Robbie Keane odchází z Tottenhamu do Celtiku

01.02.2010, 21:55
Aktuality
Tottenham na půl roku přijde o kapitána Robbieho Keana. Irský útočník nebyl členem základní sestavy, a tak se Spurs dohodli na hostování s Celtikem. Keane bude představen jako nová posila na půlnoční tiskové konferenci.

O Keanově chystaném odchodu začala anglická média informovat vpodvečer. Později zájem na půlročním hostování 29letého útočníka potvrdil manažer Tottenhamu Harry Redknapp. Nyní Cetic oznámil, že se dohodl i s hráčem. Keane už odcestoval do Glasgow, na půlnoc středoevropského času je naplánovaná tisková konference, kde bude nová posila Celtiku oficiálně představena.

"Potřebuje hrát a příchod do Celtiku je pro něj splněný sen, fandí mu celý život," uvedl Harry Redknapp. "Robbie potřebuje hrát, na to aby seděl, je moc dobrý. On sám chce hrát co nejvíc a v současné situaci mu místo v základní sestavě prostě nemůžu zaručit."

Robbie Keane přišel do Tottenhamu v létě 2002, v sezóně 2008/2009 si na půl roku odskočil do Liverpoolu. V letošní sezóně hrají u Spurs prim Jermain Defoe s Peterem Crouchem, před pár dny navíc přišel Eidur Gudjohnsen. Keane by tak mohl mít ještě méně herních minut, proto odchází.

Celtic pokračuje v přestavbě útoku. Z druhého týmu skotské ligy odešli Scott McDonald, Keane bude po Diomansy Kamarovi a Mortenu Rasmussenovi třetí novou tváří.

Autor: Radim Šantrůček / bbc.co.uk

Komentáře (376)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele