ROMANOV CHCE OPAKOVAT ZÁPAS

11.01.2006, 01:20
Aktuality
Majitel Hearts of Midlothian Vladimir Romanov nepřímo vyzval skotskou asociaci, aby nechala opakovat novoroční ligový duel jeho týmu se Celticem Glasgow. Důvodem je kotroverzní červená karta, po níž Celtic otočil vývoj střetnutí ve svůj prospěch.

Čtrnáct minut před koncem za stavu 2:1 ukázal sudí Iain Brines červenou kartu domácímu Takisu Fyssasovi za faul na Maloneyho a Celtic početní výhody stoprocentně využil, otočil na 2:3 a v čele ligy si vytvořil možná rozhodující náskok. Po shlédnutí videa Hearts podali protest a skotská fotbalová asociace (FA) přiznala chybu rozhodčího tím, že červenou kartu pro Fyssase zrušila.

To rozčílilo litevského majitele Hearts Vladimira Romanova a v rozhovoru pro Daily Record prohlásil: "Jestliže se ve Skotsku hraje fér, trvám na opakování utkání se Celticem!" Aby toho nebylo málo, našel Romanov další dvě utkání, v nichž byl prý jeho tým poškozen. A jde také o prohrané zápasy - na hřištích Hibernians a glasgowských Rangers.

"Něco takového jsem ve Skotsku nečekal. V Litvě možná, ale ve Skotsku očekávám férový fotbal. Místo toho je to tu ještě primitivnější," nešetří kritikou Romanov. Je však jen velmi málo pravděpodobné, že by něčeho dosáhl. Kdyby se měly zápasy po chybách rozhodčích opakovat, asi bychom se nedočkali ničeho jiného, než nekonečných dohadů...

Hearts od Midlothian, jehož barvy hájí i trio českých fotbalistů v čele s novým idolem fanoušků Rudolfem "Rudi" Skácelem, začali po famózním začátku sezóny klopýtat, a přestože stále s přehledem drží druhé místo, na vedoucí Celtic ztrácí už sedm bodů. Druhá "stará firma", Glasgow Rangers, se trápí dalších deset bodů zpět na čtvrtém místě.

Autor: Petr Starý

Komentáře (9)

Přidat komentář
HOST*jampadampa

Trochu zbytečná snaha. Ale spíše si myslím, že to bylo prventivní - do budoucna.

Reagovat
smazaný uživatel

To by nebylo preventivní, to by byl precedens - pak by se za každou kontroverzní kartu musel opakovat zápas, což by bylo neúnosný...

Reagovat
HOST*jampadampa

Jo já s tím cos napsal souhlasím. Myslel jsem to tak, že když si Hearts budou 3x stěžovat na rozhodčího tak si dá rozhodčí který jím píská další zápas pozor, aby je náhodou nepoškodil. Viz. Brno které si pořád stěžovalo až byl ten rozhodčí tak vystrašený, že uznal i ten gol rukou.

Reagovat
smazaný uživatel

Áno, aj u nás to tak funguje, dokonca sa stačí posťažovať jeden krát na správnom mieste a komisia už to "rieši" . Samozrejme, za pekné oči to neni...

Reagovat
HOST*PUYOL

Reagovat
smazaný uživatel

a směješ se Clementemu? jak mu to nejde v Bilbau?

Reagovat
HOST*PUYOL

Ne,ne.Clemente je dobry trener a dufam,ze sa Bilbao vzchopy a zostupi Alaves,Cadiz a Santander-ale ten tazko..

Reagovat
smazaný uživatel

taky bych si představoval tyhle 3

Reagovat
HOST*Honza

Jestli je něco primitivní, tak je to Romanov. Zápas jsem viděl a rozhodčí odpustil Hearts dvě penalty a ta jedna byla za jasnou ruku. Je to neuvěřitelný, že si někteří lidi myslí, že za prachy vše koupí. V Litvě možná ve Skotsku ne. Jsem fanouškem Celticu a Hearts lituju za jakou cenou se dostali takhle na vrchol.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele