním. Odstřihli jsme i Trossarda, který nás zlobil na křídle v prvním utkání. Vždycky se s ním chytil Lukáš Masopust. Celkově jsme hráli na riziko, každý si stoupl k protihráči, což bylo fajn, protože neměli výškovou převahu. V předchozích evropských duelech si vždycky týmy pomohly dlouhým nákopem. Zenit měl vepředu Dzjubu, Kodaň N‘Doyeho, tady nikdo takový nebyl. Samatta byl nepříjemný, není to ale vyloženě kladivo. Vyhráli jsme všechny souboje, oni nebyli tak silní a tak důrazní. Jejich gólman to musel vždycky kopnout dopředu, i když uměl nohama, protože jsme byli všude. Když jsme dostali gól, hned jsme vyrovnali. Byli jsme zkrátka hladoví po úspěchu.

Teď vás čeká silná Sevilla. Dva její hráče přitom znáte, s Éverem Banegou a Gabrielem Mercadem jste se hned dvakrát, včetně finále, potkal na světovém šampionátu dvacítek před dvanácti lety.

Banega mě tehdy zaujal okamžitě, hned v tom prvním utkání ve skupině. Hrál jsem tam defenzivního záložníka, až postupně jsem se přesunul na pravého beka, kde jsem pak hrál i finálové utkání. Hned jsem si říkal Hm, ten je skvělej. Všechno šlo přes něj. Ta jeho rozehrávka, práce s balonem, vezměte si jenom, kde všude byl. Pak jsme se po utkání potkali i na dopingu. (usmívá se) Chtěl bych si s ním vyměnit dres, to by bylo fajn.

Sevilla možná nemá hvězdné jméno jako Chelsea, jde z ní ale strach. Kompaktní tým se skvělou přechodovou fází.

V životě jsem proti lepšímu soupeři nehrál. Skvělý tým, třikrát v řadě to vyhráli, bude záležet, jaký přivezeme výsledek z prvního utkání. Rádi bychom, aby se o postup ještě bojovalo.

Španělský deník Marca před osmifinálovým losem ke každému z týmů napsal dva tři řádky. U Slavie byl stručný: Nejslabší tým v osudí. Je tohle něco, co vás může pošťouchnout, motivace?

Jednoznačně. Už postupem přes Genk jsme ukázali, že tým má sílu. Sevilla je obrovský favorit, kdyby nepostoupila, byl by to šok. Stát se může ale cokoliv. Nám ta role outsidera může vyhovovat, jsme v pozici, že můžeme leda překvapit. A to může hrát pro nás.

Autor: Jan Pikous

Komentáře (132)

Přidat komentář
Kepy_FCB

Bez frází

Reagovat
Kocour Klapuška

Sevilla možná nemá hvězdné jméno jako Chelsea, jde z ní ale strach.

Reagovat
smazaný uživatel

Co se ti na tom nezda?

Reagovat
C-M@ster

Proč tam zazněla ta Chelsea.

Reagovat
KKralik77

Protože ji mohli dostat?

Reagovat
smazaný uživatel

Protoze hodne hracu si pralo proti ni hrat.

Reagovat
Marv

Od autora je to trochu hloupé, to jméno rozhodně má hvězdnější, ale drtivá většina fanoušků i u nás už si dnes uvědomuje, že síla je jednoznačně na straně Sevilly..

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Elliasson

Nó. To není úplně pravda. Uvidíme v dalších fázích.

Reagovat
smazaný uživatel

Pamatuji si ho ze sparty.. ještě v nějaké staré FIFE možná 07? tam měl snad největší čísla :D

Reagovat
kiciN

Super rozhovor, diky

Reagovat
shitcool

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
F.Torres

Dobrý rozhovor, klidně bych příšel zkusil i více zacílit na nějaké oblasti, ať to není takový ten klasický rozhovor...

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
meno

Reagovat
shitcool

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
shitcool

Super rozhovor, víc takových

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

V současné době bych se vůbec nedivil, kdyby dostal pozvánku do repre. Patří k top 3 středním obráncům v lize, má jendu z nejlepších rozehrávek, prověřený Evropskou ligou a s Čelůstkou by to mohlo klapat. Bohužel už není nejmladší, takže to není nějak koncepční řešení.

Reagovat
smazaný uživatel

Šanci by dostat mohl, určitě je lepší než třeba Stronati

Reagovat
smazaný uživatel

Marně přemýšlím, kdo v rámci ligy z tuzemských hráčů je na tom postu lepší. Když k tomu přičtu, že ve světě hraje Čelůstka, vrací se Suchý a Kalas, který dle mého v rámci repre nikdy nic moc nepřivedl a vypadá spíš neohrabaně, tak bych klidně do nominace Kúdelu a Krále zařadil.

Reagovat
meno

Hubník si furt drží nějakej svůj standard. Uvidíme, jak se chytne Brába a jestli se Jamelka nezadrhnul.

Reagovat
smazaný uživatel

Hubník je samozřejmě dobrý, určitě patří k top5, jen ten už je vážně dost za zenitem, co se týká věku. Navíc já vidím u Kúdely tu výhodu v podobě rozehrávky. Jemelka v této sezóně prokazuje, že je průměrný v rámci ligy a bude muset na sobě zapracovat. Když si vzpomenu na stoperskou dvojici Sigmy loni a co z ní zůstalo, po tom co už nehrajou spolu, tak je to velký sešup. Brabec má ten potenciál obrovský, ale zatím je to dost neznámá

Reagovat
meno

Chtěl jsem napsat taky Lischku a Krále, jenže Král vypadá spíš na zálohu a Lischka... Přeju mu štěstí.

Reagovat
smazaný uživatel

Což by mohlo být dobré i v repre, takový univerzál, který ti zahraje DM i CB. Očekávám, že se časem zasune zpět na středního obránce i ve Slávii, ale proč ne střed Souček, Král a Dočkal by nemusel být úplně špatný. Uvidíme jak se prosadí Darida či Pavelka a klidně by mohl nakouknout Sadílek, který je prostě úžasný. Kdyby se náhodou probral Barák a Jankto, tak ten střed nevypadá nejhůře.

Reagovat
JeséRodriguez

určitě lepší vyzkoušet Kúdelu, Krále (i když teď hrává v záloze), Pernicu nebo třeba i Hejdu, kteří maj zkušenosti z pohárů, než povolávat hráče z 2. anglické

Reagovat
cetto

Jojo, protože hrát proti Příbrami je mnohem víc než proti Leedsu

Reagovat
JeséRodriguez

protože hrát 2. ligu je víc než hrál LM nebo EL

Reagovat
PlackaSKS

vytáhnout příbram, když je tam zenit, bordeaux, kodan nebo genk demagogie v praxi

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
smazaný uživatel

Nejde o to jako ligu hraje, ale jak se tam prezentuje. Vážně se projevuje jako totálně neohrabaný stoper.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas s panem TOM11. Stoperská dvojice ČELŮSTKA-KÚDELA by byla pro repre ideální. Věřím, že pan Šilhavý KÚDELU povolá...………..

Reagovat
Coutinho10

dobra prace

Reagovat
shitcool

Reagovat
smazaný uživatel

Hm...…………

Hezký rozhovor. KÚDELA v naší SLAVII vyrostl v extratřídu!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jeden z mála z té party co se dá se říct chytli ve vrcholovém fotbale. Potom se dá se říct chytli Suchý a Pekhart. Ještě to můžeme říct o Mazuchovi, Šimůnkovi, Kaloudovi a Mičolovi, ale tyhle 3 pronásledovalo zranění, jinak taky by to dotáhli ve fotbale výš.

A kdo se chvíli po tom stříbrným MS prosadil byl Fenin, ale ten šel nahoru po tom MS tak rok, potom to začalo nabírat sestupnou tendenci, to samé můžeme říct o Jandovi a Gecovovi.

Reagovat
Mass

Stále si myslim, že nechat hrát Kúdelu a posadit Deliho (btw nejlepšího hráče v lize v % soubojích) je hřích proti fotbalu. Ale Ngadeu má bídnou rozehrávku, takže tam s nim musí bejt Kúdela. JTVCD.

Reagovat
smazaný uživatel

Deli je výborný stoper, ale zdravotně na tom nikdy snad není 100%. A i když je možná nejlepší z té trojice, tak je důležté, aby v té dvojici byla chemie a to právě Kúdela s Ngadeuem splňují dokonale. Jeden je soubojový typ a druhý je technicky zdatnější. Skvěle se doplňují

Reagovat
Bosko

Ja si to myslel taky, ale Kudela je momentalne spolehlivejsi, minimalne co se ty zdravi. Navic me se dvojice Ngadeu-Deli sice fotbalove libi, ale casto az zbytecne riskujou a hrajou bohorovne

Reagovat
Spalovač šancí

Mně naopak připadá nejlepší, když se ti tři střídají. Samozřejmě je to náročnější na sehrávání, ale na druhou stranu lze tak lépe stoperskou dvojici uzpůsobit soupeřově stylu. Pokud mají v útoku nějakého rychlíka, tak musí být Deli. Pokud naopak hromotluka, tak zase MNN. A Kúdela má výhodu, že může hrát s kýmkoliv jako ten nejzodpovědnější a současně s největším rozhledem.

Reagovat
smazaný uživatel

Vážení, ono je to fuk. Ať hraje DELI, NGADEU či KÚDELA, naše SLAVIA má nejlepší stopery v lize a po zásluze vede tabulku a získá titul!!! Berbrovská PLZEŇ se díky přízni rozhodčích zuby-nehty drží, o ostatních včetně amatérů ze SPARTY škoda mluvit...………...

Reagovat
El-Pistolero-68

Ty stopery vam ve Sparte muzeme jen tise zavidet, to je pravda.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
El-Pistolero-68

A pritom Kudela i Deli za nas hrali v minulosti...

Reagovat
smazaný uživatel

Pane PISTOLERO, mně se přestupová politika Sparty moc-moc líbí...…………..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
wyqinac

Tak ono to bylo o tom, že se dělí zranil a Kudela hrát musel a osvědčil se. Po jeho výborných výkonech by byl hřích proti fotbalu ho posadit na úkor hráče vracejícího se po zraneni

Reagovat
Bosko

Pred sezonou bych necekal, ze posadi Deliho a povazoval jsem ho za nejzbytecnejsi Nezmarovo nakup.

Reagovat
smazaný uživatel

On ale neposadil Deliho.On vyštval Jugase.Deliho posadil Ngadeu.Což považuju za chybu, protože Deli je nejlepší stoper ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen škoda, že Deli je skleněnka.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen škoda, že MNN je neohrabaný kopyto

Reagovat
smazaný uživatel

A že nešel pryč.

Reagovat
salami

Je nejmin fotbalovej z trojky, ale v ramci ligy prumer, spis lehkej nadprumer, co se tyce rozehravky a kontroly balonu, co se tyce soboju, tak nema konkurenci.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Já ti nevím, ale mně přijde, že když hrál DM, tak když se pouštěl do rozhrávky, tak mě přišel dost neohrabanej a míč dost ztratil, taky o dost balónů přišel. V soubojích má většinou navrch díky své postavě, ale když mu někdo utíká, tak nestíhá a stáhne ho rukama. Nevadí mi, ale jeho styl hry mi nesedí.

Reagovat
salami

Tak na stred zaolohy byla ta rozehravka slaba, tam ho uz taky moc nechci videt, ale to je uplne neco jinyho, na stoperu ma tu rozehravku prumernou, navic mi prijde, ze i s micem si vic veri posledni dobou a docela si dovoli. A ani rychlostne na tom neni spatne, ja spis vidim nedostatky v defenzive u Kudely, kterej to zas vynahrazuje dobrou rozehravkou a slusnou pozicni hrou.

Reagovat
meno

Ale prosím tě

Reagovat
JackDaniels.

OT: Holosko do Slovacka.... myslim, ze aj napriek veku ma stale co ponuknut (uvidime) ..od Slovacka dobry krok..

Reagovat
Spalovač šancí

Nakonec to s Banegou dotáhli stejně daleko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ale i Fenin byl účastník EURA 2008

Reagovat
Lemond Laws

malý OT: V létě by se Slavia chtěl pokusit o hostování Matěje Vydry. Je to blbý nápad nebo jaký to je nápad?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak určitě lepší než Škoda, ale pokud se prosadí Van Buren a Olayinka, tak nevidím důvod proč přivádět Vydru, navíc přijde Hilál a ve hře je ještě Tecl, který by měl být v létě fit, ale uvidíme, do léta je času dost.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodně špatný nápad. Stejně jako Matoušek, i Vydra je nejlepší na pozici second strikera, tedy toho zataženějšího ve dvoučlenném útoku. Na ten my nehrajem a hrát nebudem. Na hrotu to pak rozhodně není ono, což se ukázalo i v repre a křídla máme pokryta výborně.

Reagovat
Kang & Kodos

Sice jo, ale na ligu by to byl top útočník.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že my ho potřebovat nebudem. Až se uzdraví Tecl bude to naše číslo jedna v útoku a za ním bude Škoda, van Buren (který může hrát i křídlo) a Júsuf, což podle mě stačí.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Vydra je asi typove stejny, jako Tecl a kvalitativne uplne jinde.

Reagovat
smazaný uživatel

To rozhodně ne, Tecl je pro nás teď mnohem výhodnější, už kvůli platu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, protoze platy zrovna vy musite resit.

Reagovat
smazaný uživatel

No to je taky pravda.

Reagovat
salami

Stejnej pripad jako Kadlec a vidime, jak to skoncilo u nej.

Reagovat
Greny

Výbornej.... To bude brát víc než zbytek týmu dohromady ne?

Reagovat
F.Torres

Nevím no, jako asi lepší jak Buren, ale podobný hráč ve Slavii je.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to skvelej napad. Snad to nevyjde.

Reagovat
shitcool

Stejnej tip jak Matoušek, ne? To bude zase další rok v Příbrami?

Reagovat
Coutinho10

myslim si, že ho nutně nepotřebujeme + přijde Yusuf a Tecl snad bude fit....btw. kdes to četl ?

Reagovat
Greny

Já si hlavně nedokážu představit kolik by vás to stalo .. v PL bude mít ještě smlouvu na 2 roky plat asi taky nebude mít nejmenší na český poměry a hlavně to není klasicky útočník ...

Reagovat
Coutinho10

j těžko říct, protože Burnley se celkem pláclo hodně přes kapsu, takže ho levno nedaj jako Čína Dočkala, takže i z toho důvodu bych ho asi nebral....uvidíme, jaká bude situace s útočníkama, ale jestli budou všichni fit, tak to je podle mě zbytečný se o něj pokoušet

Reagovat
smazaný uživatel

Za mě dobrý, čím víc hráčů s vysokým platem bude mít Slavia pod smlouvou, až Zeman odejde z Hradu a Čína z ČR, tím líp.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi výmaz…

Reagovat
smazaný uživatel

S Vydrou nebo bez Vydry...…………

Titul získá naše SLAVIA letos i za rok. Ale Vydra je celkem sympatický fotbalista. A je jedním z mála, kdo v zahraničí něco dokázal!!! Já bych Vydru do SLAVIE bral...……….

Reagovat
Kostomlat

úspěch Kúdely ve Slavii jsem předpokládal. Většina EF odborníků se mi smála. Já ale říkám, že to není všechno. Ondra Kúdela si ještě zahraje za repre v kvalifikaci. A nejen zahraje, bude jeden z nejlepších

Reagovat
smazaný uživatel

A to porad neni vsechno!

Pokud si zahraje za repre a bude jeden z nejlepsich, tak nasledne na sampionatu bude vyhlasen nejlepsim hracem turnaje!

Ale pozor pozor!

Pokud se tak stane, tak je mozne, ze vyhraje Zlaty Mic! A to se vyplati!

Reagovat
meno

Horste to je úžasné!

Reagovat
Kang & Kodos

To by byla opravdová kakastrofa!

Reagovat
Mass

Reagovat
El-Pistolero-68

Mel by hrat ve stoperske dvojici s Celustkou. Nahradnici Jemelka a Suchy.

Reagovat
Kostomlat

su zvědavej, jak to Šilhavý poskládá. Ti naši obránci, to je někdy dílo. buď nehrají, nebo jsou zranění, nebo nemají formu...

Reagovat
JeséRodriguez

až na toho Jemelku

Reagovat
smazaný uživatel

Tak u Suchého bude záležet, jak se po zranění rozehraje, ale on má určitě největší zkušenosti, takže by měl v týmu být. Jako čtvrtá varianta určitě Král, ted za předpokladu, že Brabec nějak výrazně nevystřelí nebo i někdo další.

Reagovat
Reggie

Hrozne mi vadi, jak se Sevilla "podcenuje", resperktive snizuje se jeji kvalita a celkove jeji atraktivita. Co zbylo z Chelsea a z Arsenalu, ze jsou z tech tymu v porovnani se Sevillou vsichni hotovi? Ja si nemyslim, ze kvalitativne by na tom Sevilla byla vyrazne hur a co se tyce EL, tak je samozrejme TOP favorit. Naopak bych rekl, ze Sevilla ma (pro me) zajimavejsi hrace, kteri nejsou tolik na ocich, ale maji obrovskou kvalitu - Ben Yedder, Sarabia, Promes, Vazquez nebo zmineny Banega. Ja radsi uvidim Slavii proti nim, nez proti Angilcanu,.

Reagovat
smazaný uživatel

To urcite ne. Ale je to tym z naprosto nezajimavy ligy. Neco jako kdyz chytnes v brzkych kolech Astanu napriklad. Taky dobrej mancaft, ale naprosto z nezajimave ligy.

Reagovat
pepinho2

I trolling se musí umět.

Reagovat
smazaný uživatel

Diky cenim

Reagovat
Kiwi-21

La liga nezajímavá ?

Dlouhodobě nejlepší liga světa

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepsi v cem? Ano, jsou tam kvalitni tymy, ale ta liga sama o sobe je brutalne nezajimava.

8 z 10 lidi si radsi pusti zapas Fulhamu s Hudderslfieldem, nez treba Sevilly s Getafe. A o tom to je.

Reagovat
kiciN

Reagovat
Kiwi-21

Ano nejlepší stačí se podivat na vysledky v Evropě a ne jenom Realu a Barcelony

Souhlasím ze anglická liga je nejzajímavější ale nejzajímavější neznamená nejlepší nejen vysledky v Evropěale i vzájemné zapasy jsou lepší pro Spaněly

Reagovat
kiciN

takze to znamena ze kdyz Barca porazi Chelse a Real porazi CIty tak je ta nejlepsi spanelska? Zajimavy meritko

Reagovat
Kiwi-21

Treba počet trofejí na klubové urovni ?

Nejpřesnější máš koeficient to není jen Barca a Real ale třeba i Sevilla v EL a nebo vloni proti MU,Atletico Madrid také patří do špičky

Anglická liga je nejatraktivnější a nejbohatší ale budu koukat na vysledky tak španělská je nejlepší

A podle čeho meriš ty kdyz ne podle výsledků? ??

Jinak zapas Sevilla-Getafe by byl pro mně určitě zajímavější jak Hudersfield-Fulham

Reagovat
smazaný uživatel

Klidne s tebou budu souhlasit. Ale jde predevsim o zajimavost.

Reagovat
Kiwi-21

Pokud máš na 1.místě zajimavost to ano souhlasim,ja se bavil čistě o výsledcích

Předvedenou hru hodnotit nebudu každému se libi něco jineho

V FM hraju taky spíš v Anglii než ve Španělsku liga je zábavnější ale dle výsledků je momentálně uz nejakou dobu lepší Španělská

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hlavně, že kluby v Anglii davaji šílene pálky za šikovné Španěly.

Reagovat
stas87

Väcsia cast ludi si tu komediu z PL pusti, to je fakt. Kto ale ma rad futbal v jeho najkrajsej podobe, ten si pusti Sevilla-Getafe. Ja som si prave lonsku sezonu skusal pustit cca styri zapasy spodku PL a okrem toho, ze ti hraci bezali za loptou kam ju niekto prihral, tak totalne o nicom. Takticky naprosto v lese, slovom futbalista by sa dali oznacit maximalne traja hraci, zvysok sa da oznacit slovom atleti.

Ja mam u PD iny problem. Prave tym, ze su takticky na urovni, nie je tam az tolko zaujimavych momentov. Takze ked uz sa tam tim dostane do sance, tak to kludne trva 10-15 minut. Ale ta sanca je potom vylozena tutovka a strelec len vyuzije robotu celeho timu. A je tam dost casto pasaz, kde tim od vlastneho vapna vykombinuje k superovmu vapnu ale v tej finalnej tretine pride nepresny center ci prihravka. Tychto momentov je v PL podstatne viac, strat a protiutokov oproti PD taktiez ovela viacej. Takze mas dojem, ze sa stale nieco deje ale vo vysledku ti tych hracov je skor luto, ze su individualne tak neschopni. Z tychto dovodov je pre mba PD kepsia liga, tam skratka takmer vsetci dokazu sklbit techniku a taktiku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to zase extremne prehanis.. spodek pl je slabsi ale určite ne tak, jak to vykreslujes...

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

milionkrat radsi bych se podival getafe se sevillou, nez na tragedy huddersfieldu a vsadil bych se vetsina spolecnosti taky.

Reagovat
Elliasson

Zrovna na přímý souboj o Ligu Mistrů se kouknu dost rád.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
smazaný uživatel

A kde ji někdo podceňuje? Já naopak všude čtu, že to byl ten nejtěžší možný soupeř. Jenom jméno má Chelsea a Arsenal větší, to je jasné.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Reggie

Napsal jsem to trosku blbe. Myslel jsem to "podceneni" ce se tyce atraktivity ne kvality.

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
Kang & Kodos

Právě naopak, Španělé hrozně podceňujou Slavii, viz poslední otázka. Tady ví každej, že Slavie dostala supertěžkou váhu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Reggie

Napsal jsem to trosku blbe. Myslel jsem to "podceneni" ce se tyce atraktivity ne kvality

Reagovat
veikko

Celkově na mě zahraniční sportovní média působí hrozně arogantně oproti našim. U nás se naopak mnohdy ty cizí týmy přeceňujou, ale když jsou tady zmínky o našich klubech ze španělských, ruských nebo dříve norských a dánských (o Plzni ještě s Horváthem) médií, tak s náma počítají tak někde na úrovni druhé polské ligy, mi přijde.

Reagovat
smazaný uživatel

Pane REGGIE, co to plácáte??? Sevilla má sice jméno, ale naše SLAVIA se jí může rovnat...….

Já věřím, že naše SLAVIA přes Sevillu postoupí. I když nám zatrpklí sparťané a berbrovci úspěch přát nebudou, ale nevadí...….

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslím, že je to tím, že je mediálně u nás sledovanější. Když vezmu sportovní kanály, tak se vždy přetahovaly v první řadě o PL. Navíc je to nejvyrovnanější liga.

Reagovat
Elliasson

Navíc Sevilla podle mě bude zajímavá příští rok. Věřím, že Promes se prosadí a Dabbur je hodně zajímavá akvizice ze Salzburgu. Jen taková technická - čím Tě zaujal Sarabia?

Ale zas Chelsea a Arsenal mají prostě zvučná jména. Hazard a Aubameyang patří ke klenotům Premier League.

Reagovat
TheTopFootbaler

Tak už jen ta jména. Hazard, Higuaín, Kanté nebo Fábregas (nebo, chceš-li, Lacazette, Aubameyang, Čech, Ramsey) jsou trošku někde jinde než Banega a Ben Yedder.

Reagovat
Kiwi-21

Fabregas je ted v Monacu a Banega si myslím ze ma lepší jméno něž Lacazette,Ramsey a jiní v těch týmech

Reagovat
TheTopFootbaler

Cesc je samozřejmě moje chyba, ale to s Banegou je imho mimo. Není to hvězda absolutně žádného formátu, skoro nikdo ho nezná. Což se o Ramseyem nebo Lacazettovi dá v podstatě říct taky, ale furt jsou v tom Arsenalu Auba a Čech. Sevilla v týmu žádnou hvězdu nemá, jsou to jen skvělí fotbalisti, nic víc.

Reagovat
Euphael

Pikous je stršný patolízal slavistický....jako dokážu pochopit, že někomu fandí, ale neměl by to dávat najevo v rozhovorech a článcích.

Reagovat
Irek

Je na místě má omluva, za mou "nedůvěru" !!! Koupil si me na hřišti, ač jsem mu nevěřil a navíc sympaťák ;) SKS4ever

Reagovat
chavi.27

Rozhovor ok, ale neni tam neni nic moc zajimavyho, vsechny odpovedi jsou takovy ty klasicky fraze co rekne kazdej fotbalista....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele