Rodiny hráčů West Hamu po postupu do finále EKL napadli fanoušci Alkmaaru

19.05.2023, 10:50
Aktuality
Fanoušci Alkmaaru (© AFP)

Čtvrteční odvetu semifinále Konferenční ligy mezi domácím Alkmaarem a West Hamem, kde působí i čeští reprezentantni Tomáš Souček s Vladimírem Coufalem, provázely násilnosti fanoušků. Podle webu Algemeen Dagblad byly po utkání, v němž si hosté zajistili postup do finále, napadeny rodiny hráčů West Hamu.

Do potyčky, kterou ukončil rychlý zásah policie, se zapojilo i několik fotbalistů West Hamu včetně kapitána Declana Ricea.

"Hráči se do toho zapojili, protože šlo o tribunu s rodinami. Ale naši příznivci nic neudělali, takže si tím nenecháme náš velký večer zkazit," uvedl trenér West Hamu David Moyes, který měl mezi fanoušky otce.

K podobnému incidentu došlo i minulý týden při prvním utkání v Londýně. Fanoušky Alkmaaru včetně rodiny trenéra nizozemského celku Pascala Jansena při oslavě gólu v první půli napadlo několik domácích příznivců.

Chování domácích fanoušků každopádně Jansen i hráči odsoudili. "Stydím se, tohle na stadiony nepatří. I když prohrajete, tak se musíte ovládat," uvedl kouč, jehož rodina a další nizozemští příznivci byli terčem podobného útoku v průběhu úvodního semifinále v Londýně.

"Je to smutné. Měl jsem tam přítelkyni a rodinu a říkali mi, že se klepali strachem," přidal obránce Pantelis Chatzidiakos. "Tohle ani nebyli fanoušci. Jestli chtějí dělat tohle, tak ať radši zůstanou doma," dodal.

West Ham první zápas vyhrál 2:1 a postup do finále si ve čtvrtek v Alkmaaru pojistil vítězstvím 1:0. Ve finále, které se uskuteční 7. června v pražském Edenu, anglický celek nastoupí proti Fiorentině.

Autor: ČTK

Komentáře (30)

Přidat komentář
LyEX

Doživotné zákazy, ako prestať sa s tým maznať už konečne. Na SK bohužiaľ nie, lebo kto by ináč chodil na ten štadión, ale všade inde.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Manik...

Reagovat
pobody's nerfect

Král Leonidas je dobrý, jak je mydlí jednoho po druhém.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Thimpu25

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
ratusek

Reagovat
hona.kub

je sranda,jak si s ním kupa Holaňdanů neví rady

Reagovat
JFT97

Reagovat
Csaplárova past

Angláni ochutnali svoji medicínku.

Reagovat
GjøvikFF

No moc ne. Banda šašků v černém si chtěla hrát na tvrďáky, většina jen čuměla a poskakovala, a ti, kdo se malinko osmělili, se nechali zfackovat jedním valibukem.

Reagovat
Corabeu

Reagovat
inferno08

Články nectu

Reagovat
AjaxFans

Shrek

Reagovat
Spalovač šancí

To by se ve vyspělých fotbalových zemích nestalo

Reagovat
ratusek

Reagovat
Neon

"produkt"

Reagovat
Zdechlina

Reagovat
AjaxFans

To jsem myslel, že je Az v klidu

Reagovat
Hasan Šáš

akorát že vůbec, otázky těžký a výhra taky nic moc

Reagovat
Zdechlina

Reagovat
hona.kub

Reagovat
Dirtyfoxx420

Bohužel každý tým má ve fans zone takovéhle dementy, místo toho aby po zápase šli na pivo a pak si ho doma z frustrace pořádně vydrandili, tak dělají tyhle píč*viny a pak z toho má klub problémy.

Reagovat
naheCZ

Já se ptám kde sakra byli psi? Tohle by se u nás nestalo

Reagovat
Kucka

Reagovat
Hasan Šáš

Jako v Bruseluuuu

Reagovat
smazaný uživatel

Jednobunkovce.

Reagovat
JFT97

Knollsy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele