Rozhořčený Textor: Saúdové si chtějí koupit všechno. Lacazette z Lyonu neodchází

26.06.2023, 22:54
Aktuality
John Textor (© AFP)

Alexandre Lacazette se v uplynulém ročníku pral s Kylianem Mbappém o korunu střelců v Ligue 1. A jak už tomu bývá v posledních několika týdnech, zaujal také představitele klubů ze Saúdské Arábie. Rozhořčení přitom neskrýval v interview pro Canal do TF, médium, které je specializované na brazilský klub Botafogo, John Textor, nový majitel a prezident Lyonu.

Není to pro všechny bafuňáře asi nejjednodušší doba. I špičkové evropské kluby jsou zkrátka pod neustálým nátlakem všemožných nabídek z arabského světa, který si na každý pád dal za cíl pozvednout tamní soutěže na vyšší úroveň. Nebojí se ničeho a nikoho. Přestup Cristiana Ronalda do saúdskoarabského Al-Nassru z přelomu roku se stal jen jakýmsi předvojem pro další velké rošády.

Zlákat se nechali Karim Benzema i N'Golo Kanté, jež zamířili shodně do Al-Ittihadu, Al-Hilal ulovil Kalidoua Koulibalyho a Rúbena Nevese. Na spadnutí je také transfer Marcela Brozoviče a Hakima Ziyecha do Al-Nassru či přesun Édouarda Mendyho do Al-Ahli Saudi. Spekulací, které se objevují denně v evropském tisku, je nepočítaně. A jednu z nich přinesla také francouzská televizní stanice RMC Sport.

Její novinář Fabrice Hawkins tvrdí, že v Saúdské Arábii měli zájem o Lacazetteho, tedy po Mbappém z PSG o druhého nejlepšího šutéra francouzské nejvyšší soutěže z nedávno ukončené sezóny. Ten každopádně stěhování nakloněný nebyl. Francouzský sportovní deník L'Équipe přitom následně reportoval, že Textor, který v prosinci loňského roku převzal Les Gones po dlouholetém šéfovi Jeanovi-Michelovi Aulasovi, je z běsnění arabských klubů značně nervózní.

Textorovi, jehož společnost Eagle Football Holdings má vlastnické podíly mimo jiné také v anglickém Crystalu Palace, belgickém RWD Molenbeek a brazilském Botafogu, evidentně dělají asijští funkcionáři vrásky na čele. "Saúdové chtějí úplně všechno,” kroutil hlavou v rozhovoru. "Chtějí mého nejlepšího hráče z Lyonu, mého nejlepšího hráče v Crystalu Palace, mé nejlepší hráče i trenéra v Botafogu. Jejich strategií je prostě koupit si všechno."

Autor: Patrik Sandev / getfootballnewsfrance.com

Komentáře (74)

Přidat komentář
Benfica

No zrovna tento, co nam chcel ukradnut Benficu sa ma co stazovat robia presne co on, len dostia dalej lebo ich mocovody su plnsie

Reagovat
Thimpu25

jo jo, zrovna Američani ten fotbal v Evropě krásně pozvedávají... ... asi ten poslední, kterej si může stěžovat na araby... byznys až na prvním místě

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
SunFells

David Ornstein

EXCL: West Ham have tonight received formal offer from Manchester City to sign Declan Rice. #MCFC proposing deal worth £80m + £10m add-ons after 2nd Arsenal bid of £75m + £15m rejected last week. #AFC pursuit of main target ongoing

Proč City prostě nezaplatí 100+ jak West Ham chce? Mmm žebrák Edu, pardon Txiki.

Reagovat
Thimpu25

myslím, že to bude spojený i s Gvardiolem... ono každej ušetřenej milión se bude hodit... asi úplně nechceš zaplatit za dva hráče 200 mega... tohle bude, podle mýho, hustá válka - ku prospěchu WHU

Reagovat
Golasso

Tak oni nejsou v pozici, kdy by museli. Prostě jen budou reagovat na naše nabídky. Jsou ve výhodě snad ve všem kromě toho, že Rice ÚDAJNĚ preferuje nás. Tím 80 + 10 jim předložili podstatně lepší nabídku, jelikož je tam lepší struktura jisté částky a bonusů + ty méně očividné věci, jako že nejspíš dali věrohodnější podmínky na plnění těch bonusů a toho faktu, že i ty víc crazy podmínky naplní pravděpodobněji City než my.

Možná jsme to prostě mohli aspoň zkusit ukončit rychle, dát na stůl požadovanou sumu a doufat, že se s tím spokojí. Ono by to asi stejně nevyšlo, ale za zkoušku by to podle mě stálo.

Reagovat
r.mrazik

Arsenal ma vyhodu v Londyne.

Jinak asi moc plusu pro Rice neni ne?

Reagovat
J0EL

Este "projekt" si zabudol

Reagovat
r.mrazik

joo, projekt...ten v City s Pepkem je nic moc

Reagovat
Ondiis

Tam je to už "koncepce"

Reagovat
J0EL

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
romeo351

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Golasso

U nás by byl hned za hvězdu v zajímavě se rozvíjejícím týmu a měl by jasný základ a klíčovou roli, takže by měl pozici jako ve WHU, akorát o level výš. Platové podmínky si myslím, že budou podobné. V City má v podstatě jisté trofeje, ale zase mají Rodriho + nejspíš budou mít Kovačiče, takže je otázka, jakou by v City měl roli. Pep i skvělé hráče často využívá na konkrétní účel, což mu může brát minuty. Navíc u nás je menší šance, že Artetovi za půl roku rupne v bedně, překope herní styl a Rice tam najednou nebude mít místo .

Reagovat
r.mrazik

nerekl bych,ze by to v city mel tak rozdilne a ze by hrac za 100 mega sedel.

kovacic neni poradna konkurence, navic odesel Gundo...o minuty bych se nebal...

plat tam bude mit asi taky vetsi a jistejsi tituly

samozrejme Londyn je ale taky dost velke plus pro Arsenal

Reagovat
Golasso

A kdo by teda seděl, Rodri? I za City může nastoupit jen 11 hráčů, i když to tak občas nevypadá . A Kovačič je čistě kvalitou jeden z nejlepších záložníků v PL. Jsem na něj zvědavý, jestli přestoupí do City a bude hrát s motivací a ve funkčním herním stylu, spousta lidí bude čumět. Rice by si určitě zahrál v City dost, ale neměl by takovou roli jako u nás.

Většího platu bych se nebál. My nejsme schopní dát na platech v součtu to, co City, ale prioritnímu přestupu jsme schopní nasypat.

Tituly jsou v City tutovka no, to asi nejde rozporovat.

Reagovat
Talker

Kova je nejlepší v lize v jedné oblasti a to vyvážení míčů. Což podle mého není úplně něco, co Citizens zoufale potřebují. Přínos do ofenzivy úplně nemá, do defenzivy je slušný, ale ne výborný. Za mě to je ideální 3. záložník na 2 pozice do rotace a na lavičku pro nás a bude jím i pro Citizens podle mého.

On je ideální pro těžké zápasy, kdy se rozhodnou více obsadit střed hřiště, na posledních 20-30 minut, kdy povedou a budou chtít otupit ten tlak a podobně. Ale v základu ve většině zápasů podle mého nemá úplně smysl.

Reagovat
Golasso

Tak City nepotřebují zoufale nic, ale hráč jako Kovačič by se jim podle mě hodil. Hráč, co umí driblovat a vyvážet míč, to se mi k Rodrimu a KDB celkem pozdává. A trio Rodri - Kovačič - KDB se mi zdá smysluplnější, než Rodri - Rice - KDB. Leda by je s Ricem koupili oba a točili se s Rodrim, to je taky možnost

Reagovat
r.mrazik

Kovačič je čistě kvalitou jeden z nejlepších záložníků v PL.

coze co?

Reagovat
Golasso

Napsal jsem to tak, abys o jeho kvalitě neusuzoval jen na základě momentální výkonnosti v Chelsea.

Reagovat
bbbauch

tohle je solidni prvni nabidka.. ty dve od Arsenalu nejsou ani na urovni tyhle

Reagovat
SunFells

Je to evidentní sarkasmus na ty hloupé řeči ohledně snahy Arsenalu vyjednávat.

Právě MC drží spíš jen finanční výhody, avšak není u nich typické aby toho již dnes nějak zneužívali. Určitě si ale uvědomují příležitosti jako tahle a můžou kvůli ní jednat i netypicky no.

Ukončení rychle a přijetí požadované sumy je strašná naivita. Man City si ty kroky nezvážilo minulý týden, West Ham by vždycky čekal zda se někdo nepřipojí a nakonec žádná požadovaná suma oficiální není, je jen zmiňované nějaké minimum v médiích a je zřejmé odkud vzešlo.

Reagovat
Golasso

Tak ono na těch řečech něco bude. Pustili jsme se do klasického vyjednávání, i když můžeme začít rychle tahat za kratší konec. I kdyby byla pravda, že Rice preferuje Arsenal, tak přestup do City by asi taky "přežil" a žíly by mu to netrhalo.

Možná je to naivita, ale o co bychom přišli, kdybychom to aspoň zkusili – rychle zaháčkovat hráče a přijít hned s adekvátní nabídkou? Z hlediska částky se stejně teď dostaneme na podobná čísla, protože WHU není ve slabé pozici. A čas hraje proti nám. To buď dopadne tak, že stejně dáme, co WHU chce a uspějeme nebo prostě City dál bude dorovnávat nabídky, akorát s lepší strukturou a neuspějeme. A k tomu nepotřebujeme postupný vyjednávání.

Reagovat
SunFells

Jednak by City reagovalo a jednak by hráč pro nás byl nejspíš méně dostupný, protože bychom se dostali na vyšší částky. S rezervovaným přístupem se nakonec ta částka může pohybovat kolem kila, když to City nepůjdou napálit. S uspěchaným pak můžeš klidně skončit na 120 a reputací, která ti do budoucna neslouží, navíc protistrana by se tě snažila i tak zpomalit, aby se postarala o to, že se zapojí ti co se zapojit chtějí.

Reagovat
Top5scout

Lebo to drevo Rice nestojí viac ako 40 mega. 80 mega je až až, aj to len vzhľadom na to, že je Angličan.

Reagovat
SunFells

Top5scout v Napajedlech?

Reagovat
Top5scout

S čím je problém?

Reagovat
Kejza

Reagovat
JohnnyDynamite

tak nikomu se nechce přeplácet hráče se smlouvou kratší než rok s jasným odchodem

-já taky nejsem přesvědčený,že má takovou cenovku WHU letos bojovali do poslední chvíle o záchranu a to taky o nečem svědčí

Reagovat
Mato178178

Rice ma este zmluvu na 2 roky. uz sa to tu riesilo viac krat

Reagovat
Rudnevs

Že vraj tam ide aj Fofana z Lens.

Fakt by Saudi mohli prestať s týmto sportwashingom.

Reagovat
JeséRodriguez

Proč?

Reagovat
Rudnevs

Plánuju vybudovať top futbalovú ligu, kúpiť f1, prebrať tuším golf,… nech idú do prdele a prznia šport.

Reagovat
Rudnevs

nech neprznia *

Reagovat
Stannis Baratheon

Jejich liga nemá budoucnost. Přestane je to bavit. Spíš se pak obávám, že začnou ve velkém kupovat evropské kluby.

Reagovat
Rudnevs

Snáď nie, alebo aspoň nie vo veľkom, to pre nich nemá taký veľký zmysel, im dochádza ropa, musia tam rozvinúť niečo nové,…

Reagovat
Stannis Baratheon

Tak ropa jim určitě nedochází

Reagovat
kilobyte

To nikdo neví. Navíc ani tak nejde o ropu, ale jestli z ní budou mít pořád tolik peněz.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
romeo351

Reagovat
JeséRodriguez

Investují peníze do sportu, co je na tom špatného?

Reagovat
Seydou Doumbia

ten tam snad nepůjde...nejvíce rozdílový hráč lens, odejde a jejich hra půjde do prdele...

Reagovat
smazaný uživatel

Sypou zpátky peníze z ropy. I tak se na to dá dívat.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
mr.Silver

[David Ornstein] West Ham have turned down Man City offer for Declan Rice. #MCFC made formal proposal last night worth £80m + £10m add-ons. #WHUFC unimpressed & quickly rejected it. Arsenal have seen 2 bids rebuffed but remain determined to sign 24yo @TheAthleticFC #AFC

Šup, 90 + 10 a je náš

Reagovat
Mastný Chobot

By ma zaujimalo, kto vypusta tak detailne info o tych ponukach atd. Asi WHU ze?

Reagovat
mr.Silver

Určitě, tlačí na pilu co to jde

Reagovat
VTID94

Musíte sa poponáhľať a dať im čo chcú. Vyjednávať sa s nimi evidentne nedá. Fandím vám nech ho dotiahnete s ním budete asi zase jediný konkurent pre City

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/TheAthleticFC/status/1672318856583610368

Chelsea's sales to clubs in Saudi Arabia won't help them in their attempts to raise money for FFP.

This makes the transfers of Mateo Kovacic to Manchester City, and Kai Havertz to Arsenal — and potentially Mason Mount to Manchester United — very important...

hehe, Saudove otviraji prestupak az 1. cervence, takze driv to ucetne chelsea nemuze zahrnout. coz je problem, protoze potrebuji mit prijmy do posledniho cervna.

Reagovat
Busby babes

a ze stejnyho duvodu teda muze byt i pro nas nevyhodne udelat jakykoliv prestup pred 1. cervencem.

Reagovat
Dawon

Proc ma byt tak hrozne zasadni, ve ktere sezone se ty prestupy ucetne stanou? FFP se resi pro obdobi 3 let, jestli se nemylim, ne? Neni to pak z tohodle hlediska relativne jedno, jestli tam ten zisk bude za lonskou nebo letosni sezonu?

Reagovat
Busby babes

tak zalezi, pokud ses na hrane FFP a to se pocita z vysledku platnych k 30. cervnu, tak se ti to pak zapocita do dalsiho roku. respektive muzes byt v pripade 100 mega zapocitanych do let 1-3 zahranou povoleneho, ale kdyz to tam das do let 2-4 tak to muze byt ok.

takze me to smysl dava.

Reagovat
Dawon

Nejakou roli to hrat asi bude, ale s tim ze se tam resi o dost delsi obdobi, tak nevim jestli se z toho nedela zrovna u te Chelsea trosku vetsi problem, nez to realne je. Koneckoncu ted koupili toho Jacksona jeste pred koncem mesice, ackoliv asi celkem klidne mohli tyden pockat, tak nevim jestli je to fakt takova divocina.

U nas me to az tak asi neprekvapuje, tam to nefunguje dlouhodobe, ale Chelsea na tom z tohodle hlediska byla asi hodne dobre az do teto sezony a ten jeden rok je snad nemuze nejak instantne potopit...ale tak kdovi, asi do toho dost nevidim

Reagovat
Busby babes

vsak ho jeste nekoupili, ne? aspon na jejich twitteru nevidim zadne oznameni.

no oni za tenhle rok utratili asi 600 mega, ne?

Reagovat
TopinB

imho ani ne, protože nám ke konci tohoto finančního roku bude chybět příjem z PL (nízké prize money za umístění) a zároveň je tam kotel transakcí a zároveň zároveň to FFP je pro nás problém už i za předešlé období.

Aspoň tak tomu rozumím

Reagovat
Dawon

jestli to bylo spatne uz za predesle obdobi, tak to pak asi dava smysl...ja mel tak nejak pocit, ze Chelsea prave v tomhle smeru fungovala celkem dobre, protoze zvladala dost dobre prodavat.

Reagovat
TopinB

Jo, ale pak během COVIDu jsme neprodali skoro nikoho, jenom jsme prodloužili spoustu neschopáků aby neodešli zadarmo

Reagovat
VTID94

MARCA are reporting that Liverpool are ready to pay €250M + €50M add ons to compete with Real Madrid for Kylian Mbappé. zase sa niekto naj*bal?

Reagovat
r.mrazik
Reagovat
mr.Silver

Holding do Besiktase

Reagovat
Kucka

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/SwedishRumble/status/1661897196810240003

nevim, jestli sem to sem daval, ale docela zajimavej pohled na to, jak koukat na hodnotu hrace, jestli je nebo neni moc drahej.

Je to teda na prikladu Mounta a United, ale da se to aplikovat na jine tymy/hrace.

The reports have #MUFC “launching a £55 million swoop” for Chelsea forward Mason Mount. This had me thinking -- is £55m a lot? How many players can we have that cost 150m, 100m, 75m, 50m and 25m?

This is one example of a rough break down of how the costs for a squad could be divided assuming the avg. player plays 5 y. I.e. we can afford 2 x £150m, 7 x £100m, 4 x £75m, 4 x £50m, 1 x £15m and 4 free/acadamy players (and close to an avg. 200k salary). (7/n)

Reagovat
kilobyte

Zajímavý. Akorát to trochu kazí, že má chybu hned v prvním výpočtu (100/5 = 25). Naštěstí to ovlivnilo jen 2 tweety a zbytek už má v pořádku.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Busby babes

ale vlastne jeste lepsi pak, mensi ty rocni naklady o 5 mega. ale ve vysledku je tohle drobnost.

Reagovat
kilobyte

Tak on to má špatně jen v té části, kde vypočítal, že by si za takovou cenu mohl United dovolit 14,4 hráčů. Správně by to mělo být 16,8. Což dával jen jako příklad, pak už s tou chybou neoperuje.

Reagovat
Trand

David Ornstein

EXCLUSIVE: Bayern Munich have today submitted an official proposal to sign Harry Kane from Tottenham Hotspur. #FCBayern written offer to #THFC for 29yo striker worth €70m + add-ons. England captain has 1yr left of existing Spurs contract @TheAthleticFC

Reagovat
Eichel

keby ponúkli 80+20 v addonoch tak by som ho tam pustil s mašličkou..

Reagovat
Dawon

@FabrizioRomano

Adrien Rabiot has accepted Juventus new deal proposal, confirmed and here we go! #Juventus

Green light has arrived after positive contacts — Rabiot stays, signs new contract.

Official soon.

Tak to bychom meli

Reagovat
mesyas

Fakt ma Mu jen cca 120mega na prestupy?

Reagovat
Dawon

Udajne +- neco takoveho, ale nikdo to nevi uplne jiste...+ teda cokoliv z prodeju no.

Reagovat
Modi6

Která TV koupí práva na tuhle superatraktivní ligu ? Zápasy Al Hillal - Al Ahli, Al Ittihad - Al Nassr, nebo Al Shabab - Al Taawon.

Madonna mia, tyhle zápasy slibují zážitek, který se dá přirovnat snad jen s Velkým velbloudím Al Raed - Al Feiha - Al Jazeera Mekka DERBY. Posledně vyhrál, hrb hrb, tříletý velbloud Al Dromedjihad VI.

To si fakt vážně ti šejkové myslí, že tahle liga bude někoho v Evropě, nebo v Americe zajímat??

Reagovat
Coutinho10

minulou sezonu to dával Premier Sport, takže předpokládám, že si ty práva podrží, protože to bude ještě atraktivnější liga

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele