Reus zůstane hráčem Dortmundu, podepsal roční prodloužení smlouvy

27.04.2023, 15:10
Aktuality
Marco Reus (© AFP)

Borussia Dortmund se bude i nadále spoléhat na Marca Reuse, jenž podepsal smlouvu i pro nadcházející sezonu. Kapitánovi a ikoně BVB chybí 16 gólů k vyrovnání rekordního zápisu 177 soutěžních branek v podání klubové legendy Adiho Preißlera...

"Právě teď máme jako tým, stejně jako všichni naši fanoušci, před sebou velký cíl, na který se soustředíme: Chceme se stát německými mistry a k tomu potřebujeme každého Borussiana. Stále chci dělat maximum pro klub, v němž jsem strávil více než polovinu svého života. Pořád pro mě není nic lepšího než střílet góly před nejlepšími fanoušky na světě, na nejkrásnějším stadionu na světě a společně slavit vítězství. Proto jsem rád, že jsem prodloužil smlouvu o další rok, protože jsem vždycky říkal, že už bych v kariéře nechtěl hrát za žádný jiný klub než za BVB," řekl po prodloužení smlouvy Reus.

"Jsem rád, že Marco bude pokračovat ve výjimečném příběhu v BVB. V žádném okamžiku jsme se nenechali rozptýlit každodenními spekulacemi a naše společné rozhovory jsme vždy vedli pozitivním směrem. Jako hráč a ikona má Marco pro tento klub obrovskou hodnotu - mezi našimi fanoušky na "jihu", ve městě, ale také za hranicemi Dortmundu pro fanoušky BVB po celém světě. Jako dlouholetý hráč BVB a dortmundský rodák se bude i nadále aktivně podílet nejen na úspěších na hřišti, ale využije všech svých zkušeností také k tomu, aby řídil rozvoj mladých hráčů v našem týmu," pochvaluje si setrvání ikony sportovní ředitel Sebatian Kehl.

Reus působil v Dortmundu od šesti let, v dorosteneckém týmu se však stal nepotřebným, proto odešel do Rot Weiss Ahlen. Ve skromném klubu si poprvé zahrál na profesionální úrovni a dobrými výkony ve 2. Bundeslize si řekl o přestup do Borussie Mönchengladbach.

Ofenzivní šikula si záhy podmanil i německou nejvyšší soutěž a bylo jenom otázkou času, kdy se bude stěhovat za lepším. Po třech sezonách se nakonec v roce 2012 vrátil do mateřského Dortmundu, jenž po aktivování výstupní klauzule zaplatil 17,1 milionu eur.

Reus se během zmíněného období stal hlavním tahounem a ikonou vestfálského mužstva, za které ve všech soutěžích vstřelil 161 gólů a pouze 16 branek mu schází k vyrovnání klubového rekordu Adiho Preißlera. BVB pomohl k zisku pěti pohárových trofejí, kýženého mistrovského titulu se však nedočkal. Velkou šanci však má v probíhajícím ročníku, Dortmund pět kol před koncem sezony vede tabulku o bod před Bayernem Mnichov.

Autor: Jiří Vojík / twitter.com/BlackYellow, bvb.de

Komentáře (21)

Přidat komentář
Ranoth

Srdcar

Reagovat
Pharrell

Reagovat
FC Porto FC

Proč jen o rok?

Reagovat
Jkb

Je mu 33 let a jeho historie zranění je dost obsáhlá, takže se nedivím, že mu chtějí dát kratší smlouvu ale třeba ještě pořád dost finančně zajímavou. Klobouk dolů před jeho kariérou, u něj je opravdu škoda, že nemá ani jednu trofej s Německým nároďákem, snad aspoň ten Německý titul udělá, moc bych mu to přál.

Reagovat
kilobyte

Jsem myslel, že už titul má a on do Borussie přišel přesně po, zrovna do období dominance Bayernu.

Jestli má nějaký hráč smůlu, tak je to on. Chytil Bayern v největší dominanci a když mohl uspět s reprezentací, tak se vždy zranil.

Ten titul by si fakt zasloužil. Už jenom za svoji oddanost. Klidně už mohl mít pár titulů s Bayernem.

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Skleněný panáček

Reagovat
smazaný uživatel

... a skvelý futbalista.

Reagovat
Rothbard

Skvělý panáček

Reagovat
smazaný uživatel

Ako povieš.

Reagovat
oli9

legenda

Reagovat
RadekVonCZE

Titul pro Reuse

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Kucka

Reagovat
Witcher

Legenda fify 17

Reagovat
Mass

To chce titul a snad Marcovi zdraví ještě chvíli vydrží.

Reagovat
Rudnevs

Kvoli nemu prajem BVB ten titul, ale ako poznám Marca a BVB, zas zauraduje smola a nejak to doserú. Trebárs už dnes s VfL.

Reagovat
andrew96

Taky mu přeju, smůly už si vybral dost. Nicméně musím říct, že nijak zvláštní vztah jsem si k němu nevytvořil. Oddaný BVB je, zároveň to ale není žádný velký hecíř na to, že je kapitán a důležitým hráčem na hřišti.

Reagovat
Rudnevs

Tak on na mňa vzdy pôsobil skôr ako taký typický poster boy z nejakej chalanskej kapely než ako nejaky burcovať a hecíř, tým bol skôr Hurensohn Großkreutz a podobní. A u Reusa to určite ovplyvňujú tie zranenia, myslím, že kebyže sa na neho Dortmund vie vždy spoľahnúť celú sezónu, tak by to vyzeralo trochu ináč. Na druhú stranu, kebyže je furt zdravý, tak asi už dávno nie je v Dortmunde…

Reagovat
vladino10

Dnešok môže byť kľúčový, ten tlak na bayern je obrovský a po výhre bvb môže byť ešte väčší.

Reagovat
Rudnevs

Pravda, dnes to bude veľmi o mentalite. Bochum je tím, ktorý je známy, že dokáže porážať BVB i Bayern a mentálne sú veľmi silní. Uvidíme, či tomu BVB bude stačiť.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele