ROMARIO ÚTOČÍ NA TISÍCOVKU

20.03.2007, 13:15
Aktuality
Již ve středu dostane legendární Brazilec Romario šanci zapsat se nesmazatelně do fotbalových dějin. Jeho Vasco da Gama čeká pohárový zápas v hlavním městě Brazílie a 41letý útočník může dát svou tisící soutěžní branku kariéry. Zaslouží si ale vůbec takovou poctu...

Romario má v tuto chvíli na svém kontě 998 branek a k dosažení hranice, kterou zatím pokořil pouze Pele, mu tak chybí jenom dva přesné zásahy. Jenomže velká část z oněch 998 gólů nepadla v soutěžních zápasech.

Podle oficiálních záznamů dostupných na internetové stránce Vasco da Gama se do celkové sumy například započítávají dva góly z roku 2004, kdy Romario v zápase za mistry světa z roku 1994 dvakrát překonal brankáře bývalých mexických reprezentantů. Další góly například přišly v rozlučkových zápasech, jako "Přátelé Aldaira", "Přátelé Luisinha" nebo "Hvězdy PSV". Romariovi se rovněž započítávají branky dosažené v zápasech proti Brasiliense a Figueirense, které byly následně uznány neplatnými.

Dosáhnout bájné mety se mu všemožně snaží pomoci i Vasco da Gama, to například chtělo nedávno změnit tréninkový zápas v přátelský. 77 branek dal Romario ještě jako třináctiletý v barvách týmu Olaria, dalších 172 v zápasech, jež nenesly označení soutěžní.

A teď k těm soutěžním zásahům, těch má mistr světa z roku 1994 na svém kontě celkem 749. Největší procento z nich nastřílel za Vasco (261) a Flamengo (187), další pak přidal za PSV Eindhoven (130), Barcelonu (39), Valencii (6), Fluminese (47), Miami (22), Adelaide (1) a brazilskou reprezentaci (56).

Poslední tři ze svých 998 gólů Romario zaznamenal minulý týden, kdy se hattrickem podílel na pohárové výhře nad Boavistou 6:2. Ve stejné soutěži nastoupí Vasco zítra proti Brasilii, Romario by ale případné jubileum rád ještě o několik dní odložil.

"Byl bych velmi hrdý na to, kdybych svůj tisící gól dal na stejném stadionu, kde ten svůj dal Pele. Dát branku je vždycky zvláštní, dát tisící branku tradičnímu klubu, jakým je Flamengo, by bylo ctí," vzpomíná Romario na Peleho, který své jubileum slavil na legendárním stánku Maracana.

Autor: Tomáš Pavlík / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

je to borec. Davat goly v 41 letech...

Reagovat
HOST*Tavo

Borec to je, škoda, že ta tisícovka je jenom pseudohorizont.

Reagovat
HOST*

By ho měli povolat zase do repre místo Ronalda

Reagovat
smazaný uživatel

to by me ale fakt zajímalo jak by hrál...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele