ROSICKÝ V DORTMUNDU ZŮSTANE

31.08.2005, 14:59
Aktuality
Vedení Dortmundu zamítlo přestup svého klíčového hráče Tomáše Rosického. Exkluzivní zájem byl ze strany francouzského Lyonu, který nabízel 600 milionů korun, Dortmund však trval na tom, že záložníka nepustí.

Dortmund v posledních letech už není tím, čím byl. Když Tomáš Rosický přestoupil ze Sparty do vestfálského klubu za téměř půl miliardy korun, hned ve své první sezoně získal titul. Pak to však šlo pomalu z kopce a letos je to největší bída, jak uvedl sám fotbalista.

Dortmund v této sezoně v lize dvakrát remizoval a jednou prohrál. Největší ostudu si však vysloužil v německém poháru na hřišti nováčka 2. Bundesligy v Braunschweigu, kde Borussia prohrála 1:2. "To se stávat nesmí. Trenér byl strašně naštvaný, schytali to všichni. Zvedli jsme se teď v neděli s Duisburgem, ale stejně jsme nevyhráli. Je to marnost: 80 minut vedeme, oni jednou zaútočí a máme bod,“ řekl Rosický v rozhovoru pro iDnes.

A právě obrana je podle Rosického nejslabším článkem Dortmundu. "Skoro každá střela, která jde na naši branku, je gólová. Ještě jsme neodehráli zápas s nulou. Dobře, kdyby nás někdo rozebral nebo poslal nádhernou střelu pod břevno, tak řeknu: Tak to se jim povedlo. Jenže my dostáváme laciné góly, a to je nejsmutnější,“ vysvětlil.

Přitom fotbalisté podle Rosického jsou v Dortmundu dobří, stačí zmínit jména jako: Koller, Dedé, Metzelder, Degen, Kehl... Že by byl problém v trenérovi Marwijkovi? To Rosický odmítl: "Věřím mu, je to dobrý trenér. Má skvělé nápady, ale bohužel na to, co chce hrát, asi nemá lidi. Dortmund jde mladou cestou. My máme tolik mladíků, až je to neuvěřitelné."

Z těchto slov je tedy pochopitelné, že Tomáš Rosický mrhá svým talentem v průměrném Dortmundu. Nebylo by přece jen lepší přestoupit do nějakého lepšího celku? Naposledy se ozval francouzský Olympique Lyon a nabídl 600 milionů korun, což je představa majitelů Borussie. Jenže překvapivě odchod českého záložníka zamítli. "Šéfové v Dortmundu mi řekli: Přestup? Nejde to. Je prý vyloučené, aby o mě přišli. Uvidí se příští sezonu. Já si počkám," uvedl pro iDnes vlasatý středopolař.

Když se ho redaktor Jan Palička z iDnes zeptal, jestli je z tohoto nepřestupu rozmrzelý, Rosický odpověděl: "Hm, dá se to tak říct, ale jen do určitého termínu... Ne, já se do toho pouštět nechci, je to interní věc klubu."

Takže se bude Rosický i nadále trápit v Dortmundu? "Netrápím se, ale dřív jo. Teď jsem pochopil, že i složitá situace mi může být užitečná, naučí mě, jak se chovat. Stejně se v Dortmundu cítím dobře, jen nevyhráváme. Teď v neděli jsem připravil tolik šancí a není můj problém, že to útočníci neproměnili," uzavřel.

Autor: Pavel Janega

Komentáře (49)

Přidat komentář
Jajinek

Je to fakt chudak, jeste rok se placat v Dortmundu

Jasně tam vyniká,ted o víkendu připravil utočnikum tak 5 golovek a oni proměni jednu...Dortmund si ho ted opravdu nemuže dovolit prodat - bez něj by snad spadli...Doufam ze mu forma vydrzi a za ro kpo MS po něm sahne nějaky špičkovější klub(velice by se mi hodil do Atletika Madrid...)

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem ale ja si ho v spanielsku nepredstavujem...

Reagovat
Jajinek

Podle mne by mu technicke Španělsko sedělo daleko vic jako buldučí Německo...

Reagovat
Shevchenko

Španělsko nebo Lyon Španělsko by bylo pro něho skvělé, ale kdyby přestoupil do Atlética, tak nebude hrát ligu mistrů a to on právě nejvíce chce první 4 místa jsou vyžrané (Barcelona, Real, Villareal, obě Sevilly nebo Valencie)

musí tam vydržet ještě rok, a pak zazáří na MS a poputuje do nějakeho velkoklubu

Reagovat
smazaný uživatel

Já si vůbec nejsem jistý, že tam postoupíme, natož pak, že nějak zazáříme...

Reagovat
HOST*Michal

Musíš se na to dívat s optimismem. Jestli se tam dostanem a šanci máme tak padesátiprocentní, tak i to bude obrovský úspěch a pokud budeme mít šťastný los a dostaneme se ze základní skupiny, tak to bude větší úspěch než na EURU.

Reagovat
Shevchenko

ty si pesimista.... musíš jim fandit, teď máme velkou šanci postoupit na druhém nejlepším místě nebo druhém nejlepším místě na druhém místě (doufám, že jsem to napsal dobře ) a pokud porazíme Rumuny, tak máme jistou baráž a pak skupiny, jeden africký, Asijský tým sev. nebo jih. Americký tým a pak Evropský postoupily by jsme alespoň na druhém místě, a pak Play-off podle štěstí

P.S: Koller řekl, že je to jeho poslední rok v Borussii

Reagovat
smazaný uživatel

Já nejsem pesimista, ale když se podívám na psoeldní zápasy, tak prostě vidím, že ten týmhraje špatně, vyloženě špatně. Ať mi nikdo nenamlouvá, že jsme byli lepší než švédi, prohrál isjem, švédové se pak šetřili. Hráči chyběli obou týmům. Finsko vítězství orpavdu silně štastné...Pokud teda psotoupíme, jakože jediná možnsot je baráž, tak rozhodně nemáme tým na to, abychom postoupili ze skupiny...

Reagovat
Jajinek

Vy se tady delite na optimisty a pesimisty...Ja nejsem ani jedno přesto si myslim že můžeme vklidu skončit ve skupině aj prvni.Proč bychom doma namohli porazit holanďany a vyhrat v Rumunsku a Finsku.Nizozemci v Praze nikdy nic pořádnýho neuhráli a fini s rumunama nejsou žádné špičkové týmy.Se sestavou Čech - Grygera,Rozehnal,Ujfaluši,Jankulovski - Poborský,Rosický,Polák,Šmicer -Koller,Baroš

se přece žádnejch Finů nebo rumunů nemusíme bát...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kdžy jsme s obrovským štěstím porazili FIny doma, tak nevím, jestl iej to tak jasné a porazíme je u nich.

Reagovat
Jajinek

V tom zapase jsme byli jasně lepší, vedli jsme 3:1 ale pak jsme dostali laciny goly ze standartky a po chybě Poborskeho...Jinak jsme si jasně zasloužili vyhrat.

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě nás zachránilo, že jeden finský hráč těsněpřed kocnem napálil čecha z jasné šance, kdyyb trochu mířil, tak jsme prohráli... A to jsme hráli doma...

Reagovat
smazaný uživatel

heh, tak s tim Rozehnalem muzeme...no nechci bejt sprostej

Reagovat
smazaný uživatel

Možná něčemu rozumíš, ale fotbal to nebude. Se Švédskem trenér v první půli postavil čtyři obránce tak, jak spolu ještě nehráli, prostě to zkoušel, šlo o přátelák z těžkým soupeřem a chtěl znát alternativu. Kdy jindy to měl udělat? A mimochodem, se Švédy to byl první prohraný zápas po tuším 8 vítězstvích a to bych řekl, že je dobrá bilance. A neberu, že jsme porazili dvakrát slaboučkou Andoru. Není to samozřejmost porazit takový tým, jak ukazuje remíza Slovenska v Lichtenštejnsku

Reagovat
HOST*RM

Bude záležet na štěstí v té skupině kdybychom dostali Brazilce, Kamerun a Japonsko tak bychom to měli těžké.

Reagovat
Jajinek

Ja si myslim ze s utokem Torres - Kezman by se s trochou stesti ta Liga Mistru dala udelat i letos

Reagovat
smazaný uživatel

Ja tipujem Atletico tento rok dost vysoko

Reagovat
HOST*Tomik10

souhlasim

Reagovat
HOST*Dočky

Do Atletika bych ho nedal ale spíš by mohl jít do Anglie třeba do Manchesteru united ty by potřebovaly špičkovýho záložníka

Reagovat
HOST*RM

Manu má špičkových záložníků dost. Rosa by seděl na lavce.

Reagovat
HOST*forMan

Marek Cech je v FC Porto, podpisal tu 4-rocnu zmluvu.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Shevchenko

tak ty Realští k.... získali Ramose

Reagovat
smazaný uživatel

A vy jste ho snad chteli nebo co?

Reagovat
HOST*Michal

To víš, že ho chtěli, ale proti Realu neměli šanci.

Reagovat
smazaný uživatel

At se radeji zameri na "domaci" talenty, treba Zaccardo s Barzaglim z Palerma by stali za hrich

Reagovat
HOST*RM

Na talenty typu Vieri.

Reagovat
smazaný uživatel

Opravdu si nemužu odpustit popichnut špatnou letošní politiku gunners. Je poměrně dost vidět že arsenal už pouze investuje do vystavby noveho stadionu (což neni špatný ale) a investice do klubu de stranou. Jasny dukaz je už jen to že arsenal lanařil baptistu, neuspěl (real) lanařil jenase (tottenham) což jsou hvězdná jmena. Misto toho přišel ne moc znamý A.Hleb, mladiček song a nem oc velka konkurence lehmanovi poom. Plus k tomu ještě odchod vieiri za pouhých 13 milionu. A co vic za nej nepřišla žádna nahrada, pořádná náhrada. Ted zhodnoceni jednotlivých postu.

G: Lehmann je sice poměrně starý ale chytání mu de pořád na výbornou i když podobně jako ve ,,svych letech'' seaman si neodpusti nejake ty hrubky. Zada mu střidavě kryji almunia a ted poom. Poom je lepši zastupce jak almunia (byvala jednička sunderlandu) takže i bez lehmanna by sme to mohli přežít.

O: Campbell naštěstí už uzdraven rozehrává se v rezervach a brzo už se snad objevi vedle toureho ve stoperske dvojici. Kraje sou snad v pohode lauren snad bude hrat tak jako v uplynule sezone a a.cole to je proste třida.

Z: Tragedie. Kraje sou vyborny podle meho ještě s chelsea (robben, W.P.) nejlepši na svete pires a ljunberg i v te nejmenši forme zamotaj hlavu každemu. Ale střed co se tyče ofenzivi (fabregas) je dobry ale def.ulohy plni hleb ale zdaleka ne tak jak vieira takže tam se budou muset asi obranci činit. Aby to zachranili.

Ú: Utok je asi nejlepši post u gunners. Henry bez komentaře podle me (a řek bych že nejsem jediny nej.sniper na svete) a reyes talent k nezaplaceni. Když bude nekdo chybet skvele zaskoči starnouci bergkamp i ten ale umi skvele zahrat nebo dalši fotbalově vyspělý mladik r.van persie.

Moje vyhlidky sou 2.-3. místo v premier league a čtvrtfinale v LM.

Reagovat
HOST*Michal

Konečně někdo kdo dovede posoudit situaci. Arsenal sice v létě spíš oslabil, ale já věřím, že skončí druhý za Chelsea a bude mít slušný náskok na Man. Utd., který ( můj názor ) nevydrží své současné tempo. Jinak v lize mistrů postoupí ze skupiny a pokud bude mít aspoň trochu štěstí a nebude v ní hrát jako loni, tak na to čtvrtfinále určitě má.

Reagovat
HOST*Barca

Manchester vyhraje anglickou ligu!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nesmutni, vase chvile urcite prijde, ale ted je proste prioritou stadion. Lehmanna mam docela rad, je jasna jednicka. Hleba radi mnoho lidi na uroven Rosy, urcite je velmi dobry, Wenger proste vi, co dela, vzdyt tam mate jeste velmi zajimaveho Flaminiho. V utoku bude hodne zalezet na Reyesovi, kazdy vi, ze vykoupe koho chce, ale musi davat taky goly, aby na to Henry nebyl sam.

I kdyz mam Arsenal radsi nez MU a Chelsea, tak je treba si priznat, ze to letos spis bude bronz, protoze Manchester ma lepsi obranu a nove taky golmana.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak nevim jesli v tom nebude koukat to že fnadim arsenalu ale stou obranou si nejsem jisty např. levy kraj heintze nebo nekdo jiny kdo tam hraje (asi i silvestre) nedosahujou rozhodne kvalit cola. A silvestre na postu stopera se taky nemuže měřit s Campbellem možna tak jenom ferdinand a ten je na odchodu ikdyž ted už asi ne až za rok. Ale golmana asi o neco lepšiho maj i když stařim sou sobě blizko a i van der sar neni žadnej neomylnej i u nej se sem tam naky ty kiksy vyskytnou

Reagovat
smazaný uživatel

Heinze je super obrance, at uz nalevo nebo jako stoper. Ferdinand je o neco lepsi nez Campbell, Silvestre s Tourem jsou tak na stejne urovni, stejne jako Neville s Laurenem. Ale MU maj o dost lepsi alternativy, napr. O'Shea nebo Brown, i kdyz ten je porad zraneny.

Reagovat
Mr.Jindros

Rosu bych bral do Juve.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

Do Juve ne! Tam by si moc nezahral.

Reagovat
smazaný uživatel

Emerson stárne,tak proč ne?

Reagovat
HOST*RM

Všichni stárnou

Reagovat
Xavi

a co by tam jako takovej kreativní hráč dělal? Bránil by celej zápas výsledek 1:0

Reagovat
Mr.Jindros

Ty si skutečně myslíš že italské kluby jako Juventus nepotřebují hráče na zakládání útoků? Nech si ty fóry.

Reagovat
Xavi

Já jsem tě jenom zkoušel jak dlouho ti bude trvat než se ozveš

Reagovat
HOST*

PANOVE.RUMUNI doma neprohraji,bohuzel.

Reagovat
HOST*PUYOL

Vola sa Frank Songoo,je Kameruncan a ma 18 rokov.Pred nedavnom som o nom cital same chvalospevy a teraz toto..Precitajte si na stranke fcbarca.com

Inak 300 000 je dost malo..

Reagovat
smazaný uživatel

On se nechytal, nehrál ani v béčku, což už by v osmnácti pomalu mohl...pokdu byl furt v céčku, tak z toho nic moc velkého nebude...

Reagovat
smazaný uživatel

Nemozes povedat ze uz z neho nic nebude v 18 rokoch

Reagovat
HOST*RM

Přál bych si aby měl úspěšnou kariéru a Barce nasázel ve svém životě 50branek.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*Kjetil

Může mi někdo napsat internetovou adresu, kde jsou soupisky nelicencovaných klubů na hru PES 4 na Playstation? Díky

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to Rosického vcelku ľutujem.Leda že by sa stal nejaký zázrak a Dortmund začal hrať konečne poriadny futbal..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele