RONALDO V NEMILOSTI

22.03.2005, 18:04
Aktuality
Byl považován za fenomenálního. Dnes na něj volají "ogro", šeredo, kruťasi, ale také lidožroute. Proč? Jeho reakce proti jeho "svátosti nedotknutelné", tedy publiku, byla snad příliš neadekvátní, nevhodná. Co se vlastně při ligovém utkání s Malagou stalo?

Běžela 85. minuta zápasu Real - Málaga a trenér Vanderlei Luxemburgo poslal na hrací plochu Michaela Owena. Ronaldo pomalu odcházel, Real střádal vteřinky, držel vedení 1:0. Oblékal si bundu a v tu chvíli přiletěla z hlediště žvýkačka. A s ní také několik rasistických pokřiků. Ale jen jeden z nich se Ronalda dotkl. Byl to ten, kde se ozvalo: "Vos sos hijo de puta!" Ano, ona i z naší mateřštiny známá urážka..."Jseš z k.... syn!"

Pamatuji si, že v sedmdesátých letech se ocitl před tehdejší federální disciplinárkou populárně nepopulární reprezentant Jožo Adamec z Trnavy. Za facku. Když byl dotázán, proč udeřil protihráče, odpověděl, že urazil osobu, která je mu nejdražší! Ronaldo neudeřil. Jen vztekle hodil směrem do obecenstva láhev s vodou. Divíte se mu?

Mnoho fanoušků během zápasu pískalo při každé akci svých kdysi oblíbenců. Jasně tím dávali na vědomí nespokojenost se situací, v níž se Real vlastní vinou ocitl. Ztráta 11 bodů je dohnatelná jen teoreticky a doslova směšně vypadají komentáře, kde se mluví o Chelsea a jejím náskoku, který je pro titul rozhodující, a o Barceloně, která se musí mít na pozoru, protože Real je Real!

Ale vraťme se k Ronaldovi. Dva měsíce nedal na Bernabéu gól. Celkem jich má na svém kontě dvanáct a to je přesně polovina z jeho loňské sklizně. "Nevím co se děje, šance mám, ale nějak to tam nechce spadnout! Je jasné, proč jsou lidi nespokojeni a pískají na nás. Ale až začneme znovu vyhrávat, vrátí se na naši stranu!" Opravdu moudrá slova z úst tohoto brazilského reprezentanta...

Ale nepřipomíná vám někoho jiného? Milan Baroš také neproměňuje tutovky, dal po Novém roce jedinou branku a zlost si vylil na protihráči. Dnes říká: "Já nechtěl, byl to běžný souboj o míč!" Lež jako věž! Byl to likvidační zákrok, za který by měl být exemplárně potrestán. Ronaldo trest asi nedostane. Ale poštval si proti sobě diváky.

Emilio Butragueňo se snažil uklidnit rozbouřené vody. "Je to situace, ve které si každý z nás musí zachovat chladnou hlavu. Máme za sebou těžké dny, věřím, že jsme z nejhoršího venku a nic podobného se nebude opakovat. Diváci se k nám ve své většině chovali dobře, ale když se ozvaly ony urážky... kdo z nás ví, jak by se zachoval!"

Michel Salgado to viděl jako: "Nevhodná reakce horké hlavy. Ale je to důsledek napětí, které panuje okolo Realu. Moc se mluví a je tu obrovský tlak přicházející z venku. My musíme zapomenout na tyto reakce a hrát fotbal. Dokázat, že ho umíme!"

Real je velký tým! Byl jím a znovu jím bude. A je samozřejmé, že doslova přitahuje zájem. Musí se s tím vyrovnat. Sláva a popularita nen9 jen poplácávání po ramenou. Někdy také bolí! Ale bez urážek! Rasismus na hřiště opravdu nepatří! A napadat vlastní matku toho kterého hráče? Fuj, to je jasná známka slabošství a zbabělosti!

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (31)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nevím, ale zas tak jistý bych si tím Barošem nebyl, viděl jsem to v přímém přensou a nezdálo se mi to až tak úmyslné. Navíc v tom zápase bylo podobných zákroků ( jen od hráčů evertonu a často na Milana ) plno, i Stubs, který si tak stěžoval, měl několik likviačních zákroků, kdy kopačkou zajel do zad apd. a pak si dovolí říkat, že tohle se nedělá.

byl to jasný faul, možná úmyslný, ale tak jsitý jak Autor bych si nebyl.

Reagovat
HOST*Dutch

Reagovat
HOST*Nawri

Baros nema povahu na to aby nekomu umyslne zajel...

Reagovat
HOST*adam

Ten zapas s Evertonem sem taky videl a v zivote bych necekal, ze Baros muze takhle trapne hrat a navic predvest takto ubohy faul. Myslim, ze hrac jeho urovne to nema za potrebi. Jinak je pravda, ze na strane Evertonu bylo likvidacnich zakroku habadej. Plne, ac nerad, souhlasim s autorem...

Reagovat
HOST*Carlos

Mno kdyby mu v Miláně Seedorf nepíchal manželku, tak by možná doteď hrál v Interu a rovnou s Adrianem po boku , holt život je pes

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Tak tohle je ubohost nejhrubšího zrna

Reagovat
HOST*yarda

Život je pes a ty seš zmrd! Co jsi tu, jsem od tebe neviděl jediný příspěvek týkající se fotbalu, jen samé výblitky typu bulvár

Reagovat
HOST*boris

Yardo, neblazni...Bulvar? Napsal, ze mu ji pichal Seedorf, a co vzdyt je to pravda. Ty sice pises o fotbalu (obcas), ale slova typu "zmrd" a podobne by sis taky mohl odpustit.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, možná jsem se trochu nechal unést, ale tohle prostě nesnáším a dotyčné individuum tady prostě jenom se.e ostatní...

Reagovat
Mr.Jindros

Co ty seš za hovno ....

Reagovat
HOST*Nawri

schov se

Reagovat
HOST*yarda

Hm, podle té španělštiny "Vos sos hijo de puta!" byl ten divák nejspíš Argentinec, ne? A mám pocit, že se píše "zkurvysyn" ne "z kurvy syn"

Ronaldovi se vůbec nedivím, udělal bych to taky Jinak pěkný článek

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Tak to nevím . Ty se Ronaldovi nedivíš? Ještě napiš, že jeho chování schvaluješ?

Vím, že je pod tlakem, ale tím, že si proti sobě popudí svoje vlastní fandy, nic nevyřeší. On si za to může sám. V PSV, Barce i v Interu mu to střílelo. První rok u vás ještě povedenej, ale teď stloustl a je z něj malé čuňátko. Nestřílí mu to a tak musí být připraven, že budou fandové na něj nabroušení. Ovšem je pravda, že jsou i meze a nadávat mámě do ku-rev je celkem silný kafe.

Reagovat
HOST*yarda

Právě pro tu poslední větu, cos napsal, se mu nedivím!

Reagovat
smazaný uživatel

Ja by som po nich hodil granat Toto si hovoria fanusikovia? To aj vy ste taky,ze ked sa vasmu tymu nedari tak na nich hned nadavate?Ja by som to nemohol.Ved to robi uz pomaly kazdy druhy fanusik.Ja by som na svoje muzstvo nenadaval,ani keby hralo tretiu ligu.A oni-paru neuspechov a uz dobre ze nezabiju svojich hracov To je na zamyslenie.Oni chcu v kuse len vyhravat?Ved to sa neda.Podla mna Real ma dost onicom fanusikov-ale to maju kazde muzstva. Ja aj keby som isiel na zapas Realu a hrali by zle tak by som ich v zivote nevypiskal a nie to este nadaval na vlastnych hracov-ale mozno som taky zvlastny

Reagovat
HOST*

syslošpek si za to může sám machřík jeden kakaovej

Reagovat
smazaný uživatel

Zalez!

Reagovat
HOST*Nawri

co ty ses za kkta ?

Reagovat
HOST*Nawri

No brazilci si myslim ze vzdycky nedali dopustit na rodinu a proto se divim ze se tam s nima neporval ale je to profesional a tohle gesto mu asi moc zivot neulehci...

Reagovat
HOST*vazquez

Urážky sú hrozná vec,ale bohužiaľ alebo bohudík stále platí,že profesionál si musí zachovať chladnú hlavu.Na Ronalda toho je v poslednom čase dosť,ale zvládnuť to musí ,presne ako každý z nás krízy v svojom živote.Chcem veriť,že je silný.

Reagovat
smazaný uživatel

Zase to ber tak, že je to jeho práce. Bere za ni hodně moc peněz a když se mu práce nedaří, tak mu prostě fandové nadávají. Já, kdybych svou práci takhle kazil, tak mě taky šéf přinejmenším zmrdá. Fandové jsou taky v přeneseném smyslu Ronaldovi šéfové. Protože když si vezmete, kdo ho živí? Jsou to fandové, kteří si kupují vstupenky, permanentky, dresy, šály, hrnky a vůbec všechny tyhle serepetičky. Takže když se daří, tak ho zaměstnavatelé (diváci) chválí, když mu to nejde, tak mu to vyčítají a nadávají mu. Přesně tak je to v životě i ve fotbale. O ničem jiném to není.

Ale jako fanda Barci musím říct, že mě Ronaldovi výkony dost těší

Reagovat
smazaný uživatel

Presne s tebou súhlasím.Ono to bude asi o tom,že i hnev a srd sa dá vyjadriť rôznymi spôsobmi a nemusí hneď niekto niekoho poslať do teplých krajín alebo ho obliať pivom.K tej poslednej vete-možno sa šetrí na vás

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Chceš říct, že se šetří celou sezonu na jeden zápas

Že už by měli v Madridu z Barci takovej vítr?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to máš pravdu-až na to ,že ten vítr bude 10.4. vo vašej obrane,a to poriadny hurikán.

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

to i když si prdnu, tak to bude větší hurikán než 10.4. od pana Ronalda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*nawri

Reagovat
HOST*Nawri

Hm ale kdyby ronaldo dal ve zminenym zapase gol a real vyhral 1:0 tak bude zas oslavovany jako kdysi

Reagovat
HOST*Nawri

Neznam tvyho sefika ale asi tezko by ti nadaval do cura.a a nespokojenost se da ze strany fanousku vyjadrit jinak nez ze na neho budou kricet sracky.

Reagovat
HOST*Leite

V PL se za takovýhle zákroky běžně dává žlutá...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele