Rošáda mezi nováčky Premier League, Berge vyměnil Sheffield United za Burnley

09.08.2023, 19:23
Aktuality
Sander Berge (© twitter.com/BurnleyOfficial)

Celkem čtyři sezóny strávil Sander Berge v Sheffieldu United. V uplynulých dvou letech se rovněž on zasadil o opětovný návrat klubu z Championship do Premier League, teď se ovšem rozhodl pro změnu angažmá. Přesto v anglické nejvyšší soutěži působit bude, akorát že už v dresu jiného nováčka. S Burnley stvrdil krátce před startem nového ročníku čtyřletý kontrakt.

Norský záložník se stěhoval na Ostrovy na konci ledna roku 2020, The Blades tehdy položili na stůl jeho zaměstnavateli z Genku dohromady 22 miliónů liber. V prvních dvou letech toho každopádně moc nenahrál, konkrétně 29 utkání v Premier League. Až v Championship se pak přece začal více prosazovat do sestavy, South Yorkshire tak opouští v době, kdy se mu obecně dařilo. The Clarets oficiální transferovou sumu nezveřejnili, server transfermarkt.de ji však odhaduje na zhruba 14 miliónů eur.

Smlouvu měl Berge na Bramall Lane platnou do roku 2024, nakonec ji nedodrží. Ve své kariéře mění již svůj pátý klub, a to po dřívějších štacích v rodném Norsku, kde hrával za Asker a Valerengu, než se přestěhoval do Belgie. "Slyšel jsem o Burnley spoustu dobrého. V minulé sezóně jsem viděl jeho úspěchy, existuje zde velký projekt, který se tu postupně buduje,” řekl pro klubový web. "Burnley má velké ambice, podniklo už několik dalších přestupů. Všechno prostě přesně zapadá do toho, co jsem hledal.”

Autor: Patrik Sandev / lancashiretelegraph.co.uk, burnleyfootballclub.com, transfermarkt.de

Komentáře (86)

Přidat komentář
SunFells

Arsenal 2003 born talent Charlie Patino closing in on loan move to Swansea.

Wow, naděje ještě žije teda

Reagovat
sejber

neskuticny hajp okolo tohto hraca od niektorych fanuskov. pritom keby to bol nejaky supertalent asi by mal vo svojom veku inu poziciu v klube.

Reagovat
SunFells

Opravdu? Co o něm víš a proč se tohle domníváš?

Reagovat
jk

A ty?

Reagovat
sejber

hovorilo sa o nom ze je to najvacsi talent od dob Wilshera no napriek tomu ze ma skoro 20 rokov za acko nastupil tusim raz. toto leto sa dokonca spekuluje ze sa ho Arteta chce zbavit nadobro. keby bol taky dobry za akeho ho niektory maju uz by kopal za acko alebo aspon hostoval v PL.

Reagovat
SunFells

Tuším, že hrál 2x, né že by to hrálo nějakou roli. Teď byl rok pryč na hostování, protože chce hrávat ...a chtěl on opustit Arsenal (nikoliv naopak), protože chce hrávat. Jeho starty za áčko Arsenalu neměří jeho potenciál vůbec nijak, jeho jednotlivé kvality ano. A on je má velmi vzácné, když se podívám kde orchestrator jako Jorginho byl v jeho věku ....tak vůbec nikde, v akademii Sassuala, rok na to šel kopat 4. italskou ligu. Zinchenko v Rusku. Obojí je na míle vzdálený level k momentálnímu Arsenalu. A to jak kdo je připravený ovlivňuje i fyzický růst, on se dost vytáhl a musí to nyní pro lepší rovnováhu dohánět. Patina zatracuje jen člověk co o něm moc neví nebo trubka, pokud bude zdravý tak má obří strop.

Reagovat
sejber

nehadam sa a priznavam ze o nom vela neviem. Akoze bars by si mal pravdu a svoj potencial pretavil aj do ziarivej kariery ale to je momentalne vo hviezdach. ja som skor narazal na to ze niektory fanusikovia z neho robia generacny supertalent co podla mna nie je. Netvrdim ze z neho nebude dobry ,mozno aj spickovy hrac ale s nejakym pedrim alebo gavim ktory su v rovnakych rokoch ho proste neporovnas.

Reagovat
SunFells

Ti fanoušci vychází z vyjádření jednoho či dvou trenérů Arsenalu (ohledně toho zjevení v akademii od Wilshera). Pedri je speciální, ale osobně bych hazardoval na tom mít spíš Patina než Gaviho, protože mě zajímá spíš co z toho hráče je od 23+ a jeho profil je vzácnější, interiorů je plná prdel.

Reagovat
Freedo

Reagovat
Kucka

Reagovat
Busby babes

to by bylo pro vas super a pro me fajn videt, jestli ten hype je zaslouzeny.

Reagovat
VTID94

Arsenal 2003 born talent Charlie Patino closing in on loan move to Swansea,

Reagovat
VTID94

O Douglasa Luiza prejavili záujem Arsenal a tottenham. Sám hráč by mal mať záujem prestúpiť ku Gunners.

Reagovat
Amon

My dalsieho hraca do zalohy nepotrebujeme. Maddison, Bissouma, Sarr, Skipp, Højbjerg, Bentancur, Ndombele, Lo Celso. My naopak potrebujeme dvoch predať.

Reagovat
Spikous

Tak ak by sa mal predať tak to musí byť za mňa 35-40 miliónov eur určite neverím že by sme ho predali za menej .

Reagovat
VTID94

Za mňa oveľa viac. Keď vidím aké drevá sa predávajú za 40 mega tak za Dougieho kľudne aj 70 mega

Reagovat
BenB

70

Reagovat
VTID94

A koľko si teda predstavujes? Keď za kopytá ako McTominay chcú 40?

Reagovat
Stannis Baratheon

Sheffield United totálně bez ambicí. Cokoliv jiného než sestup právě Blades, Lutonu a Wolves bude překvapení.

Reagovat
Sandstorm

Papírově ano. Ale zrovna u Lutonu bych se nedivil kdyby hlavně na podzim chytili takovou tu nováčkovskou auru a hráli vysoko nad sestupovými pozicemi.

Reagovat
Stannis Baratheon

Nesmysl. Budou to sbírat jak Derby County svého času.

Reagovat
SunFells

Ornstein: Arsenal taking David Raya on £3m loan + £27m buy option. Brentford contract extension (#BrentfordFC get fee if #AFC sign & retain value if not). Said goodbyes today, medical likely Thurs. Paperwork stage.

Oh, to je ještě lepší.

Reagovat
Hlahart

wow, docela ideální outcome pro všechny

Reagovat
Mastný Chobot

No pre Brentford ani nie, ked im pred mesiacom a pol davali Spurs 40m na drevo

Reagovat
SunFells

Nedávali, právě ta cena je odradila. Ale haluz co Arsenal z té situace o pár týdnů později byl schopný vytěžit.

Reagovat
Hlahart

To bych se teda divil, to by bylo přesně to, co Brentford chtěl

Reagovat
Kucka

Reagovat
jk

Dávali sme 25.

Reagovat
Mastný Chobot

Aha, ok

Reagovat
Mastný Chobot

Paradny deal

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
Golasso

Pecka, Edu zkušeně od grilu.

Že by teda ještě nějaká posila? Pokud se dá podle nového infa počítat do budoucna s Patinem, tak už možná záložníka kupovat nebudeme. Takže hrot? Křídlo do rotace za Saku? Nějaký ofenzivní univerzál typu Kuduse?

Reagovat
SunFells

Tipuju snahu o Kuduse, případně někoho jiného schopného hrát (i) RW, jakmile se Balogun prodá - Monaco a Lens teď podle zpráv začínají být serióznější, ale ideální by bylo kdyby do toho vstoupil třeba ještě West Ham.

Reagovat
Mastný Chobot

Lens na to maju, hej? Prekvapilo ma, ze sme vraj odmietli 40m od Monaka, to sme asi naozaj presvedceni, ze mozeme dostat aj 50m.

Reagovat
SunFells

Mě překvapilo, že Monaco šlo z 30 hned další nabídkou na 40 Lens prodal Fofanu saudům a Opendu Leipzigu tak jsou napěchování.

Reagovat
Sandstorm

Proč vůbec chcete prodat Baloguna? Však je to váš nejlepší útočník. Jesus skleněný, Havertz není útočník a Nketiah je tak na oživení po 70. minutě.

Reagovat
Mastný Chobot

Balogun chce jasny zaklad, ktory u nas nedostane a pre nas nebude lepsia sanca spenazit ho ako toto leto. Mozno to je chyba, ale ak na nom mozeme zarobit 40m+, tak asi nie je o com.

Reagovat
Mastný Chobot

Plus Balogun mi pride tak klasicky americky arogantny, co Arteta nenavidi

Reagovat
Sandstorm

Aha takže je to o hlavě. Balogun má problém hlavně sám se sebou.

Reagovat
SunFells

Je to i o kvalitě, momentálně Baloguna dost přeceňuješ. A Jesus není skleněný.

Reagovat
Sandstorm

Pokud je jeho cena 40+ a mluvilo se o Interu tak kvalitní bude. Ale je fakt že momentálně není tak kvalitní, aby byl jedničkou na hrot v Arsenalu no.

Reagovat
Mastný Chobot

To si zas nemyslim

Reagovat
JohnnyBravo

Já myslel, že si Kudus plácl s Brightonem, ale nakonec je kolem toho úplný ticho. Z toho úplně sešlo?

Reagovat
SunFells

Ajax si plácl s Brightonem, Kudus si s Brightonem zatím neplácl. Může zdržovat kvůli většímu klubu nebo se s Brightonem handrkovat o zavedení výkupky do kontraktu.

Reagovat
Liveral

Podle Delaneyho už je West ham ve hře

Reagovat
Golasso

Taky bych tipoval Kuduse nebo podobnou posilu, ale jdou nakonec zpravy, ze jdeme po dalsim DM

Reagovat
SunFells

Četl jsem něco o tom, že zájem Juventusu o Parteyho je dost seriózní. Pochybuju že mají stejný pohled na serióznost jako Arsenal, ale třeba to bude ještě zajímavé

Reagovat
Golasso

Tak to jsem zvědavej . Ti jsou schopní seriózně nabídnout 10 mega v eurech a pytlík kešu ořechů.

Reagovat
J0EL

...v splatkach na 5 rokov.

Reagovat
Golasso

Jn

Reagovat
Gunner14

Reagovat
VTID94

James Ward-Prowse is set to join West Ham in a $38M move from Southampton, per multiple reports

Reagovat
SunFells

Burnley reach verbal agreement with Aston Villa for Aaron Ramsey. Working to finalise deal ~£14m + add-ons + buyback. Personal terms in place, medical being scheduled. #AVFC also open to Cameron Archer sale amid strong interest

Tohle mě překvapuje, i o tom Archerovi.

Reagovat
Sandstorm

Aaron je v Cardiffu. Tohle bude spíš Jacob

Reagovat
fenixLFC

nie, je to aaron ramsey z villy

Reagovat
Sandstorm

OK

Reagovat
VTID94

Jacob by nešiel za 14 mega neblázni

Reagovat
Spikous

Jacob má tak cenovku 30+ minimálne :D

Reagovat
martin.b

Jen to + znamená dalších 30-40m

Reagovat
VTID94

O Aaronovi ma to neprekvapuje. Do základu by mal ťažkú cestu . Dobrá je ta buyback klauzula. No celkom budem na nervy ze sa chcú Archera zbaviť. Za dlhú dobu jeden z najlepších útočníkov čo vyšiel z akadémie. To im fans dajú zožrať

Reagovat
Spikous

Ramseyho by bola škoda taktiež ale dúfam že ta klauzulu buyback bude výhodná a možno o pár rokov sa k nám vráti ako super ofenzívny záložník a toho Archera nechápem prečo máme záujem predať .

Reagovat
VTID94

No aspoň ten prestup Aarona bude ďalší boost pre naše FFP. Dúfam že aj pri Archerovi bude nejaká buyback klauzula. A jediný dôvod jeho predaja ma napadá príchod silného útočníka.

Reagovat
Seydou Doumbia

někdo jako wesly?

Reagovat
Kapřík

Tak to zní zajímavě. Čekal jsem, kdo po něm sáhne.

Reagovat
Coutinho10

v PL by jinak chyběl

Reagovat
SunFells

Chelsea nabízí 48 za Laviu.

Reagovat
fenixLFC

nech to soton prijme

Reagovat
Sandstorm

Přesně. Chelsea to stejně nepomůže k lepším výsledkům v tom jejich paskvilu a Liverpool aspoň nebude o něco silnější.

Reagovat
Svatej

wtf

Reagovat
SunFells

Snad vám to pomůže uvědomit se a koupit někoho vhodnějšího.

Reagovat
martin.b

Vzhledem k tomu, kdo to tam řídí, čekám ještě dnes 4. panic nabídku.

Reagovat
martin.b

Reagovat
blade115

Proč ho nechcete ?

Reagovat
masina_LFC

ja by som ho chcel napríklad, ale skôr keby Fabinho ostal... ťažko môžeme počítať s tým, že nám 19ročný chalan bude hrať spoľahlivo tú 6ku, najmä keď je to typologicky iný hráč ako Fabinho

Reagovat
stiflerovamama

Možno by bolo načase počítať aj s tým, že by to zvládol.

Reagovat
fenixLFC

mozno by bolo vhodnejsie hladat typologicky blizsieho hraca fabinhovi nez sa spoliehat na to ze to nejak zvladne

Reagovat
Kapřík

To mě ani nepřekvapuje.

Reagovat
vladis271

Roky sme trpeli fck Lucasa Leivu. Ako blesk z cisteho neba sme ziskali uzasneho Fabinha. Najlepsie nase DM co pamätam. A my si ho len tak predame Saudom akoby stred pola nebol nasou najväcsou slabinou. Nedokazeme priviest nahradu a chceme tinedzera z champu. Strasne absolutne strasne.

Reagovat
VTID94

Saudi League officially announces:

• DAZN TV deal.

• Canal+ TV deal.

• Sport TV deal.

• La 7 TV deal.

• MARCA TV deal.

Reagovat
dantetomas

A kolko museli sejkovia tym TV zaplatit, aby tu ligu vysielali, uz nepisu?

Reagovat
VTID94

To ne. Ale keďže to má aj Canal+ tak to budú tlačiť aj u nás

Reagovat
O.Giroud

Veď už minulú sezónu sa dalo pozerať na Arena Sporte Al Nasr

Reagovat
Coutinho10

tak to jsem zvědavej, kdo se tomu bude věnovat z Canal+ nebo koho na to naberou, že by to šel dělat

Reagovat
Man__United

Jiří Hošek v poslední epizodě VAR podcastu zmiňoval že dostali nabídku na vysílání ale nepřijali

Reagovat
aragorn

Reagovat
pingla

Bergeho jsem chtěl do MU v době, kdy Blades padali z PL, byl fakt dobrý, nadějný. Těším se na něj opět v PL

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele