Riera přestoupil z Liverpoolu do Olympiakosu

24.07.2010, 09:49
Aktuality
Olympiakos Pireus dotáhl do úspěšného konce příchod zvučné posily, z Liverpoolu koupil španělského křídelníka Alberta Rieru. Ten stál 4,5 milionu eur, přičemž další peníze do Liverpoolu poputují, pokud Oympiakos vyhraje řecký titul. Riera podepsal čtyřletou smlouvu.

Riera byl na odchodu od Reds poté, co na jaře zkritizoval tehdejšího manažera Beníteze. Zájem měl Spartak Moskva, 28letý záložník nakonec zamířil do Olympiakosu. Riera včera úspěšně prošel lékařskými testy a byl představen fanouškům, kterých ho při příjezdu vítaly stovky.

"Jsem hladový po trofejích a úspěších. Jsem spokojený s rozhodnutím, které jsem udělal, jdu do klubu, který bude vyhrávat trofeje. V kariéře jsem toho zatím mnoho nevyhrál, což tady chci změnit," prohlásila posila na tiskové konferenci. "Uchvátili mě fanoušci. Věřil jsem, že přijdou, ale to, jak mě přijali, bylo fantastické."

Albert Riera přestoupil do Liverpoolu před dvěma roky z Espanyolu, oporou Reds se ale nestal. V lize nastoupil k šestapadesáti utkáním a vstřelil pět branek. V Řecku se sejde s mladším bratrem Sitem, který hraje za aténský Panionios.

Autor: Radim Šantrůček / fifa.com

Komentáře (341)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele